Sortarea gunoiului

Sortarea gunoiului menajer - Brasov

Atitudini, opinii si intentii ale populatiei brasovene
cu privire la oportunitatea sortarii gunoiului menajer

Sticle goale de suc si ulei, cutii de conserve, resturi de legume si fructe, haine vechi si incaltaminte rupta, fier vechi, frigidere ori televizoare stricate, carton si hartie, jucarii rupte, crengi si iar plastic, hartie si mizerii de tot felul, se astern strat dupa strat, in muntii de gunoaie din ce in ce mai inalti. Oferta larga si diversitatea produselor pe care le gasim astazi in magazine au provocat totodata si o crestere ingrijoratoare a cantitatii de deseuri menajere.Daca cineva ar avea curozitatea sa vada ce fel de resturi contin gunoaiele din ultimii ani, ar constata ca aproximativ jumatate din volumul ocupat de deseuri este format din ambalaje.Cu aceasta problema s-au confruntat si tari ca Germania si Anglia, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 251kb
Downloads: 4902
Materia: Marketing

Oportunitatea sortarii gunoiului menajer in Brasov

Se pune intrebarea daca populatia brasoveana este constienta de poluarea datorata gunoaielor menajere, daca brasovenii sunt dispusi sa faca ceva in privinta acestui lucru.

Alte referate despre: reciclarea gunoiului menajer, sortarea gunoiului menajer, gestionarea gunoiului menajer

Gestiunea deseurilor

- importul în românia de deşeuri, de orice natură, în stare brută sau prelucrată, este interzis, cu excepţia anumitor categorii de deşeuri, ce constituie resuerse secundare de materii priem utile, în conformitate cu reglementările dispuse prin acte normative propuse de către autoritatea publică centrală de protecţie a mediului şi aprobate de către Guvern (art. 29);
- producătorii şi deţinătorii de deşeuri periculoase le pot elimina în alte ţări care sispun de tehnologie adecvată şi care acceptă să efectueze asemenea operaţiuni (art. 30);
- exportul de deşeuri se poate face numai cu respectarea reglementărilor legale în vigoare, cu aprobarea autorităţilor

Alte referate despre: gestiunea deseurilor, gestiunea deseurilor referat, evidenta gestiunii deseurilor

Recuperarea si reciclarea deseurilor de cauciuc

Reconditionarea prin reesapare este practicata pe plan mondial. In tarile dezvoltate se valorifica prin aceasta metoda peste 25% din productia de anvelope. Cu o anvelopa reesapata se poate parcurge, in medie, o distanta care reprezinta jumatate din rulajul uneia noi, dar prejul ei este de aproximativ 3 ori mai mic, pentru ca prin reesapare se inlocuieste doar banda exierioara de rulare, care reprezinta circa 1/3 din cantitatea de cauciuc inglobata in produs.

Alte referate despre: recuperarea si reciclarea deseurilor de cauciuc, reciclarea deseurilor de cauciuc si anvelope, reciclarea deseurilor din cauciuc

Valorificarea deseurilor din lemn

A fost prima data cunoscuta cand s-a folosit reciclarea deseurilor din lemn. Am putea sa ne intrebam totusi, ca materie naturala, de ce lemnul si deseurile din lemn ar fi poluanti daunatori mediului inconjurator .

Lemnul nu este poluant in sine cu exceptia cazurilor in care nu este folosit sub forma naturala. In plus, aditivii care se adauga la finisaj produc uneori substante periculoase care poate avea efecte directe asupra sanatatii. De exemplu, prin fabricarea PAL ului sunt riscuri de expunere la formaldehida, gaz generator de cancer al gatului.

Deseurile din lemn se mai clasifica in functia de tipul de tratarea a lemnului, de lacurile sau vopselele care au fost folosite la impregnare sau la finisaj. Se clasifica astfel 3 tipuri de deseuri:

->Deseuri ne-impregnate: precum deseurile generate de prelucrarea lemnului: praf, rumegus, talas: (61% din total generat)

->Deseuri ...

Alte referate despre: valorificarea deseurilor din lemn, valorificarea deseurilor de lemn, valorificare deseuri din lemn

Deseuri

- EW: Deseuri continand radionuclizi a caror concentratie a activitatii este atat de redusa, incat deseurile respective pot radioactive, conditionat sau neconditionat, de sub cerintele reglementate.

Alte referate despre: reciclarea deseurilor, deseuri, reciclarea deseurilor referat

Surse de deseuri radioactive

- zonele de extracţie şi preparare de minereuri de uraniu, sau de thorium,
- depozitarea necorespunzătoare a materialelor rezultate radioactive,
- accidente sau avarii la instalaţiile nuclearo-electrice, nucleare, la vapoare, submarine, avioane cu încarcatură nucleară,
- experienţe militare nucleare,
- instalaţiile de producere şi accelerare de particule, necesare studiului structurii materiei şi pentru producerea de izotopi artificiali,
- instalaţiile de control defectoscopic (cu raze X sau izotopi radioactivi) din industria constructoare de maşini, construcţii civile etc.
- tratarea sau depozitarea incorectă a deşeurilor radioactive, din centralele nuclearo-electrice.
Există numeroase surse de poluare radioactivă cu importanţă secundară datorită activităţi lor mici, dar care cumulate pot deveni deosebit de periculoase.

Dintre acestea, la nivel mondial, trebuie menţionate:
- 3321 unităti nucleare în economie şi viaţa socială (industrie, ...

Alte referate despre: surse de deseuri radioactive, surse se deseuri radioactive, surse de producere a deseurilor radioactive

Quick Sort

Sortarea rapida, in schimb, foloseste rezultatele fiecarei comparatii pentru a stabilii care sunt cheile care urmeaza a fi comparate.
Deci, se foloseste urmatoare schema: se utilizeaza doi indicatori i si j, cu i=1 si j=N. Se compara Ki cu Kj si daca nu este necesar interschimbul, se micsoreaza j cu 1, repetandu-se procesul. Daca apare un interschimb, se mareste i cu 1si se continua compararea marind i pana la aparitia unui interschimb.

Alte referate despre: quick sort, metoda quick sort, quick sort divide et impera

Compostarea - procedeu de bioremediere a solului

Cercetarile actuale au demonstrat ca gunoiul de grajd este insuficient, acesta trebuiind amestecat cu diferite substante biodegradabile pentru o mai buna actiune. Acest procedeu de bioremediere a solului porta numele de- compostare.

Prin compostare se intelege totalitatea transformarilor microbiene, biochimice, chimice si fizice pe care le sufera deseurile organice, vegetale si animale, de la starea lor initiala si pana ajung in diferite stadii de humificare, stare calitativ deosebita de cea initiala, produsul rezultat fiind cunoscut sub numele de compost.

Alte referate despre: compostarea procedeu de bioremediere a solului referat complet, compostarea procedeu de bioremediere a solului, compostarea-procedeu de bioremediere a solului

Plan de Afaceri NEC

3)Scurta prezentare a afacerii si a segmentelor de piata urmarite
Serviciile prestate de firma noastra sunt urmatoarele:
colectarea deseurilor zilnic de la domiciliul abonatilor curatenia in scara si in jurul blocului si a sediului firmelor de trei ori pe saptamana.Piata de desfacere urmarita este colectivitatea cetatenilor si societatile comerciale pentru colectare si alte firme pentru valorificarea deseurilor.

Alte referate despre: plan de afaceri nec, plan de afaceri nec model, plan de afaceri la sc nec srl

Le tour Eiffel

Equipe de riveurs
Les assemblages sont d'abord réalisés sur place par des boulons provisoires, remplacés au fur et ŕ mesure par des rivets posés ŕ chaud. En se refroidissant, ils se contractent, ce qui assure le serrage des pičces les unes avec les autres. Il faut une équipe de quatre hommes pour poser un rivet : un pour le chauffer, un pour le tenir en place, un pour former la tęte, un dernier pour achever l'écrasement ŕ coups de masse. Un tiers seulement des 2 500 000 rivets que comprend la Tour ont été directement posés sur le site.

Alte referate despre: le tour eiffel, la tour eiffel, tour eiffel

Reformele lui Cuza

CONGRESUL DE LA PARIS SI PROBLEMA ROMANEASCA (1856). ADUNARILE AD - HOC (1857).Infrangerea Rusiei in Razboiul Crimei va oferi un nou prilej de tratative intre puterile europene, in cadrul Congresului de pace de la Paris. Lucrarile congresului s-au desfasurat intre 13 februarie si 18 martie 1856, cand puterile participante semneaza Tratatul de pace. Partea din tratat referitoare la Principatele romane prevedea, printre altele, inlaturarea protectoratului Rusiei, mentinerea suveranitatii otomane si intrarea principatelor sub garantia colectiva a Puterilor europene (Franta, Anglia, Austria, Rusia, Turcia, Prusia, Regatul Piemontului).

Alte referate despre: reformele lui cuza, reformele lui cuza referat, unirea si reformele lui cuza

SVN Book

SVN Book. Even though the examples in this chapter show people sharing collections of program sourcecode, keep in mind that Subversion can manage any sort of file collection—it's not limited to helping computer programmers.SVN Book

Alte referate despre: svn book, svn-book, book

Concurenta comerciala neloiala

Asadar toate mijloacele de exprimare a reclamei sunt vizate de aceasta
norma legala, atât textele scrise cât si mesajele orale sau cele
transmise publicului prin intermediul unei fotografii, a unui desen
prin muzica sau prin zgomot.

Alte referate despre: concurenta comerciala neloiala, referat concurenta comerciala neloiala, referate concurenta comerciala neloiala

Vrajitoarea din Endor

Pozitia lui Samuel in acest document este suficient sa-l identifice ca o parte a istoriei din care capitolul 15 este luata. Natura secundara a v. 17f. este indicat de Bu. In editia sa de text, dar cu greu poate fi pastrata si dupa conexiune cu cap.15 este vazuta. De asemenea, este regretabil faptul ca Bu . ar trebui sa inlocuiasca sectiune, aceasta variind intre 30 si 31. Ca parte a unui document diferit, trebuie sa se rupa conectarea acolo unde este loc, si nu avem nici o dovada ca o parte din cartile lui Samuel a ocupat vreodata, dar este pozitia textului masoretic.

Alte referate despre: vrajitorul din oz rezumat, vrajitorul din oz, rezumat vrajitorul din oz

Proceduri privind inventarierea

g) in cazul in care gestionarul nu s-a prezentat la data si ora fixate pentru inceperea operatiunilor de inventariere, comisia de inventariere sigileaza gestiunea si comunica aceasta comisiei centrale sau administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii entitatii, conform procedurilor proprii privind inventarierea. Aceste persoane au obligatia sa il incunostinteze imediat, in scris, pe gestionar despre reprogramarea inventarierii ce trebuie sa se efectueze, indicand locul, ziua si ora fixate pentru inceperea operatiunilor de inventariere.

Daca gestionarul nu se prezinta nici de aceasta data la locul, data si ora fixate, inventarierea se efectueaza de catre comisia de inventariere in prezenta reprezentantului sau legal sau a altei persoane, numita prin decizie scrisa, care sa il reprezinte pe gestionar.

Alte referate despre: proceduri privind produsele deteriorate, procedura privind intocmirea pontajelor, aspecte generale privind inventarierea

Organe de masini pentru miscarea de rotatie

Arborii se rotesc in jurul axei lor geometrice si transmit miscarea de rotatie organelor de masini fixate pe acestia. Sub efectul miscarii de rotatie, transmit momente de torsiune fiind solicitati in primul rand la torsiune. Poate sa apara si solicitarea de incovoiere sub efectul greutatii proprii precum si a rotilor montate pe ei.

Alte referate despre: organe de masini pentru miscarea de rotatie, referat organe de masini pentru miscarea de rotatie, organe de masini pentru miscarea de rotatie 12b61
Referate afisate : 17
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles