Situatie intreprindele mici si mijlocii an romania

Managementul intreprinderilor mici si mijlocii

Cine sunt aceşti întreprinzători şi ce-i face pe ei să muncească din greu şi să rişte atât de mult, fără să aibă garanţia succesului?

Managementul intreprinderilor mici si mijlocii
Psihologii au elaborat teste care încearcă să stabilească dacă o persoană are sau nu aptitudini de întreprinzător. Testele îşi au rolul lor, dar nu este absolut necesar ca un individ să posede toate trăsăturile indicate de acestea pentru a avea succes în afaceri.
Majoritatea persoanelor pornesc într-o afacere fără a-şi testa aptitudinile de potenţial întreprinzător, bazându-se pe experienţă şi motivaţie pentru reuşită.

Managementul intreprinderilor mici si mijlocii
Sectorul afacerilor mici şi mijlocii este prezent în toate ţările dezvoltate, ocupând o pondere însemnată în economia acestora. În cele 12 ţări ale Comunităţii Europene, 91% din întreprinderi au de la 1 la 9 angajaţi (întreprinderi mici), cca 8% au între 10-500 angajaţi şi 1% peste ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 55kb
Downloads: 24
Materia: Management

Rolul factorilor de mediu in activitatea intreprinderii

Activitatea întreprinderii în perioada de tranziţie, sub influenţa factorilor de mediu cere răspuns la o serie de întrebări:
Care este natura mediului în care activează întreprinderea? Este mediul simplu şi stabil ori complex şi turbulent? Ce schimbări survin în toţi factorii externi ai întreprinderii? Ce şanse sunt ca factorii variabili ai mediului vor condiţiona modificări substanţiale în toate părţile componente ale mediului şi vor crea noi oportunităţi pentru firmă? Modificările mediului pun sub semnul întrebării viabilitatea relaţiilor economice şi operaţiunile existente ale întreprinderii?

Alte referate despre: implicarea factorilor de mediu in activitatea intreprinderii, implicarea factorilor de mediu in activitatea intreprinderii moderne, factorii de mediu in activitatea intreprinderii

Mediul Intreprinderii

- clienti care sunt consumatori, utilizatori industriali, întreprinderi comerciale sau agentiile guvernamentale pentru care bunurile produse se întreprindere le sunt oferite spre consum;
- organismele publice - asociatiile profesionale, asociatiile consumatorilor, mediile de informare în masa si publicul consumator;
- concurentii sunt firme sau persoane particulare care-si disputa aceeasi categorie de clianeti, iar în situatii frecvente aceiasi furnizori sau prestatori de servicii.

Alte referate despre: mediul intreprinderii, studiu de caz mediul intreprinderii, analiza diagnostic a mediului intreprinderii la o intreprindere

Cultura organizationala a intreprinderii

"Cultura organizationala a intreprinderii"Majoritatea specialistilor vorbesc de o anumita specifitate a fiecarei intreprinderi, data de: -propriul trecut (evolutia intrep. Existenta ei, memoria sociala a unei asociatii); -valoarea impartasita de angajati; -notorietatea sa de piata."Cultura organizationala a intreprinderii"

Alte referate despre: cultura organizationala a intreprinderii, referate cultura organizationala a intreprinderii, cultura organizationala a intreprinderilor

Intreprinderea, sistem cu finalitate

Finalitatile astfel exprimate si comportamentele care decurg din acestea sunt expresia asa numitului capitalism salbatic criticat de numerosi economisti.

Alte referate despre: intreprinderea sistem cu finalitate, finalitatile educatiei, intreprinderea

CORAV - Corelarea activitatilor unei intreprinderi

Pentru determinarea indicatorilor din tabel se foloseşte metodologia de planificare utilizata în întreprinderile româneşti, evident luând în considerare volumul de informaţii sensibil mai redus de care se dispune în joc. Astfel, cifra de afacere(CA) se calculează cu ajutorul următoarei formule:
în care:

Alte referate despre: plan activitate al intreprinderii, plan de activitate al intreprinderii, activitatea unei intreprinderi

Relatiile dintre micile si marile intreprinderi

Relatiile dintre micile si marile intreprinderi
Fie ca sunt mici sau mari, intreprinderile nu pot ramane izolate, ele sunt nevoite sa coopereze pe plan financiar, comercial.
Relatiile dintre micile si marile intreprinderi

Alte referate despre: relatiile dintre micile si marile intreprinderi, relatiile dintre micile si marile intreprinderi referat, relatii dintre mici si mari intreprinderi e referate

Studiu de caz-cosmote Romania

Parteneriatul Cosmote - Internity a fost recent anuntat oficial de cele doua parti, care au organizat o conferinta de presa in cadrul careia au prezentat detalii despre premize si perspective.
Oficialii Internity au declarat ca parteneriatul cu Orange a fost stopat pe cale amiabila, fara plata unor despagubiri financiare, contractul finalizandu-se fara a mai fi innoit. Detaliile financiare ale intelegerii Cosmote - Internity nu au fost facute publice, dar s-a vorbit despre un efort financiar bilateral.

Alte referate despre: studiu de caz cosmote, studiu de caz managementul calitatii cosmote, latinitate si dacism studiu de caz

Romania pana la intrarea in razboi

Romania era condusa de regele Carol I de Hohenzollern din 1866. Pentru o perioada indelungata mai inainte de declasarea primului razboi mondial, Romania a fost un aliat al Austro-Ungariei. In conformitate cu termenii aliantei dintre cele doua state, Romania era obligata sa intre in razboi numai daca aliatul austro-ungar era atacat. Cand a izbucnit razboiul, Romania a considerat ca Austria a fost statul care a declansat razboiul si, prin urmare, Bucurestiul nu era obligat sa se alature efortului de razboi al aliatului sau. In cele din urma, Romania s-a alaturat celor care luptau impotriva Puterilor Centrale.

Alte referate despre: medicina pana la al doilea razboi mondial, istoria economiei mondiale pana la al 2 razboi mondial, dezvoltarea psihica a copilului pana la intrarea in scoala

Easter in Romania

Beginning with the Tuesday from the Holy Week, especially on Maundy Thursday, Good Friday and on Saturday, in each and every household the eggs are red painted. Furthermore, the tradition of painting eggs has "developed", since the eggs are now, beside red, yellow, and blue, orange, green. In older traditions, eastern and western, eggs were, and in some traditions still are, for example in Romania, one of the foods that were given up for Lent and one of the first types of food eaten to break the fast.

Another important aspect of the Easter symbols is: knocking eggs. When the Lent is over, people eat eggs, but they knock them, saying: "Christ has risen" and/or"Christ has risen indeed". The one that knock the egg first says "Christ has risen". Also, the greeting when a Christian meets someone else has to be the same: "Christ has risen" and the second person has to say: "Christ has risen indeed", but this only from the Resurrection day to the Ascension Day.

Roast lamb, which ...

Alte referate despre: easter, easter in romania, easter referat

Industria petrolului in Romania

Pentru obtinerea masiva a petrolului, urmeaza o perioada de forare intensiva. Cel mai renumit foraj este efectuat de Edwin L. Drake la 27 august 1859 in Oil Creek, Pennsylvania, fiind finantat de industriasul american George H. Bissell, aici gasindu-se la 21,2 m adancime zacaminte mari de petrol.

Alte referate despre: industria petrolului, politici de combatere a poluarii in industria petrolului, strategii politici industria petrolului

Regimul totalitar in Romania

Astfel, toate regimurile comuniste din zona europeana au fost impuse de Uniunea Sovietica, cu acordul Puterilor occidentale si complicitatea unor forte interne, fiind implementatedupamodelulsovietic.Aceste regimuri s-au instaurat si mentinut prin forta, recurgandu-se in acest scop la represiuni sangeroase in toate statele respective, la suprimarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, impunandu-se un singur partid declarat ca forta politica conducatoare, realizandu-se in practica formula partid-stat. Atat economia cat si politica acestor tari era subordonata Uniunii Sovietice, fiind in felul acesta afectate grav independentasisuveranitateaacestora.

Alte referate despre: regimul totalitar, regimul totalitar in romania, regim totalitar

Fiscalitatea din Romania

2.autonomie tehnica, adica un sistem fiscal este autonom din punct de vedere tehnic daca este un sistem fiscal complet, ceea ce inseamna ca acesta contine toate regulile de asezare, lichidare si incasare a impozitelor necesare pentru punerea in aplicare.

Alte referate despre: evaziunea fiscala, paradisuri fiscale, evaziune fiscala

Impozitul nerezidentilor in Romania

Referat despre Impozitul nerezidentilor in Romania
1. Prezentarea impozitului pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti. Impozitul pe venitul nerezidenţilor este o chestiune din ce în ce mai actuală, dată fiind noua conjunctură economică şi politică mondială, dar, mai ales, europeană, în care firmele străine doresc din ce în ce mai mult să investească în România. Prin aderarea României la Uniunea Europeană, volumul investiţiilor străine în România va creşte şi, implicit, vor creşte veniturile pe care le vor obţine nerezidenţii din activităţi desfăşurate în România, mai cu seamă, nerezidenţii din spaţiul economic european, cu consecinţa creşterii volumului de impozite încasate din acest sector, dar şi a gradului de certitudine al încasărilor. Şi aceasta, chiar în condiţiile în care se constată un tratament fiscal favorabil investitorilor din Uniunea Europeană, faţă de nerezidenţii din spaţiul extracomunitar.

Alte referate despre: impozit nerezidenti, impozit nerezidenti persoane fizice, impozitul nerezidentilor

Stiluri de viata in Romania

Supravieţuitorii sunt în marea lor majoritate bărbaţi, cu educaţie şi venituri reduse, cu domiciliul atât în mediul rural cât şi în cel urban.
Pentru majoritatea Supravieţuitorilor, viaţa este plină de dezamăgiri şi eşecuri.

Alte referate despre: stiluri de viata, stiluri de viata in romania, stiluri de viata referat

Studiu comparativ privind produsele oferite de institutiile de credit din Romania

Dacă băncile nu vor fi pregătite să ofere serviciile bancare solicitate, companiile multinaţionale ăşi vor crea aceste servicii în reţelele lor interne sau vor apela la prestatori non bancari, conducând astfel la reducerea drastică a profitabilităţii instituţiilor bancare.
Băncile se confruntă aşadar, cu numeroase provocări în cadrul economiei globalizate a secolului XXI, în principal concurenţa sporită şi pericolul diminuării cotei de piaţă, context în care se impun:
- Necesitatea abandonării stilului de management reactiv şi a adoptării unui stil pro activ care anticipează schimbările şi este inoactiv;
- Preocuparea pentru dezvoltarea de noi produse şi servicii
- Atitudinea pozitivă pentru studii, cercetări şi imperativul constituirii unor baze de date cuprinzătoare
- Eforturi financiare susţinute pentru a ţine pasul cu evoluţia tehnologiilor şi informaticii

Alte referate despre: studiu comparativ privind produsele oferite de institutiile de credit, studiu comparativ privind contul de profit si pierderi, studiu comparativ privind creditarea la doua banci

Transporturi aeriene internationale - studiu de caz la firma Gebruder Weiss Romania SRL

Pe viitor se urmăreşte, la nivel mondial, crearea unui spaţiu aerian deschis pe bază de acord plurilateral între SUA şi alte ţări europene sau din zona Asia-Pacific, dispariţia progresivă a noţiunii de companie aeriană naţională şi care va duce la constituirea de noi transporturi multinaţionale, controlate de capitaluri provenind din diferite ţări, în paralel cu evoluţia constantă a nivelului economiei mondiale, apariţia de blocuri regionale constituite din transportatori aerieni din zonele: America de Nord, Uniunea Europeana, Asia-Pacific, vor avea ca scop principal apărarea propriilor interese aeronautice în faţa partenerilor Traficul aerian a cunoscut în timp o creştere mai mare decât cea a economiei mondiale totuşi există o corelaţie continuă între acestea, cererea de transport aerian fiind condiţionată de
dezvoltarea economiei. Dezvoltarea schimbului comercial între ţări are ca rezultat direct creşterea cererii de trafic de afaceri şi de transport ...

Alte referate despre: studiu de caz la firma gebruder weiss romania srl, managementul resurselor umane studiu de caz pe firma, managementul resurselor umane studiu de caz p firma
Referate afisate : 17
Medie note: 8.44 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles