Sistemul nervos central este alcatuit din

Alcatuirea sistemului nervos central

Sistemul periferic are doua componente importante: sistemul nervos somatic si cel vegetativ.O sarcina importanta a sistemului nervos somatic este adunarea informatiilor de la organele de simt si transmiterea lor la sistemul nervos central, a doua sarcina este transmiterea impulsurilor primite de la siatemul nervos central la muschii scheletici, producand astfel miscarile comandate.

Constient sau inconstient:
Sistemul nervos vegetativ coordoneaza functionarea organelor interioare si a glandelor cum ar fi inima, stomacul, rinichii si pancreasul. Sistemul nervos somatic are are doua componente importante: sistemul senzorial si cel motor. Informatiile venite din mediul exterior sunt culese de organele de simt. Durerea, impulsurile tactile, temperatura pielii sunt receptionate prin celule receptoare. Din acesti receptori impulsurile rezultate in urma excitatiei ajung prin fibrele nervoase senzitive in sistemul nervos central. Informatiile despre mediul exterior sunt adunate si transmise ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 2325
Materia: Biologie

Sistemul nervos-alcatuire

Creierul mare este alcatuit din doua emisfere cerebrale ,separate printr-un sant aflat la mijloc ,si legate printr-o punte de subst alba aflata la baza santului .Suprafa emisferelor este brazda de santuri care formeaza circumvolutii cerebrale .Santurile mai adanci impart suprafetele emisferelor in patru lobi :frontal, occipital ,parietal si temporal .La suprafata emisferelor cerebrale se afla substanta cenusie numita scoarta cerebrala iar la interior substanta alba avand la interiorul ei subst cenusie.

Alte referate despre: sistemul nervos alcatuire, sistemul nervos alcatuire schite, sistemul nervos-alcatuire

Sistemul nervos

In primul rând realizează în dublu sens legătura dintre creier si sistemul nervos periferic cu ajutorul acelor celule nervoase senzitive si motorii ale căror fibre părăsesc anumite zone ale creierului sub forma de mănunchiuri lungi, care parcurg un drum mai lung sau mai scurt în măduva spinării, iar la capătul lor cel mai îndepărtat de creier intră în legătură cu celulele sau fibrele senzitive şi motorii ale sistemului nervos periferic.

Alte referate despre: boli ale sistemului nervos, sistemul nervos, igiena sistemului nervos

Sistemul nervos - recapitulare

Prelungirile neuronului : DENDRITE
– mai multe
-scurte
- culeg informatii din exerior si le transmit la corpul neuronului

Alte referate despre: sist nervos recapitulare, recapitulare sistemul nervos, bolile sistemului nervos

Sistemul nervos (la animale)

SISTEMUL nervos in seria animala
Prin organizarea si functiile sale sistemul nervos receptioneaza informatiile determinate de modificari ale factorilor fizici si chimici atat in din mediul intern cat si din mediul extern. Pe baza acestor informatii el elaboreaza comenzi ce ajung la organelle efectoare(muschi si glande). Astfel sistemul nervos realizeaza legatura dintre organism si mediu, integrand organismul in mediul sau de viata.

Alte referate despre: sistemul nervos la animale, tesutul nervos la animale, importanta sistemului nervos la animale

Sistemul nervos la vertebrate

La animalele simple ca:meduzele-celulele nervoase formeaza o retea capabila sa mediatizeze numai raspunsuri stereo-tipuri relative. La animalele mai complexe ca:insecte,paianjani,sistemul nervos este mult mai compicat.Aceste grupuri de lanturi sunt legati intre ei prin procese neuronice si formeaza lanturi de ganglioni.Astfel de lanturi sunt gasite in toate animalele vertebrate,in care reprezinta o parte importanta a sistemului nervos,relatat special pentru a regula activitatea inimii,glandelor,si muschilor involuntary.

Sisteme Vertebrate:
Animalele vertebrate au o sira a spinarii foarte osoasa precum si a craniului unde partea centrala a sistemului nervos este situat. Creierul este o parte a sistemului nervos locat in craniu ,maduva spinarii se afla in sira spinarii.Creierul si sira spinarii sunt una in continuarea alteia printr-o deschidere a craniului ,ambele fiind si in contact cu alte parti ale corpului prin nervi.Distinctia facuta dintre sistemul nervos central si sistemul ...

Alte referate despre: sistemul nervos la vertebrate, sistemul nervos al vertebratelor, particularitati ale sistemului nervos la vertebrate

Sistemul nervos

Organismul uman poate sa realizeze performante fizice si intelectuale incredibile pt ca se afla intr-un echilibru permanent cu mediul inconjurator ,echilibru ce este asigurat de activitatea unora dintre organele care o alcatuiesc .Printre acestea se numara si cele ce fac parte din sistemul nervos.Sistemul nervos al omului este alcatuit din encefal aflat in cutia craniana ,maduva spinarii adapostita in canalul vertrebral din centrul coloanei vertebrale nervi si ganglioni nervosi.Tesutul nervos este alcatuit din doua tipuri de celule:neuronii(celulele nervoase);celulele de sustinere cu rol de sustinere si nutritie a neuronilor.

Alte referate despre: sistemul nervos igiena, boli ale sistemului nervos la om, tesutul nervos

Sistemul nervos

Sistemul nervos periferic (SNP)
SNP este partea sistemului nervos formată din neuronii şi nervii din afara SNC. Aceştia se găsesc în membre (de exemplu, în mâină şi picioare) şi organe (de exemplu stomac, inimă etc.). SNP nu este protejat de oase sau de o barieră pentru sânge (faţa de creier care este protejat de bariera hematoencefalică), şi poate fi uşor lezat mecanic sau chimic.

Alte referate despre: sistemul nervos central, sistemul nervos la mamifere, referat sistemul nervos

Sistemul nervos

Sistemul nervos este format din elemente care sunt preocupate ,receptia stimulilor,transmiterea impulsurilor,sau pentru activarea mecanismelor muschilor. Receptarea stimulilor este functia speciala a celulelor senzoriale.Elemente ale sistemului nervos sunt celulele numite neuroni,acestia sunt capabili numai de o activitate inceata si generalizata,desi pot fi si unitati conductoare foarte eficiente.

Alte referate despre: sistemul nervos la om, sistemul nervos referat, boli ale sistemului nervos referat

Sistemul nervos

Dendritele sunt prelungiri celulare, uneori ramificate (ceea ce creste foarte mult posibilitatea contactului cu alte celule nervoase), avand functia de a primi impulsuri si a le transmite spre corpul celular. Axonul transmite de obicei impulsuri de la soma altor celule nervoase sau organe efetuoare (muschii sau glandele), desi impulsul poate fi uneori transmis si in directie opusa ("reflexele de axon" de la nivelul tegumentului).

Alte referate despre: sistemul nervos om, igiena sistemului nervos referat, sistemul nervos central la om

Sistemul nervos central

Toate aceste coordonate sunt formate din fascicule de fibre nervoase,
realizand tractusuri, cu directia ascendenta si descendente, prin care
maduva isi exercita rolul de organ de conducere. In cordoanele
ventrale sunt situate caile descendente, respectiv fasciculele
cortico-spinal, vestibulo-spinal, tecto-spinal, reticulo-spinal, dar
si cai ascendente ca spino-talamic, spino-reticular, fundamental
ventral etc. In cordoanele laterale caile ascendente sunt: fasciculele
spino-cerebelos ventral, spino cerebelos dorsal, spino-reticulat
lateral, iar caile descendente sunt reprezentate de tractusurile
cortico-spinal lateral, rubro-spinal si fundamental lateral.

Alte referate despre: boli ale sistemului nervos central la om, boli ale sistemului nervos central, bolile sistemului nervos central

Sistemul nervos la om

Se observa ca anatomia si fiziologia clasica ale sistemului nervos s-au constituit si dezvoltat facand abstractie de la modul de implicare a unor structuri si procese neurofiziologice in producerea activitatii psihice. Structura in sine a sistemului nervos a fost considerata ca fiind ceva dat si inert.

Alte referate despre: afectiuni ale sistemului nervos, sistemul nervos vegetativ, sistemu nervos

Bolile Sistemului Nervos Central

Bolile Sistemului Nervos Central - Nervii trimit şi transportă mici semnale electrice prin întregul corp. Ei sunt implicaţi în toate acţiunile noastre şi în felul în care percepem lumea din jur – prin vedere, auz, miros, gust şi atingere.

Alte referate despre: bolile sistemului nervos central la om, referate bolile sistemului nervos central, masajul in bolile sistemului nervos central

Afectiuni ale sistemului nervos

Criza de epilepsie se manifesta prin pierderea constiintei si cadere.Este periculoasa caderea deoarece duce la accidentare,musculature se contracta,corpul devine teapan,bratele se indoaie.membrele inferioare se intend,capul se lasa pe spate sau lateral si pielea se invineteste.Incepe o inspiratzie prelunga,zgomotoasa,apar contractii puternice ale intregii musculaturi,pe buzele bolnavului apare o spuma,deseori colorata in rosu(in timpul contractiei musculaturii isi poate musca limba).

Alte referate despre: afectiuni ale sistemului nervos referat, afectiuni ale sistemului nervos central, afectiuni al sistemului nervos la om

Ce este inflatia?

Consecintele inflatiei
Inflatia ca stare de dezechilibru economic este preponderent negativa, avand numeroase consecinte asupra populatei, agentilor economici si asupra mersului de ansamblu al economiei.
• scaderea puterii de cumparare a populatei
• redistribuirea de venituri si de avutie
• este stimulata inclinatia spre consum
• este descurajata inclinatia spre economisire
• 'fuga' de lichiditati si preferinta pentru plasarea disponibilitatilor banesti in bunuri durabile neproductive

Alte referate despre: ce este inflatia, ce este inflatia definitie, este inflatia mai rea decat somajul

Iubirea este o sursa de elevatie in universul marilor spirite

Aceasta este viata .ma doare tot ce iubesc acum , pentru ca presimt ca orice este frumos are sfirsitul sau , dar poate numai asa putem sa realizam care este adevarata iubire? bucurate de acest dar vremelnic striga o voce in mine ! caci nu exista decit daruri vremelnice .

Alte referate despre: iubirea este o sursa de elevatie in universul marilor spirite, eseu iubirea este o sursa de elevatie in universul marilor spirite, iubirea este o sursa de elevatie in universul marilor spirite eseu

Ce este Oceanul?

In perioada marilor descoperiri geografice ( secolele XV- XVI ), cunoasterea Pamantului si a Oceanului Planetar progreseaza rapid. Vestitii navigatori Columb, Vasco da Gama, Magellan imping tot mai departe limitele cunoasterii oceanului. Cu toate ca imaginea despre contorul bazinelor oceanice se imbunatateste, adancurile acestora raman la fel de necunoscute ca in antichitate. Abia in secolul al XVIII-lea capitanul Philipps reuseste sa lanseze o sonda pana la adancimea de 4000 de picioare ( 1 picior = 0,3m), atingand fundul oceanului, aduce la lumina zilei un esantion de namol.

Alte referate despre: ce este oceanul referat, care este oceanul planetar, ce este oceanul

Organizatia mea - cum este si cum cred eu ca ar trebui sa fie

Grupul G. Canal & C. S.p.A este o organizatie ce activeaza in domeniul tipografic de aproximativ un secol. Fondat in 1915, devine un grup de dimensiune europeana, cu aproximativ 600 de angajati si o cifra de afaceri de 100 milioane de euro in anul 2006. In prezent organizatia are 4 sedii, dintre care trei in nordul Italiei si una in Romania (Bucuresti). Sediul din Romania s-a deschis in anul 2005 iar in momentul de fata reprezinta punctul central de lucru al grupului.

Alte referate despre: organizatia mea cum este si cum cred eu ca ar trebui sa fie, organizatia mea cum este si cum cred, organizatia mea cum este si cum ar trebui sa fie
Referate afisate : 18
Medie note: 8.12 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles