Sistemul nervos central poze

Alcatuirea sistemului nervos central

Referat despre Alcatuirea sistemului nervos central
Sistemul nervos ne controleaza activitatea de la o miscare la alta ,totul, fara exceptie. Sistemul nervos este cea mai complexa si cea mai importanta retea de control si de distributie a informatiilor. Fara sistem nervos nu exista auz si vedere. Nu este durere si bucurie, dar nu sunt nici miscari coordonate, ar fi de neinchipuit reglarea unor functii fiziologice ca digestia sau respiratia fara sa mai vorbim despre importanta memoriei si a luarii de decizii, despre sentimente, afectivitate, gandire si vorbire.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 2317
Materia: Biologie

Sistemul nervos-alcatuire

Creierul mic sau cerebelul este alcatuit din doua emisfere cerebrale acoperite cu santuri si cute paralele avand substanta cenusie la exterior si cea alba la interior.Trunchiul cerebral ,aflat sub cele doua emisfere cerebrale are forma unui trunchi de con dispus cu baza mare in sus,cuprinzand atat substanta alba cat si cenusie intrepatrunse.

Alte referate despre: sistemul nervos alcatuire, sistemul nervos alcatuire schite, sistemul nervos-alcatuire

Sistemul nervos

In primul rând realizează în dublu sens legătura dintre creier si sistemul nervos periferic cu ajutorul acelor celule nervoase senzitive si motorii ale căror fibre părăsesc anumite zone ale creierului sub forma de mănunchiuri lungi, care parcurg un drum mai lung sau mai scurt în măduva spinării, iar la capătul lor cel mai îndepărtat de creier intră în legătură cu celulele sau fibrele senzitive şi motorii ale sistemului nervos periferic.

Alte referate despre: boli ale sistemului nervos, sistemul nervos, igiena sistemului nervos

Sistemul nervos - recapitulare

2. CONDUCTABILITATEA – Proprietatea neuronului de a conduce informatii sub forma unui influx nervos (impuls)
-dendritele-corpul neuronului-axon-ramificatiile axonului
-dendritele-corpul neuronului(II)- axon(II)

Alte referate despre: sist nervos recapitulare, recapitulare sistemul nervos, bolile sistemului nervos

Sistemul nervos (la animale)

SISTEMUL NERVOS LA VERTEBRATE
La vertebrate sistemul nervos este format din encefal si maduva spinarii. Originea si dezvoltarea sis nerv. : Sis nerv din ectoderm. Celulele ectodermului se divid si formeaza placa neurala . aceasta se invagineaza si formeaza santul neural prevazut cu 2 margini sau refrangeri numite creste pleurale. Ele se unesc si formeaza tubul neural. El se inchide la cele doua capete iar portiunea anterioara este mai dilatata fiind prevazuta cu o vezicula cerebrala. Ea intr-o prima etapa se segmenteaza in 3 vezicule si anume : prozencefal, mezencefal, romencefal.

Alte referate despre: sistemul nervos la animale, tesutul nervos la animale, importanta sistemului nervos la animale

Sistemul nervos la vertebrate

La animalele simple ca:meduzele-celulele nervoase formeaza o retea capabila sa mediatizeze numai raspunsuri stereo-tipuri relative. La animalele mai complexe ca:insecte,paianjani,sistemul nervos este mult mai compicat.Aceste grupuri de lanturi sunt legati intre ei prin procese neuronice si formeaza lanturi de ganglioni.Astfel de lanturi sunt gasite in toate animalele vertebrate,in care reprezinta o parte importanta a sistemului nervos,relatat special pentru a regula activitatea inimii,glandelor,si muschilor involuntary.

Sisteme Vertebrate:
Animalele vertebrate au o sira a spinarii foarte osoasa precum si a craniului unde partea centrala a sistemului nervos este situat. Creierul este o parte a sistemului nervos locat in craniu ,maduva spinarii se afla in sira spinarii.Creierul si sira spinarii sunt una in continuarea alteia printr-o deschidere a craniului ,ambele fiind si in contact cu alte parti ale corpului prin nervi.Distinctia facuta dintre sistemul nervos central si sistemul ...

Alte referate despre: sistemul nervos la vertebrate, sistemul nervos al vertebratelor, particularitati ale sistemului nervos la vertebrate

Sistemul nervos

Epilepsia
Criza de epilepsie are trei faze :convulsia,pierderea cunostintei si agitarea membrelor ,apoi intepenirea corpului incetarea respiratiei si muscarea limbii,ultima faza fiind faza de coma dupa care persoana se trezeste si nu isi mai aminteste de criza .

Isteria:Este asemanatoare ca manifestari exterioare cu epilepsia iar persoana in cauza nu isi pierde cunostinta.
Depresia:Se manifesta prin tristete sub aprecierea fortelor proprii si pierdera energiei.

Alte referate despre: sistemul nervos igiena, boli ale sistemului nervos la om, tesutul nervos

Sistemul nervos

In piele exista celule de diferite tipuri numiti receptori ,fiecare este senzitiv in modul sau special la un anumit stimul.Terminatiile de nervi sunt liberi si sunt activati direct.Neuronii activati trimit impulsuri in sistemul nervos central si in alte regiuni unde alte celule care au axoni se extind in periferie.Impulsurile sunt trimise mai departe la muschii efectori dupa ce au fost procesate.Nervii cranieni sunt de la cap si gat trecand prin deschiderea in craniu(cap).

Nervii spinali sunt acei nervi asociati cu sira spinarii si trec prin deschiderile in coloana vertebrala.Ambele specii de nervi spinali si craniali consista de un numar mare de de impulsuri ducand mesajul afara cat si la sistemul nervos central.

Nervii craniali si spinali sunt facuti perechi :numarul in oameni-12si 31,respectiv,Nervii cranieni sunt distribuiti capului si gatului si alte done a corpului cu o singura exceptie,al 10-lea nerv cranial numit vagus .

Alte referate despre: sistemul nervos central, sistemul nervos la mamifere, referat sistemul nervos

Sistemul nervos

Sistemul nervos - Neuronul este unitatea structurala si functionala a sistemului nervos. Este o celula specializata in generarea si conducerea unor semnale de natura electro chimica numite impulsuri nervoase. Cea ma importanta caracteristica morfologica a neuronului consta in prezenta unor procese protoplasmatice de diferite lungimi, ce merg din corpul celulei - dendritele si axonul , particularitate structurala dealtfel legata intim de functia de transmitere a impulsurilor nervoase.

Alte referate despre: sistemul nervos la om, sistemul nervos referat, boli ale sistemului nervos referat

Sistemul nervos central

In functie de criteriul fiziologic, substanta cenusie a coarnelor
medulare poate fi sistematizata in urmatoarele zone: somatosenzitiva (
incorpul cornului dorsal), viscerosenzitiva (la baza cornului dorsal),
visceromotoare (la baza cornului ventral) si somatomotoare (in cornul
ventral).

Alte referate despre: sistemul nervos central la om, boli ale sistemului nervos central la om, boli ale sistemului nervos central

Sistemul nervos la om

In urma acestor descoperiri, tulburarile de focar au fost investigate clinic si au jucat un rol hotarator in dezvoltarea neuropsihologiei.Sistemul nervos al omului este alcatuit din segmente si formatiuni principale. O semnificatie relevanta in plan psihocomportamental o are analiza la nivel anatomic global care scoate in evidenta modul de grupare a elementelor neuronale de-a lungul nevraxului si diferentierile de organizare intre marile grupari de substanta nervoasa.

Alte referate despre: sistemul nervos om, igiena sistemului nervos referat, afectiuni ale sistemului nervos

Sistem nervos central

Două categorii principele de boli
* probleme ale alimentării cu sînge
* implică infecţii

Alte referate despre: bolile sistemului nervos central, sistem nervos central, sistemul nervos central este alcatuit din

Structura sistemului nervos

Relatiile dintre celelalte vietuitoare sunt complicate, deoarece toate organismele vii au tendinta de a domina celelalte fiinte. Multe dintre ele au un potential foarte mare de inmultire asa cum sunt toate microorganismele. Sub actiunea unor factori de distrugere iau nastere alte generatii, cu o putere de reproducere si mai mare pentru a putea domina. Un exemplu convingator este relatia dintre om si insecte, care nu numai ca sunt in concurenta pentru hrana, dar mai sunt si organisme intermediare de raspandire a multor boli infectioase.

Alte referate despre: structura sistemului nervos, structura sistemului nervos central, organizarea si structura sistemului nervos

Central Nervous System

The transmission of information by neurones is both electrical and chemical. The electrical transmission occurs via changes in membrane potential: in the resting state; sodium and potassium pumps maintain a potential across the membrane (positive on the outside). When a dendrite is stimulated by a neurotransmitter (see below), ligand gated Na and K channels open in the dendrite, causing an influx of Na and an efflux of K. This causes depolarisation of the membrane (it becomes negative on the outside). The change in potential opens voltage gated Na and K channels, which serve to propagate the change across the neurone surface. In myelinated neurones, the voltage change 'jumps' along the axon via discontinuities in the myelin sheath (nodes of Ranvier). After this action potential passes, the neurone restores its resting potential, usually entering a refractory period, during which it is insensitive to further stimulation. Hyperpolarisation also occurs. The action potential is an 'all or nothing' ...

Alte referate despre: music and the central nervous system, nervous system diseases, european system of central banks

Afectiuni ale sistemului nervos

Tumorile cerebrale-sunt afectiuni grave ale sistemului nervos.Aproape toate tumorile cerebrale pot fi tratate neurochirurgical cu conditia sa fie diagnosticate la timp.

Alte referate despre: afectiuni ale sistemului nervos referat, afectiuni ale sistemului nervos central, afectiuni al sistemului nervos la om

Alcoolismul - Influenta alcoolului asupra sistemului nervos

Se considera ca ceea ce desemneaza in mod comun sub numele de alcoolism, este o alcoolomanie, expresie a unei personalitati anormale, de cele mai multe ori psihopatice.Alcoolul devine periculos cand se consuma frecvent si in cantitati mari, provocand intoxicatia numita alcoolism. Aceasta situatie se manifesta prin starea de ebrietate (betie), cand alcoolul slabeste reflexele, memoria, atentia si gandirea bautorului. Din acesta cauza, conducatorii auto care au consumat alcool devin periculosi deoarece reflexele lor sunt mai incete, iar campul vizual redus. De aceea, persoanele implicate in accidente rutiere sunt supuse unui test obligatoriu de masurare a cantitatii de alcool din sange (alcoolemie), stiind ca in mod normal sangele contine 0.1 - 0.3g la mie alcool.

Alte referate despre: alcoolismul - influenta alcoolului asupra sistemului nervos, influenta alcoolului asupra sistemului nervos, influenta alcoolului asupra sistemului nervos central

Droguri

Sevrajul
Acest termen se refera la simptomele fizice si psihice care apar atunci când un individ este privat de un drog de care el a devenit dependent.

Alte referate despre: droguri, drogurile si efectele lor, referat droguri

Boli SN

TUMORI
Cresterea unei tumori in creier blocheaza alimentarea cu sange si exercita presiunea asupra celulelor creierului. Poate provoca dureri de cap, greturi si tulburari de vedere, si alte parti ale corpului pot fi afectate treptat. Exista mai multe tipuri de tumori, dar in ciuda mitului popular, ele sunt foarte rare.
Tumorile de pe maduva spinarii implica dureri de spate si pot afecta functionarea membrelor, intestinelor si a vezicii. Tratamentele acestor tumori implica o combinatie de chirirgie, radioterapie si medicamente.

Alte referate despre: boli ale sistemului excretor la om, boli de ficat, boli cu transmitere sexuala
Referate afisate : 18
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK