Stabilizatoare de tensiune

Stabilizatoare de tensiune

STABILIZATOARE PARAMETRICE
Stabilizatoarele parametrice folosesc in montaj o impedanta neliniara, care poate compensa variatia sarcinii sau pe cele ale tensiunii de alimentare.Acest tip de stabilizator foloseste ca impedanta neliniara, fie un element neliniar cu o comportare rezistiva (un tub cu gaz stabilizator de tensiune sau o dioda Zener), fie un element neliniar cu o comportare reactiva.

Impedanta neliniara se pate monta in serie sau in derivatie.
Deoarece impedanta neliniara consuma energie daca are caracter rezistiv sau acumuleaza energie, daca are un caracter reactiv, randamentul acestor stabilizatoare, in special pentru cele de curent continuu, este scazut.

Stabilizatoare parametrice cu rezistenta neliniara. La stabilizatoarele parametrice de tensiune alternativa sau continua de puteri mici se folosesc elemente de circuit neliniare cu comportare rezistiva, cum ar fi : stabilitroane, tuburi stabilovolt, diode Zener.

Stabilizatoare parametrice cu reactanta neliniara. ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 7kb
Downloads: 9290
Materia: Automatica

Amplificatoare operationale

Lucrarea cuprinde patru capitole conform tematicii primite. Pentru realizarea ei am studiat materialul biografic indicat precum şi alte lucrări ştiinţifice cum ar fi: cărţi şi reviste de specialitate, STAS-ul.

Alte referate despre: amplificatoare operationale, amplificatoare operationale referat, amplificatoare operationale inversoare

Stabilizatoare de tensiune

Caracteristica neliniara a diodei sta-bilizatoare se poate liniariza pe portiuni ca in fig. 8.3. b. In plaja de stabilizare se poate scrie aproximarea liniara:
vZ = VZO + RziZ. (8.10)

Rezistenta dinamica Rz a diodei stabilizatoare are un minim in jurul lui VZ = 6 V. Cu cât Rz este mai mica, cu atât variatia vz in jurul lui VZ este mai mica la o plaja iz data. Valorile nominale accesibile pentru VZ sunt accesibile de la câtiva volti la zeci de volti, pentru IZ de la miliamperi la zeci de miliamperi, iar pentru Rz de la la zeci de  .

Alte referate despre: stabilizatoare de tensiune, stabilizator de tensiune, stabilizatoare de tensiune referat

Dioda semiconductoare

2.a La curentul = 5 mA se încălzeşte (cu mâna sau prin apropierea unui ciocan de lipit încălzit) dioda BA 243 şi se constată, calitativ, modificarea tensiunii directe pe diodă.

Alte referate despre: dioda semiconductoare, diode semiconductoare, dioda semiconductoare referat

Determinarea coeficientului de tensiune

Coeficientul de tensiune superficială σ este numeric egal cu valoarea forţei superficiale raportată la lungimea curbei de contact dintre suprafaţa liberă a lichidului şi solidul cu care este în contact.
σ = F

Alte referate despre: determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referat determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referate determinarea coeficientului de tensiune superficiala

Stabilizatoare de tensiune cu componente discrete

2.1.Stabilizatoare de tensiune parametrice.
Stabilizarea parametrica a tensiunii se bazeaza pe proprietatea diodelor Zener de a mentine intr-un domenii dat (domeniu de stabilizare) tensiunea consumata la bornele lor. Performantele acestor stabilizatoare sunt determinate de caracteristica tensiune-curent (fig.2.a) a diodelor Zener folosite.

Alte referate despre: stabilizator de tensiune referat, referat stabilizatoare de tensiune, schema bloc a unei surse stabilizatoare de tensiune

Circuite stabilizatoare

Pentru alimentarea echipamentelor de telecomunicatii sunt necesare stabilizatoare de tensiune continua,cat si stabilizatoare de tensiune alternative.Ele pot fi actionate mechanic,electric sau electromagnetic.
Analizand principiul de functionare al stabilizatoarelor,dupa metoda folosita pentru mentinerea constanta a tensiunii se deosebesc urmatoarele tipuri:
-regulatoare electromecanice;
-stabilizatoare parametrice;
-stabilizatoare comandate de un detector de eroare;

Alte referate despre: circuite stabilizatoare, circuite stabilizatoare de tensiune, circuite stabilizatoare de curent continuu

Politici monetare de stabilizare

Politici monetare de stabilizare
Prezentul studiu este structurat în patru mari capitole care îmbină aspectele cu caracter teoretic cu situaţii concrete ale ţărilor în tranziţie, dar în special cea a României. Primul capitol introduce problematica vastă a politicilor monetare - obiectivele de atins condiţionate fiind de o multitudine de factori, instrumentele prin care poate acţiona ţinând seama de gradul de libertate, de independenţă şi modalităţile de transmisie ale politicii în economie. Cel de-al doilea capitol tratează principalele elemente definitorii ale unui program de macrostabilizare: funcţiile-obiectiv, strategia de ales, ancorele nominale, credibilitatea, cu o analiză succintă a stabilizării macroeconomice din România de după 1990.

Alte referate despre: politici monetare de stabilizare, politici monetare, instrumentele politicii monetare

Detectoare pentru masurarea tensiunilor

Detectoare pentru masurarea tensiunilor - Scopul lucrării - Studiul unor circuite de detectare a valorilor de vârf şi a valorii rnedii tensiunii electrice, ridicarea caracteristicilor de transfer ale acestora, calculul erorilor de conversie. precum şi determinarea benzilor de frecvenţă.

Alte referate despre: masurarea tensiunii electrice, masurarea tensiunii electrice referat, masurarea tensiunii

Tensiunea si sanatatea cuplului

Tensiunea si sanatatea cuplului
După cum bine ştim, familia reprezintă primul mediu organizat în care este angajat individul şi, ea are cea mai îndelungată influenţă asupra devenirii omului. Această instituţie se bazează pe alegerea reciprocă a partenerilor de viaţă. Are originea în căsătorie şi constituie unul din cele mai complexe micro-sisteme sociale.

Alte referate despre: tensiunea si sanatatea cuplului, sanatatea cuplului, tensiunea si sanatatea in cuplu

Convertor tensiune - frecventa cu astabil simetric cu reactie capacitiva intre emitoare

Pe durata regimului tranzitoriu rapid reactia este pozitiva dupa cum se poate verifica urmarind transmiterea unei perturbatii negative aplicate la emitorul lui Q1. Prin deschiderea acestui tranzistor se produce o variatie spre (-) in colectorul C1 si simultan o variatie spre (+)
in colectorul C2.

Alte referate despre: convertor tensiune frecventa, convertorul tensiune-frecventa, schema convertor tensiune frecventa

Masurarea tensiunilor electromotoare cu compensatorul de curent continuu

Se fixează o tensiune necunoscută Ex şi se polarizează în felul următor:
- cu K pe poziţia 1, se închide Q şi se variază S până la echilibru;
- cu K pe poziţia 2 se modifică Rx până se obţine echilibru.

Alte referate despre: masurarea tensiunii electromotoare, masurarea rezistentelor cu ajutorul puntii de curent continuu, compensator de curent continuu

Invertoare de tensiune cu modulatie in latime

In cazul unui invertor trifazat, comutaNia elementelor semiconductoare de putere se realizeaza astfel:In circuitul de comanda se genereaza trei semnale sinusoidale cu frecvenNa egala cu frecvenNa tensiunii de la iesirea invertorului:care formeaza semnalele modulatoarei si un semnal triunghiular ut, avand pulsaNia ωt, numit semnal purtatoare. In funcNie de poziNia relativa a semnalului modulatoarei faNa de semnalul purtatoarei,intra in conducNie elementul semiconductor de pe ramura superioara, respectiv cea inferioara a fazei respective, astfel:Din analiza regimului deformant al tensiunii de la iesire se observa ca exista o legatura intre acesta si indicele de modulare.

Alte referate despre: invertoare de tensiune, invertoare de tensiune multinivel, invertoare de tensiune multi nivel

Releul regulator

Emitatoarele celor doua tranzistoare sunt alimentate (pozitivate) de
la borna pozitiva "D+" ("B+") a alternatorului; colectoarele se
conecteaza la polul negative "D-" (sau 31) prin intermediul
rezistentei R3 in cazul tranzistorului T2 , respectiv al diodei de
descarcare D in cazul tranzistorului T1. Colectorul tranzistorului T2
se conecteaza la baza tranzistorului T1, formand astfel un circuit
basculant, iar colectorul tranzistorului de putere se inseriaza in
circuitul infasurarii de excitatie a alternatorului (borna DF, Ex sau
67 la alte alternatoare).

Alte referate despre: releul regulator, releul regulator de tensiune, rele regulatoare de tensiune

Masurarea tensiunilor electromotoare cu compensatorul de curent continuu

Schema generala a unui convertor pe 4 biti cu rezistente ponderate :
-rezistentele ponderate reprezinta un generator de curent ponderat.
-AO lucreaza ca sumator insumand curenti ponderati furnizati in functie de pozitia comutatoarelor .

Alte referate despre: masurarea tensiunii electromotoare a unei pile, ce este compensatorul de curent continuu, compensatorul de curent continuu

Diode

Apare astfel o joncţiune de tip p-n de suprafaţă foarte mică, cu o capacitate foarte mică (  1pF )

Alte referate despre: diode, dioda, dioda redresoare

Tiristoare, diace, triace

1.5. Viteza critica de crestere a curentului anodic(d/dt). La amorsarea unui tiristor, tensiunea la bornele sale nu cade instantaneu la zero si curentul creste dupa o lege care depinde de impedanta circuitului exterior. Puterea disipata de tiristor este cu atat mai mare cu cat curentul anodic creste mai repede. In momentul amorsarii, conductia se face intr-o zona mica in jurul portii. Ca urmare, densitatea de curent e mare. Daca puterea necesara a fi disipata depaseste puterea disipata maxima a dispozitivului, acesta se distruge.

Alte referate despre: tiristoare diace triace, atestat tiristoare diace triace, atestat electronica tiristoare diace triace
Referate afisate : 17
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles