Sisteme informationale ale intreprinderii

Sisteme Informationale

Un Sistem Suport de Decizii (SSD) – este un sistem de aplicatii informatice care asigura pe utilizatori cu informatii orientate pe decizii, adica cu informatii referitoare la diverse situatii care pot apare in luarea deciziilor. Cand acest sistem este utilizat direct de catre conducerea executiva a firmei se mai numeste si sistem de informare executiva.

PROIECTAREA DE ANSAMBLU A SISTEMELOR INFORMATICE
Activitati in proiectarea de ansamblu
– definirea obiectivelor;
- structura sistemelor informatice;
- definirea iesirilor;
- definirea intrarilor;
-definirea colectiilor de date;
-alegerea modelului matematic si a programelor aferente;
-alegerea solutiilor tehnice de realizare;
-listarea necesarului de resurse;
- estimarea eficientei economice;
-planificarea realizarii sistemului;
-elaborarea documentatiei.

Caracteristicile sistemului informatic:
-orice sistem tb sa contina ca elem central o baza de date, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 17574
Materia: Informatica

Analiza si conceperea sistemelor informatice

În viata noastra de zi cu zi, calculatoarele sunt ceva obisnuit, ba chiar indinspensabil în unele cazuri. Se poate spune, pe drept cuvânt ca traim într-o societate informatizata . În zilele noastre, întâlnim calculatoare peste tot, de la bacanul din colt, care-si tine evidentele sale cu ajutorul unui PC si pâna la ghiseul la care platim telefonul. Peste tot sunt calculatoare, legate eventual între ele si formând astfel retele de calculatoare. Toate acestea se datoreaza faptului ca ne dam seama din ce în ce mai mult ca PC-ul ne usureaza munca. Dar trebuie de subliniat faptul ca un calculator este de fapt o “masinarie” care prelucreaza o serie de informatii pe care i le dam.

Alte referate despre: analiza si conceperea sistemelor informatice, analiza si conceperea sistemelor informatice de gestiune, analiza si proiectarea sistemelor informatice

Informatica generala

Dispozitivele I/O sunt componente care din pdv functional, asigura sch de informatii intre microprocessor si celelalte elemente din calculator. Se mai numesc si dispozitive periferice.
Disp periferice de intrare permit utilizatorului sa introduca date, comenzi si programe in CPU. Cel mai cunoscut disp de intr este tastatura.
Disp de iesire permit utilizatorului sa vada rezultatele calculelor efect de catre calc sau al manipularii datelor. Cel mai cunoscut disp de iesire este monitorul.

Alte referate despre: informatica generala, referat informatica generala, informatica generala 2

Sisteme informatice de gestiune

Sisteme informatice de gestiune - Din multitudinea de definitii date unui sistem oarecare privit din perspectiva activitătii de conducere se poate considera ca acceptabilă următoarea definitie:" sistemul reprezintă un complex de elemente structurate, interdependente si interconectate, constituind un ansamblu unitar care functionează într-un mediu dat, în vederea îndeplinirii unui scop (obiectiv) determinat".

Din analiza acestei definitii, sistemul poate fi definit prin trei aspecte esentiale si anume: structură, functionare si scop (obiectiv). Structura este dată de multimea elementelor în interactiune si functiunile reprezentate de ansamblul de compartimente determinate de influentele exterioare.

Functionarea este definită de regulile care determină relatiile dintre
elementele sistemului pentru care s-a constituit si functionează acesta, cu mentiunea că între structură si functionare există o strânsă legătură si în aceste conditii sistemul mai poate fi definit ca ansamblul elementelor componente si al relatiilor ce se stabilesc între respectivele elemente. Scopul (obiectivul) reprezintă un concept care are o importantă specifică în teoria generală a sistemelor, care presupune o multime relativ numeroasă de elemente aflate în relatii determinate, formând o totalitate organizată, orientată spre realizarea anumitor finalităti.

Activitătile prin care se realizează finalitătile sistemului constituie functia sa, care constă în multimea de interactiuni care realizează relatia sistemului (subsistemului) cu mediul si cu sistemul ierarhic
superior. Pentru descrierea completă a unui sistem si a evoluŃiei acestuia se apelează si la alte elemente, dintre care cele mai importante sunt starea sistemului si legea sa de miscare si de organizare. Starea unui sistem este expresia elementelor lui componente si a relatiilor acestuia (interne si externe) la un moment dat si se consideră determinată atunci când, cunoscând datele de intrare în sistem, se dispune de suficiente informatii privind elementele
componente si relatiile sistemului, pe baza cărora se pot determina elementele de iesire din acesta.

Un sistem este caracterizat nu numai prin relatiile dintre elementele sale, ci si prin relatiile dintre elemente si întreg sau dintre întreg si elemente, deoarece în organizare se manifestă atât relatii de coordonare a părtilor de către întreg, cât si relatii de influentă ale părtilor asupra întregului.

Cu cât sistemul este mai putin organizat, cu atât elementele influentează mai mult întregul si cu cât sistemul este mai avansat, cu atât întregul controlează mai mult elementele care îl compun. Pentru a se integra într-un sistem, elementele trebuie să poată fi organizate în comun, în scopul atingerii unui obiectiv, deci să se atragă si să se influenteze reciproc.

Notiunea de sistem are un caracter relativ, în senul reciprocitătii pozitiei de element într-un sistem sau de sistem compus din mai multe elemente. Elementele componente ale unui sistem sunt denumite subsisteme. Având în vedere structura, organizarea si deschiderea unui organism economic spre economia de piată, acesta trebuie privit cert ca un sistem integrat în sistemul social-economic global. Ca sistem, orice organism economic reprezintă un sistem economic, acesta fiind compus dintr-o multime de elemente, cu relatii si legături cauzale si funcŃionale, cu obiective precise si conexiuni cu alte organisme economice si guvernamentale, fiind influentat si influentând, la rândul său, mediul economic si social.

...

Alte referate despre: sisteme informatice de gestiune, proiectarea sistemelor informatice de gestiune, sisteme informatice de gestiune referat

Implementarea sistemelor informatice in activitatea de foraj

Daca ne raportam la natura sistemului informational, sistem ce se raporteaza in primul rand la mediul extern specific cat si general, deciziile apar dinamice si luate in conditie de incertitudine si risc.

Alte referate despre: implementarea sistemelor informatice in activitatea de foraj, implementarea sistemelor informatice, notiuni de baza pt implementarea sistemelor informatice

Sisteme de agricultura

d. Agricultura organica: se deosebeste de cea biologica prin utilizarea exclusiva a ingrasamintelor organice in doze relativ ridicate, aplicate in functie de specificul local, cu predilectie in scopul fertilizarii culturilor si refacerii pe termen lung a starii structurale a solurilor, degradata prin activitati antropice intensive si/sau datorita unor procese naturale.

Alte referate despre: sisteme de agricultura, sisteme de agricultura alternativa precticate in ue, managementul sistemelor in agricultura montana

Sisteme de incalzire

Incalzirea centrala consta din:
- generator de caldura, in care are loc arderea carburantilor
- agentul termic (apa, vaporii, aerul)
- conductele
- instalatii de incalzire, amplasate in incapere (caloriferele) – emana caldura prin convecie si radiatie.

Avantajele sistemului de incalzire cu apa:
- temperatura instalatiilor nu depaseste 80 grade
- incalzirea caloriferelor este uniforma
- nu polueaza aerul
- are loc reglarea centrala a temperaturii
- datorita capacitatii termice a apei sunt posibile intreruperi ale incalzirii fara devieri mari a temperaturii din incapere
- au un termen mare de exploatare

Alte referate despre: sisteme de incalzire, referat sisteme de incalzire, sisteme de incalzire referat

Despre evaluarea intreprinderii

c. Metode înscrise în abordarea pe baza de active:
- Metoda activului net corectat (ANC), în care activele si datoriile sunt evaluate individual la valorile corespunzatoare (curente), rezultând astfel un activ net corectat al întreprinderii. Metoda este aplicabila în ipoteza continuitatii exploatarii întreprinderii evaluate.
- Metoda activului net de lichidare (ANL), reprezinta o varianta a activului net corectat, aplicabila în cazul lipsei continuitatii exploatarii întreprinderii evaluate. In acest caz, majoritatea activelor se evalueaza la valoarea de lichidare. Metodele prezentate sunt interdependente si au drept caracteristica orientarea lor spre informatiile de piata:
- în abordarea pe baza de venit, fundamentul îl reprezinta costul capitalului, care deriva din informatii de piata;
- abordarea prin comparatie se bazeaza pe rte de valoare (multiplicatori) care rezulta, de asemenea, de pe piata
tranzactiilor de întreprinderi;
- în cazul abordarii pe baza de active, ...

Alte referate despre: evaluarea intreprinderii, referat evaluarea intreprinderii, evaluarea intreprinderii referat

Mass media - presa scrisa, mijloace audiovizuale si sisteme multimedia

Mass media - presa scrisa, mijloace audiovizuale si sisteme multimedia - Zilnic, in lume se editeaza peste 10.000 de ziare, care se tiparesc in 500.000.000 de exemplare si se difuzeaza zeci de mii de stiri la radio si televiziuni. Ziarele, radioul si televiziunea ofera oamenilor informatii despre viata politica, economica si culturala a societatii, despre educatie, sanatate, relatii internationale, personalitati publice etc.

Alte referate despre: mass media - presa scrisa mijloace audiovizuale si sisteme multimedia, presa scrisa mijloace audiovizuale si sisteme multimedia, mass media -presa scrisa

Finantele intreprinderii

3. finanţele reprezintă o teorie sine stătătoare care dispune de o metodologie capabilă să găsească soluţii la toate problemele financiare apărute.

Alte referate despre: finantele intreprinderii, probleme rezolvate la finantele intreprinderii, finantele intreprinderii referat

Economia Intreprinderii - SC Makida SRL

In cadrul acestei componente, un loc aparte il ocupa organelle de stat, fata de care intreprinderea are o serie de obligatii legale: este vorba de organelle financiare, vamale, de justitie, etc.

Alte referate despre: referat economia intreprinderii srl, economia intreprinderii lichidare srl, economia intreprinderii

Analiza activitatii economice a intreprinderii Octopus

Analiza activitatii economice a intreprinderii Octopus
- asortimentului produselor, in anul 2008 s-a majorat cu peste 30 de produse noi sau cu relativ 27 %, printre care putem enumera o serie de produse conservate sub marca comerciala „Lux Menu”, cipsuri, arahnide, seminte prajite sub marca comerciala „Twist”, biscuiti si dulciuri sub marca comerciala „Scarlet”. Cifra indicata nu intruchipeaza diversele feluri a produselor, ce se delimiteaza prin gramaj, continutul grasimelor, forma de conservare (cu sau fara folosirea otetului), adausuri adaugatoare gustative, ambalaj (sticla sau fier). Deasemenea variatia procentuala a asortimentului, in ciuda faptului unei majorarii insemnate a acestuia, este mica deoarece combina pe langa produse noi intrate si cele scoase din producere, printre care putem enumera intreaga linie sortimentala ...

Alte referate despre: analiza activitatii economice a intreprinderii octopus, analiza activitatii economice a intreprinderii, analiza activitatii economice a intreprinderii bucuria

Evaluarea performantelor intreprinderii pe baza activelor

Referat despre Evaluarea performantelor intreprinderii pe baza activelor
- continuitatea exploatarii, care va implica, in cadrul metodei activului net corectat (ANC), evaluarea tuturor activelor si datoriilor la valoarea de piata sau o alta valoare curenta adecvata;

Alte referate despre: evaluarea performantelor intreprinderii pe baza activelor, evaluarea rezultatelor intreprinderii pe baza ratelor financiare, evaluarea performantelor intreprinderii

Bilantul intreprinderii

Pe măsura dezvoltării statelor, pătura conducătoare a început să acumuleze avere, de aici şi dorinţa de a păstra şi spori această avere, de multe ori înseamnă o putere mai mare, inclusiv militară, ceea ce conferea şi o anumită siguranţă.

Alte referate despre: bilantul intreprinderii, caracteristica bilantului intreprinderii, referat bilantul intreprinderii
Referate afisate : 14
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles