Sistemul bancar german

Sistemul bancar german

Referat despre Sistemul bancar german
Sistemul bancar german ia naştere odată cu apariţia în 1619 a Băncii din Hamburg, constituită după modelul Băncii din Amsterdam. Iniţial aceasta a fost doar o bancă de depozite, ca apoi să efectueze şi operaţiuni de virament. Ceea ce i-a dat însă o notorietate mare a fost rigoarea operaţiunilor bancare şi crearea unei monede de cont specifice, numită "Marko-Banco“. Alături de Banca din Hamburg şi prin înfiinţarea Băncii din Nürenberg aparatul bancar din Germania reuşeşte să se consolideze.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 40kb
Downloads: 2
Materia: Finante-Banci

Evaluarea nivelului de calitate al serviciilor bancare

Integrarea europeana ne obliga să trecem la introducerea metodelor de cuantificare contabilă bazată pe standardele internaţionale IAS-urile (International Accounting Standards). În prezent, raportările se fac în paralel, atât pe standardele românesti de contabilitate cât şi pe cele internaţionale, iar după o perioadă de acomodare , de coexistentă a celor doua tipuri de standard se va trece la IAS.

Alte referate despre: calitatea serviciilor bancare, calitatea produselor si serviciilor bancare, calitatea serviciilor bancare medicale in turism invatamant

Sistemul bancar

1.1.Organizarea sistemului financiar-bancar
Organizarea sistemului financiar-bancar se bazează pe structura instituţională a spaţiului financiar şi monetar, centrată pe cele cinci componente: Banca Centrală, băncile, alte instituţii de credit, Trezoreria şi piaţa financiară, evidenţiind rolul organizatoric şi reglementativ al Băncii Centrale, precum şi dispunerea concentric-diferenţiată a tuturor instituţiilor financiare, angajate în realizarea circuitelor monetare şi financiare dintr-o economie.

Alte referate despre: credite bancare, produse si servicii bancare, servicii bancare

Trasaturile sistemului bancar romanesc

2. Factori nationali:
- impactul evolutiilor economico-sociale;
- politica bancara si reglementarile B.N.R.

Alte referate despre: evolutia sistemului bancar romanesc, structura sistemului bancar romanesc, restructurarea sistemului bancar romanesc

Evolutie si tendinte ale capitalului elen in sistemul bancar din Romania

3. BANCA ROMANEASCA
- Cu o experienta de 13 ani de activitate, Banca Romaneasca ofera clientilor sai o gama larga de produse si servcii pentru persoane fizice si pentru corporatii.

Alte referate despre: evolutie si tendinte in structurile capitalului din economia romaniei, evolutie si tendinte in structura capitalului din economia romaniei, evolutie si tendinte in structurile capitalului

Falimentul bancar

- regiilor autonome (pentru care se va stabili prin lege o procedura
speciala aplicabila in caz de insolvabilitate, in acord cu regimul
general al proprietatii publice).

Alte referate despre: falimentul bancar, falimentul bancar referat, referate falimentul bancar

Sistemul bancar din Romania

Sistemul bancar din Romania s-a constituit odată cu înfiinţarea Băncii Naţionale a României (1880). Apoi au apărut bănci mari si mijlocii având capitaluri importante si posibilităţile de obţinere a creditelor, atât de la B.N.R, cât şi de la mari bănci din străinătate.

Alte referate despre: sistemul bancar din romania, sistemul bancar in romania, evolutia sistemului bancar in romania

Sistemul bancar al SUA

Funcţiile celor 12 bănci federale sunt:
- emisiunea monetară în district (în realitate bancnotele circulând pe întregul teritoriu federal).
- creditarea băncilor comerciale: compensarea cecurilor şi a altor titluri de credit ale băncilor membre – fixarea ratei scontului.
- operaţiuni de open market.

Specificul sistemului bancar american se exprimă şi în opţiunea băncilor între două tipuri de statut National Bank sau State Bank (bancă federală sau bancă într-un stat anumit) completată cu regimul „one state banking” constând în separarea activităţii bancare comerciale de cele financiare. Ca urmare a acestor factori specifici se disting 4 categorii de instituţii bancare:

Alte referate despre: sistemul bancar al sua, sistemul bancar din sua, sistemul bancar in sua

Serviciile bancare

Serviciile bancare
Atât pentru persoanele fizice, cât si pentru cele juridice, bãncile deschid, în evidenta lor, urmãtoarele tipuri de conturi:conturi curente (la vedere ), în lei si/sau în valutã, conturi în care titularii pot face operatiuni de încasãri si plãti curente;conturi de depozit (la termen), în lei si/sau în valutã, conturi în care depunerile se fac pentru un anumit termen, perioadã în care titularii nu pot efectua nici depuneri în cont, nici plãti din aceste conturi.

Alte referate despre: serviciile bancare, produsele si serviciile bancare, serviciile bancare referat

Managementul financiar bancar olandez

Studiul isi propune sa dezbata elemente de traditionalism si transformationalism in materia managementului bancar olandez.Pornind de la elementele culturale specifice, de la mediul socio-economic specific Olandei si de la interferentele acestuia cu mediile straine, vom analiza aplicabilitatea sistemului olandez de management bancar in mediul economic intern.

Alte referate despre: managementul financiar bancar, www managementul financiar bancar, managementul financiar bancar practica de specialitate

Pretul - Element al mixului de marketing financiar bancar

În practica bancară se întâlnesc trei feluri de comisioane şi taxe : preţuri explicite, preţuri implicite şi preţuri „spread”. Ultimul, preţul „spread”, îseamnă diferenţa dintre preţul de vânzare şi cel de cumpărare la casele de schimb. Comisioanele implicite sunt de fapt costuri ascunse, care nu sunt clar prezentate clienţilor sau clienţii nici nu sunt conştienţi că le plătesc, pentru că ele apar doar sub forma lipsei de dobânzi în cazul contului curent în schimbul deschiderii gratuite. Preţurile explicite sunt clar prezentate clienţilor şi stabilirea lor se face după trei strategii alternative, care acoperă diferite costuri, cu metode diferite :

Alte referate despre: pretul - element al mixului de marketing financiar bancar 3x puncte, pretul element al mixului de marketing financiar bancar, pretul - element al mixului de marketing financiar bancar

Marketingul serviciilor - Marketingul financiar bancar

La1 ianuarie 1901, Banca Națională devine instituție cu caracter privat, statul ieșind din asociație. La sfârșitul secolului al XIX-lea a început să se facă simțita o puternică centralizare a capitalului bancar în România. În această perioadă, unele case bancare sau asociații bancare, apărute anterior, dar care în contextul nou nu dispuneau de suficient capital financiar, și-au schimbat statutul juridic sau au fost absorbite de altele.

Alte referate despre: marketingul serviciilor - marketing financiar bancar, marketingul serviciilor marketingul financiar bancar, referat marketingul serviciilor - marketingul financiar bancar

Capitalismul German

Referindu-se la marii industriaşi moderni şi la liderii marilor firme de afaceri, oamenii vorbesc, de pildă, despre "regele ciocolatei," sau al bumbacului, sau al automobilului. Terminologia pe care o întrebuinţează indică faptul că ei nu văd, practic, nici o diferenţă între capii industriilor moderne şi regii feudali, ducii sau seniorii de altădată. De fapt, însă, diferenţa e foarte mare, fiindcă un rege al ciocolatei nu diriguieşte câtuşi de puţin: el serveşte.

Alte referate despre: capitalismul german, capitalismul industrial in germania, calea reformista de geneza a capitalismului industrial in germania

Modelul german de management

Costurile unificării au determinat o suprasolicitare a efortului investiţional, ceea ce a atras o perioadă de recesiune economică, de creştere a şomajului şi de scădere a parităţii monedei naţionale în comparaţie cu dolarul.

Alte referate despre: modelul german de management, importanta acordata factorului uman in modelul german de management, modelul german de management referat

Sistemul Bancar European in conditiile monedei unice

Deasemenea băncile aveau restricţii în desfăşurarea unor activităţi de intermediere în valori mobiliare în Danemarca, Spania, Franţa, Italia, Marea Britanie şi Portugalia iar activităţile de asigurări erau restricţionate în Germania, Danemarca, Spania, Franţa, Italia, Olanda şi Portugalia.

Alte referate despre: sistemul bancar european in conditiile monedei unice, sistemul bancar in conditiile monedei unice euro, sistemul banca in conditiile monedei unice euro

Evolutia si rolul sistemului bancar in Romania

Evolutia si rolul sistemului bancar in Romania
De asemenea, o importanta deosebita o detine Legea societatilor comerciale (nr. 31/1990) datorita faptului ca bancile sunt organizate ca societati comerciale in plus fiind necesara autorizarea acordata de B.N.R. pe baza criteriilor stabilite prin reglementari si norme speciale. Noile legi au fost elaborate in concordanta cu directivele bancare ale Uniunii Europene. In scopul imbunatatirii cadrului legal privind activitatea bancara si alinierea acestuia la reglementarile Uniunii Europene. B.N.R. urmareste modificarile ce apar in legislatie bancara a tarilor dezvoltate.

Alte referate despre: evolutia si rolul sistemului bancar in romania, i evolutia si rolul sistemului bancar din romania, evolutia bancilor si sistemului bancar in romania

Restructurarea sistemului financiar bancar in Romania si finantarea externa

Restructurarea sistemului financiar bancar in Romania si finantarea externa
Elaborarea strategiei fiecărei bănci comerciale se poate face numai pe baza unei riguroase evaluări interne care trebuie să cuprindă gradul de capitalizare şi privatizare, nivelul resurselor, structurile funcţionale şi organizatorice, implicarea pe piaţa capitalului, pregătirea persoanlului conform unor viziuni pe termen lung.
Activitatea bancară tinde şi va căpăta în viitor în România dimensiunile unei industrii bancare.

Alte referate despre: componentele sistemului financiar-bancar don romania, evolutia sistemului financiar bancar in romania, criza financiara bancara in romania cauze si efecte
Referate afisate : 17
Medie note: 7.86 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles