Statiunea vidra

Turism balnear - statiunea Amara

Turism balnear - statiunea Amara are climat-continental de stepa, cu veri calduroase si ierni reci.Precipitatiile sunt reduse, umiditatea medie anuala ajunge la 63%.Iarna predomina vanturile din nord-est caracteristic fiind crivatul.In luna iulie temperatura medie este de 22 grade Celsius iar in ianuarie este de –3 grade Celsius.

Factorii naturali de cura in turismul balnear - statiunea Amara:
Apa lacului Amara-sulfatata, clorurosodica, magneziana, usor bromurata; ape minerale de sonda pentru cura interna, usor sulfatate, bicarbonate, sodice, magneziene, hipotone; namol sapropelic extras din lac; climat de stepa excitant-solicitant.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 2823
Materia: Turism

Evolutia circulatiei turistice din statiunea montana Ranca

Relatia dintre mediu si turism sa se dezvolte astfel incat mediul sa sustina activitatile turistice pe termen lung;Dezvoltarea activitatii de turism sa respecte caracteristicile locului unde se desfasoara;Scopul dezvoltarii turistice sa fie intotdeauna echilibrarea nevoilor turistilor cu cele ale destinatiilor si gazdelor acestora;Industria turistica, guvernele si autoritatile trebuie sa respecte aceste principii.

Alte referate despre: evolutia circulatiei turistice in romania, statiunea montana ranca, evolutia circulatiei turistice internationale in europa

Posibilitati de dezvoltare in statiunea montana Azuga

In enclavele de amestec se mai intalnesc si alte specii ca: paltin, ulm, artar, frasin, plop tremurator si zada. La partea superioara a fagului se dezvolta pe o fasie relativ ingusta de numai 200 - 250 m ( 1400 - 1600/1650 m ), subzona molidisurilor. Padurile de molid sunt relativ compacte. Zona alpina se dezvolta dincolo de limita superioara a padurii de la 1600/1650 m altitudine in sus pana la cele mai mari inaltimi, cu tufisuri de ienupar, anin, teposica.

Alte referate despre: dezvoltarea unei statiuni montane, turismul montan particularitati si posibilitati de dezvoltare, posibilitati de dezvoltare a turismului in statiune baile tusnad

Grecia ppt

CRETA - Tarim al eternitatii, mereu deschisa catre Europa si Africa. INSULA CRETA, cu plajele si stincile sale salbatice, este probabil cea mai frumoasa Insula a Greciei si cea de-a cincea ca marime din Europa, ea separind Marea Egee de Marea Libiei. Plajele cu nisip fin, scaldate de ape de culoarea turcoazului, forma alungita, diferita de restul Greciei (un lant de munti inalti care o impart in mai multe province), civilizatia minoica si vestigiile care stau marturie lungii ei istorii fac din aceasta insula cea mai cautata destinatie din Grecia. Este un paradis turistic dotat cu hoteluri de prima clasa, sate de vacanta si bungalow-uri amplasate pe malul marii sau in apropierea acestuia.

Alte referate despre: zeii greci ppt, grecia ppt, referat grecia ppt download

Sejur pe Coasta Dalmatiei - Croatia

Titlul programului ,, Croatia- perla Marii Adriatice, este inspirat de frumusetea peisajului mediteranean al Coastei Croatiei.Riviera Opatija, formata din statiunile Opatija, Lovran si Moscenica Draga, masoara 43 km lungime, iar pentru frumusetea plajelor si a vecinatatilor romantice , a fost adesea denumita si Nisa Adriaticii. Peisajele superbe (o combinatie intre forme muntoase dramatice care cad abrupt in apele marii si plaje de nisip), orasele medievale cu obiective turistice interesante si oferte de croaziere de-a lungul coastei sunt doar cateva din argumentele pentru alegerea Opatijei ca destinatie de vacanta.

Alte referate despre: coasta dalmata, coasta dalmatiei, marea adriatica si coasta dalmata

Sinaia-prezentare turistica

Localitatea este dispusa sub forma unui larg amfiteatru la poalele Bucegilor si se intinde, in partea de nord, pana la locul numit Gura Padurii, unde se afla Hanul Vadul Cerbului, iar spre sud, pana dincolo de Valea Izvorul Dorului, unde in deceniul al noulea al acestui secol s-a ridicat cartierul Platoul Izvor.
Cu exceptia cartierului turistic Cumpatu, a catorva cladiri razlete, a Uzinei Electrice, a unor cladiri ale S.C. Mefin S.A., Sinaia isi concentreaza vatra pe partea dreapta a raului Prahova.

Alte referate despre: muzeul national peles sinaia ghid turistic, sinaia zona turistica, sinaia prezentare turistica

Patrimoniul turistic al statiunii Lacu Rosu

Lipsa cailor de acces rutier a facut ca abia in anii’30 ai secolului al XX-lea sa se construiasca primul edificiu turistic- Caminul Turistilor. Dupa 1931, apar unele case locuite permanent si cateva vile, conturandu-se actuala statiune, apartinatoare administrativ orasului Gheorghieni.

Statiunea dupa al II-lea razboi mondial s-a dezvoltat continuu, ajungand la circa 800 locuri in vile si cabane in anul 1989, profilandu-se pe oglinda si recreere, iar in ultimele patru decenii si pe alpinism .

Alte referate despre: statiunea lacu rosu, analiza swot a statiunii lacu rosu, statiune lacu rosu

Statiuni balneoclimaterice in Romania

Cea mai renumita statiune balneoclimaterica este Baile Herculane. Este un oras mic situat pe cursul raului Cerna in zona Valea Cernei. Dar este totodata si statiune renumita a Romaniei. Unul din puctele forte ale statiunii il reprezinta izvoarele cu apa fierbinte, cu numeroase proprietati curative, descoperite inca de pe vremea romanilor.

Alte referate despre: statiuni balneoclimaterice, referat statiuni balneoclimaterice, statiuni balneoclimaterice din romania

Modelul valorificarii potentialului turistic

Un aspect pozitiv relationat de potentialul natural este reprezentat de diferite Programe cu care au drept scop actvitati ecologice si de conservare a biodiversitatii, dar care intr-o anumita masura isi dovedesc caracterul constrangator prin diverse restrictii referitor la anumite zone protejate.

Alte referate despre: modelul valorificarii potentialului turistic calimanesti, valorificarii potentialului turistic in rusia, model leader evaluare potential turistic

Statiunea Amara

Statiunea Amara este localitate in SE Romaniei (judetul Ialomita), situata in E Campiei Romane (in Campia Baraganului), pe malul lacului Amara, la 7km spre NV de municipiul Slobozia (resedinta judetului Ialomita) la o altitudine de 30 de metri. Amara se invecineaza la N cu comuna Grivita, la V cu comunele Gh. Doja si Perieti, iar in E si S cu municipiul Slobozia.Statiunea Amara

Alte referate despre: statiunea amara, statiunea amara slobozia, statiunea amara poze

Statiunea Cheia

Statiunea Cheia
Statiune de odihna si tratament de importanta nationala, accesibila in toate anotimpurile, situata in sud-estul central al Romaniei, in cadul comunei Maneciu (judetul Prahova), pe raul Teleajen, in depresiunea Teleajen, la poalele muntilor Ciucas (Carpatii Orientali), la o altitudine de 871 m, 61 km nord de ploiesti (resedinta judetului Prahova).

Alte referate despre: statiunea cheia, statiunea cheia prahova, statiune cheia

Valorificarea potentialului turistic al statiunii Mangalia

Situată în sud-estul Dobrogei pe ruinele vestitei cetăţi Callatis, Mangalia încearcă după 2500 de ani să redevină un important pol economic şi cultural, pe coasta de vest a Mării Negre. Descoperirile arheologice atestă că această zonă a fost locuită încă din preistorie,mărturie stând prezenţa culturii materiale eneolitice, Gumelniţa. Istoria acestor meleaguri a fost puternic influenţată de amplul proces al marii colonizări greceşti din secolele VIII – VI î.Hr., cu efecte directe şi în secolele următoare.

Alte referate despre: valorificarea potentialului turistic al statiunii mangalia, valorificarea potentialului turistic al statiunii eforie, valorificarea potentialului turistic al statiunii

Amenajarea agroturistica a teritoriului - Statiunile balneoclimatice

Odată stabilite dimensiunile echipamentelor ce urmează a fi realizate, se trece la etapa determinării modelului de amenajare, cu menţiunea că, prin natura specifică a activităţilor şi modul de organizare a acestora, în amenajarea staţiunilor balneoclimatice există multe elemente comune cu localizările din zonele de litoral. Un alt aspect ce caracterizează localizările balneare, mai ales cele moderne, indiferent de orientarea acestora spre concetrare sau izolare vizează materializarea formulei „totul sub acelaşi acoperis”, determinând realizarea unor dotări complexe care să ofere în aceeaşi incintă servicii de cură balneară şi prestaţii turistice clasice cum ar fi cazare, masă, agrement.

Alte referate despre: amenajarea agroturistica a teritoriului - statiunile balneoclimatice, amenajarea agroturistica a teritoriului, referat amenajarea agroturistica a teritoriului

Razvan si Vidra de B.P. Hasdeu

Dincolo de aparenta lipsa de libertate a actiunii, drama comunica o structura de o mare unitate data de aspetul major al conflitului: cel epic si psihologic care se desfasoara pe fundalul conflictului social.Inca din primele replici se defineste fundalul social, caracterizat prin Tanase, care din "rea pisma" a ramas "gol" si boierul Sbierea obsedat de patima acumularii banilor. Prin aparitia lui Razvan se defineste si conflictul dramatic.

Alte referate despre: razvan si vidra de bogdan petriceicu hasdeu, razvan si vidra de b p hasdeu, razvan si vidra de bogdan petriceicu hasdeu rezumat

Zona Muntilor Bucegi

Varietatea peisajelor si conditiile favorabile pentru drumetii in timpul verii si sporturi de iarna in sezonul rece, confera Carpatiilor o mare atractie turistica. Am ales prezentare unui produs turistic destinat tustiilor national alegand un sejur de durata mediu,si in perioada de iarna.Toate studiile efectuate in zona masivului Bucegi, au reflectat bogatia de specii si familii reprezentate, sustinand necesitatea protejarii si ocrotirii acestui complex de forme, asociatii si peisaje. In 1935, o parte din masiv este inclus in lista ariilor protejate din Romania, cu statut de Parc National.

Alte referate despre: dezvoltare zona munti bucegi, referat geografie zona muntilor bucegi, zonele turistice din munti bucegi

Tusnad

Pozitia geografica favorabila ii ofera Tusnadului numeroase posibilitati de legatura directa cu multe din orasele tarii. Statiunea este strabatuta de una din principalele cai ferate (Bucuresti - Brasov-Ciceu-Deda-Baia Mare-Satu Mare) si de soseaua asfaltata Brasov - Toplita. Pana la Tusnad sunt 233km de la Bucuresti si 67km de la Brasov.

Soseaua serpuieste pe versantul rasaritean al lacului Ciucas, iar linia ferata trece intre lac si Olt, pe malul stang al acestuia. Apropierea de Baile Tusnad, cu trenul sau pe sosea, se anunta prin revarsarea bogata a padurilor pe ambii versanti ai defileului. Coloritul brazilor dar mai ales al foioaselor, fiind uimitor de variat, imprima muntilor un farmec neasemuit.

Inca de la cariera de piatra de la Bicsad, inainte ca soseaua sa treaca peste un mic pod de ...

Alte referate despre: baile tusnad, statiunea tusnad bai, referat baile tusnad

Litoralul romanesc al Marii Negre

Toate aceste statiuni sunt deservite de personalul angajat in serviciile locale de turism si transport din orasul Constanta. In plus, practic nu exista maree la Marea Neagra, asa ca inotul poate fi practicat in conditii de siguranta mult mai bune decat in alte parti ale lumii.

Alte referate despre: litoralul romanesc al marii negre, litoralul romanesc al mari negre, litoralul romanesc al marii negre referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles