Sinteza management general

Management general - sinteza

Management:Prin conceptul de organizatie intelegem un ansamblu constituit din 2 sau mai multe persoane care desfasoara activitati in comun in vederea realizarii unui sau unor obiectiv.

Prin management ca stiinta se intelege studierea procesului de management si a relatiilor de management care iau nastere in cadrul sau, in vederea descoperirii, sistematizarii si generalizarii unor concepte, principii, legi si reguli care le guverneaza, precum si a conceperii de noi sisteme, metode, tehnici si modalitati de conducere de natura sa contribuie la cresterea eficientei activitatilor desfasurate in scopul realizarii obiectivelor.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 43kb
Downloads: 26
Materia: Marketing

Managementul in Italia

Managementul in Italia Din perspectiva rezultatelor, conducerea firmelor se caracterizează prin eficienţă, în sensul că se acordă întotdeauna importanţă profitului, iar în cazul apariţiei unor pierderi se iau imediat măsuri de redresare pe termen scurt. Tipuri de companii în contextul italian Managementul in Italia În contextul italian funcţionează trei mari categorii de firme: grupul marilor companii private, între care Fiat, Pirelli şi Olivetti, companiile holding proprietate de stat, cum sunt Alitalia, STET în telecomunicaţii, sau IIva în oţel şi un mare număr de întreprinderi mici. Managementul in Italia Cu toate că în Italia sectorul companiilor private acoperă o mare parte a sectorului economic, statul rămâne principalul utilizator al forţei de muncă prin faptul că există un mare număr de persoane care lucrează în domeniul administratiei publice ...

Alte referate despre: managementul in italia, managementul din italia, cultura si managementul in italia

Modelul german de management

- nivelul de salarizare reprezintă o componentă importantă a contractului individual de muncă
- beneficiază de salarii mai mari persoanele implicate în activităţi creativ-inovative, după care urmează personalul din domeniul marketing-vânzări, şi apoi personalul din producţie.

Alte referate despre: modelul german de management, importanta acordata factorului uman in modelul german de management, modelul german de management referat

Management general

Începuturile închegării managementului ca ştiinţă se identifică cu mişcarea pentru conducerea ştiinţifică, apărută în SUA în primul deceniu al secolului XX, care lupta pentru ideea existenţială a maximizării rezultatelor activităţii individuale sau colective cu eforturi minime.

Alte referate despre: management general, managementul general, referat management general

Managementul firmei

Managementul firmei
Creearea conducerii s-a impus din necesitatea coordonarii si dirijarii eforturilor colectivitatilor umane pentru realizarea unor obiective comune. Activitatea e conducere se defineste ca o activitate complexa ce are drept scop eficientizarea eforturilor oamenilor in procesul muncii. Exercitarea procesului de conducere presupune existenta unor persoane care efectueaza activitati specifice procesului de mamagement, aceste persoane fiind denumite, manageri.

Alte referate despre: managementul firmei, managementul firmei referat, referat managementul firmei

Managementul - prezentare generala

MANAGEMENTUL OPERATIONAL: domeniul de activitate care asigura functionarea cotidiana a organizatiei (actiune pe termen scurt)
Adresându-se oamenilor, dar în aceeasi masura preocupându-se de resursele, metodele si instrumentele de lucru care pot fi antrenate pentru atingerea obiectivelor organizatiei, managementul are doua componente disctincte, dar nedisociabile:

Alte referate despre: managementul prezentare generala, managementul-prezentare generala, managementul - prezentare generala

Management

B.Relatiile internaţionale au dobândit un rol important în realizarea progresului economico-social al ţãrilor lumii:
Deşi factorii economici interni ai fiecãrei ţãri rãmân prioritari, performanţele economiilor naţionale sunt condiţionate, din ce în ce mai mult, de participarea lor la circuitul economic mondial (afacerile internaţionale).

Alte referate despre: management, managementul calitatii, managementul proiectelor

Management general

Intr-o alta lucrare, intitulata "Management si eficienta", Ovidiu Nicolescu arata ca "managementul rezida in studierea procesului de conducere a productiei in vederea descoperirii legitatilor si principiilor care guverneaza (...) ridicarea eficientei acesteia" (Ovidiu Nicolaescu, 1994).

Alte referate despre: management general referat, referate management general, managementul general referat

Certificarea sistemelor de management al securitatii informatiilor

Aceste organisme se numesc organisme de certificare, in altele se numesc organisme de inregistrare sau organisme de evaluare si inregistrare. Noi vom folosi denumirea de Organism de Certificare si notatia prescurtata de OC.Auditul de certificare are ca scop evaluarea modului de implementare a sisteAZmului de management, respectarii prevederilor documentelor de referinta pentru sistemul de management care se doreste certificat, ale documentelor sistemului de management elaborate, adecvantei si eficacitatii sistemului de management adoptat precum si a cerintelor legale si de reglementare aplicabile.

Alte referate despre: aspecte privind certificarea sistemelor de management al calitatii, certificarea sistemelor de management de mediu, certificarea sistemelor de management al calitatii intr-o firma

Despre management

Amenintarile profilate de unele tendinte nefavorabile ale mediului extern general a caror aparitie ar putea impiedica realizarea obiectivelor strategice se regasesc in: pericole
Analiza complexa a starii de functionalitate a firmei sau a unora din domeniile ei de activitate, prin care se identifica punctele forte si nevralgice, cauzele care le genereaza si se elaboreaza recomandarile de restabilire a echilibrului si de dezvoltare in perspectiva defineste: analiza diagnostic.

Alte referate despre: referate management, managementul calitatii referat, managementul

Proiect management operational

S-a considerat ca timpul de prelucrare pe operatii inglobeaza si timpul necesar pentru reglarea utilajelor, transportul international etc.Loturile A si B constituite din cinci produse A si trei produse B s-au considerat arbitrar loturi standard.

Alte referate despre: management operational, managementul operational, management operational referat

Management comparat subiecte

Valorifica rolul diviziunii internationale a muncii,cresterea interdependentei intre tari si economii internationale.Trateaza unilateral managementul,numai prin prisma factorilor economici ai mediului.Neglijeaza managementul la nivel microeconomic.Reprezentanti R.Farmer si B.Richman

Alte referate despre: subiecte management comparat, management comparat, managementul comparat

Sisteme,metode si tehnici de management

6.Managementul participativ – constă în exercitarea principalelor procese de management prin implicarea unui grup de proprietari şi/sau de manageri şi executanţi, utilizând o gamă variată de modalităţi, între care organismele participative instituţionalizate – AGA, CA, Comitetul de direcţie, Comisia de cenzori – ocupă o poziţie centrală.

Alte referate despre: sisteme metode si tehnici de management, sisteme metode si tehnici de management referat, sistemele metodele si tehnicile de management

Proxemica - Evolutia Grupului Management Performant sub aspectul teritorialitatii

Experiment:
Membrii grupului MRU se vor aseza la locurile pe care le ocupau in mod obisnuit [masa de la perete]. Dupa ce trei membrii din grupul MP vor intra in sala si isi vor ocupa locurile obisnuite, doi – trei “albi” vor invada teritoriul “negrilor”. Se urmaresc reactiile la invadarea teritoriului: mimica / atitudini / replici / manifestarea dorintei de a alunga intrusii / in cat timp cei care vor veni dupa realizarea experimentului vor ocupa un loc si unde.

Alte referate despre: managementul performantei, managementul performantei referat, managementul performantelor

Aspecte privind Sistemul de Management al Calitatii in Administratia publica locala

Există o diferenţă între ceea ce reperezintă implementarea si mentinerea unui sistem de management al calităţii pentru o intrepirindere producătoare sau prestatoare de servicii şi ceea ce reprezintă pentru o administraţie publică şi anume în timp ce o intreprindere fie că produce bunuri sau prestează servicii, urmăreşte satisfacţia clientului spre a obţine un beneficiu economic, sau atragerea cât mai multor clienţi, în timp ce în cadrul administraţiei nu poate fi vorba de obţinerea unui beneficiu economic, nici atragerea de noi clienţi, ci doar mulţumirea contribuabilior.

Alte referate despre: managementul resurselor umane in administratia publica locala, free referat despre aspecte privind siguranta in managementul bancar, managementul calitatii in administratia publica

Riscul in management. Stiinta ori arta?

Inainte ca riscul sa se manifeste el trebuie sa fie indentificat.Ce este considerat un risc inalt ca exista se poate sa fie considerat normal un curs de busness ca o alta existenta.

Alte referate despre: management stiinta sau arta, managementul stiinta sau arta, management stiinta si arta

Conceptul de management

Conceptul de management
Prin conceptul de organizatie intelegem un ansamblu constituit din 2 sau mai multe persoane care desfasoara activitati in comun in vederea realizarii unui sau unor obiectiv.

Alte referate despre: conceptul de management, conceptul de management al calitatii, evolutia conceptului de management al organizatiei
Referate afisate : 17
Medie note: 7.81 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles