Spectrul de emisie

Spectrul de absorbtie

Dacă printr-o substanţă transparentă (gaz, solid sau lichid) lăsăm să treacă lumina la un izvor cu spectru continuu şi analizăm apoi lumina cu ajutorul unui spectroscop. Se observă că din spectru lipsesc total sau parţial unele radiaţii iar în locul acestora apar linii sau benzi negre, avem un spectru de absorbţie.
Spectrele de absorbţie sunt foarte variate ca aspect.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 30kb
Downloads: 2481
Materia: Fizica

Fizica de la Arhimede pana la Newton

A petrecut un an cu parintii in Milano si cand a devenit clar ca isi va creea singur drumul in viata, a terminat liceul la Arrau, Elvetia, si a intrat la Politehnica dein Zurich. Lui nu ii placeau metodele de instruire de aici, lipsea des de la ore si folosea acest timp pentru a studia singur fizica si pt a canta la vioara. A trecut toate examenele si a absolvit in 1900 studiind notitele unui coleg. Proferorii nu aveau o parere foarte buna despre el , si nu iau recomandat continuarea studiilor.

Alte referate despre: fizica de la arhimede pana la newton, astronomia pana la newton, fizica de la arhimede la newton

Caldura si fizica moleculara

Un exemplu cunoscut este o cantitate de gaz închisă într-un cilindru cu un piston. Sistemul poate primi energie prin conducţia căldurii şi, de asemenea, este posibil ca asupra sistemului să se efectueze un lucru mecanic, deoarece pistonul exercită o forţă al cărei punct de aplicaţie se deplasează.

Termodinamica îşi are originea în probleme extreme de practice. De exemplu, un motor sau o turbină cu aburi utilizează puterea calorică a cărbunelui sau a unui alt combustibil, pentru a efectua un lucru mecanic care serveşte la funcţionarea unui generator electric, pune în mişcare un tren sau îndeplineşte o altă acţiune utilă.

Alte referate despre: caldura si fizica moleculara, fizica moleculara si caldura, fizica moleculara termodinamica si caldura

Lumina

Astfel, lumina este o formă a radiaţiei electromagnetice similară cu radiaţia calorică , undele radio şi razele X care consistă dintr-o serie de oscilaţii foarte rapide a unui câmp electromagnetic într-o gamă variată de frecvenţe ce pot fi depistate de ochiul uman.
Acesta este capabil ă diferenţieze aproximativ 10 milioane de nuanţe, dar nu percepe lumina ultravioletă spre deosebire de insecte.
Toate senzaţiile coloristice sunt deci produse de vibraţia luminii pe diferite frecvenţe, între cca. 4 x 1014 (vibraţiis) pentru vederea culorii roşu şi până la 7,5 x 1014 (vibraţiis) pentru violet.

Alte referate despre: dispersia luminii, viteza luminii, reflexia luminii

Lumina si culoare - eseu

Lumina nu are sens decât în legătură cu antonimul ei întunericul. Este lumină când nu este întuneric şi viceversa.
Când este lumină? Biblia ne spune că Dumnezeu a stabilit în a treia zi a facerii doi luminători pe cer, Soarele pentru zi şi Luna pentru noapte. Este întuneric când nici unul dintre cei 2 luminători nu se află pe cer. Omul, copiind natura şi-a creat şi alţi luminători, începând cu focul care reuşea să disperseze local întunericul.
Astăzi există o întreagă suită de surse luminoase între care soarele deţine locul de frunte (cea mai intensă şi strălucitoare sursă) iar candela, numită şi lumânare cea mai slabă, considerată ca unitate de măsură.

Alte referate despre: lumina si culoare - eseu, lumina si culoarea eseu, lumina si culoare eseu

Tabel fizica

Forţa de frecare de alunecare dintre două corpuri nu depinde de mărimea suprafeţei de contact dintre cele două corpuri.
Modulul de elasticitate reprezintă mărimea unei forţe care acţionând asupra unui corp cu secţiunea egală cu unitatea îi dublează lungimea.
Alungirea relativă, epsilon este proporţională cu mărimea efortului unitar dacă nu se depăşesc limitele de elasticitate ale corpului.
Se numeşte forţă centripetă acea forţă care aplicată unui corp îi modifică în permanenţă traiectoria obligându-l sa evolueze pe o traiectorie circulară.

Alte referate despre: tabelul lui mendeleev, tabelul lui mendeleev download, tabelul periodic al elementelor

Probleme si rezolvari la fizica

Rezolvare:
Bara imponderabilă ABC se află in stare de repaos, atunci:
l1F1 = l2F2 unde F1 = G si F2 = F, obţinem: l1G = l2F, centrul de rotaţie a barei fiind la capatul barei, atunci l2 = l si obţinem: l1G = lF => l1 = lF/G
Deci l1 = 2,8m * 200N / 50kg * 10m/s2 = 560N*m / 500N = 1,12m
Răspuns: l1 = 1,12m

Alte referate despre: reflexia totala probleme si rezolvari, probleme si rezolvari la fizica, asigurari si reasigurari probleme si rezolvari

Emisia si receptia undelor electromagnetice

Primul element al lantului emisie-receptie este microfonul.Acesta transforma sunetele produse de vocea omeneasca sau de instrumentele muzicale in curent alternativ de audiofrecventa.Cum curentul generat de microfon nu poate crea unde radio care sa se propage in spatiu,este necesara in primul rand amplificarea lui.Aceasta se realizeaza printr-un amplificator de audiofrecventa.Chiar si dupa amplificare,curentul alternativ produs de microfon nu este capabil sa genereze unde radio.

Alte referate despre: emisia si receptia undelor electromagnetice, referat fizica emisia si receptia undelor electromagnetice, emisia si receptia undelor electromagnetice referat

Etalonarea scalei unui spectroscop

Spectrele de emisie cât şi cele de absorbţie se împart în următoarele trei tipuri: spectre continue, de bandă şi de linii. Spectrele de linii aparţin atomilor şi ionilor lor. Spectrele de bandă aparţin moleculelor, iar spectrele continue sunt emise de sistemele cu densitate mare, cum sunt corpurile solide şi lichide. Spectrele de linii depind de structura materialului care le emite. În felul acesta, cunoscând lungimea de undă a liniilor spectrale se poate determina şi componenţa materialului.

Alte referate despre: trasarea curbei de etalonare a spectroscopului, spectroscopie, etalonul

Radiatiile electromagnetice

4.Radiatii care apar prin nucleara radioactiva:
-radiatii nucleare beta,alfa si gama.
Radiatiile beta sunt alcatuite din electroni care au sarcina electrica negativa.
Radiatiile alfa sunt formate din pozitroni care au sarcina elecrrica pozitiva.

Alte referate despre: radiatii electromagnetice, radiatiile electromagnetice, utilizarea radiatiilor electromagnetice in medicina

Radioactivitate

Radiatia Alfa
Radiaţia gama. Aceste radiaţii nu sunt influenţate de câmpul electric sau magnetic. Ele sunt de natură electromagnetică şi pot suferi fenomene de reflexie refracţie, difracţie şi interferenţă.

Alte referate despre: radioactivitatea, poluarea radioactiva, pericolul depozitarii deseurilor radioactive

Dispersia luminii

Pe baza fenomenului de dispersie, o prismă optică separă componentele
monocromatice ale radiaţiei incidente, obţinându-se astfel spectrul optic. Cum spectrul radiaţiilor emise de substanţă este o caracteristică absolută a acesteia, spectrul devine un mijloc foarte sigur de identificare a substanţei. Intensitatea unei anumite radiaţii în spectru depinde de doi factori: probabilitatea cu care are loc o tranziţie care duce la emisia radiaţiei respective şi numărul sistemelor atomice care emit. Deci, o linie spectrală ne poate furniza
informaţii atât asupra naturii atomului sau moleculei care a emis radiaţia cât şi asupra concentraţiei acestora în sursa de radiaţii.

Alte referate despre: dispersia luminii referat, dispersia lumini, referat dispersia luminii

Tomografia cu emisie de pozitroni - eseu

Studiile ştiinţifice au arătat că degenerarea senilă de tip Alzheimer poate fi identificată prin scanare PET înainte de apariţia simptomelor clinice: pierdere de memorie sau tuburări comportamentale. Detectarea senilităţii de tip Alzheimer cât mai devreme este extrem de importantă pentru a da posibilitatea noilor opţiuni de tratament să fie cât mai efective.

Alte referate despre: tomografie cu emisie de pozitroni, tomografia cu emisie de pozitroni, tomografie prin emisie de pozitroni

Tomografia cu emisie de pozitroni

Pozitron = particula elementara cu sarcina electrica pozitiva si cu masa egala a electronului; antielectron.Tomografia = o radiografie ce permite obtinerea de imagini dintr-un singur plan de profunzime.

Alte referate despre: tomograf cu emisie de pozitroni, scurt istoric despre tomografia cu emisie de pozitroni, tomografia cu emisie de pozitron

Evaluare de risc

Analiza erorii umane metoda care ia in considerare doar sursele de risc datorate erorii umane excluzandu-le pe cele legate de instalatie.
Evaluarea calitativa a riscului de mediu implica realizarea etapei de identificare a pericolelor si cea de apreciere a riscului pe care acestea il prezinta, prin estimarea probabilitatii si consecintelor efectelor care pot sa apara din aceste pericole. Pentru identificarea pericolelor, evaluarea calitativa a riscului ia in considerare urmatorii factori :

Alte referate despre: metode statistice de evaluare a riscului de faliment, agentiile de evaluare a riscului de tara, agentiile de evaluare a riscului in tara

Diabet insipid

Diabetul insipid este o afectiune ce se caracterizeaza prin imposibilitatea rinichilor de a concentra urina, determinand o poliurie (emisia unei cantitati mari de urina diluata), insotita de o sete intensa (polidipsie).Acest tip de diabet poate avea mai multe cauze, legate de functionarea necorespunzatoare a rinichilor sau de absenta hormonului antidiuretic, al carui rol este de a impiedica trecerea unei cantitati prea mari de lichide in vezica urinara.

Alte referate despre: diabetul insipid, diabet insipid, referat despre diabet insipid

Laser - terapia in carcinoamele cutanate

In paralel cu procesul de absorbtie, are loc si un proces de emisie, prin care atomii din stadiul E1 trec in stadiul E0 printr-un proces rapid, repopuland nivelul E0. Procesul de reantoarcere al atomilor excitati din nivelul E1 in nivelul E0 poate avea loc in doua moduri; fie spontan, fie stimulat( in procesul de emisie stimulata, energia este adaugata in final undei stimulante), aceast implica ca fotonului care determina emisia stimulata I se adauga un al doilea foton care are aceeasi lungime de unda si aceeasi faza.

Astfel atomii care emit radiatii printr-un proces spontan emit dezordonat in timp, in timp ce atomii care emit radiatii dupa stimulare, emit in faza cu radiatia stimulanta.Cele trei procese descrise se desfasoara simultan. Rata cu care atomii din nivelul E1 se misca spontan spre nivelul E0 este caracterizat de constanta A10, numita coeficientul Einstein de emisie spontana.

Alte referate despre: laser-terapia in patologia moderna, despre carcinoamele cutanate la pasari, terapia cu laser
Referate afisate : 17
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK