Sonata lui beethoven

Beethoven

Beethoven - Lucrarile lui Beethoven din cursul anilor 1803-1805 se eidica intocmai unui lant grandios de munti deasupra a tot a compozitorului create in perioada precedenta. Culmile acestui lant le constituie Sonata Kreutzer(1803) pentru pian si vioara, Simfonia Eroica(1804), sonatele pentru pian Aurora si Appassionata(1804) si opera Fidelio(1805), care isi pastreaza pana in zilele noastre intreaga lor semnificatie. Cu ele se deschid perspectiva plina de maretie a artei muzicale din secolul XIX.Beethoven

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 12359
Materia: Muzica

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven - Istoria muzicii universale cunoaşte mulţi compozitori mari, ale căror lucrări au supravieţuit veacurilor, dar singur Ludwig van Beethoven, dintre toţi , a fost supranumit Titanul.

Alte referate despre: ludwig van beethoven, ludwig van beethoven referat, referat ludwig van beethoven

Beethoven

Inca dintr-o perioada timpurie a vieţii a manifestat o atitudine ursuza, neglijandu-şi propria persoana şi dispreţuind toate aparenţele sociale. Beethoven nu şi-a ascuns simpatiile republicane şi multe din lucrarile lui au ca tema libertatea personata sau politica.
El a fost , de asemenea, admiratorul pasionat al unei serii de tinere femei nascute in familii nascute din inalta societate.

Alte referate despre: beethoven referat, beethoven, referat beethoven

Ludwig van Beethoven

Istoria muzicii universale cunoaşte mulţi compozitori mari, ale căror lucrări au supravieţuit veacurilor, dar singur Beethoven, dintre toţi , a fost supranumit Titanul. Titan, ca artist şi ca om deopotrivă, fiindcă în artă, ca şi în viaţă a învins prejudecăţile timpului său, a încurajat năzuinţele spre libertate ale popoarelor ce se trezeau din lungul somn al unei istorii vitrege, a înlăturat destoinic piedicile ce i s-au ridicat în cale şi s-a înălţat, asemenea unui vultur, deasupra amărăciunilor care l-au însoţit până în cel din urmă ceas.

Alte referate despre: referat despre ludwig van beethoven, date despre ludwig van beethoven, viata lui ludwig van beethoven

Beethoven

Faima lui Beethoven a atins apogeul in acesti ani, dar surzenia tot mai avansata, ale carei prime semne datau din 1798 I-au creat un crescand sentiment de izolare sociala.Treptat,in aceasta perioada, Beethoven si-a stabilit obiceiul de aschimba resedinta de la un sezon la altul.Isi petrecea verile in suburbiile Viennei-cel mai preferat loc fiind Heiligenstadt –in vreme ce toamna revenea in centrul orasului.

Alte referate despre: referat despre beethoven, ludovic van beethoven, simfoniile lui beethoven

Ludwig van Beethoven

Traia singur, ca un sihastru, in locuinte pe care le schimba des si in care domnea dezordinea. Cartile si notele muzicale erau imprastiate pe jos, pe pervazul ferestrelor si pe alte mese unde erau uitate si resturi de mancare. Pe pian si masa de lucru se lafaiau insa compozitiile pe care cerneala nu se uscase.

In harababura aceasta, compozitorul se simtea totusi in largul sau. Se scula dis-de-dimineata si lucra pana la pranz, dupa care facea lungi plimbari, in cursul carora ii veneau idei pentru ceea ce avea sa compuna a doua zi. Avea insa perioade de creatie cand renunta pana si la aceste plimbari ce-i erau atat de necesare, ca sa munceasca zi si noapte, mai multe saptamani la rand. In asemenea imprejurari se neglija pe sine cu desavarsire, uita sa se dezbrace cand dormea pe apucate cate un ceas doua, ba uita chiar sa si manance.

Alte referate despre: ludwig van beethoven biografie, biografia lui ludwig van beethoven, despre ludwig van beethoven

Stefan Neaga

În 1920 el intre la academia de muzica si arta dramatica. Aici el studiază in clasa de pian special la profesorul G. Saegiu si concomitent la conducătorul clasei de compoziţie la profesorul A. Castaldi, italian de origine. La început aceasta se îndoia de aptitudinile lui Neaga si nu l-a primit in clasa sa. Numai perseverenta tunarului care frecventează orele de studiu in calitate de auditor si aptitudinea lui exemplara fata de invatatura îl fac pe profesor sa-si schimbe părerea iniţiala si sa-l înscrie pe Neaga in numarul elevilor săi.

Alte referate despre: stefan neaga, stefan neaga biografia, stefan neaga biografie

Johannes Brahms

A început să şi compună, însă eforturile sale n-au primit atenţia cuvenită până în 1853, când a mers într-un tur de concerte alături deEduard Reményi. În acest tur, a făcut cunoştinţă cu Joseph Joachim, Franz Liszt şi mai târziu a fost introdus marelui compozitor german Robert Schumann.

Alte referate despre: johannes brahms, johannes brahms referat, referat johannes brahms

Wolfgang Amadeus Mozart

Johannes Chrisosthomus Wolfgangus Theophilos Mozart s-a născut în data de 27 ianuarie 1756 în oraşul Salzburg din Austria, într-o familie de muzicieni. Tatăl Leopold a fost un muzician cunoscut ajungând compozitor la curte şi vicecapelmaistru. A realizat sonate, simfonii ( Vânătoarea, O călătorie muzicală cu sania, Nuntă ţărănească ), fiind totodată şi un interpret talentat cu o vastă cultură muzicală. În acest mediu familial, în care muzica era preocuparea principală, nu se putea ca micul Wolfgang să nu o îndrăgească încă din primii ani ai vieţii. La trei ani se căţăra singur pe scaunul clavecinului şi inventa frânturi de melodii care sunau vesel. La patru ani, a compus un concert pentru clavecin, o piesă naivă, desigur, dar încărcată de melodii uşoare, pe care tatăl său le-a înregistrat pe portative, micul Wolferl (cum îl alintau părinţii) ...

Alte referate despre: wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat, referat wolfgang amadeus mozart

Mozart

Printre spectatori s-a aflat şi tânărul Goethe care a fost emoţionat până la lacrimi. Au urmat Aix-la-Chapelle unde a fost admirat ca organist şi la Bruxelles de unde s-a păstrat un allegro în do major.

În noiembrie 1763 familia Mozart a ajuns la Paris. Pentru a li se deschide uşile saloanelor muzicale, Leopold Mozart s-a folosit de o scrisoare de recomandare adresată lui Mechior Friedrich Grimm, stabilit aici ca secretar al ducelui de d Orleans şi prieten cu Diderot şi cu J.J. Rousseau, în reşedinţa sa din Paris patrona un salon artistic în care se aduna tot ce avea mai stralucitor “oraşul luminilor” în domeniile artei.

Alte referate despre: mozart, viata lui mozart, mozart referat

Dinu Lipatti

Marea majoritate a imprimarilor sale speciale au fost realizate în
ultimul an de viata, la insistentele sotiei sale, pianista Madeleine
Lipatti; au fost realizate în Elvetia, de catre Casa EMI de catre nu
mai putin celebrul producator care a fost Walter Lege, prieten
apropiat, în epoca, al multor muzicieni. Este mostenirea cea mai de
pret pe care Lipatti o lasa posteritatii, pe care ne-o lasa noua. Iar
caracterul exemplar al acesteia se constituie într-un model de
referinta ce nu poate fi ocolit de pianistica actuala. Lipatti a
compus cu discretie. în primul rând pentru sine. Ca si în cazul lui
Gustav Mahler - în epoca , la început de secol, celebru în calitatea
sa de dirijor, astazi iubit pentru constructiile sale simfonice
postromantice, ca si în cazul lui Constantin Silvestri, mai aproape,
în zilele noastre, arta pianistica a ...

Alte referate despre: dinu lipatti, dinu lipatti referat, referat dinu lipatti

Simfoniile

[1]0x01 graphic

5000+ referate online

Alte referate despre: poemul simfonic, poem simfonic, simfonia

Flautul Fermecat

În acest mediu familial, în care muzica era preocuparea principală, nu se putea ca micul Wolfgang să nu o îndrăgească încă din primii ani ai vieţii. La trei ani se căţăra singur pe scaunul clavecinului şi inventa frânturi de melodii care sunau vesel.

Alte referate despre: flautul fermecat, flautul fermecat poveste, flautul fermecat mozart

Miniatura instrumentala

In operele sale a sintezat implinirile muzicale anterioare, faurindu-si un limbaj inconfundabil si atingand una dintre culmile muzicale universale. Ca toate geniile umanitatii, el se ridica deasupra epocii sale, creatia sa fiind atotprezenta, depasind timpul si spatiul, ca orice permanenta a spiritului uman. Pasionat si echilibrat, plin de fervoare crestina si generozitate umana, traind in permanenta comuniune cu divinitatea, Bach si-a inchinat viata si opera Creatorului divin si celor mai inaltatoare idealuri intru desavarsirea umana.

Alte referate despre: la muzica despre miniatura instrumentala, miniatura instrumentala, miniatura instrumentala muzica

Albert Einstein

Fratele mamei sale, Caesar Koch, inginer de profesie, care locuia împreună cu familia, a avut o influenţă foarte mare asupra copilului, mai ales în ceea ce priveşte ştiinţele exacte. Unchiul săi I-a revelat lui Einstein latura pasionantă a matematicii: ,,Este o ştiinţă amuzantă. Când alergăm după un animal şi nu putem să-l prindem, îl denumim pentru moment cu x şi continuăm să-l urmărim până când îl vârâm în sac.”

Alte referate despre: albert einstein, albert einstein referat, referat albert einstein

Albert Einstein

Fratele mamei sale, Caesar Koch, inginer de profesie, care locuia împreună cu familia, a avut o influenţă foarte mare asupra copilului, mai ales în ceea ce priveşte ştiinţele exacte. Unchiul său i-a relevat lui Einstein latura pasionantă a matematicii: „Este o ştiinţă amuzantă. Când alergăm după un animal şi nu putem să-l prindem, îl denumim pentru moment x şi continuăm să-l urmărim până când îl vârâm în sac”.

Alte referate despre: referat despre albert einstein, referate albert einstein, albert einstein-biografie

Stefan Neaga

PCR şi-a desfăşurat activitatea în mod legal între anii 1921 şi 1924. În anul 1924 guvernul liberal îi interzice orice activitate, manifestaţie precum şi tipărirea de presă comunistă. Interzicerea PCR în 1924 s-a datorat acţiunilor sale antinaţionale şi antistatale, acest partid fiind de fapt o agentură a U.R.S.S.-ului in ţara noastră. Sediile PCR sunt închise, sunt operate arestări, iar arhivele sunt confiscate. Activitatea comuniştilor s-a desfăşurat în ilegalitate până la 23 august 1944. Timp de două decenii PCR nu a avut decât un număr extrem de redus de membri de partid, aproximativ 1000.

În vara anului 1944, în condiţiile în care operaţiunile militare de pe frontul european de răsărit al celui de-al doilea război mondial au ajuns să se desfăşoare pe ...

Alte referate despre: stefan neaga referat, biografia lui stefan neaga, referat stefan neaga
Referate afisate : 17
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles