Spectre atomice referat fizica

Structura atomului

Structura atomului
Modele Atomice:1.Modelul atomic al lui Dalton ( 1805):atomul unui element este reprezentat sub forma unei particule sferice omogene ; ipoteza fara baze experimnetale.

Modelul atomic al lui Thomson( 1904):atomul este reprezentat sub forma unei particule sferice cu sarcina electrica pozitiva , pe care sunt egal distribuiti electroni ; are baze experimentale : sarcina electrica a particulelor ( radiatiile de electroni , radiatiile canal )

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 14329
Materia: Chimie

Modele Atomice

Modele Atomice
Odata cu aparitia cercetarii stiintifice experimentale( in sec. XVI-XVII e.n.), procesul de cunoastere a teoriei atomice a progresat rapid. Chimistii au recunoscut atunci ca toate substantele, indiferent de starea de agregare, pot fi analizate pana la cele mai mici componente elementare. De exemplu, s-a descoperit ca sarea este compusa din doua elemente distincte, sodiu si clor, care combinate formeaza un compus chimic. S-a descoperit de asemenea ca aerul este un amestec de azot si oxigen. Apa este simbolizata de formula H2O, ceea ce inseamna ca fiecarui atom de oxigen ii corespund doi atomi de hidrogen.

Alte referate despre: modele atomice, modele atomice referat, modele atomice referat fizica

Izotopi

Izotopi
Se ştie din studiul chimiei din clasele anterioare că atomul este alcătuit din particule materiale de dimensiuni foarte mici. Dintre acestea menţionăm protonii, neutronii, mezonii, electronii. Toate particulele care alcătuiesc un atom se numesc particule elementare : protonul, neutronul şi electronul sunt considerate particule fundamentale. În tabelul 1.1 sunt trecute sarcina, masa şi simbolul, nucleul; de aceea ei se mai numesc nucleoni. Nucleul conţine protoni cu sarcină electrică pozitivă şi neutroni, neutri din punct de vedere electric; în ansamblu, nucleul are sarcină pozitivă. Electronii se rotesc în jurul nucleului cu vizite foarte mari, formând învelişul electronic.

Alte referate despre: izotopi, izotopii, importanta izotopilor

Istoria atomului

Istoria atomului
Modelul duce la concluzia că atomul nu este stabil : electronul, în mişcare va emite continuu o radiaţie electromagnetică, energia sa va scădea treptat ducând la „căderea” lui pe nucleu. Experimental s-a demonstrat că atomul este stabil şi nu emite radiaţii în starea fundamentală.

Alte referate despre: istoria atomului, istoricul atomului, istoria atomilor

Molecula

Prima teorie atomică a lui Democrit nu s-a putut impune din lipsa dovezilor experimentale ; cu toate acestea a influenţat şi inspirat savanţi de-a lungul timpului.

Alte referate despre: molecula, molecule, ioni si molecule

Modelul atomic Bohr

Deficiente ale modelului
Acest model nu poate explica spectrele de emisie si energia de ionizare decat pentru atomul de hidrogen si ionii hidrogenoizi. Nu a putut fundamenta stiintific spectrele unor atomi grei. Nu a putut explica formarea legaturilor duble. Nu a putut fundamenta scindarea liniilor spectrale intr-un camp perturbator. Aceste deficiente au fost rezolvate prin aparitia modelului atomic Bohr-Sommerfeld - modelul precuantic.

Alte referate despre: modelul atomic bohr, nivele de energie in modelul atomic bohr, modelul atomic bohr referat

Atomul

Atomul . MODELUL SFERIC Conform acestui model, atomilor le revin următoarele proprietăţi: atomii au formă sferică, atomii sunt complet elastici (la o ciocnire cu alţi atomi energia lor cinetică nu se transformă în alte forme de energie) şi atomii aceluiaşi fel de substanţă au aceeaşi mărime şi aceeaşi masă. Atomii au fost deci imaginaţi ca mici particule sferice în care masa este distribuită omogen. Reprezentarea atomului caracteri-zată prin cele 3 proprietăţi enumerate se numeşte modelul sferic al atomului.

Alte referate despre: atomul, structura atomului, atomi

Atomul

Atomul este cea mai mică particulă a materiei,invizibilă cu aparate optice obişnuite şi indivizibilă prin procedee chimice obişnuite. Dimensiunile atomilor sunt atât de mici incât se masoară in Angström.Masa unui proton este egală cu masa unui neutron,iar masa electronului este nedirijabila.

Alte referate despre: modelul planetar al atomului, atom, bomba atomica

Atomul

Atomul
MODELUL SFERIC Conform acestui model, atomilor le revin următoarele proprietăţi: atomii au formă sferică, atomii sunt complet elastici (la o ciocnire cu alţi atomi energia lor cinetică nu se transformă în alte forme de energie) şi atomii aceluiaşi fel de substanţă au aceeaşi mărime şi aceeaşi masă.

Alte referate despre: atomul cu mai multi electroni, ce este atomul, centrale atomice

Atomul

Atomul
Orice material este compus din particule mici numite atomi. Acestea sunt atat de mici incat incap cu milioanele pe varful unui ac. Gruparea mai multor atomi formeaza molecule; cele mai mari grupari de acest gen contin mai multe mii de atomi.

Alte referate despre: spectre atomice, fizica atomica si nucleara, fizica atomica

Atomi in celula vie

Atomi in celula vie
In geologie s-a recunoscut demult rolul organismelor care populeaza globul pamantesc, in toate fenomenele care au loc in natura. Aceste procese geochimice: formarea rocilor, concentrarea sau dispunerea diferitelor elemente chimice, participarea substantelor din apa, formarea calcalelor din scheletele calcaroase - se realizeaza mai mult sau mai putin cu ajutorul materiei vii.

Alte referate despre: atomul in celula vie, atomi in celula vie, celula vie

Dalton si teoria atomica

Enunturile principale ale teoriei atomice a lui Dalton au fost, in primul rand, ca materia consta din atomi indivizibili; in al doilea rand ca toti atomi unui element dat sunt identici ca greutate si in toate celelalte proprietati; in al treilea rand, ca diferitele elemente au diferite tipuri de atomi, toate avand greutati diferite; in al patrulea rand, ca atomi sunt indestructibili, reactiile chimice fiind doar o rearanjari a atomilor ; si in ultimul rand, ca un compus cotine un numar definit – mic – de atomi din fiecare element constituent.
Desi teoria mai moderna recunoaste ca atomi nu sunt indestructibili si ca sunt formati din particule ‘‘subatomice’’, teoria lui Dalton ramane baza noastra de intelegere a reactiilor chimice.

Alte referate despre: dalton si teoria atomica, teoria atomica a lui dalton, john dalton-teorii atomice

Atomi

Atomi
Materia se compune deci din atomi, dar oare atomii din ce se compun? Primele indicii în acest sens au apărut spre sfârşitul anilor 1800, când cercetătorii au examinat trecerea electricităţii prin aerul rarefiat dintr-un tub de sticlă. Tubul a emis din când în când lumina verde, în momentele în care s-a aplicat o tensiune înaltă pe cele două plăcuţe de metal, introduse în gaz, sau altfel spus electrozi.
Această luminozitate era produsă de radiaţia invizibilă care pornea de pe electrodul negativ şi se lovea de peretele tubului de sticlă.

Alte referate despre: modelul cuantificat al atomului, raza atomica, atomul referat

Atomi si molecule

Atomi si molecule
El a concluzionat ca materiile sunt compuse din atomi si ca atomii unei substante primare au toti aceeasi greutate. Daca doua substante primare se combina intre ele atunci atomii se unesc intotdeauna in acelasi raport cantitativ. Teoria de atom daltoniana a explicat cauza din care atomii se combina intotdeauna in acelasi raport cantitativ si a creat un punct de plecare pentru alti cercetatori spre examinarea in detaliu a materiei.

Alte referate despre: atomi si molecule, atomul si molecula, spectre atomice si moleculare

Energia atomica

Astazi am inceput sa folosim acest tip de energie pentru producerea de electricitate.Energia atomica este extrasa din atomul de uraniu prin impartirea acestuia in doua parti aproape egale.Acest proces de impartire a atomului in doua parti aproape egale se numeste fisiune.Cand atomul se imparte o parte din masa sau greutatea sa ,se transforma in energie.Impartit in mici cantitati ,uraniul produce mari cantitati de energie.

Utilizarile energiei atomice
In 1954 a fost lansat primul submarin care a folosit propusia nucleara ,numit Nautilus.In 1957 in California un reactor nuclear a fost utilizat pentru a produce energie electrica pentru civili.In 1959 ,Savannah este prima nava comerciala care foloseste puterea nucleara pentru a naviga.In 1961 energia nucleara a fost folosita pentru prima data in spatiu la un satelit.In 1962 o sursa de energie nucleara a fost realizata si in Antartica eliberand electricitate.

Alte referate despre: energia atomica, comunitatea europeana a energiei atomice, utilizarea energiei atomice

Modele Atomice

Conventional atomului i se atribuie atomului imaginea unui sistem
planetar in care electronii se rotesc in jurul nucleului precum
planetele in jurul soarelui. Deoarece nu se poate defini pozitia
momentana a unui electron pe orbita, pentru a rezolva aceasta
incertitudine i se atribuie electronului forma de nor electronic.

Alte referate despre: referat modele atomice, referat fizica modele atomice, modele atomice fizica

Colecistopancreatografia endoscopica retrograda

Colecistopancreatografia endoscopica retrograda
- cel al înţelegerii modului de formare a imaginii (ca rezultat al interacţiei acestei radiaţii cu mediul anatomic supus explorării), a particularităţilor şi semnificaţiei ei reale.

Alte referate despre: colecistopancreatografia endoscopica retrograda, endoscopie retrograda, endoscopie colon

Bomba atomica

Bomba atomica
“...Nu existã nimic altceva decât atomi şi vid “ a afirmat Democrit.Aşa începe oare istoria bombei atomice ? Cu 400 de ani înaintea erei noastre Democrit din Abdera descoperă că sfărâmând un obiect material se obţin bucãţi mai mici, care la rândul lor se descompun în bucãţele şi mai mici de materie şi aşa mai departe.

Alte referate despre: bomba atomica referat, referat bomba atomica, bombe atomice referat

Modele atomice

Bohr porneşte de la legile fizicii clasice şi le complectează cu
noţiuni noi de mecanică cuantică.Sommerfeld admite că electronul se mişcă pe o elipsă, pentru a cărei caracterizare sunt necesari doi parametrii n şi l. În această ipoteză nucleul ocupă unul dintre focare. Posibilitatea mişcării electronului pe o orbită eliptică măreşte numărul stărilor cuantice. Numărul cuantic n determină semiaxa mare iar cel azimutal (l) semiaxa mică şi excentricitatea elipsei.

Alte referate despre: modele atomice referat chimie, atomul modele atomice, referate modele atomice
Referate afisate : 19
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK