Stabilizator de tensiune referat

Stabilizatoare de tensiune

Stabilizatoarele de tensiune sunt instalatii care asigura tensiuni de alimentare constante pentru echipamentele de telecomunicatii. Aceste instalatii se monteaza in general intre sursa de alimentare si sarcina, micsorand variatiile tensiunii de alimentare pana la limitele impuse de performantele aparatului comutator, cand variaza:tensiunea sursei de alimentare;frecventa retelei;sarcina;conditiile de mediu (temperatura, presiune).

Nivel: Facultate
Dimensiune: 7kb
Downloads: 9256
Materia: Automatica

Amplificatoare operationale

După etapa mecanizării, omul îndeplineşte în principal funcţia de conducere a proceselor tehnologice de producţie. Operaţiile de conducere nu necesită decât un efort fizic redus, dar necesită un efort intelectual important. Pe de altă parte unele procese tehnice se desfăşoară rapid, încât viteza de reacţie a unui operator uman este insuficientă pentru a transmite o comandă necesară în timp util.

Alte referate despre: amplificatoare operationale, amplificatoare operationale referat, amplificatoare operationale inversoare

Stabilizatoare de tensiune

Stabilizatoare in regim de comutatie sunt tot stabilizatoare cu reactie, in care insa elementul regulator al tensiunii de iesire nu lucreaza liniar, ci in regim de comutatie. Creste astfel mult randamentul stabilizatorului.

Alte referate despre: stabilizatoare de tensiune, stabilizator de tensiune, stabilizatoare de tensiune referat

Dioda semiconductoare

2. Se ridică caracteristicile statice la polarizarea directă pentru diodele - EFR 136 (diodă redresoare din Ge) cu curenţi cuprinşi între 0,5 500 mA (borna 4 reprezintă anodul), -BA 243 (dioadă din Si, de uz general, de putere mică) cu curenţi în domeniul 0,1 50 mA (borna 5 este anodul) şi BZX 85 C7V5 (dioadă stabilizatoare de tensiune) cu curenţi în domeniul 0,1 20 mA (anodul este borna 6).

Alte referate despre: dioda semiconductoare, diode semiconductoare, dioda semiconductoare referat

Diode semiconductoare

Cele mai des folosite diode semiconductoare sunt diode le redresoare. Ele funcţionează datorita proprietăţii de a se comporta diferit la tensiuni de polarizare directe şi tensiuni de polarizare inverse. Astfel la tensiuni de polarizare directe rezistenţa directă este foarte mică iar la polarizarea inversă rezistenţa inversă este foarte mare.

Alte referate despre: diode semiconductoare referat, referat dioda semiconductoare, referat diode semiconductoare

Determinarea coeficientului de tensiune

Proprietatea specifică stratului superficial (elastică) se exprimă printr-o mărime fizică numită coeficient de tensiune superficială a lichidului (σ).

Alte referate despre: determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referat determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referate determinarea coeficientului de tensiune superficiala

Stabilizatoare de tensiune cu componente discrete

Montajele cu circuite logice TLL sunt alimentate cu tensiuni de +5V, curentii putand atinge cativa amperi.Pentru a garanta buna functionare a unei scheme sau a unui aparat electronic este necesar ca tensiunea de alimentare sa fie constanta. Variatiile tensiunii continue de alimentare se pot datora fie variatiilor tensiunii retelei (in mod obisnuit tensiunea retelei poate varia in limitele +10%...-15% din tensiunea nominala de 220v), fie variatiei curentul de sarcina, a temperaturii sau a altor factori.

Stabilizatoarele sunt circuite electronice de tip cuadripol, care se conecteaza intre sursa de alimentare si consumator, avand rolul de a mentine constante tensiunea sau curentul consumatorului in raport cu variatiile tensiunii sursei, ale rezistentei de sarcina, ale temperaturii ambiante sau ale altor factori perturbatori.

In figura 1.a se prezinta schema stabilizatorului sub forma unui cuadripol, iar in figurile 1.b si 1.c se prezinta cele doua tehnici principale de realizare ...

Alte referate despre: stabilizator de tensiune referat, referat stabilizatoare de tensiune, schema bloc a unei surse stabilizatoare de tensiune

Circuite stabilizatoare

2.Stabilizatoarele Parametrice
Aceste stabilizatoare se folosesc in montaj o impendanta neliniara,care poate compensa variatia sarcinii sau pe cele ale tensiunii de alimentare. Acest tip de stabilizator foloseste ca impendanta neliniara,fie un element neliniar cu o comportare rezistiva ( un tub cu gaz stabilizator de tensiune sau o dioda zener ), fie un element neliniar cu o comportare reactiva. Impedanta neliniara se poate monta in series au in derivate.Deoarece impedanta neliniara,ca bobine cu miez de fier saturat sau condensatoare cu dielectric din sare seignette.
Bobinele cu miez de fier saturat au inductanta neliniara datorita variatiei permeabilitatii magnetice a miezului in functie de intensitatea campului magnetic. La sarea Seignette (titaniul de bariu),constanta dielectrica variaza in functie de intensitatea campului electric,iar condensatarele care utilizeaza acest dielectric au o capacitate electrica neliniara.

Alte referate despre: circuite stabilizatoare, circuite stabilizatoare de tensiune, circuite stabilizatoare de curent continuu

Detectoare pentru masurarea tensiunilor

Detectoare pentru masurarea tensiunilor
Pe macheta din laborator sunt realizate detectoarele de valori pozitive, negative şi vârf la vârf, precum şi detectorul de valori medii.
Conform figurii următoare – schema bloc a detectoarelor se va alimenta circuitul cu tensiuni de 15V şi se leagă la intrare un generator de semnal G (Versatester) care permite reglarea tensiunii şi frecvenţei la intrare.

Alte referate despre: masurarea tensiunii electrice, masurarea tensiunii electrice referat, masurarea tensiunii

Tensiunea si sanatatea cuplului

Nu se poate bate dintr-o singură palmă. Legăturile de familie nu trebuie considerate atât de lipsite de importanţă încât pentru lucruri mărunte soţii să simtă unul faţă de celălalt aversiune. Nu există doi oameni care să gândească la fel, dar aceasta nu înseamnă că nu trebuie să-şi unească forţele în viaţă.

Alte referate despre: tensiunea si sanatatea cuplului, sanatatea cuplului, tensiunea si sanatatea in cuplu

Sursa de tensiune defecte si remedieri

Prezentam in continuare schema bloc a unei surse reglabile e tensiune continua de la 0 la 24V.Schema din figura 1 se compune din:
• Transformator de tensiune
• Redresor de tensiune
• Filtru
• Regulator de tensiune

Alte referate despre: sursa de tensiune defecte remedieri, sursa de tensiune, defecte cauze remedieri

Convertor tensiune - frecventa cu astabil simetric cu reactie capacitiva intre emitoare

Pe durata regimului tranzitoriu rapid reactia este pozitiva dupa cum se poate verifica urmarind transmiterea unei perturbatii negative aplicate la emitorul lui Q1. Prin deschiderea acestui tranzistor se produce o variatie spre (-) in colectorul C1 si simultan o variatie spre (+)
in colectorul C2.

Alte referate despre: convertor tensiune frecventa, convertorul tensiune-frecventa, schema convertor tensiune frecventa

Tensiunea arteriala

Presiunea arteriala este maxima în momentul contractiei inimii si pomparii sângelui. Aceasta se numeste presiune arteriala sistolica. Când inima se relaxeaza, între batai, presiunea arteriala scade. Aceasta reprezinta presiunea arteriala diastolica.

Presiunea arteriala este caracterizata de aceste doua valori, presiunea sistolica si diastolica. Amândoua sînt importante. De regula sînt scrise una dupa alta, de exemplu 120/80 mm Hg, prima valoare reprezentând presiunea sistolica, în timp ce valoarea mai mica reprezinta presiunea diastolica.

Anumite activitati fac ca presiunea arteriala sa creasca sau sa scada. De exemplu, daca alergati dupa autobuz presiunea arteriala creste. Când dormiti presiunea arteriala scade. Aceste variatii ale presiunii arteriale sînt normale.

Unele persoane au o presiune arteriala ce sta majoritatea timpului la valori ridicate. Sângele acestor persoane împinge în peretii arterelor cu o forta mai mare decât în mod normal.În lipsa ...

Alte referate despre: tensiune arteriala scazuta, tensiunea arteriala, tensiunea arteriala referat

Invertoare de tensiune cu modulatie in latime

In funcNie de valoarea indicelui de modulare, mf, se disting doua cazuri:mf este numar intreg, modulaNia numindu-se modulaNie sincrona. In acest caz, daca mf este impar, cele doua alternanNe ale tensiunii de iesire sunt simetrice, iar tensiunea nu conNine decat armonici de ordin impar; mf este un numar raNional, modulaNia se numeste modulaNie asincrona. In cazul acesta tensiunea de la iesire nu mai prezinta o forma de unda simetrica.

Alte referate despre: invertoare de tensiune, invertoare de tensiune multinivel, invertoare de tensiune multi nivel

Circuite

Intotdeauna este necesara folosirea simultana cel putin a unui mijloc
principal si a unuia auxiliar.

Alte referate despre: circuitul oxigenului in natura, circuite electrice, circuite integrate

Diode

Apare astfel o joncţiune de tip p-n de suprafaţă foarte mică, cu o capacitate foarte mică (  1pF )

Alte referate despre: diode, dioda, dioda redresoare

Recoacerea si calirea sticlei

Etapa preîncălzirii sau răcirii – fabricatele trebuie să fie duse pînă la temperatura dată mare a recoacerii. Etapa temperaturii permanente – prefabricatele se menţin la temperatura înaltă a recoacerii în decursul timpului destul pentru tensiunea micşorată dată.Etapa temperaturii constante – fabricatele se menţin la temperatura mare a recoacerii într-atît timp ca să fie deajuns pentru micşorarea tensiunii.Etapa răcirii lentr – fabricatele se răcesc cu o viteză mică în deajuns care nu permite apariţia tensiunilor date pentru această etapă.

Alte referate despre: recoacerea si calirea sticlei, calirea sticlei, recoacerea sticlei
Referate afisate : 17
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK