Stejarul din borzesti-rezumat

Eliminarea arborilor de stejar din arboret - bolile stejarului

Fondul forestier al ţării noastre cuprinde circa 800 trupuri de pădure cu suprafaţa de la 5 la 1500 ha, neuniform dispersate în teritoriu.
În gestiunea organelor de Stat se află 345,6 mii/ha sau 87,6% din fondul forestier. Restul terenurilor fondului forestier - 48,8 mii/ha s-au 12,4% sunt în gestiunea primăriilor şi unităţilor agricole.
Fondul forestier al Republicii Moldova este reprezentat în special prin cvercinee, care ocupă 140,5 mii/ha (47,6%) dintre care stejarul pedunculat – 78,2 mii/ha, gorunul – 56,5 mii/ha, stejarul pufos - 4,8 mii/ha, stejarul roşu – 0,8 mii/ha. Celelalte arborete sunt formate din salcâm – 93,9 mii/ha, frasin – 16,6 mii/ha, carpen – 9,4 mii/ha, plop – 5,7 mii/ha etc.

Pădurile Moldovei sunt amplasate în condiţii staţionale care ar putea favoriza dezvoltarea unor arborete înalt productive şi stabile. În prezent însă pădurile noastre au o productivitate medie. Cele mai productive sunt arboretele de plop (310 m3/ha), ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 37kb
Downloads: 388
Materia: Biologie

Stejarul - specii si subspecii

Industrie :
Lemn tare, elastic, rezistent, durabil în aer si apã. Utilizat în constructii civile, hidraulice si de masini, pentru grinzi, stâlpi, piloti, traverse de cãi ferate, lambriuri, parchete, doage, confectionarea mobilei de înaltã calitate (lemn masiv si furnire ), în tâmplãrie, strungãrie, lemn de foc. Scoarta , galele de pe frunze si coltanii fructelor tinere sunt folosite în tãbãcarie ( contin mult tanin 17-40%). Fructele pot fi folosite în fabricile de spirt.

Medicinã :
Uz intern: 1.Pentru tratarea de gastritã hiperacidã, ulcer gastrodudenal, diaree, enterite, melene, hemoroizi, rinofaringitã, faringitã acutã si cronicã :
a) decoct, ...

Alte referate despre: stejar specii, stejarul specii, specii si subspecii

Flora si fauna din jurul Bucurestiului

În păduri cresc o mare varietate de ciuperci, ferigi şi muşchi.
Fauna este formată mai ales din animale domestice. Vegetaţia s-a restrâns treptat şi multe din animalele sălbatice au dispărut (bizonii). În zilele noastre au rămas păsări şi rozătoare mici, ca veveriţele, în insulele de pădure care mai există. În culturile de cereale trăiesc păsări, rozătoare şi insecte. Unele vietăţi s-au adaptat vieţii de oraş. De pildă, rozătoarele, păsările şi insectele sălăşluiesc acum printre case şi alte clădiri. În continuare sunt prezentete câteva exemple de plante şi animale întâlnite mai des în jurul Bucureştiului.

Alte referate despre: flora si fauna din jurul bucurestiului, flora si fauna in regiunea bucuresti, flora si fauna in jurul romaniei

Ecosistemul unei paduri de stejar

Sub copac, la sol, se gasesc macalendrii, mierlele, pitigoii mari si
cintezoii, asteptand sa cada ceva de sus. Noaptea, un alt fel,
diferit, de vietati apar sa profite de ospatul de omizi sau fluturi.
Lichenii, care se raspandesc treptat de-a lungul multor ani pe
trunchiul si pe ramurile stejarului, ascund fluturii valet si fluturii
patati de covor, iar frunzele moarte de la solul padurii ascund
fluturele comun cu evantai. In partile moarte ale copacului, larvele
de lemn, radastele si alti gandaci, precum si viespele de lemn sapa
tunele protectoare in care vor vor ajunge la maturitate -doar daca
scapa de ciocanitoare. Dar stejarul rezista acestor atacuri.

Alte referate despre: ecosistemul unei paduri de stejar, referat despre ecosistemul unei paduri de stejar, ecosistemul unei paduri e stejar

Stejarul lui Stefan cel Mare si Sfant

Mormîntul acestui mare Domn nu este mai puţin sfinţit de către români de cît al lui Mahomed la musulmani, şi cinstirea (cultul) ce-i păstrează românii s-a întins pînă acolo, încît mulţi îi zic Sfîntul Ştefan chiar şi astăzi, întocmai ca şi arabii, care au îndumnezeit pe Napoleon sub numele de Bunaberdi.
Şi în adevăr, Ştefan cel Mare în nimic nu s-a arătat mai pe jos de straşnica sa pomină. El era adevărata căpetenie de noroade, adevăratul Domn în toată puterea cuvîntului. Nici una din însuşirile cu care poeţii şi-au plăcut a împodobi pe poruncitorii naţiilor nu-i lipsea: vitejie, duh mare, iubire de dreptate unită cu o cuvenită tărie de suflet, ca să-i insufle totodată cinste şi dragoste, adevărată înţelegere a duhului poporului şi a treburilor sale; iubirea patriei mai mult ca iubirea tronului său şi în sfîrşit acele virtuţi casnice, acea smerenie ce arată toate isprăvile nu sieşi, ci Dumnezeului.

Alte referate despre: stejarul lui stefan cel mare si sfant, stejarul lui stefan cel mare, stefan cel mare si sfant

Arborii

Partile componente ale unui arbore drept sunt: zona de calare (1), fusuri (2), corpul arborelui (3), lagare (4).
Arborii cotati sunt organe de masinicare se construiesc pentru a contribui la transformarea miscarii de rotatie in miscare de translatie. Acestia sunt utilizati in special la masinile montate cu abur si cu ardere interna la pompe, compresoare care prin intermediul mecanismului biele – manivela transforma miscarea rectilinie alternativa a pistoanelor in miscare de rotatie al arborelui cotit.

Alte referate despre: arbori, arbori si osii, arborele

Toamna - zeita frumusetii

În marea bogăţie a toamnei până şi praful pare de aur. Zilele acestea natura ne oferă o netulburată şi adâncă frumuseţe. Livezile sunt adevărate comori cu pomii încărcaţi de:mere aurii,pere zemoase,gutui gălbui,struguri aromaţi şi piersici parfumate. Toamna îşi arată bogăţia şi frumuseţea în grădina de legume cu : roşii cărnoase,vinete gustoase,ardei giganţi,morcovi aromaţi şi pătrunjei parfumaţi.

Alte referate despre: referat toamna - zeita frumusetii, afrodita zeita frumusetii, zeita frumusetii la egipteni

Pe meleagurile patriei

Referat despre Pe meleagurile patriei
Era o dimineata limpede si lina de vara.Adierea noptii statuse,iar in aer plutea un miros dulce de mana Maicii Domnului.Incantat de privelistea de afara mi-am luat rucsacul si impreuna cu familia am pornit cu masina spre munte.Eram nerabdator sa ma intalnesc cu frumusetea padurii de stejar,cu murmurul izvoarelor.

Alte referate despre: pe meleagurile patriei compunere, pe meleagurile patriei, compunere despre meleagurile patriei

Caracterizarea generala a vinului din struguri rosii

Capitolul 1: Caracterizarea generala a vinului din struguri rosii
1.1. Prezentarea vinului
Vinul (din latina:vinum "vita") este o bautura obtinuta exclusiv prin fermentatia alcoolica totala sau partiala a strugurilor proaspeti, zdrobiti sau nu, sau a mustului de struguri. Vinul este un produs agroalimentar, la care folosirea de arome sau de extracte este interzisa. Singura aromatizare acceptata este cea datorata contactului vinului cu lemnul de stejar al butoaielor in care se pastreaza.
Nu se pot numi "vinuri" bauturile obtinute prin fermentatia unor fructe, flori sau din alte ingrediente, de exemplu vin de soc, prin cuvantul vin intelegandu-se intotdeauna vin de struguri.

Alte referate despre: struguri rosii pentru vin, fabricarea vinului din struguri, prepararea vinului din struguri

Dansul frunzelor

Dintr-o data aud ciripitul pasarelelor si m-am trezit langa stejarul sub care ma adapostisem de ploaie. Apoi am realizat ca a fost doar imaginatia mea, dar totusi eram foarte bucuroasa. Cand m-am uitat atent la acel copac, am vazut niste frunze care s-au desprins de crengi si pareau a fi cele patru frunze elegante. Am fotografiat frunzele dansand in adierea vantului.

Fotografia o mai pastrez si acum si imi amintesc cu placere acel vis minunat. A fost cea mai frumoasa experienta de pana acum. Cand ma plimb prin padure, nu uit sa trec si pe la pomul meu preferat, sa admir peisajul si sa imi aduc aminte acest vis special.

Alte referate despre: dansul frunzelor compunere, compunere dansul frunzelor, dansul frunzelor

Vegetatia si fauna Romaniei

Populatiile de animale sunt dispuse pe zonele si etajul de vegetatie
care constituie mediul lor de viata.

Alte referate despre: vegetatia si fauna romaniei, vegetatia si fauna europei, vegetatia si fauna orizontului local

Zonele biogeografice

Savana:
VEGETATIE:ierburi-graminee (xerofile)
Graminee:iarba-elefantilor,imperata
Arbori:babobabul,acacia,palmierii de savana.
FAUNA:erbivorele-antilopa,girafa,zebra,elefantul,cangurul;carnivorele-leul,tigrul, pantera;pasarile alergatoare mari-strutul,nandu,strutul emu.

Alte referate despre: zonele biogeografice, zone biogeografice, zona biogeografica

Stefan cel Mare

Nici un domn înaintea sau în urma lui nu a ajuns la cinstea şi la pomina sa; nici unul nu şi-a păstrat între moldoveni şi, pot zice, între români, un nume aşa de drag, aşa de curat aşa de popular ca al lui; încă astăzi, aproape de patru veacuri şi jumătate după moartea sa, Ştefan cel Mare este idealul poporului nostru; el întrupează patriotismul, vitejia, dreptatea, bunătatea, în sfîrşit, toate însuşirile unui mate domn, ale unui geniu scutitor.

Numele său nu mai puţin răsună astăzi, decît în frumoasele timpuri, cînd steagurile sale fîlfîiau falnic din vîrful Carpaţilor pînă la ţărmurile Dunării şi ale Mării Negre; încă şi astăzi pe înaltul munţilor şi în adîncul văilor, în orşe şi în sate, în palaturi şi în bordeie, pretutindene numele său se pomeneşte cu mîndrie şi recunoştinţă de tot acela ce se zice român. Locuitorul ce nu ştie rugăciunea Duminicii îţi va spune toate isprăvile sale şi ce este mai ...

Alte referate despre: stefan cel mare referat, portretul lui stefan cel mare, caracterizarea lui stefan gheorghidiu

Podisul Sucevei

Podisul Sucevei, Campia Moldovei si Podisul Barladului se datoreaza faptului ca partea nordica a Podisului Moldovei a avut o evolutie mai indelungata sub actiunea agentilor externi, fata de partea sudica, precum si particularitatilor biopedoclimatice.

Cultura plantelor este ramura importanta in agricultura Podisului Moldovei:

Alte referate despre: podisul sucevei, podisul sucevei referat, agricultura in podisul sucevei

Vinuri franceze

Franţa este patria vinurilor clasice. Altoaiele de viţă de vie de acolo au făcut cea mai mare carieră. În lumea întreagă sunt produse vinuri după modelul Bordeaux – în mici butoiaşe, cel mai des din stejar franţuzesc.La cel mai inferior nivel se găsesc vinurile de masă, aşa numitele « vins de table », destinate consumului de zi cu zi. Ceva mai sus se află « vins de pays » (vinuri locale) cu specificaţia denumirii geografice a locului din care provin. Următoarele în ierarhie sunt « vins délimités de qualité supérieure » – vinuri de o calitate ridicată, care au înregistrată denumirea geografică. În vârful ierarhiei se află vinurile clasei « appellation d’origine contrôlée (AOC sau AC) ».

Alte referate despre: vinuri franceze, vinurile franceze, referat in lb franceza vinurile franceze
Referate afisate : 15
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK