Sindromului disfunctional sistemului stomatognat

Forme clinice ale sindromului disfunctional al sistemului functional

Instalarea disfunctiei la nivelul unui element sistemic depinde de capacitatea de rezistenta a elementului respectiv la solicitare, de nivelul la care factorul disfunctionalizant actioneaza, de intensitatea si durata actiunii, de teren.In acest mod disfunctia unui element sistemic isi poate pune amprenta asupra coloraturii sindromului disfunctional al sistemului stomatognat,chiar daca si alte elemente sistemice sunt antrenate in sindrom.

Diagnosticul de forma clinica se stabileste fie pe baza debutului sindromului pe un element al sistemului,fie pe baza dominarii tabloului clinic prin simptome care localizeaza disfunctia cu predominanta pe unul din elemente, chiar daca si altele sunt implicate in disfunctie.In acest mod putem descrie mai multe forme clinice.

Disfunctii articulare

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 622
Materia: Medicina

Probleme etice rezultate din progresele medic

Medicina modernă operează cu concepte din majoritatea ştiinţelor fundamentale sau aplicate, de la ştiinţele naturii (fizică, chimie, biologie), până la modele matematice complexe şi noţiuni din câmpul filozofiei şi artei. Ştiinţele fundamentale şi cercetarea aplicată în domeniul medical au furnizat metode tot mai complexe de explorare a organismului uman, şi au determinat o creştere exponenţială a posibilităţilor terapeutice, de-a lungul timpului. Numeroase descoperiri au determinat progrese importante în diagnosticul şi tratamentul bolilor precum şi în dezvoltarea intervenţiilor chirurgicale.

Alte referate despre: problemele etice rezultate din progresele medicinei, probleme etice rezultate din progresele medicine, probleme etice rezultate din progresele medicale

Telemedicina ca aplicatie in medicina moderna

TIPURI DE COMUNICAŢII UTILIZATE IN MEDICINĂ
• Broad bandwidth via satelit
• ISDN
• Protocol internet (TCP/IP)
• Telephone/facsimile

Alte referate despre: medicina moderna, medicina moderna referat, medicina moderna romaneasca

Premiul Nobel pentru medicina

Inainte de aceasta descoperire se considera ca stresul si modul de viata dezordonat constituie principalele cauze ale aparitiei ulcerelor. Astazi va fi anuntat Nobelul pentru Fizica, iar miercuri Nobelul pentru Chimie. Laureatul Premiului Nobel pentru Economie va fi comunicat la 11 octombrie. In ceea ce priveste Nobelul pentru Literatura, un alt premiu extrem de asteptat, acesta, anuntat de obicei in ziua de joi, face obiectul unor reguli speciale, data exacta a comunicarii sale nefiind cunoscuta decat cu doua zile inainte.

Alte referate despre: premiul nobel pentru medicina, detinatori ai premiului nobel in medicina, cine a primit premiul nobel la medicina an 2001

Terapia sindromului disfunctional al sistemului stomato-gnat

Tratamentul face apel la mijloacele şi tehnicile bine cunoscute de terapie protetică conjunctă sau adjunctă. O corectă reconstituire protetică se realizează utilizând montarea modelelor în articulator. Piesa bucală, prin identaţiile în ceară (sau machete de ocluzie) va permite poziţionarea celor două modele. Se înregistrează în ceară mişcarea de protuzie, lateralitate stânga-dreapta.

Alte referate despre: sindromul disfunctional al sistemului stomatognat, sindromului disfunctional sistemului stomatognat, elementele componente ale sistemului stomatognat

Comertul electronic si marketingul in retea

Comertul electronic si marketingul in retea
Fie ca sunteti proprietarul independent al unei firme ,,de moda veche”, cu un sediu construit din caramida si mortar... fie ca sunteti proprietarul unei afaceri moderne din domeniul economiei electronice, a carei adresa este o pagina web, tot despre o afacere pentru oameni este vorba!

Alte referate despre: referat comertul electronic si marketingul in retea, comertul electronic si marketingul de retea, comertul electronic si marketingul in retea

Analiza sistemului de asezari din judetul Neamt

O proporţie de sub 90 gospodării care revin la 100 locuinţe existente se înregistrează într-un număr de 15 judeţe aflate în sudul, vestul şi centrul ţării. În schimb, un număr de peste 94 gospodării care revin la 100 locuinţe se înregistrează într-un număr de 7 judeţe situate în estul ţării (Moldova şi Dobrogea), precum şi în municipiul Bucureşti (94,1 gospodării la 100 locuinţe). Comparativ cu situaţia din 1992 se constată în toate judeţele o scădere a numărului gospodăriilor ce revin la 100 locuinţe, fapt care confirmă o creştere a fondului locativ disponibil pentru gospodăriile existente ale populaţiei.
De asemenea, în ultimii 10 ani a existat tendinţa de creştere a suprafeţei locuibile disponibile în cadrul locuinţelor, ceea ce a determinat şi o creştere a suprafeţei locuibile care revine în medie pe o locuinţă.

Alte referate despre: analiza sistemului de asezari in judetul neamt, analiza sistemului de asezari din judetul timis, analiza sistemului de asezari din judetul buzau

Alcatuirea sistemului nervos central

Constient sau inconstient:
Sistemul nervos vegetativ coordoneaza functionarea organelor interioare si a glandelor cum ar fi inima, stomacul, rinichii si pancreasul. Sistemul nervos somatic are are doua componente importante: sistemul senzorial si cel motor. Informatiile venite din mediul exterior sunt culese de organele de simt. Durerea, impulsurile tactile, temperatura pielii sunt receptionate prin celule receptoare. Din acesti receptori impulsurile rezultate in urma excitatiei ajung prin fibrele nervoase senzitive in sistemul nervos central. Informatiile despre mediul exterior sunt adunate si transmise prin siruri de semnale, compuse din milioanele de impulsuri pe minut, spre sistemul nervos central.

Alte referate despre: alcatuirea sistemului nervos central, alcatuirea sistemului nervos central substante, alcatuirea externa a sistemului nervos central

Starea societatii romanesti contemporane din punct de vedere al sistemului judiciar

Desi inceputul acestui eseu l-am facut destul de critic impotriva sistemului judiciar nu trebuie sa vedem doar partea negativa de pana acum trebuie sa recunoastem ca unele lucruri de dupa 1989 s-au schimbat si aici ma refer la mai multe legi , decizii chiar si pedepsele cu inchisoare.In continuare voi da cateva exemple si voi descrie mai pe larg unele decizi luate de-a lungul timpului.

Alte referate despre: starea societatii romanesti contemporane din punct de vedere juridic, starea societatii romanesti contemporane bibliografie, starea actuala a sua din punct de vedere economic

Influenta sistemului financiar global asupra gestiunii financiare al intreprinderii

În al patrulea rând, relaţiile internaţionale joacă un rol important în evoluţia sistemelor financiare. Aportul de fonduri din străinătate contribuie mult la această evoluţie, cel puţin în unele din etapele acesteia, în majoritatea ţărilor, în plus, transformarea tehnicilor finan-ciare şi inovaţiile financiare cunosc o răspândire internaţională mult mai rapidă decât cele care au loc pe plan industrial sau agricol.

Alte referate despre: influenta sistemului financiar global, influenta sistemului financiar asupra economiei reale, influenta schimbarilor climatice globale asupra mediului

Organizatia internationala a comertului - Principii si reguli ale sistemului comercial internataional

Referat despre Organizatia internationala a comertului - Principii si reguli ale sistemului comercial internataional
Organizaţia Internaţională a Comerţului s-a înfiinţat ca urmare a nevoii constituirii a unui al treilea organism economic mondial în reuniunile de la Bretton Woods din 1944. In 1948 s-a aprobat documentul constitutiv al OIC care însă nu a fost votat şi de SUA; abia in 1995 a luat fiinţă Organizaţia Mondială a Comerţului, OMC. În timpul acestor ani piaţa mondială a fost rigidă printr-o conjuncţie de norme comerciale şi concesiuni tarifare acordate între un grup de ţări, care s-a numit Acordul General asupra Tarifelor Vamale si Comerţ (GATT, General Agreement on Tarrifs and Trade)

Alte referate despre: organizatia internationala a comertului, organizatia internationala a comertului si securitatea globala, referat la organizatia internationala a comertului fostul gatt

Caracterizarea sistemului informational contabil

Procedee de analiză a sistemului informaţional existent
Alegerea procedeelor de analiză s-a făcut în funcţie de complexitatea şi particularităţile sistemului informaţional existent, condiţiile concrete de lucru şi experienţa auditorilor interni.
Ca procedeu de analiză s-a utilizat observarea directă a activităţilor vizate şi s-a urmărit modul de realizare a operaţiilor de prelucrare a datelor din documentelor utilizate, timpul necesar realizării fiecărei operaţii, gradul lor de dificultate.
Un alt procedeu de analiză a fost chestionarul care a avut la bază o serie de întrebări care au fost adresate personalului din compartimentele analizate. Chestionarele au fost elaborate de auditorii interni şi au cuprins maxim 20 întrebări.
Acest procedeu a prezentat avantajul că a permis culegerea de informaţii într-un timp scurt, simultan cu mai multe structuri funcţionale.

Alte referate despre: rolul sistemului informational contabil, sistemului informational contabil, auditul sistemului informational contabil

Planetele Sistemului Solar

Sistemul nostru este situat în unul din aceste brate la circa 30 000 ani luminã de centrul ei. Nucleul Galaxiei are o lungime de 15 000 a.l. si o lãtime de 5000 a.l. si se ascunde în spatele unei nebuloase de gaze si pulberi. Imaginiile preluate prin infrarosu si unde radio de cãtre sateliti prezinta fie o mare aglomerare de stele fie o gaurã neagrã.

Regiunea Universului în care se află Pământul depinde de Soare . Din acest motiv ea se numeşte Sistemul Solar. Acesta cuprinde Soarele , planete , asteroizi , comete , meteoriţi şi pulberi .

Soarele s-a format într-un imens nor de gaz şi pulberi . Din motive încă puţin cunoscute , poate în urma unei perturbaţii create de explozia unei stele mai mari , situate destul de aproape acest nor a început să se prabuşească sub propria greutate şi să se învârtească pe loc . Puţin câte puţin a luat forma unui disc mai dens şi mai cald în centru decât spre exterior .

Alte referate despre: planetele sistemului solar, despre planetele sistemului solar, informatii despre planetele sistemului solar

Modul de functionare al sistemului educational

Raportate una la cealaltă, toate au asemanari si deosebiri : educaţia formală şi educaţia nonformală se regăsesc fiecare într-un cadru instituţionalizat, stucturat şi organizat din punct de vedere pedagogic, deosebindu-se prin formele şi modalităţile lor de realizare. Mai puţin structurată şi organizată din punct de vedere pedagogic, educaţia informală este situată în afara unui cadru instituţional de tip şcolar. Asemanarea cea mai imortanta fiind ca toate presupun educarea individului.

Alte referate despre: modul de functionare al sistemului educational, modul de functionare a sistemul educational, modul de functionare al sistemului jusiciar

Istoricul sistemului bancar din Romania

Datorita urmaririi in permanenta a mersului pietei , adaptandu-se cu elasticitatea la cerintele acesteia , asigurand respectarea liniei generale de dezvoltare a economiei tarii , ingrijindu-se de garantarea si existenta disponibilitatilor de fonduri in lei si in moneda straina , Banca Nationala a contribuit , efectiv , la depasirea cu succes a perioadelor de criza cu care s-a confruntat economia tarii in acea perioada .

Alte referate despre: istoricul sistemului bancar din romania, istoricul sistemului bancar in romania, istoricul sistemului bancar din romania-note de subsol
Referate afisate : 15
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles