Stabilizator de tensiune

Stabilizatoare de tensiune

Pentru alimentarea echipamentelor de telecomunicatii sunt necesare stabilizatoare de tensiune continua, cat si stabilizatoare de tensiune alternativa. Ele pot fi actionate mecanic, electric sau electromagnetic.
Analizand principiul de functionare al stabilizatoarelor, dupa metoda folosita pentru mentinerea constanta a tensiunii se deosebesc urmatoarele tipuri:
- regulatore electromecanice;
- stabilizatoare parametrice;
- stabilizatoare comandate de un detector de eroare

REGULATOARELE ELECTROMECANICE :
Regulatoarele electromecanice se utilizeaza, de obicei, pentru reglarea tensiunii alternative sau continue in dispozitivele de mare putere.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 7kb
Downloads: 9290
Materia: Automatica

Amplificatoare operationale

În prezent domeniul lor de utilizare este mult mai extins. Prevăzute în bucla de reacţie cu reţele mai complexe, amplificatoarele operaţionale actuale pot realiza cele mai diverse funcţii cu performanţe ridicate şi perfect controlabile.

Alte referate despre: amplificatoare operationale, amplificatoare operationale referat, amplificatoare operationale inversoare

Stabilizatoare de tensiune

Stabilizatoare in regim de comutatie sunt tot stabilizatoare cu reactie, in care insa elementul regulator al tensiunii de iesire nu lucreaza liniar, ci in regim de comutatie. Creste astfel mult randamentul stabilizatorului.

Alte referate despre: stabilizatoare de tensiune, stabilizator de tensiune, stabilizatoare de tensiune referat

Dioda semiconductoare

5. Se realizează circuitul din fig.1.3 pentru dioda BA 243 cu = 5 V şi =820 şi se măsoară mărimile caracteristice punctului static de funcţionare, (cu voltmetru numeric) şi (cu un miliampermetru montat în serie cu dioda) şi se compară cu rezultatele obţinute prin metoda grafoanalitică, la punctul precedent.Se repetă măsurătoarile privind punctul static de funcţionare pentru dioda EFR 136 cu = 5 V. Se compară cu rezultatele obţinute cu dioda BA 243 in aceleaşi condiţii.

Alte referate despre: dioda semiconductoare, diode semiconductoare, dioda semiconductoare referat

Diode semiconductoare

Funcţionarea diodei zener este caracteristică următoarelor mărimi:1 Tensiunea de stabilizare ( este tensiunea la care apare regimul de străpungere; poate avea valori între 4-200 V)

2 Rezistenţa dinamică (este rezistenţa internă a diodei în regiunea de străpungere) Rd = DU/DI
- cu cât rezistenţa dinamică este mai mică cu atât tensiunea diodei este mai mică.

3 Curentul invers maxim (este valoare maximă a curentului pe care o poate suporta dioda fără să se deterioreze)
4 Putere maximă disipată (este produsul dintre tensiunea de străpungere şi curentul invers maxim; are valori cuprinse între 0,2-50 W)
5 Coeficientul de temperatură a tensiunii de stabilizare care reprezintă variaţia tensiunii de stabilizare pentru o variaţie a temperaturii de 1grad C
Sz = DU/DT Uz
- acest coeficient este negativ pentru tensiunea la bornele diodei adică Uz mai mic de 6V şi pozitiv pentru tensiuni mai mari de 6V.

Alte referate despre: diode semiconductoare referat, referat dioda semiconductoare, referat diode semiconductoare

Determinarea coeficientului de tensiune

Determinarea coeficientului de tensiune - Stratul superficial este realizat din molecule aflate la suprafaţa lichidului pe o adâncime egală cu raza sferei de interacţiune moleculară. Toate moleculele aflate în stratul superficial acţionează cu forţe vertical în jos.

Proprietăţile stratului superficial:
1. Stratul superficial exercită o presiune internă suficient de mare asupra straturilor de lichid din profunzime.
2. Stratul superficial determină, prin presiunea exercitată incompresibilitatea lichidelor.
3. Moleculele lichidului în general şi ale stratului superficial în particular interacţionează la mică distanţă stabilind o ordine locală.
4. Stratul superficial are proprietăţi elastice datorită unor forţe tangente la suprafaţă ce se manifestă între moleculele stratului superficial numite forţe de tensiune superficială. Aceste forţe tind să micşoreze suprafaţa lichidului.

Alte referate despre: determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referat determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referate determinarea coeficientului de tensiune superficiala

Stabilizatoare de tensiune cu componente discrete

Stabilizatoarele de tensiune cu componente discrete sunt folosite datorita unor cerinte practice, cum ar fi: simplitatea schemei de stabilizare, gama larga a tensiunii stabilizate etc. Aceste stabilizatoare sunt de urmatoarele tipuri: stabilizatoare parametrice, stabilizatoare cu reactie si stabilizatoare in regim de comutatie.

Alte referate despre: stabilizator de tensiune referat, referat stabilizatoare de tensiune, schema bloc a unei surse stabilizatoare de tensiune

Circuite stabilizatoare

Stabilizatoare de Tensiune-generalitati
Stabilizatoarele de tensiune sunt instalatii care asigura tensiuni de alimentare constante pentru echipamentele de telecomunicatii.Aceste instalatii se monteaza in general intre sursa de alimentare pana la limitele impuse de performantele aparatului comutator,cand variaza:
-tensiunea sursei de alimentare;
-frecventa retelei;
-sarcina;
-conditiile de mediu(temperature,presiune).

Alte referate despre: circuite stabilizatoare, circuite stabilizatoare de tensiune, circuite stabilizatoare de curent continuu

Politici monetare de stabilizare

Politici monetare de stabilizare
Prezentul studiu este structurat în patru mari capitole care îmbină aspectele cu caracter teoretic cu situaţii concrete ale ţărilor în tranziţie, dar în special cea a României.Primul capitol introduce problematica vastă a politicilor monetare - obiectivele de atins condiţionate fiind de o multitudine de factori, instrumentele prin care poate acţiona ţinând seama de gradul de libertate, de independenţă şi modalităţile de transmisie ale politicii în economie.
Cel de-al doilea capitol tratează principalele elemente definitorii ale unui program de macrostabilizare: funcţiile-obiectiv, strategia de ales, ancorele nominale, credibilitatea, cu o analiză succintă a stabilizării macroeconomice din România de după 1990.

Politici monetare de stabilizare
Al treilea capitol este o pledoarie pentru ţintirea inflaţiei ca modalitate de stabilizare macroeconomică, atât ţintirea agregatelor monetare, cât şi cea a cursului de ...

Alte referate despre: politici monetare de stabilizare, politici monetare, instrumentele politicii monetare

Detectoare pentru masurarea tensiunilor

Detectoare pentru masurarea tensiunilor
Pe macheta din laborator sunt realizate detectoarele de valori pozitive, negative şi vârf la vârf, precum şi detectorul de valori medii.
Conform figurii următoare – schema bloc a detectoarelor se va alimenta circuitul cu tensiuni de 15V şi se leagă la intrare un generator de semnal G (Versatester) care permite reglarea tensiunii şi frecvenţei la intrare.

Alte referate despre: masurarea tensiunii electrice, masurarea tensiunii electrice referat, masurarea tensiunii

Tensiunea si sanatatea cuplului

Nu se poate bate dintr-o singură palmă. Legăturile de familie nu trebuie considerate atât de lipsite de importanţă încât pentru lucruri mărunte soţii să simtă unul faţă de celălalt aversiune. Nu există doi oameni care să gândească la fel, dar aceasta nu înseamnă că nu trebuie să-şi unească forţele în viaţă.

Alte referate despre: tensiunea si sanatatea cuplului, sanatatea cuplului, tensiunea si sanatatea in cuplu

Convertor tensiune - frecventa cu astabil simetric cu reactie capacitiva intre emitoare

Circuitul astabil simetric cu reactie capacitiva intre emitoare este reprezentat in figura 1. Acest circuit simetric este de fapt un amplificator diferential cu tranzistoarele Q1, Q2si circuitele de decalare a nivelului Q3, R5, R6 si Q4, R10, R11. Asupra acestui circuit se inchide o bucla de reactie pozitiva prin conexiunile incrucisate colector-baza de la C1 la B2 si respectiv C2 la B1 si prin condensatorul C conectat intre E1 si E2. Ultima conexiune este efectiva doar pentru variatii rapide ale tensiunii pe condensator si inexistenta pentru variatii lente [iC=C(dVcond)/dt)].

Alte referate despre: convertor tensiune frecventa, convertorul tensiune-frecventa, schema convertor tensiune frecventa

Tensiunea arteriala

Suferinta rinichilor. Rinichiul functioneaza ca un filtru ce curata organismul de toxine. De-a lungul anilor, presiunea arteriala crescuta afecteaza vasele de sânge din rinichi, acestia filtreaza mai putin lichid, toxinele acumulându-se în sânge. Astfel, rinichi pot ceda, moment în care tratamentul medical (dializa) sau transplantul de organ devin necesare.

Alte referate despre: tensiune arteriala scazuta, tensiunea arteriala, tensiunea arteriala referat

Determinarea Tensiunii Superficiale

3. Metode bazate pe măsurarea presiunii necesare pentru formarea sau ruperea unei bule de gaz în lichidul de studiat sau a unei picături dintr-un lichid în alt lichid. Acestea se numeră printre metodele relative de măsură ale tensiunii superficiale şi cvasistatice. Ele au avantajul că sunt simple şi precise. În plus măsurătorile ne depind de condiţiile de umectare ale capilarului de către lichidul studiat.
4. Metode bazate pe compararea forţelor superficiale cu forţele gravitaţionale (cântărirea picăturilor). Acestea se bazează pe determinarea greutăţii unei picături căreia se dă drumul dintr-un capilar vertical. Ele sunt metode relative şi cvasistatice. Aceste metode nu depind de unghiul limită al lichidului în raport cu materialul capilarului şi pot fi folosite şi pentru lichide vâscoase, ducând la rezultate precise.

Alte referate despre: determinarea tensiunii superficiale referat, determinarea tensiunii superficiale a lichidelor lucrare de laborator, determinarea tensiuni superficiala

Releul regulator

respectiv alternatorul, nu este pus in miscare, curentul furnizat de
bateria de acumulatoare terce prin contacte si lampa lumineaza.

Alte referate despre: releul regulator, releul regulator de tensiune, rele regulatoare de tensiune

Circuite

* varificarea atenta a uneltei, a izolatii ai a fixarii sculei
inainte de incperea lucrului;
* evitarea rasucirii sau a incolacirii cablului de alimentare in
timpul lucrului si a deplasarii muncitorului, pentru mentinerea
bunei stari a izolatiei;
* menajarea cablului de legatura in timpul mutarii uneltei dint-un
loc de munca in altul, pentru a fi solicitat prin intindere sau
rasucire; unealta nu va fi purtata tinandu-se de acest cablu;
* evitarea trecerii cablului de alimentare peste drumurile de acces
si in locurile de depozitare a materialelor; daca acest lucru nu
poate fi evitat, cablul va fi protejat prin ingropare, acoperire,
cu scanduri sau suspendate;
* interzicerea repararii sau remedierii defectelor in timpul
functionarii motorului sau lasarea fara supraveghere a uneltei
conectate la reteua electrica.

Alte referate despre: circuitul oxigenului in natura, circuite electrice, circuite integrate

Tiristoare, diace, triace

Din punct de vedere al functionarii , tiristorul poate fi schivalat cu doua tranzistoare, pnp si npn, dispuse cain figura 14.4. Aplicand un impuls pozitiv pe baza tranzistorului npn (T1), acesta se deschide, de asemenea se deschide si T2 a carui baza e conectata la colectorul lui T1. Ca urmare, colectorul lui T2, legat la baza lui T1, va furniza un curent care il mentine deschis pe T1 chiar in absenta semnalului initial.
Deschiderea tiristorului se numeste amorsare.

Alte referate despre: tiristoare diace triace, atestat tiristoare diace triace, atestat electronica tiristoare diace triace
Referate afisate : 17
Medie note: 8.00 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles