Statiunea predeal referat

Predeal

Oras in centrul României (judetul Brasov ), situat intre izvoarele riurilor Prahova si Timis, in pasul Predeal, la poalele nord-estice ale Muntilor Bucegi (Carpatii Meridionali), si cele nord-vestice ale Muntilor Baiu (Carpatii Orientali), la o altitudine intre 1040 si 1110 m, la 25 de km sud de municipiu Brasov, la 147 de km de capitala României, Bucurest; populatia 7949 locuitori (la 1 iulie 1991).

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 2583
Materia: Geografie

Parcul Bucegi - proiect geografie

Parcul Bucegi - Majoritatea statelor lumii si in special statele europene manifesta o reala ingrijorare fata de utilizarea irationala a componentelor diversitatii biologice, fata de lipsa generala de informatii si cunostinte cu privire la aceasta precum si insuficienta unor capacitati institutionale, tehnice si stiintifice care sa furnizeze baza intelegerii fenomenelor de degradare a mediului la nivel continental si national.Parcul Bucegi

Parcul Bucegi - Dependenta stransa si traditionala a comunitatilor umane cu habitatele in care traiesc si necesitatea conservarii acestora, astfel incat sa fie capabile sa raspunda nevoilor si aspiratiilor generatiilor prezente si viitoare a determinat organizarea unui sistem unitar de arii protejate la nivel national.Parcul Bucegi

Identitatea fizico-geografica si geopolitica de necontestat a spatiului Carpatic, avand ca rezultat aparitia unei arii carpatice de rezistenta traditionala etnoculturala, in care vatra Bucegilor ...

Alte referate despre: parcul bucegi, unde pot gasi un referat despre parcul bucegi, parcul bucegi parc international

Muntii Bucegi

Si pentru ca Bucegii sunt locul unde contrastele sunt evidente , fqata
nevazuta , dinspre Izvorul Dorului si Ialomita , ne descopera un
platou inalt , acoperit cu pajisti alpine si jnepenisuri .Cei
aproximativ 36 kmp ( in platou de 12 km lungime si 3 km latime ) ,
formeaza un platou inclinat de la nord la sud , ce coboara de la cei
2350 m , in zona Babelor , pana la cei 1700 m de la Oboarele si Dichiu
. Cele doua vai importante -Ialomitei si Izvorul Dorului , incadreaza
platoul ce este intrerupt doar din loc in loc de crestele muntilor :
Babele -2294 m , Cocora -2191 m , Laptici -1872 m , Blana -1875 m ,
Oboarele -1707 m , Dichiu - 1713 m .Spre sud se continua platoul cu
cateva varfuri mai mici , coborand pana deasupra comunei Moroieni , in
plaiul Domnesc .

Alte referate despre: muntii bucegi referat, referat muntii bucegi, grupa muntilor bucegi

Valea Prahovei

· clima: influentata de relief si asezare, are în sud un caracter temperat continental de silvostepa, dealuri si coline, iar în nord, în munti, un caracter mai aspru, cu vanturi ce bat din nord si nord-est. Temperatura madie anuala este de 20C la altitudini mari si depaseste 10C in regiunile joase de campie. Cea mai calduroasa luna a anului este luna iulie, iar cea mai rece luna este ianuarie. In zona Prahovei precipitatiile atmosferice cresc gradat din zona de campie 550-600mm, la 700-900mm in regiunea de deal,ajungand in masivele inalte la 1200-1300mm annual.Verile sunt racoroase, toamnele lungi si blande, iar iarna sun vanturi puternice. In Bucegi si Piatra Craiului se intalneste climatul alpin cu tamperaturi medii anuale sub 2C, iar precipitatiile sunt putine. Iarna stratul de zapada poate atinge chiar grosimea de 130cm, la fel de bine cum poate exista lipsa totala a stratului de zapada.

Alte referate despre: valea prahovei referat, referat valea prahovei, valea prahovei

Statiuni balneoclimaterice in Romania

Cele cincisprezece izvoare cu ape minerale si termale existente aici sunt folosite in tratarea afectiunilor reumatice, nervoase si nutritionale. Valea Cernei se intinde intr-o zona cu munti maiestuosi de ambele parti, o incantare pentru ochiul si sufletul turistului si surprinde noul venit prin oferta valoroasa pe care o prezinta.

Alte referate despre: statiuni balneoclimaterice, referat statiuni balneoclimaterice, statiuni balneoclimaterice din romania

Statiunea Mamaia

Drept consecinţă,în Europa comunistă est+europeană apare o cerere crescândă de turism maritim.În condiţiile interdicţiei de vize pentru Occident,cvasigenerale, numai plajele Bulgariei şi României la Marea Neagră pot satisface această cerere crescândă din Cehia,Slovacia, Polonia,Ungaria,Germania etc.În această conjuctură,înMamaia apar 60-70 de hoteluri şi tot atâtea restaurante până spre 1989.Între 1960 şi 1990 staţiunea cunoaşte un aflux impresionant de turişti români şi străini,inclusiv din Occident.
În 1990,conjuctura care generase boom-ul turistic amintit se epuzează.Capacitatea statului de a administra staţiunea se prăbuşseşte şi ea.Concurenţa staţiunilor maritime din Mediterana şi posibilităţile românilor de a călători liber oriunde grevează serios prezentul şi perspectiva staţiunii.

Alte referate despre: statiunea mamaia referat, referat statiunea mamaia, statiunea mamaia

Statiunea Amara

Dan Ghinea in Enciclopedia geografica a Romaniei explica renumele statiunii prin valoarea curativa a namolului si a apei lacului, factori naturali de cura, exploatati inca din anul 1900.

In anul 1905 se construieste in statiune o instalatie rudimentara pentru bai calde, distrusa ulterior in timpul razboiului si refacuta ulterior rudimentar. In timpul primului razboi mondial, instalatiile de bai calde si cele aferente au fost distruse in totalitate de ocupantii germani, care le-au utilizat pentru incalzirea incaperilor si construirea unor baraci militare.

Alte referate despre: statiunea amara, statiunea amara slobozia, statiunea amara poze

Patrimoniul turistic al statiunii Lacu Rosu

Lipsa cailor de acces rutier a facut ca abia in anii’30 ai secolului al XX-lea sa se construiasca primul edificiu turistic- Caminul Turistilor. Dupa 1931, apar unele case locuite permanent si cateva vile, conturandu-se actuala statiune, apartinatoare administrativ orasului Gheorghieni.

Statiunea dupa al II-lea razboi mondial s-a dezvoltat continuu, ajungand la circa 800 locuri in vile si cabane in anul 1989, profilandu-se pe oglinda si recreere, iar in ultimele patru decenii si pe alpinism .

Alte referate despre: statiunea lacu rosu, analiza swot a statiunii lacu rosu, statiune lacu rosu

Sinaia-prezentare turistica

Localitatea este dispusa sub forma unui larg amfiteatru la poalele Bucegilor si se intinde, in partea de nord, pana la locul numit Gura Padurii, unde se afla Hanul Vadul Cerbului, iar spre sud, pana dincolo de Valea Izvorul Dorului, unde in deceniul al noulea al acestui secol s-a ridicat cartierul Platoul Izvor.
Cu exceptia cartierului turistic Cumpatu, a catorva cladiri razlete, a Uzinei Electrice, a unor cladiri ale S.C. Mefin S.A., Sinaia isi concentreaza vatra pe partea dreapta a raului Prahova.

Alte referate despre: muzeul national peles sinaia ghid turistic, sinaia zona turistica, sinaia prezentare turistica

Eforie Nord

Eforie Nord se prezinta oaspetilor astazi ca o statiune moderna, cautata de numerosi vilgiaturisi romani si straini.Conditiile climatice favorabile, situarea ei pe tarmul marii si pe malul Lacului Techirghiol, accesul favorizat de calea ferata, DN 39 (E 87) si aeroportul Mihail Kogalniceanu, baza materiala de odihna si tratament de care dispune ii confera prestigiul de care se bucura in ultima vreme.

Alte referate despre: eforie nord, referat eforie nord, hotel europa eforie nord

Predeal - fortareata naturala

"Carpatii unesc si sudeaza partile componente ale unui TOT care formeaza Romania.Nu poate exista forma mai propice si mai ideala pentru dezvoltarea unei existente Nationale decat aceea pe care au creat-o romanii in decurs de milenii prin asezarile lor dintre Tisa, Dunare, Marea Neagra si Nistru, plecand din bastionul alpin al Transilvaniei, nucleul vietii romanesti, INIMA ROMANISMULUI."

Alte referate despre: predeal cadrul natural, predeal resurse naturale, predeal-obiective turistice naturale si antropice

Bucegi Mountains

About 1350 floral species have been recorded beech trees cover the northern foothills of the Southern Carpathians and fir and common spruce trees dress the slopes above 1000m. Alpine forests rich in sycamore, maple, popular and birch can be found at altitudes between 1200m and 1500m. Juniper tree, little willow and bilberry bush are dominate in the sub alpine forests above 1700mn the Carpathians.

It is also known that home to The Bucegi Mountains are best approached from the resorts of Busteni and Sinaia. The city of Brasov is the best accommodation and orientation point for travel in the Southern Carpathians the wood peck Romania's most famous ski resorts are Sinaia, Predeal and Poiana Brasov.

They are fully developed resorts, with cable cars, chairlifts ...

Alte referate despre: bucegi mountains, bucegi mountains are romanian s best kept secret, the bucegi mountains

Sinaia - turism

Urmatorul popas in statiune puteti sa-l faceti la [2]palatul Peles.
Acesta este unul din cele mai bine conservate palate regale din
Europa. El a servit ca resedinta de vara pentru primul rege
Hohenzollern al României, Carol I. Construit in a doua jumatate a
secolului al XIX-lea, cladirea este incercarea regelui de a imita
stilul din tara lui natala, creind un ansamblu bavarian in muntii din
România. Palatul este bogat ornamentat atat in interior cât si in
exterior cu complicate sculpturi in lemn si picturi reprezentând scene
din operele lui Wagner. Un ghid in engleza este disponibil la cerere.

Alte referate despre: sinaia turism, sinaia turism referat, sinaia turism engleza

Posibilitati de dezvoltare in statiunea montana Azuga

Reteaua hidrografica este reprezentata de raul Prahova si paraul Azuga. Exista de asemenea o serie de parauri, colectate de Azuga: Valea Urechea, Valea Sitei, Valea Glodului, Valea Casariei, Valea Marului, Limbasel.Vegetatia specifica apartine celor doua zone cunoscute in aria montana, respectiv zona forestiera si zona alpina. Vegetatia forestiera apartine subzonei fagului si subzonei molidisului si se intinde cam panala 1400 - 1500 m altitudine. In subzona fagului padurile sunt formate din amestec de fag cu brad dar si cu molid.

Alte referate despre: dezvoltarea unei statiuni montane, posibilitati de dezvoltare a turismului in statiune baile tusnad, turismul montan particularitati si posibilitati de dezvoltare

Amenajarea agroturistica a teritoriului - Statiunile balneoclimatice

Turismul balnear a cunoscut o tendinta ascendenta, datorita unor cauze precum:
- inrautatirea starii de sanatate a populatiei;
- cresterea numarului persoanelor de varsta a III-a;
- intensificarea eforturilor pentru ingrijirea starii de sanatate si prevenirea imbolnavirilor etc.

Alte referate despre: amenajarea agroturistica a teritoriului - statiunile balneoclimatice, amenajarea agroturistica a teritoriului, referat amenajarea agroturistica a teritoriului

Bulgaria ppt

Albena este una dintre cele mai frumoase statiuni de pe coasta Marii Negre beneficiind de o locatie excelenta, ideala pentru serviciile de calitate superioara puse la dispozitie de catre gazde. Albena are tot ce va doriti: sporturi, locuri pentru distractie, baruri de noapte si discoteci, sali de conferinta, tratamente balneo si de infrumusetare. Albena este o incantare pentru toate varstele oferind fiecarui turist ceea ce isi doreste.

Alte referate despre: referat bulgaria ppt, bulgaria ppt, proiect geografie bulgaria ppt

Grecia ppt

Trecutul si prezentul alterneaza, la fel ca si schimbarile de peisaj, de la cel marin la cel muntos, oferind vizitatorilor experiente memorabile. Poti trai in aceasta tara, inconjurata de nepretuite valori istorice si muzee, varste stravechi - pre-clasic, roman, bizantin - toate intr-o singura zi, sau te poti bucura pur si simplu de viata, practicand sporturi acvatice, facand croaziere pe mare, pescuind, relaxandu-te in hotelurile luxoase, gustand din apetisanta bucatarie traditionala si sfarsind ziua intr-unul dintre sutele de cluburi de noapte sau discoteci. O infrastructura adecvata, pe sosele, in aer sau pe apa, face din Grecia o destinatie extrem de accesibila tuturor celor care, ajunsi aici, vor fi liberi sa-si aleaga propriul stil de viata si cu siguranta sa-si faca prieteni noi.

Alte referate despre: zeii greci ppt, grecia ppt, referat grecia ppt download
Referate afisate : 17
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles