Sociologia corpului definitie

Sociologia corpului

Sociologia corpului - Raspandirea bolilor de nutritie este uimitoare si lamureste influenta factorilor sociali asupra vietilor noastre. Domeniul cunoscut sub numele de sociologie a corpului investigheaza modalitatile prin care trupurile noastre sunt afectate de influente sociale. Corpurile noastre sunt profound afectate de experientele noastre sociale, ca si de normele si valorile grupurilor carora apartinem.

1. BOLILE DE NUTRITIE SI INGRIJIREA CORPULUI
Boala reprezinta modificare organica sau functionala a echilibrului normal al organismului; proces patologic care afecteaza organismul; maladie, afecţiune, betesug. Aparitia bolilor de nutritie in societatile occidentale coincide in mod direct cu globalizarea productiei de alimente, care s-a accentuat in ultimii 30-40 de ani. In ultimii ani o mare parte a populatiei din intreaga lume urmeaza un regim de slabire.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 28kb
Downloads: 2812
Materia: Biologie

Termodinamica proceselor de nutritie

A doua faza : este aceea in care oxigenul venit din mediul inconjurator ajunge in protoplasma si oxideaza substantele organice distrugand astfel o parte din ea,procesul numindu-se dezasimilatie sau catabolism. Ca rezultat al dezasimilatiei se elibereaza energia de care are nevoie organismul . Toate substantele care patrund in organsim au compozitie chimica diferita si roluri diferite,astfel incat metabolismul diferitelor substante nu se face la fel.

Substantele care ajung in organism sunt de 3 tipuri :
-glucidele ,care ajung in organism in urma digestiei sub forma de monozaharide (glucoza,galactoza,fructoza,manoza,xiloza etc. ) iar apoi ajung la ficat.Aici o parte se transforma in glicogen ca substanta de rezerva iar o alta parte ( doar glucoza ) trece in circulatia generala ,pentru folosul tesuturilor . Degradarea glucozei in organism are loc in doua faze : anaeroba si aeroba. Faza anaeroba are loc in lipsa oxigenului , glucoza este degradata pana la acid lactic ca produs final si ...

Alte referate despre: termodinamica proceselor de nutritie la animale, termochimia proceselor de nutritie, rolul atp si adp in procesele de nutritie

Introducere in sociologie

“Tipul social e un sistem de posibilitati, care se construieste printr-un proces de abstractizare si de contragere dintr-o multime difuza si discreta de fenomene individuale.” Tipul ideal este in primul rand un concept sau un complex de concepte in care sunt exprimate pe baza unor supozitii posibile sau necesare niste fapte reale.

Alte referate despre: introducere in sociologie, referat introducere in sociologie, introducere in sociologie referat

Sociologie rurala

Sociologie rurala
Populaţia rurală
Diferenţa dintre urban şi rural este statutul economic, social şi cultural, nu doar acele 2 forme fundamentale, oraş şi sat (habitat)
Populaţia rurală cuprinde persoanele al căror domiciliu legal este comuna. Acum 4 decenii, populaţia rurală activă era aproximativ egală cu ţărănimea, unde în asemenea condiţii deosebirea dintre oraş şi sat era bine marcată, şi s-a putut acţiona independent un model cultural rural sau ţărănesc şi un model cultural urban.

Alte referate despre: sociologie rurala, sociologia rurala, referat sociologie rurala

Bolile sistemului digestiv

• GASTRITA-inflamatie a mucoasei stomacului data de intoxicatiile cu alcool , tutun sau substante caustice, consum de alimente alterate, supraincarcarea stomacului , mancaruri fierbiti etc.De asemenea diferitele infectii,starile alergice, mesele neregulate pot cauza gastrite. Boala, in forma acuta apare brusc si se manifesta prin indispozitie greata,regurgitatii dureri gastrice,dureri de cap varsaturi.Netratarea bolii duce la vindecare tot mai dificila.

Alte referate despre: bolile sistemului digestiv, bolile sistemului digestiv la om, bolile sistemului digestiv la om detaliat

Sanatatea mentala si emotionala

Pe plan emotional, cea care inrobeste individul si care ii capteaza toata atentia este pasiunea excesiva- pasiune in cel mai larg sens al cuvantului.

Alte referate despre: sanatatea mentala si emotionala, educatie pentru sanatate mentala si emotionala-referat, sanatate mentala si emotionala

Intrebari sociologie

1.Cui ii apartine expresia “fapt social.”Expresia “fapt social”, ii apartine sociologului francez Emill Durkheim.
2.Cand apare sociologia ca stiinta?Sociologia ca stiinta apare in secolul XIX in deceniile 3 si 4.
3.Cine a folosit prima data termenul sociologie?Pentru prima data termenul sociologie a fost folosit de francezul Auguste Compte in studiul intitulat ‘Course de psilosophie positive’ , publicat in anul 1838.

Alte referate despre: intrebari sociologie, intrebari sociologice, reguli de elaborare a intrebarilor sociologice

Sociologie - Anthony Giddens

SOCIOLOGIA: este studiul vieţii sociale umane, a grupurilor şi societăţilor. Este un demers îndrăzneţ şi de mare responsabilitate întrucât subiectul ei este rezultatul propiului nostru comportament ca fiinţe sociale. STUDIEREA SOCILOGIEI este extrem de larg, de la analiza întâlnirilor trecătoare dintre diferiţi indivizi pe stradă până la investigarea proceselor sociale globale. Un scurt exemplu ne va oferi o primă idee despre natura şi obiectivele sociologiei.

Alte referate despre: sociologie anthony giddens, anthony giddens sociologie, anthony giddens sociologia

Articulatiile corpului uman

c) Sinostoza este o articulaţie fixă, în care oasele sînt legate prin ţesut osos. Ea derivă dintr-o sincondroza sau sindesmoza, la care ţesutul de legătură s-a osificat. Sinostoza craniană apare la o vîrstă înaintată, cînd ţesutul de legătură dintre oasele cutiei craniene se osifică.

Alte referate despre: articulatiile corpului uman, articulatii corp uman, articulatiile corpului uman imagini

Sociologia tranzitiei

Sociologia tranzitiei
In acest context nu degeaba Corneliu Coposu a fost si va ramane in istoria Romania ca daca nu cel mai important printre cei mai importanti oameni politici ai tarii. La sfarsitul anului 1991 “seniorul” isi da seama ca, conducerea de atunci nu putea fi inlaturata decat cu o forta cel putin egala politic si pune bazele Conventiei Democrate, care mai tarziu va deveni Conventia Democrata din Romania – CDR.

Alte referate despre: sociologia tranzitiei, sociologia tranzitiei referat, florian nitu sociologia tranzitiei

Autismul - definitie, teorii si tratare

Autismul este un sindrom comportamental definit de un curs caracteristic şi de apariţia simultană a unor purtări particulare în trei mari domenii. În acest moment, cea mai utilizată definiţie a autismului este cea publicată în 1944 de către Asociaţia Psihiatrică Americană în Manualul de diagnostice şi statistice al bolilor mintale (Diagnostic and Statistic Manual of Mental Disorder)- DSM-IV. Pentru a se stabili un diagnostic de autism, această definiţie presupune ca individul să manifeste:

Alte referate despre: autism definitie, definitie teoria imigrationista, autismul definitie

Experimentul sociologic

Obstacolele cele mai serioase sunt legate de controlul factorilor, societatea fiind un sistem deosebit de complex. Asadar, numarul factorilor de controlat este foarte mare; izolarea factorilor nu beneficiaza de instrumente valide, ca in stiintele naturii; exista un factor inedit -- oamenii stiu ca sunt supusi experimentului si se comporta nenatural, ca intr-o situatie cu totul speciala.

Alte referate despre: experimentul sociologic, referat experimentul sociologic, despre experimentul sociologic

Metode de culegere a informatiei - Observatia sociologica

4. Observatia sociologica presupune, pe langa o temeinica specializare, o mare experienta stiintifica. Profunzimea si precizia observatiei sunt conditionate de cunostintele si experientele anterioare ale sociologului. Cu alte cuvinte oamenii observa "cu ochii trecutului" sau, cum se exprima Goethe, oamenii "vad ceea ce stiu" (in sensul intelegerii obiectului observat pe baza cunostintelor anterioare dobandite prin cunoastere stiintifica).

Alte referate despre: metode de culegere a informatiei in sociologie, observatia sociologica, observatie sociologica

Empirismul sociologic si aspectele metodolige si doctrinare

Pastrandu-si acceptiunea sa etimologica(10) vehiculata in intreaga istorie a filozofiei(11) empirismul sociologic s-a conturat ca o orientare doctrinara si s-a particularizat, ulterior, intr-o metodologie de cercetare, tocmai ca o reactie de impotrivire la imixtiunea metafizicii in spatiul semantic al enunturilor sociologice.
Acceptand primatul experientei in procesul cunoasterii stiintifice a spatiului social, empirismul sociologic a mers dincolo de aspectele de ordin principial afirmndu-se ca o metodologie, ca un set de tehnici si procedee de exploatare a universului global.

Alte referate despre: cultura organizationala sociologie definitie aspecte, sociologia culturii aspecte fundamentale, doctrina sociologica

Rationalitatea sociala ca problema a sociologiei

a) zweckrational = rational in raport cu un scop, prin care se intelege utilizarea datelor impersonale ale mediului pentru atingerea unor scopuri personale (zweckrationales Handlen). In esenta, aceasta vizeaza folosirea adecvata a mijloacelor. Aici intervine o rationalitate "formala" care include calcularea mijloacelor pentru scopuri date, si o rationalitate "materiala" prin care se intelege definirea, ca atare, a scopurilor. Rationalizarea actiunii practice se realizeaza prin: "adecvarea mijloecelor in functie de consecintele lor preliminate, asumarea normativa a unei valori in virtutea convingerii" (p.98).

Alte referate despre: probleme sociale si probleme sociale, rationalitatea sociala, politici sociale pentru invatamant-referat sociologie

Sociologia ca stiinta - raporturile cu stiinta

De-a lungul timpului sociologia a fost definita in diferite moduri in functie de nivelul de cunoastere si de explicare a socialului.
Filozoful pozitivist francez - Auguste Compte a folosit pentru prima data termenul de "sociologie" intr-un studiu intitulat: "Course de philosophie positive", publicat in anul 1838. In lucrarea respectiva a definit conceptul de "sociologie" ca fiind o "stiinta a societatii".
Max Weber a apreciat sociologia drept stiinta care studiaza actiunea sociala.

Alte referate despre: demers sociologic de la filosofie la stiinta, sociologia in raport cu alte stiinte, relatia dintre sociologie si antropologie si filozofie stiinte sociale

Teoriile deviantei - Teorii sociologice in domeniul deviantei

Acceptarea “normalităţii”este dată în general de standardele culturale specifice societăţii respective( valori, norme, simboluri, tradiţie, cultură) sau de modele culturale specifice unui grup din cadrul aceleiaşi societăţi. Antropologii susţin ideea că nu există o societate(sau cultură) mai bună sau mai proastă decât alta, ci doar modele culturale şi stiluri de viaţă diferite. Există însă o singură constantă: faptul că în toate tipurile de societăţi unii indivizi respectă norma socială şi alţii o încalcă. Practic,toate studiile care încearcă să explice fenomenul devianţei pornesc de la această întrebare: de ce unii indivizi, spre deosebire de majoritate, aleg să încalce norma?

Alte referate despre: teorii sociologice in domeniul deviantei si delincventei, teoria deviantei referat sociologie, teorii de orientare sociologica

Folosirii metodelor cantitative in sociologie

Faptul acesta nu a constituit deloc o limitare a obiectului ştiinţei la domeniul realităţii date direct senzorial; dimpotrivă, tocmai pentru ştiinţele contemporane ale naturii este caracteristică dezvoltarea pe scară largă a cercetării unor obiecte „abstracte” care reprezintă nişte construcţii, definite teoretic ( exemplul cel mai pregnant îl constituie quark-rile) şi care au o semnificaţie operaţională. O anumită apropiere de acest tip de cunoaştere o constituie categoriile ce s-au afirmat în sociologie, cum ar fi funcţiile sociale, rolurile, relaţiile sociale etc., care în fond, reprezintă termenii de bază ai analizei sociologice( şi totodată ai celei cantitative).

Alte referate despre: metode cantitative in sociologie, analiza cantitativa in sociologie, metoda cantitativa sociologie
Referate afisate : 18
Medie note: 8.08 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles