Sistemul decizional in perspectiva managrmentului sportiv

Sistemul decizional in perspectiva managementului sportiv

Sistemul decizional in perspectiva managementului sportiv
Infaptuirea deciziei constituie un proces de schimbare a realitatii, a resureselor naturale, financiare si umane de care dispune unitatea, contribuie la modificarea sitemului obiectiv de nevoi si, implicit, la realizarea optimului economico-social al structurii sportive.

Perfectionarea managemenutului structurilor sportive, solutinarea complexa a marilor probleme economice si sociale, intreaga activitatea manageriala curenta si de perspectiva este legata intr-un fel sau altul de adoptarea si realizarea deciziilor.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 17
Materia: Management

Procesul decizional ai intreprinderii in telecomunicatii

Sistemul decizional - ansamblul elementelor interdependente care determină elaborarea şi fundamentarea deciziilor sau ansmblul deciziilor adaptate şi aplicate structurate conform activităţii sistemului de obiective şi configuraţiei ierarhice manageriale.

Alte referate despre: procesul decizional ai intreprinderii in telecomunicatii, procesul decizional al intreprinderii de telecomunicatii, procesul decizional al intreprinderii

Sistemul decizional al firmei

Principalele elemente care deosebesc decizia manageriala de cotidiana decizie personala sunt:
Decizia manageriala, care implica intotdeauna cel putin doua persoane: managerul, cel care decide si una sau mai multe persoane, executanti sau cadre de conducere ce participa la aplicarea sau concretizarea deciziei. De aici rezulta o prima sursa de complexitate si dificultate superioara a deciziei manageriale in comparatie cu decizia personala.

Alte referate despre: sistemul decizional al firmei, modele privind optimizarea activitatii decizionale a firmei, sistemul decizional al firmei referat

Sistemul decizional al organizatiei

Pe de alta parte, acumulând cunostinte (informatii, date, idei) si experienta în raporturile cu natura si cu societatea, cu el însusi, omul si-a format si cultivat de-a lungul istoriei un anumit mod
de a fi si a se comporta si manifesta în familie si în colectivitate, un set de valori si norme, de criterii si judecati care l-au ajutat în examinarea si solutionarea multiplelor probleme cotidiene, îmbunatatindu-si semnificativ calitatea vietii si a muncii. Un proces îndelungat si anevoios, cu destule dileme si capcane, în pofida carora a contribuit hotarâtor la ridicarea neîntrerupta a nivelului de constiinta, atât de benefica în asumarea responsabilitatilor si în respectarea valorilor si a reglementarilor în vigoare, a legitatilor general valabile.

Alte referate despre: sistemul decizional al organizatiei, analiza sistemului decizional al organizatiei, sistemul decizional al organizatiei referat

Sistemul decizional al MT

Decizia ocupa o pozitie deosebita in activitatea MR. Ea vizeaza toate domeniile si activitatile organizatiei. Decizia reprezinta esenta MR. In raport cu modul de elaborare si transpunere in practica a deciziilor depinde eficienta activitatii organizatiei. In MT decizia directioneaza so constientizeaza activitatea economica si sociala a organizatiei.

Alte referate despre: sistemul decizional, procesul decizional de cumparare, procesul decizional

Sport

II. În jocul de volei obţinerea unei performanţe este de conceput fără dezvoltarea corespunzătoare a componentei fizice sub toate aspectele ei complexe.

Datorită specificului jocului de volei, pe lângă pregătirea tehnică, psihologică şi valorificarea potenţialului tehnico-tactic trebuie legată permanent şi pregătirea fizică (multilaterală şi specifică).

La acest nivel calităţile motrice care se educă în principal sunt viteza şi îndemânarea iar în secundar forţa şi rezistenţa.

Viteza reprezintă trei forme de manifestare:
- viteza de reacţie;
- viteza de execuţie;
- viteza de repetiţie.

Toate aceste forme de manifestare a vitezei îmbracă aspecte specifice în fiecare acţiune tehnico-tactică de joc. În volei predomină reacţiile complexe în cadrul cărora semnalul nu este cunoscut dinainte şi uneori nici mişcarea identică de răspuns.

Reacţiile specifice voleiului sunt legate mai ales de deplasarea jucătorilor şi ...

Alte referate despre: referat sport baschet, sport baschet, referate sport baschet

Bazele igienice ale educatiei fizice si sport

Obiectivul esential al igienei este profilaxia.
Notiunea de profilaxie cuprinde notiunile teoretice si masurile practice care contribuie la pastrarea, promovarea si desavarsirea sanatatii oamenilor si la prevenirea imbolnavirilor sau a implicatiilor lor.

Alte referate despre: bazele igienice ale educatiei fizice si sportului, bazele igienice ale educatiei fizice si sportului-6851 html, bazele igienice ale educatiei fizice

Sistemul decizional

Pentru management, prezinta interes cu prioritate decizia manageriala care poate fi definita ca acea decizie care are urmari nemijlocite asupra deciziilor, actiunilor si comportamentelor a cel putin unei alte persoane.

Alte referate despre: proces decizional de cumparare, sistem decizional studiu de caz, diagnoza stilurilor decizionale

Volei - lovitura de atac

Elanul. Elanul reprezinta avantul pentru executarea loviturii de atac si consta intr-o succesiune de 1 pana la 5 pasi alergatori. El incepe din pozitia fundamentala de baza. La un elan de 1-3-5 pasi, inaintarea incepe pe piciorul opus bratului de atac. La un elan de 2-4 pasi, inaintarea incepe cu piciorul corespunzator bratului indemanatic. Elanul trebuie facut perpendicular sau putin oblic fata de fileu, uniform accelerat si cat mai energic.

Alte referate despre: volei lovitura de atac, volei-lovitura de atac, plan de lectie volei lovitura de atac

Antrenamentul sportiv

Se considera ca intelegerea si aplicarea principiilor antrenamentului sportiv au o insemnatate hotarartoare in obtinerea si mentinerea performantelor sportive la nivel inalt. Aceste principii alcatuiesc punctul de plecare al teoriei si practicii antrenamentului sportiv modern.

Alte referate despre: antrenamentul sportiv, teoria antrenamentului sportiv, efortul in antrenamentul sportiv

Comunicarea sportiv-antrenor

Antrenor – este persoana calificata si desemnata in conducerea sportivilor, care ii conduce pe sportivi in cadrul antrenamentelor si pe durata competitiilor. El necesita sa aiba anumite cunostinte tehnico tactice specifice ramurei de sport in care profeseaza. Sport – este un termen des folosit in activitatea sportiva pe care Epuran M. il considera ca “incluzand activitati fizice, exercitii fizice si jocuri, referitoare la orice mod de angajare, de la sportul recreativ, pentru toti, la sportul elitelor”.

Alte referate despre: comunicarea sportiv antrenor, comunicarea sportiv-antrenor, comunicarea sportiv-antrenor ppt

Stefan Gheoghidiu - perspectiva narativa

Textul narativ este structurat în două părţi precizate în titlu, care indică temele romanului şi cele două experienţe fundamentale de cunoaştere trăite de protagonist: dragostea şi războiul. Dacă prima parte reprezintă rememorarea iubirii matrimoniale eşuate (dintre Ştefan Gheorghidiu şi Ela), partea a doua, construită sub forma jurnalului de campanie al lui Gheorghidiu, urmăreşte experienţa de pe front, în timpul primului război mondial. Prima parte este în întregime ficţională, în timp ce a doua valorifică jurnalul de campanie a autorului („Toate întâmplările din volumul doi le-am trăit aievea, alături de regimentul meu”), articole şi documente din epocă, ceea ce conferă autenticitate.
Unitatea romanului este asigurată de unicitatea conştiinţei care analizează efectele celor două experienţe în plan interior şi de un artifiu compoziţional dat de faptul că primul capitol relatează fapte petrecute în acelaşi plan temporal cu faptele ...

Alte referate despre: perspectiva narativa, enigma otiliei perspectiva narativa omniscienta, perspectiva narativa definitie

Rolul comunicarii in procesul decizional

1. Reuniuni intre studenti pentru a petrece timpul liber.
2. Secretare mai amabile.
3. Cantina mai diversificata si mai ieftina.
4. Facultatea sa organizeze mai multe actvitati extrascolare.
5. Asociatia de studenti sa se implice in mai multe activitati.

Alte referate despre: rolul comunicarii in procesul decizional, continutul comunicarii in procesul decizional, rolul comunicariiin procesul decizional de grup

Interdependenta formelor generale ale educatiei in perspectiva paradigmei curriculumului

Din punct de vedere etimologic, conceptul de "curriculum" provine din limba latina, de la termenii A© curriculum A>> (singular ) si A© curricula A>> (plural), care insemnau A© alergare A>>, "cursa", "drum". El a fost transpus pentru prima data in domeniul educatiei, in a doua jumatate a secolului al XVI-lea, in cadrul unor universitati din Olanda si Scotia, fiind utilizat cu intelesul de drum de invatare si studiu.

Alte referate despre: formele educatiei din perspectiva paradigmei curriculumului, interdependenta formelor generale ale educatiei, abordarea politicii educatiei din perspectiva paradigmei curricumului

Despre sistemul decizional al organizatiei

- Factori interni, provenind din propriul mediu (tehnici, economici, sociali), care exprimă nivelul de dotare tehnică, influenTa exercitată de descoperirile din stiinTă si din tehnologie, gradul de pregătire a salariaTilor, climatul de muncă, calitatea sistemului informaTional si a logisticii. Cei mai importanTi sunt: pregătirea si experienTa profesională (si managerială) a decidenTilor, motivarea celor implicaTi în actul si procesul decizional, atitudinea si responsabilitatea faTă de conTinutul si consecinTele deciziilor, volumul de informaTii disponibil si actualitatea acestora, nivelul autorităTii formale si informale a decidentului;

Alte referate despre: sistemul decizional al organizatiei europene, referate-sistemul decizional al organizatiei, sistemul decizional al organizatiei download

Criminalitatea din perspectiva normativului

Dintre acestia , obiectul si subiectul reprezinta factorii (sau
conditiile) delictului, in timp ce latura obiectiva si cea subiectiva
alcatuiesc elementele delictului . Pentru ca o anumita fapta sa
constituie , de pilda , delictul de furt sau talharie , ea trebuie sa
intruneasca cumulativ aceste elemente si conditii , adica : sa fie o
fapta ilicita prin care este lezat (furat , distrus , sustrat etc.) un
anumit bun (obiect) , de catre o persoana responsabila, prin care se
produc consecinte negative (pierderea sau distrugerea bunului) .

Alte referate despre: criminalitatea din perspectiva normativului penal, criminalitatea din perspectiva expertizei psihiatrice medico-legale, perspectiva obiectiva

Programarea si dirijarea antrenamentului sportiv in atletism

Schimbarea raportului dintre intensitate si volum prin marirea primului factor ( intensitatea) si mentinerea la aceeasi valoare a acelui de al doilea( volumul)Spre exemplu alergatorii de semifond care ajung sa parcurga intr-un an cca 5000 km de alergare,din care 30-35 % cu viteze mari( in zona efortului mixt si anaerob),vor cauta ca in anii anteriori,in cadrul aceluiasi volum total de alergare,sa realizeze 40-45% effort mixt si anaerob.

Alte referate despre: componentele antrenamentului sportiv, continutul antrenamentului sportiv, structura antrenamentului sportiv

Analiza comunicarii din perspectiva sociologiei

Morin (1962) adopta un punct de vedere care nu este foarte diferit. Mai intai, el defineste cultura de masa drept un sistem special din societatea moderna, un subsistem al sistemului social. Apoi, el incearca sa restituie acest subsistem contextului istoric al unei societati condamnate la divertisment. Dupa el, industria culturala nu sterilizeaza orice creatie: ea ajunge la o cultura de mijloc, in sensul etimologic al cuvantului.

Alte referate despre: analiza comunicarii interne in universitate, analiza comunicarii interne, referat din perspectiva sociologiei
Referate afisate : 18
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles