Sisteme cu microprocesoare

Sisteme cu microprocesoare - proiect

Domeniul microprocesoarelor este unul dintre cele mai dinamice din industria calculatoarelor. Apărut în anii 1970, microprocesorul este un circuit capabil să efectueze funcţiile aritmetice şi de control ale unui calculator. Pe atunci un microprocesor era un circuit integrat pe scară largă (LSI), conţinând câteva mii de tranzistoare, pe o suprafaţă de aproximativ 5 mm2. Dezvoltarea microprocesoarelor a urmat dezvoltării circuitelor integrate, complexitatea acestora dublându-se practic în fiecare an.

În prezent s-a ajuns la câteva milioane de tranzistoare (6-9 milioane: Pentium II, AMD K6-2, Cyrix MII) pe o suprafaţă de câţiva milimetri pătraţi.Z80 este un procesor care nu se mai foloseşte în nici un calculator actual, iar viteza lui este foarte mică (5 MHz), comparativă cu frecvenţele procesoarelor actuale (sute de Mhz). ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 37kb
Downloads: 15
Materia: Automatica

Microprocesoarele

In anii care urmează, cele mai multe inovaţii vor fi legate de exploatarea posibilităţilor pe care le oferă acest microprocesor. Cu toate că, în prezent calculatoarele personale realizate pe baza microprocesorului INTEL 80386 nu oferă, în mare, decît ceva mai multă viteză, performanţe deosebite sînt aşteptate pe măsura dezvoltării software-ului ce exploatează caracterristicile noi ale acestui microprocesor. Această lucrare nu îşi propune să prezinte în detaliu structura lui 386. Ea vrea să ofere o imagine adecvată a pieţei de calculatoare personale actuală, ajutîndu-1 pe managerul de astăzi să ia o decizie corectă într-o politică de achiziţie de PC pe termen lung.

Alte referate despre: microprocesoarele, microprocesoarele referate, microprocesoarele referat

Microprocesoare

Acest procesor s-a numit K5 si avea viteze de la 75 la 166MHz. Cu toate acestea nu era un procesor mai rapid decat cele de la Intel, in plus avand o unitate de calcul in virgula mobila destul de slaba (ca si Cyrix de altfel). Una din inovatiile aduse de K5 era faptul ca instructiunile x86 erau transformate intern in ROP (Risc OPerations). Aceste operatii RISC se puteau executa in nucleul RISC al procesorului care era mult mai rapud. In acelasi timp o companie de care putina lume auzise pana atunci, Nexgen, lansa primul sau procesor: Nx586.

Alte referate despre: microprocesoare, microprocesoare referat, referat microprocesoare

Microprocesoare Pentium IV

Pentium IV cunoscut şi sub numele de cod Willamette, este cel mai nou model al familiei de microprocesoare Intel pe 32 de biţi, care lucrează la frecvenţe mai mari şi înregistrează performanţe superioare faţă de modelele precedente.
Noua microarhitectură a acestor procesoare a fost denumită de către Intel, NetBurst, în spatele acestei tehnologii aflându-se următoarele noi facilităţi:
busul sistemului la 400MHz – utilizând noua tehnologie ‚quad pumped’ cu o lăţime a magistralei de 64 biţi şi ceas de 100MHz, se ajunge la o rată de transfer între procesor şi memorie de 3200 MB/s, de 3 ori mai mare ca cea a procesoarelor Pentium III. Pentium III putea transfera doar 1.06G la o frecvenţă de 133MHz. Pentium IV lucrează prin intermediul a două canale de transmisie cu RDRAM, la o viteză de 3.2G/s.
Advanced Transfer Cache – se concretizează în mărirea ratei de transfer a datelor între memoria cache L2 şi nucleul procesorului. Dimensiunea memoriei cache ...

Alte referate despre: microprocesoare pentium, evolutia microprocesoarele pentium, evolutia microprocesoarelor pentium

Sisteme cu microprocesoare

Indica faptul ca pe magistrala de date se gasesc datele ce trebuie scrise in memorie sau la un dispozitiv de ID Refresh - reimprospatare. Iesire activa pe 0. Impreuna cu indica faptul ca pe cei mai putin semnificativi 7 biti ai magistralei de adrese (A0 - A6) se gaseste o adresa de reimprospatare ce poate fi utilizata de memoria dinamica a sistemului. Bitul A7 este 0 iar pe A8 - A15 se plaseaza continutul registrului R (de reimprospatare).

Alte referate despre: sisteme cu microprocesoare, referat mecanica sisteme mecatronice microprocesoare, proiect final automatica sisteme cu microprocesoare

Sisteme de agricultura

Sistemele agricole sunt strans legate de conditiile economice, sociale si de mediu. Solutionarea acestora este cea mai importanta conditie pentru introducerea si promovarea agriculturii durabile (Codul bunelor practici agricole-2002).

Alte referate despre: sisteme de agricultura, sisteme de agricultura alternativa precticate in ue, managementul sistemelor in agricultura montana

Sisteme informatice de gestiune

Sisteme informatice de gestiune - Definirea notiunii de sistem are o mare importantă teoretică si practică, fapt pentru care unii autori au căutat să o delimiteze cât mai complet. Sistemul, în literatura de specialitate, se defineste ca "multimea de componente si legături identificabile si interdependente evoluând conform unor legi si/sau planuri si/sau scopuri date" sau ca "ansamblu compus din părti având fiecare independenta sa partială si legi proprii".

Alte referate despre: sisteme informatice de gestiune, proiectarea sistemelor informatice de gestiune, sisteme informatice de gestiune referat

Microprocesoare

Ultima coloană din tabel şi figura "Performanţe - estimări" arată care este impactul miniaturizării: această coloană indică dimensiunea de bază (feature size), care poate fi văzută ca fiind dimensiunea unui tranzistor. Orice reducere a acestei valori are un impact cvadratic, pentru că suprafaţa creşte cu pătratul laturii. O reducere de la 2 microni la 1,5 (50%) măreşte deci suprafaţa efectivă cu 77% (4/2,25 = 1,77). Din fericire, reducerea dimensiunilor mai are încă o consecinţă foarte importantă: traseele pe care trebuie să le parcurgă curentul electric între dispozitive devin mai scurte, deci se pot parcurge mai rapid. Proiectanţii pot face deci procesorul să funcţioneze cu un ceas mai rapid.

Alte referate despre: tipuri de microprocesoare, microprocesoare si microcontrolere, proiect microprocesoare

Riscul in sisteme de plati si compensari

Riscul in sisteme de plati si compensari; Aceste incertitudini sunt cunoscute sub denumirea de riscuri, care sunt evenimente nedorite dar cu o anumita probabilitate de a se produce, intr-un interval de timp si intr-un anumit loc.Riscul in sisteme de plati si compensari

Alte referate despre: riscul in sisteme de plati si compensari, riscurile in sistemele de plati si compensari, riscuri in sistemele de plati si compensari

Sisteme de transport activ -fiziologie

Cea mai bine cunoscuta dintre ATPazele de transport este Na+/k+ ATPaza formată dintr-o subunitate „catalitică" – alfa(Mr:100 000 daltoni) si o subunitate glicoproteica beta (Mr:50 000 daltoni fig.28).
Operând la capacitate maximă, această Na+/K+-ATPază transportă trei ioni de Na+ spre exterior şi doi Ioni de K+ spre interior pentru fiecare moleculă de ATP hidrolizata.

Alte referate despre: sisteme de transport activ, sisteme de transport, sisteme de transport referat

Tipuri de sisteme ortografice

Tipuri de sisteme ortografice - Ortografia este strâns legată de gramatică prin faptul că, în unele situaţii, scrierea se orientează după reguli morfologice şi nu după reguli fonetice.

Tipuri de sisteme ortografice - De exemplu, scrierea cu e sau cu ă,a sau ea, cu e sau i în cuvinte flexibile se orientează după tipul flexionar căruia îi aparţine cuvântul, deci ţinându-se seama de regulile flexiunii :cravaşă, plajă;(singular) se opun formelor de plural : cravaşe, plaje; ca în casă-case; îngraşă, degajă(indicativ), se opun formelor de conjunctiv : să îngraşe, să degaje; ca în : adună-să adune.

Alteori, alegerea unei forme presupune cunoaşterea variantei morfologice literare actuale faţă de o formă învechită, regională sau inexistentă(total greşită), ca în bulgăre faţă de bulgăr, boli faţă de boale, chinuieşte faţă de chinuie, să aibă faţă de să aibe,etc.

Unul dintre cele mai importante roluri ...

Alte referate despre: tipuri de sisteme ortografice, tipuri de sisteme de operare, tipuri de sisteme informationale

Sisteme informatice financiar bancare

Sisteme informatice financiar bancare
De la numai cateva banci specializate existente in 1989, ulterior transformate in societati pe actiuni, in prezent s-a ajuns la un numar de 40 de societati bancare, ale caror unitati bancare acopera cea mai mare parte a unitatilor administrativ teritoriale ale tarii.

Alte referate despre: sisteme informatice financiar bancare, sisteme informatice financiar-bancare, sisteme informatice financiar bancare referat

Sisteme informatice si baze de date

Sisteme informatice si baze de date - Sistem informatic (Si) - sistem informational automatizat; - ansamblu de echipamente (hardware), programe (software), sI proceduri organizationale (orgware) pentru prelucrarea informatiei.

Alte referate despre: sisteme informatice si baze de date, sisteme informatice cu baze de date, sisteme informatice si baze de date in php

Sisteme de operare

Acest windows este mai bun decat predecesorii dar cere si el o configuratie a calculatorului performantă ,dar dacă este pus pe un calculator slab,atunci el nu va face altceva decat să-l incetinească.

Spre deosebire de ceilalti,in acest sistem de operare s-a constatat introducerea de mai multe facilităti cum ar fi programele auxiliare care sunt incorporate in el.Spre exemplu,in celelalte sisteme de operare pentru a putea inregistra un CD trebuia un program special de inregistrare,(Ex. Ahead Nero ),pe cand la Windows Xp de indată ce detectează CD-ul gol in unitatea de scriere a CD-urilor ,acesta ne si intreabă dacă vrem să inregistrăm pe ele,nemaifiind nevoie de un program special.

Alte referate despre: sisteme de operare, sisteme de operare referat, referat sisteme de operare

Sisteme,metode si tehnici de management

Trebuie făcută distincţia între metodele de management şi metodele utilizate în management. Ultimele sunt metode cu caracter economic, tehnic, sociologic, a căror folosire nu afectează nemijlocit conţinutul şi forma de manifestare a relaţiilor şi proceselor manageriale. Ex.: brainstorming-ul, matricea descoperirilor.

Alte referate despre: sisteme metode si tehnici de management, sisteme metode si tehnici de management referat, sisteme metodet si tehnicile de management
Referate afisate : 15
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles