Sistemul cardiovascular

Semiologia aparatului cardiovascular

Referat despre Semiologia aparatului cardiovascular
Anamneza in afectiunile cardiace
Varsta
Imediat dupa nastere precum si in copilarie se pot diagnostica cardiopatiile congenitale. In perioada in care copiii sunt in colectivitati apar bolile infectocontagioase, virale sau bacteriene si mai ales RPA cu complicatiile lui, cardita reumatismala si valvulopatiile. La adulti si la varstnici apar: HTA, cardiopatia ischemica acuta si cronica, cardiomiopatiile, cordul pulmonar cronic, insuficienta cardiaca.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 63kb
Downloads: 3
Materia: Medicina

Inima si afectiunile cardiovasculare

Un simptom important este dispneea, care înseamna greutatea în respiratie. Bolnavul simte o lipsa de aer ori senzatia ca se sufoca. În aceasta situatie se constata cresterea frcventei si amplitudinii miscarilor respiratorii. Sindromul este întâlnit la mitrali si aortici, la hipertensivi, în pericardite si miocardite.

Alte referate despre: afectiunile cardiovasculare, inima si afectiunile ei, posturarile in afectiunile cardiovasculare

Afectiuni cardiovasculare

Inima desfasoara o munca enorma, pentru îndeplinirea careia peretii sai musculosi trebuie sa fie foarte bine irigati cu sânge oxigenat. În acest scop, imediat dupa plecarea arterei aorte din ventriculul stâng, se desprind din ea doua ramuri ce înconjoara suprafata inimii ca o coroana (fapt pentru care au fost numite artere coronare) si care se divid apoi în ramuri din ce în ce mai fine, formând o retea bogata de vase capilare, în jurul fibrelor muschiului cardiac. Lezarea arterelor coronare prejudiciaza hranirea muschiului inimii, asa cum se întâmpla în bolile cunoscute sub numele de angina pectorala, infarct miocardic, cardiopatie ischiemica cronica.

Alte referate despre: afectiuni cardiovasculare, kinetoterapia in afectiuni cardiovasculare, ingrijirea pacientilor cu afectiuni cardiovasculare

Aparatul cardiovascular - Inima

Aparatul cardiovascular - Inima - Inima este organul central al aparatului cardiovascular.Este situata in mediastin si are forma unei piramide triunghiulare sau a unui con turtit,culcat pe diafragma. Axul inimii este oblic dirijat in jos,la stanga si inainte,astfel ca 1/3 din inima este situate la dreapta si 2/3 la stanga planului mediosagital al corpului. Aparatul cardiovascular - Inima

Alte referate despre: aparatul cardiovascular inima, aparatul cardiovascular-inima, sunt aparatul cardiovascular inima

Boli cardiovasculare

Inima este o pompa aspiratoare - respiratoare, care pune in miscare tot sangele din organism. Revolutia cardiaca incepe cu umplerea atriilor in timpul diastolei atriale, sangele venos din venele cave patrund in atriul drept, iar sangele din venele pulmonare, in cel stang. Patrunderea sangelui destinde peretii relaxati ai atriilor pana la o anumita limita, cand incepe contractia atriala, adica sistola atriala, care evacueaza tot sangele atrial in ventriculi.

Alte referate despre: boli cardiovasculare, boli cardiovasculare referat, referat boli cardiovasculare

Socul anafilactic

Cat de des ne intrebam pacientii daca sunt alergici la ceva? Cat suntem de pregatiti sa facem fata cazurilor de alergii grave sau reactii anafilactice la medicamente, vaccinuri sau intepaturi de insecte? Reactiile alergice implica manifestari cutanate, de cai aeriene superioare si inferioare, ale aparatului cardiovascular si ale tractului digestiv. Gravitatea reactiilor sistemice variaza de la un eritem usor pruriginos, la exitus in cateva minute. Doua treimi dintre decesele prin soc anafilactic sunt produse prin sufocare, in urma edemului laringian sau a crizei majore de astm.

Alte referate despre: socul anafilactic, tratamentul socului anafilactic, socul anafilactic referat

Hipertensiunea arteriala

De cauză cadiovasculară.
Bolile însoţite de hipertensiune arterială sunt: coarctaţia aortică, blocul complet , insuficienţa aortică şi ateroscleroza.

Alte referate despre: hipertensiunea arteriala referat, hipertensiunea arteriala, referat hipertensiunea arteriala

Nevoile fundamentale - Virginia Henderson

6.A se îmbrăca şi a se dezbrăca
a.Bio-fiziologic, activităţile cotidiene necesare independenţei în acest domeniu cer o anumită capacitate neuro-musculară, aceste nevoi fiind diferite, funcţie de vârsta, starea de sănătate.

Alte referate despre: nevoile fundamentale virginia henderson, nevoile fundamentale - virginia henderson, nevoile fundamentale-virginia henderson

Clorfenoxiderivati ai acizilor grasi

Ingerarea de cantitati crescute de acizi clorfenoxiderivati a avut drept rezultat o acidoza metabolica severa la oameni.Asemenea cazuri au fost asociate cu modificarile electrocardiografice,miotonia, slabiciunea musculara, mioglobinuria, si in ser creatin-fosfokinaza-toate reflecta leziuni la nivelul musculaturii striate.
acizii clorfenoxiderivati au slabe legaturi cu fosforilarea oxidativa de aceea numai la doze foarte mari se poate produce hipertermie si sporirea productiei de caldura din organism.

Alte referate despre: clorfenoxiderivati ai acizilor grasi, intoxicatii cu clorfenoxiderivatii acizilor grasi, referat definitie esteri etilici ai acizilor grasi

Intoxicatii cu clorfenoxiderivati ai acizilor

Auxine
Hormoni pentru plante .Cea mai importanta auxina produsa de plante este indol-3-acetic acid .Dintre cele mai intalnite erbicide sunt auxinele sintetice ,ca : 2,4 –D si 2,4,5-T .
Carcinogenie : -cauzeaza cancer
Pe cand 2,4-D si MCPA au fost folosite extensive peste tot in lume in ultimii 50 de ani fara nici un fel de probleme ,derivatii lor chimici similari ,2,4,5-T au fost inconjurati de controverse.Aceasta deoarece au fost folositi in mare masura ca defoliant de USA in razboiul din Vietnam in 1960,si combinat cu 2,4-D acesta a fost numit Agent Orange.

Alte referate despre: utilizarea acizilor carboxilici, utilizarile acizilor, importanta acizilor nucleici

Sistem cardiovascular

Valvele arterelor /venelor
În vreme ce arterele se folosesc de dimensiunile mai mici ale venelor pentru a transporta sângele prin exercitarea presiunii, venele folosesc valve cu un singur sens, controlate de contractii ale muschilor.

Vena antebranhialã intermediarã
Aceastã venã colecteazã sângele din partea dorsalã a degetului mare si din zona cotului.

Vena dorsalã superficialã
Aceastã venã preia sângele din straturile de piele superficiale ale penisului.

Artera dorsala
Aceastã arterã dreneazã partea dorsalã a penisului.

Vena dorsalã internã
Aceastã venã dreneazã suprafata dorsalã profundã a penisului.

Canalul distal curbat
Canalul distal curbat este cea mai distal portiune a nefronului si are sarcina de a reabsorbi sodiul, apa si secretiile de potasiu.

Curba Henle
Curba Henle reprezintã zona inferioarã extremã si zona medianã a nefronului. Sarcina sa este aceea de a reabsorbi apa, clorurile si sodiul.

Canalul proxim ...

Alte referate despre: aparatul cardiovascular, sistemul cardiovascular, medicatia aparatului cardiovascular

Batranetea

Modificarile legate de inaintarea in varsta apartin unei imbatraniri normale si cuprinde: scaderea acuitatii vizuale si auditive (vazul incepe sa se deterioreze aproximativ pe la 40 ani prin sclerozarea muschilor globilor oculari care avanseaza progresiv; iar auzul incepe sa se degradeze in jurul varstei de 60 ani cand este mai slab cu 20%), slabirea vocii, scaderea fortei musculare si a tolerantei la efort, insomnii, hipomnezie, edentatia, hipoaciditate gastrica, constipatie, modificarii ale pielii si fanerelor. Valoarea tensiunii arteriale creste odata cu varsta (160-95 mmHg sunt valori normale); glicemia, colesterolemia, VSH, uree, acid uric, creatinina au valori superioare normalului adultului, in timp ce sideremia si proteinemia au valori mai scazute.

Memoria sufera rapid deteriorarile si se manifesta fata de informatiile uzuale, lucruri stiute foarte bine care se uita usor. Scade spontaneitatea gandirii devenind rigizi si incapatanati. Unii sufera de o lentoare a fluxului ...

Alte referate despre: batranetea, batranetea referat, batranetea caracteristici

Sistemul nervos la om

Printre primii cercetatori care au studiat legile activitatii nervoase la om au fost A.G. Ivanov-Smolenski si N.I. Krasnogorski.Prin folosirea unor metode de intarire verbala, alimentara, orientativa sau de aparare se descopera dependenta diferentelor individuale in ceea ce priveste viteza de elaborare a reflexelor conditionate de natura excitantului intaritor. Activitatea nervoasa a omului poate fi cercetata prin mai multe metode dar preferabile sunt cele bazate pe masurarea si inregistrarea functiilor ce nu depind de vointa subiectului cum ar fi metodele senzoriale, vegetative, electrofiziologice, etc.

Alte referate despre: boli ale sistemului nervos, sistemul nervos, igiena sistemului nervos

Tehnologia de producere a vinurilor roze din soiurile rosii Merlot si Pinot Noir

Populaţiile consumatoare de vinuri înregistrează creşteri ale longevităţii vieţii, reduceri ale mortalităţii provocate de boli ale sistemului cardiovascular şi un procent mai mic de alcoolici.
Dieta populaţiei din sudul Franţei cu alimente bogate în colesterol şi grăsimi (brânză, unt, ouă, carne) asociată cu un consum moderat de vin constituie „paradoxul francez”, unde rata afecţiunilor cardiovasculare este mult mai scăzută ca efect al consumului de vin. Recomandarea consumului de vinuri este totuşi rezervată, datorită conţinutului în alcool, care în cantităţi mari devine nociv organismului şi se manifestă prin: dureri de cap, reducerea capacităţii de concentrare şi atenţiei, încetinirea activităţii cerebrale şi blocarea reflexelor, distrugerea ficatului (ciroza), osteoporoză, creşterea riscului de cancer de gât, ficat, sân, esofag, presiune arterială ridicată, ulcere de stomac, afectarea muşchiului inimii, pancreatită acută şi cronică, ...

Alte referate despre: tehnologia de producere a vinurilor roze, tehnologia de producere a vinurilor albe, referat tehnologia de producere a vinurilor aromate

Rezistenta in handbal

Metoda antrenamentului cu intervale: impartirea de lucru in reprize de efort alternate cu reprize de odihna;durata reprizelor, a pauzelor si intensitatea efortului se face in functie de adaptarea organismului la efort;se utlizeaza la juniori II, I si seniori;reprizele sunt 15-30", pauze de 1-1,5 min , 6-8 reprize intr-un antrenament.

Alte referate despre: rezistenta in handbal, rezistenta la handbal, rezistenta in handbal referat

Poluarea fonica

Avioanele aduc mari prejudicii sonore faunei şi florei regiunilor pe care le survolează, datorită undelor de şoc, fenomenului de reflexie şi de difracţie produs de denivelările terenului. Avioanele supersonice produc detunătura balistică şi bangul sonic care loveşte solul cu un covor de zgomote extrem de chinuitoare pentru populaţie. Efectele suprapresiunii sonice sunt extrem de dăunătoare pentru clădiri şi pentru persoanele din zona măturată de bang ce atinge lărgimi de 80-100 km2. Manifestările fiziologice negative ale organismului uman sunt cele menţionate anterior.

Astăzi se caută soluţii pentru a evita producerea şi transmiterea zgomotelor. Maşinile sau motoarele ce vor fi construite este de dorit să producă un zgomot minim. Blocurile care se vor construi trebuie să posede un strat fonoabsorbant antiimpact.

Alte referate despre: poluarea fonica, poluarea fonica referat, referat poluarea fonica
Referate afisate : 16
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles