Solutiile instantei in judecata in apel

Solutiile instantei de apel

Solutiile instantei de apel
Prezenta inculpatului arestat la judecarea apelului este obligatorie. Art. 375, alin. 4 prevede faptul ca arestatul poate lipsi la judecarea de apel in cazul judecarii apelului declarat impotriva hotararilor prin care s-a dispus restituirea pentru completarea urmaririi sau prin care s-a solutionat un conflict de competenta.

Participarea procurorului la judecarea apelului este obligatorie oricare ar fi obiectul cauzei. Intrucat prezenta procurorului este obligatorie, presedintele instantei se ingrijeste ca cererile de apel, memoriile cuprinzand motivele de apel si intreg dosarul cauzei sa fie pus spre consultare la dispozitia procurorului.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 17kb
Downloads: 1218
Materia: Drept

Judecata

Acest principiu semnifica faptul ca intreaga activitate procesuala desfasurata in fata instantei de judecata asigura respectarea celorlalte doua principii specifice fazei de judecata, puiblicitatea si contradictorialitatea.

Alte referate despre: judecata in prima instanta, cerere de chemare in judecata, judecata cetelor de batrani

Judecata in prima instanta

b. Norme comune priviind luarea masurilor de pregatire a sedintei de judecata.
Fixarea termenului de judecata.
In vederea repartizarii dosarelor pe complete acestea sunt transmise persoanei desemnate cu repartizarea aleatorie a cauzelor.
Dosarele repartizate pe complete in mod aleatoriu sunt preluate de presedintele sau de unul din judecatorii completului care ia masurile necesare in scopul pregatirii sedintei de judecata.
Verificari priviind arestarea inculpatului (art. 3002)

Alte referate despre: judecata in prima instanta in procesul penal, desfasurarea judecatii in prima instanta, judecata in prima instanta in procesul civil

Organizarea sistemului judiciar romanesc

Organizarea sistemului judiciar romanesc
Autoritatea judecătorească exercită şi ea un control asupra „puterii” legislative, concretizat în competenţa atribuită acesteia în materie electorală, în cauzele penale privind pe senatori şi deputaţi, precum şi prin interpretarea pe care instanţele o dau legilor cu prilejul aplicării lor.
Autoritatea judecătorească se află într-un raport, de „dependenţă” relativă faţă de organele administrative. Spunem „dependenţă” relativă întrucît în activitatea judiciară judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii.

Alte referate despre: organizarea sistemului judiciar, organizarea sistemului judiciar in romania, referat organizarea sistemului judiciar in franta si germania

Competenta materiala a instantelor judecatoresti

Indiferent însă de natura activităţilor desfăşurate pentru realizarea dreptului, în sens mai larg vorbind, pentru înfăptuirea uneia dintre funcţiile statului, autorităţile acestuia trebuie să acţioneze pe baza şi în limitele competenţei prestabilite prin regulile de drept.

Alte referate despre: competenta materiala a instantelor judecatoresti, competenta materiala a instantelor judecatoresti 5x puncte, sunt competenta materiala a instantelor judecatoresti

Competenta penala a instantelor judecatoresti

Competenta penala a instantelor judecatoresti
,,Justitia se realizeaza prin Inalta Curte de Casatie si Justitie si prin celelalte instante judecatoresti stabilite de lege’’.
Competenta penala a instantelor judecatoresti

Alte referate despre: competenta penala a instantelor judecatoresti, competenta generala a instantelor judecatoresti, competenta teritoriala a instantelor judecatoresti

Judecatoria - caiet de practica

- Potrivit dispoziţiilor art.295 Cod procedură penală,preşedintele completului de judecată (judecătorul) are obligaţia să ia din timp toate măsurile necesare pentru buna desfăşurare a procesului.
- Este bine de ştiut că,dosarele penale înregistrate la instanţă,sunt repartizate aleatoriu,prin intermediul unui program computerizat (Ecris sau MJREP).În acest fel computerul stabileşte ziua şedinţei de judecată a unei cauze şi completul care va judeca cauza.
- Dup fixarea zilei de judecată şi desemnarea completului,în modul arătat mai sus,se întocmeşte o listă cu toate cauzele fixate pentru judecată în ziua respectivă,care se afişează la vedere,cu 24 de ore înaintea termenului de judecată.

Alte referate despre: judecatorie caiet de practica, judecatoria caiet de practica, judecatoria-caiet de practica

Urmarirea si judecarea unor infractiuni flagrante

Urmarirea si judecarea unor infractiuni flagrante.Deosebirile dintre infracţiunile flagrante şi cele neflagrante sunt doar de ordin procesual: constatarea comiterii infracţiunii şi prinderea infractorului. Sub aspectul dreptului substanţial între cele două categorii de infracţiuni nu există deosebiri, amândouă beneficiind de acelaşi tratament juridic în ceea ce priveşte pedepsele, conţinutul infracţiunii, latura subiectivă etc.

Alte referate despre: urmarirea si judecarea unor infractiuni flagrante, referat urmarirea si judecarea unor infractiuni flagrante, procedura speciala de urmarire si judecare a infractiunilor flagrante

Instanta de judecata

Curtile de apel sunt instante cu personalitate juridica, ce functioneaza într-o circumscriptie, cuprinzând mai multe tribunale si tribunale specializate. În prezent functioneaza 15 curti de apel, ce includ în circumscriptia lor între doua si sase tribunale. Curtile de apel sunt si ele subdivizate în sectii specializate, precum: civila, penala, comerciala, minori si familie, contencios administrativ si fiscal, conflicte de munca si asigurari sociale, maritine, fluviale, si alte materii. Înalta Curte de Casatie si Justitie este singura instanta suprema din România, cu personalitate juridica, ce functioneaza potrivit regulilor din Legea de organizare judiciara, care prevede faptul ca aceasta este organizata în urmatoarele sectii: sectia civila si de proprietate intelectuala, sectia penala, sectia comerciala, sectia de contencios administrativ si fiscal. Înalta Curte se condusa administrativ de catre un presedinte, un vicepresedinte, patru presedinti de sectii si judecatori.

Alte referate despre: instanta de judecata, circuitul dosarelor in instantele de judecata, instantele de judecata

Cererea de chemare in judecata

Acest text nu oferă el însuşi o definiţie a cererii de chemare în judecată. Totodată sunt de făcut cel puţin alte două observaţii:
a) O cerere înaintea instanţei poate fi făcută nu numai atunci când titularul el “ pretinde un drept împotriva unei alte persoane”, ci şi în situaţii necontencioase sau pentru constarea inexistenţei unui drept;
b) Textul ar putea conduce la interpretarea greşită că cererea adresată unei instanţe necompetente nu este valabilă.

Alte referate despre: cererea de chemare in judecata, cererea de chemare in judecata referat, cerere de chemare in judecata pretentii

Energia - probleme si solutii

Energia - probleme si solutii
Aşa cum se observă din tabel, unele ţări se bazeaza aproape exclusiv pe una din cele trei variante. Astfel, în Franţa, 73.2% din producţia de energie e realizată cu ajutorul atomocentralelor. În Polonia, 97.3% e realizată termic (în termocentrale). În Norvegia, din total, 99.64% e din hidrocentrale.

Alte referate despre: energia-probleme si solutii, criza economica in republica moldova probleme si solutii, problema demografica solutii

Solutii medicamentoase

Diferitele miscari ale intestinului subtire, asemanatoare cu ale unui piston, favorizeaza amestecarea si transportul alimentelor si medicamentelor. Timpul de tranzitie prin intreg tractul gastrointestinal sufera oscilatii mari, tinand cont ca pentru alimente se indica valori de pana la 75 de ore. Timpul care este la dispozitie pentru absorbtie este totusi mai scurt, datorita capacitatii mici a domeniului inferior al intestinului.

Alte referate despre: referat solutii medicamentoase, solutii medicamentoase, solutii medicamentoase referat

Judecata de Apoi

Tot asa El a hotarat ca acea zi sa fie necunoscuta oamenilor, pentru ca
acestia sa nu se simta in siguranta fireasca, ci sa fie intotdeauna veghetori, pentru ca nu stiu ceasul in care va veni Domnul, si pentru a fi intotdeauna pregatit sa spui: :"Vino Doamne Isuse; vino curand". Amin.

Alte referate despre: judecata de apoi, judecata de apoi referat, referat religie judecata de apoi

Kant - Deductia judecatii de gust

*o judecata ce priveste perfectiunea are in vedere procedeul prin care ceva este declarat bun si este deci o judecata de cunoastere.
*o judecata ce priveste frumosul nu poate avea in vedere procedeul prin care ceva este declarat bun caci ar fi totuna cu o judecata de cunoastere.Ramane deci ca ea este o judecata de gust.

Alte referate despre: immanuel kant semnificatia judecatii, tipuri de judecati la kant, demonstrarea unitatii dintre inductie si deductie kant hegel

Criza economica solutii si propuneri

Acum se manifesta semnalul de alarma pe piata creditelor imobiliare. Semnalele au fost percepute ca un pericol de catre societatile bancare de tip hedge care cumparasera produsele financiare . Acestea au incercat sa valorifice titlurile detinute prin vanzare pe piata bursiera. Numarul mare de titluri din domeniul imobiliar de pe piata bursiera a determinat scaderea pretului acestora. Manifestarea fazei de panica.

Alte referate despre: criza economica cauze-solutii, referat criza economica cauze efecte solutii, criza economica si solutiile ei referat

Judecatile de valoare si comportament

Aceasta practica, interventie, trebuie sa aiba loc in baza unui studiu sistematic, sa se bazeze pe o opinie informata.Cercetarea si comportamentul organizational este o cale de a invata despre lume prin colectarea obiectiva si sistematica de informatii.

Alte referate despre: judecatile de valoare si stiinta economica, judecatile de valoare sim stiinta economica, judecatile de valoare stiinta economica referat

Solutii energetice pt motoarele policarburant

b) Motoarele cu ardere interna sunt motoarele la care arderea
combustibilului se realizeaza fie intr-un agregat distinct, separat de motor, fie chiar in interiorul motorului, dar aerul care furnizeaza oxigenul necesar arderii este in acelasi timp si fluidul de lucru al
motorului. Cele mai reprezentative, din acest punct de vedere sunt
motoarele cu ardere interna cu piston. Tot in aceasta categorie se includ motoarele rotative, turbinele cu gaze in circuit deschis (fig. 2.2) si motoarele racheta (fig. 2.3).

Alte referate despre: bilantul energetic al motoarelor, cresterea eficientei energetice a motoarelor electrice, bilantul energetic al motoarelor folosite in mecanizarea agriculturii
Referate afisate : 17
Medie note: 8.50 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles