Sisteme de operare windows

Sistemul de Operare Windows Vista

Referat desppre Sistemul de Operare Windows Vista
In funcţie de modul in care isi îndeplinesc aceste funcţii,sistemele de operare se pot imparti in:
1. sisteme de operare monotasking
2. sisteme de operare multitasking

Sisteme de operare monotasking permite unui utilizator sa execute un singur program la un anumit moment dat. Cel mai cunoscut sistem de operare monotasking pentru un calculator a fost sistemul DOS(Disk Operatin System) cu versiunile sale MS-DOS,DR-DOS,PC-DOS.Cel mai răspândit sistem de operare de tip DOS a fost MS-DOS de la Microsoft. Acesta a cunoscut dezvoltări succesive ajungând pana la versiunea MS-DOS 6.22.

Sisteme de operare multitasking permite execuţia simultana a mai multor programe. daca numărul utilizatorilor simultani,sistemele de operare multitasking pot fi:
a) Sistem de operare monouser-care permite execuţia mai multor programe ale aceluiaşi utilizator
b)Sistem de operare ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 15kb
Downloads: 2169
Materia: Informatica

Windows - generalitati

Lansarea pe piata a microprocesorului 80286 si inaugurarea "erei AT", a dus la rescrierea si modernizarea platformelor Windows. Facilitatea microprocesorului 80286 de a gestiona memoria extinsa a fost preluata de urmatoarea versiune de Windows cunoscuta si sub numele de Windows 286. Multitasking-ul a ramas "primitiv", doar la nivelul de comutare intre diferitele aplicatii (se puteau deschide oricite aplicatii permitea memoria, dar numai o singura aplicatie era activa.). Modul de operarea pentru Windows/286 a fost numit "standard", pentru ca s-a bazat pe capacitatea procesului 80286 de a gestuiona memoria extinsa, chiar daca aceasta s-a limitat fizic la adresarea a maxim 16 MB.

Alte referate despre: sisteme de operare windows-generalitati, windows generalitati, sistem de operare windows generalitati

Bazele informaticii - Aplicatii Windows 95

2. Notepad
Aplicatia Notepad poate incarca fisiere nu prea mari de text si fara formatari. Acestea pot fi modificate sau afisate. De obicei se utilizeaza pentru editarea si/sau modificarea textelor ASCII. In cazul cand incarcati un fisier cu dimensiunea prea mare, veti primi un mesaj de eroare care atentioneaza acest aspect.

Alte referate despre: bazele informaticii- aplicatii word office, sistem de operare windows xp bazele informaticii, aplicatii bazele informaticii

Introducere in Windows

Introducere
Prin lansarea sistemelor Windows, firma Microsoft a schimbat pentru totdeauna lumea calculatoarelor personale compatibile IBM-PC. Microsoft a pus la îndemâna milioanelor de utilizatori ai acestor calculatoare o interfaţă grafică prietenoasă, uşor de folosit. Deşi la început a fost privit mai mult ca un element distractiv, ca o joacă şi nu ca un instrument de lucru pentru utilizatorii mai serioşi, sistemul Windows a devenit standardul pentru compatibilitatea soft şi hard. O dată cu lansarea sistemului Windows 95, firma Microsoft a schimbat lumea calculatoarelor, modificând esenţial aspectul şi modul de lucru.
Firma Microsoft a dedicat ani de zile cercetărilor intense pentru a face ca sistemul de operare – Windows 95 – să fie mai uşor de învăţat şi de folosit decât sistemele de operare precedente. Utilizatorii acestui sistem şi a versiunilor superioare lui (Windows 98, Windows Millenium, Windows NT, familia Windows 2000 şi noul Windows „Whistler”) ...

Alte referate despre: introducere in windows, introducere in windows xp, introducerea in windows xp

Windows vs MS-DOS

Sistemul de operare este de fapt un program care este lansat automat la pornirea computerului asigurând în principal următoarele funcţii:
- Gestionarea operaţiilor de intrare / ieşire
- Gestiunea datelor pe suportul de memorie externă
- Controlul încărcării în memorie, punerii în funcţiune şi încetării activităţii pentru programele utilizatorului
- Realizeaza interfaţa între hardware şi aplicaţiile software

Alte referate despre: asemanarea dintre windows si ms-dos, diferenta dintre windows si ms dos, windows linux ms-dos

Windows NT

Caracteristicile noilor sisteme Windows NT Server 5.0 si respectiv Windows NT Workstation 5.0 . Performantele Windows NT cresc , dar cresc si resursele necesare . Windows NT Serverare nevoie la instalare de 64 MB de memorie (se recomanda 128 MB), de 500 MB liberi pe un hard disc de cel putin 2 GB si de un procesor Pentium la 166 de MHz sau mai mult ; Windows NT Workstation 5.0 cere la instalare Concepte innoite si performante imbunatatite – acestea sunt 32 MB de memorie si aproape 500 MB liberi pe hard disc.

Alte referate despre: windows xp, windows, sistemul de operare windows

Windows Millenium

Windows Millenium este un sistem de operare nişă între Windows 98 S.E. şi Windows 2000. Windows Millenium preia numeroase caracteristici de la Windows 2000. „Instalarea” pe curat a Windows-ului Millenium durează aproximativ cât a Windows 98 S.E., între 30-60 minute. Windows Millenium detectează automat componentele hardware şi instaleză driverile specifice fiecărei componente. Icon-urile de sistem au preluat înfăţişarea celor din Windows 2000, restul interfeţei este neschimbat faţă de Windows 98 S.E. Un amănunt interesant este că după un click cu butonul drept al mouse- ului pe Taskbar puteţi alege din meniul care apare, ce poţiuni din meniul Start să fie expandabile.
Singurul domeniu în care se remarcă o schimbare radicală în ceea ce priveşte Windows Media Player-rul upgradat la versiunea a şaptea şi mult îmbunătăţit, care acum are suport pentru skin-uri. Suportul pentru skin-uri nu este singurul atu al Media Player-ului. Acestuia ia fost îmbunătăţit ...

Alte referate despre: windows millenium, download windows millenium, instalare windows millenium

Windows - Administrarea sistemului

3. Sistemul începe căutarea şi afişează într-o listă în fereastră toate fişierele cu numele alfa.txt. Pentru a verifica dacă acela este fişierul căutat, puteţi să-i vedeţi conţinutul.
4. Închideţi fereastra Find.

Alte referate despre: sistemul de operare windows administrarea fisierelor, administrarea sistemului linux, administrarea sistemului de fisiere si directoare

Instalarea Sistemului de Operare Windows

Trecerea de la sistemele de operare MS-DOS, Windows’ 95 la Windows’ 98. In ambele cazuri, prin introducerea CD-ului Windows’ 98 in unitatea CD-ROM, se va derula automat procedura de instalare care va transfera fisierele corespunzatoare optiunii utilizatorului. Aceste posibilitati de instalare sunt urmatoarele:

(TYPICAL – optiune recomandata utilizatorilor lipsiti de experienta prin care se vor instala aplicatiile standard .

(PORTABLE – modalitate de instalare recomandata posesorilor de calculatoare portabile.

(COMPACT – modalitate recomandata situatiei in care spatiul liber pe hard-disc are valoare apropiata de cerinta minima.

(Custom – modalitatea prin care se vor instala doar componentele selectate de utilizator. Aceasta posibilitate de instalare nu ests recomandata fi selectata, exceptie facand inginerii de sistem responsabili de functionarea corecta a sistemului de calcul.

Operatiunea se finalizeaza prin afisarea pe ecranul monitorului a ferestrei ...

Alte referate despre: instalarea sistemului de operare windows xp, instalarea sistemului de operare windows, instalarea sistemului de operare windows vista

Sistemul de operare Windows'98

Redefinirea meniului de lansare se executa cu urmatorii pasi:
-un clic al butonului drept al mouse-ului, avand sageata plasata in locul liber al barei aplicatiilor si actionarea butonului Properties sau executarea consecutiva Start, Settings, Taskbar;
-in fereastra aparuta actionam butonul Start Menu Programs

Alte referate despre: sistemul de operare windows xp, sistemul de operare windows referat, sisteme de operare windows

Sistemul de operare Windows

III.Interfata sistemului de operare Windows '98.
Indiferent de interfata de lucru folosita Windows '98 contine versiuni imbunatatite ale instrumentelor de lucru presentate pe suprafata de lucru in Windows '95, mai exact bara de tskuri si meniul Start.

Alte referate despre: referat sistemul de operare windows, sistemul de operare windows 7, sistem de operare windows xp

Caracteristicile sistemului de operare Windows XP Profesional

Multilanguage support. La instalarea Windows XP pe orice platforma, utilizatorul poate selecta diferite optiuni cu privire la introducerea textului, vizualizarea meniurilor sau recunosterea vocii, acestea putand fi realizate in diferite limbi. Un pachet de limbi frecvente inclus in Multi Language Pack (engleza, franceza, spaniola, germana, italiana, rusa etc.) este disponibil cu sistemul de operare, insa pot fi adaugate si pachete de fisiere care permit utilizarea limbilor ce contin scripturi complexe si a limbilor asiatice.

Alte referate despre: caracteristicile sistemului de operare windows xp profesional, caracteristicile sistemului de operare windows profesional, caracteristicile sistemului de operare windows

Sisteme de operare

Programe specifice controlului si functionarii componentelor periferice existente in configuratia calculatorului.Programe pentru gestionarea datelor si programelor care intra in prelucrare.Programe pentru interfata cu utilizatorul.

Alte referate despre: sisteme de operare, sisteme de operare referat, referat sisteme de operare

Sisteme de operare

Orice SO are o componenta nerezidenta conservata de H-D si o componenta rezidenta care se incarca in RAM in momentul generarii sistemului aceasta componenta se numeste Kernel sau nucleul SO. Nucleul SO din RAM contine functii ale SO solicitate cu frecventa mare. Componente SO conservate pe H-D sunt solicitate cu frecventa redusa si ele constituie componenta nerezidenta in RAM a SO. Restul de memorie RAM, care ramane libera dupa incarcare nucleului SO, este spatiu pentru executia programelor de aplicatii. Alocarea acestei resurse (RAM) este controlata puternic de catre SO si componenta hardware dedicata procesului de management al memoriei.

Alte referate despre: tipuri de sisteme de operare, sisteme de operare in retea, sisteme de operare linux

Cerinte minime la instalarea unui sistem de operare

Windows 2000 este un pachet de sisteme de operare, produsa de compania Microsoft pentru utilizarea pe calculatoare personale, laptop-uri si servere. Oficial a fost lansat la data de 17 februarie 2000, predecesorul sau fiind sistemul de operare Windows NT 4.0. A fost succedat de catre sistemul de operare Windows XP si Windows Server 2003. A fost primul sistem de operare care a rulat pe 64 biti.

Alte referate despre: instalarea unui sistem de operare, instalarea unui sistem de operare referat, cerintele minime pentru windows 2000

Windows 7

Pana la mijlocul anului 2003 Longhorn a atins cateva dintre caracteristicile prevazute initial doar pentru Blackcomb. Dupa ce trei virusi majori au profitat de greselile din sistemele de operare Windows intr-o scurta perioada de timp, in anul 2003 Microsoft a schimbat prioritatile de dezvoltare, oprind dezvoltarea Longhorn-ului in favoarea dezvoltarii de noi pachete service pack pentru Windows XP si Windows Server 2003. Dezvoltarea Longhorn-ului (Vista) a fost repornita abia in septembrie 2004.

Alte referate despre: interfata windows, windows xp vs windows vista, referat windows

Windows 98

-Portable Aceasta optiune efectueaza instalarea componentelor Windows 98care sunt utile pentru utilizatorii de calculatoare portabile sau mobile

Alte referate despre: windows 7, instalare windows 98, windows vista

Windows NT

Windows NT a fost primul sistem de operare Windows care combina suportul pentru aplicatii de nivel inalt client/server cu aplicatii de interes personal cu productivitate ridicata.

Alte referate despre: windows 98, windows 95, referat windows vista

Sisteme informatice de gestiune

Sisteme informatice de gestiune - Din multitudinea de definitii date unui sistem oarecare privit din perspectiva activitătii de conducere se poate considera ca acceptabilă următoarea definitie:" sistemul reprezintă un complex de elemente structurate, interdependente si interconectate, constituind un ansamblu unitar care functionează într-un mediu dat, în vederea îndeplinirii unui scop (obiectiv) determinat".

Din analiza acestei definitii, sistemul poate fi definit prin trei aspecte esentiale si anume: structură, functionare si scop (obiectiv). Structura este dată de multimea elementelor în interactiune si functiunile reprezentate de ansamblul de compartimente determinate de influentele exterioare.

Functionarea este definită de regulile care determină relatiile dintre
elementele sistemului pentru care s-a constituit si functionează acesta, cu mentiunea că între structură si functionare există o strânsă legătură si în aceste conditii sistemul mai poate fi definit ca ansamblul elementelor componente si al relatiilor ce se stabilesc între respectivele elemente. Scopul (obiectivul) reprezintă un concept care are o importantă specifică în teoria generală a sistemelor, care presupune o multime relativ numeroasă de elemente aflate în relatii determinate, formând o totalitate organizată, orientată spre realizarea anumitor finalităti.

Activitătile prin care se realizează finalitătile sistemului constituie functia sa, care constă în multimea de interactiuni care realizează relatia sistemului (subsistemului) cu mediul si cu sistemul ierarhic
superior. Pentru descrierea completă a unui sistem si a evoluŃiei acestuia se apelează si la alte elemente, dintre care cele mai importante sunt starea sistemului si legea sa de miscare si de organizare. Starea unui sistem este expresia elementelor lui componente si a relatiilor acestuia (interne si externe) la un moment dat si se consideră determinată atunci când, cunoscând datele de intrare în sistem, se dispune de suficiente informatii privind elementele
componente si relatiile sistemului, pe baza cărora se pot determina elementele de iesire din acesta.

Un sistem este caracterizat nu numai prin relatiile dintre elementele sale, ci si prin relatiile dintre elemente si întreg sau dintre întreg si elemente, deoarece în organizare se manifestă atât relatii de coordonare a părtilor de către întreg, cât si relatii de influentă ale părtilor asupra întregului.

Cu cât sistemul este mai putin organizat, cu atât elementele influentează mai mult întregul si cu cât sistemul este mai avansat, cu atât întregul controlează mai mult elementele care îl compun. Pentru a se integra într-un sistem, elementele trebuie să poată fi organizate în comun, în scopul atingerii unui obiectiv, deci să se atragă si să se influenteze reciproc.

Notiunea de sistem are un caracter relativ, în senul reciprocitătii pozitiei de element într-un sistem sau de sistem compus din mai multe elemente. Elementele componente ale unui sistem sunt denumite subsisteme. Având în vedere structura, organizarea si deschiderea unui organism economic spre economia de piată, acesta trebuie privit cert ca un sistem integrat în sistemul social-economic global. Ca sistem, orice organism economic reprezintă un sistem economic, acesta fiind compus dintr-o multime de elemente, cu relatii si legături cauzale si funcŃionale, cu obiective precise si conexiuni cu alte organisme economice si guvernamentale, fiind influentat si influentând, la rândul său, mediul economic si social.

...

Alte referate despre: sisteme informatice de gestiune, proiectarea sistemelor informatice de gestiune, sisteme informatice de gestiune referat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.13 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles