Sticla

Sticla spumanta

Sticla spumanta reprezintă un material uşor cu pori din sticlă, unde porii sînt amplasaţi uniform cu diametrul 0,1 – 5 mm dispărţiţi de pereţii subţiri. Porii în sticlă spumantă se pot primi: a)a introduce în componenţă materialului de fierbere o substanţă care ajută la formarea spumei în procesul de fierbere a sticlei;b)topirea sticlei cu ajutorul gazelor şi aerului; c)formarea spumei de sticlă înmuiată sub vamm;

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 1095
Materia: Diverse

Blocuri de sticla

Blocurile de sticla sunt pe larg folosite la construcţia clădirilor, avînd atît funcţie decorativă cît şi cea de termoizolare. Din blocurile de sticlă în formă de paralelepiped, cilindru, prismă sau alte forme se zidesc construcţii îngrăditoare translucide, se zidesc pereţi, pereţi intermediari, acoperiri.O răspîndire mai largă au obţinut blocuri din sticlă cu goluri sudate. Construcţia raţională a blocurilor de sticlă cu goluri, prezenţa camerei de aer vacumate, tehnologia modernă de producere mecanizată în flux asigură eficacitatea tehnico-economică de producere a lor.

Alte referate despre: blocuri de sticla, blocuri din sticla, scurt istoric blocuri de sticla

Cuptorul de topit sticla

Pe măsura fierberii stratul de şarjă se desparte în insuliţe înconjurate de spumă, care se întinde aproximativ pînă la jumătatea cuptorului, în aproprierea insuliţilor de şarjă ce nu s-au topit; mai apoi în ea rîmin doar bule şi incluziuni de gaze. Partea bazinului de fierbere acoperită de şarjă şi spumă de fierbere, se numeşte regiune de fierbere; după limitele ei suprafaţa topiturii poate fi acoperită de adunări de bule, din cauza cărora suprafaţa pare „ondulată”.

Alte referate despre: cuptor de topit sticla, cuptor pt topit sticla, cuptorul de topit sticla

Placi de sticla emaliate

Cuptorul are lungimea de 48 m, cantitatea poliţilor este 80, numărul plăcilor pe o poliţă este 16. la fel ca şi tunel, cuptorul are zone de încălzire adăugătoare, coacere şi recoacere. Timpul ţinerii plăcilor în cuptor durează 80 min., dintre care 12 min se alflă zona de recoacere. Puterea cuptorului este de 513 kw. Productivitatea este 130 000 m2/an.
Cuptoarele tunel au mai multă perspectivă ca cuptoarele cu conveier, întrucît ele pot lucra la gaz natural, în aşa fel îşi pot micşora sinecostul plăcilor. Înafară de aceasta nu sînt cheltuieli cu betonul armat refractoare plăcilor după coacerea în cuptoarele tunel sînt tot atît de înalte, la şi cele cu conveier.

Alte referate despre: placi de sticla emaliate, placi de sticla, placi din sticla

Sticla cu multe straturi

Pe ea o folosesc cu succes ca dispozitive pentru fereastră, aparate, la lucrările în condiţii de temperatură şi tensiune înaltă, pentru ochelari, măşti antigaz. Triplex poate fi produs din sticlă obişnuită lustruită (sticlă în foi). Grosimea aşa numitului triplex – înnecător este de 4 – 4,5 mm, normal 5 – 6 mm, prea groasă 6 – 7,5 mm. Abaterea permisă + - 0,5 mm. Triplexul obişnuit este capabil să se menţină fără schimbări timp îndelungat la influenţa temperaturii pînă la 60 grade C rezistenţa la căldură pînă la 115 – 150 grade C.

Alte referate despre: sticla cu multe straturi, referat sticla cel mult 2 pagini, referat autocad desenarea pe mai multe straturi

Sticla termica

Producerea articolelor din sticlă termice.Sticla termică face parte din grupa sticlelor tehnice, în dependenţă de utilizare sticlelor tehnice se pot clasifica după cum urmează:1)sticle termo-rezistente cu o temperatură de înmuiere înaltă şi rezistenţă termomecanică sporită. Deasemenea sticla termorezistentă cu coeficientul dilatării termice mică (sticlă în foi rezistentă la foc şi sticla cuarţoasă şi fibre sticloase rezistente la foc )

Alte referate despre: sticla termica, se taie sticla termica, cum se taie sticla termica

Covoarele din placi de sticla mozaica

În străinătate se pregătesc stcile mozaice pe o parte netedă şi pe altă zimţată pentru unirea betonului mai bine de plită. Covoarele din plăci de sticlă se folosesc pe larg pentru fasadele clădirilor. Aşa fasadă se află pe clădirea de pe prospectul în numele lui Calinin din Moscova.

Alte referate despre: placi de sticla mozaic, placa din sticla, sticla mozaicata

Sticla de cuart

.2. Tehnologia producerii
Topitura de cuarţ are temperatura de fluidizare de 1710 grade C, o viteză mare de evaporare la temperatura dată şi o plasticitate mare, din cauza cărei este greu de prelucrat. De aceea tehnologia de producere se deosebeşte de tehnologia sticlei simple: în ea se foloseşte materie primă aparte, metode speciale de topire şi construcţie a cuptoarelor, de asemenea diferite metode de formare a articolelor. Se cunosc deosebiri în tehnologia de producere a sticlei de cuarţ transparente şi netransparente.

Alte referate despre: sticla de cuart, sticla geam cuart, sticla de cuart-referat

Sticla armata si cu relief

1.3. Sticla uzorată
Sticla uzorată are un relief uzorat pe o parte sau pe amîndouă a plasei.
În dependenţă de uzorul pe o parte, cealaltă parte rămîine neprelucrată.
Sticla uzorată împrăştie rezele de lumină şi de aceea este folosită la casele şi întreprinderile unde trebuie o iluminare uşoară şi de aceea pentru a ocroti încăperea de razele solare.

Alte referate despre: sticla armata, sticla armata referat, sticla de geam cu relief

Fibrele de sticla

Fibrele sticloase sintetice se folosesc pentru producerea articolelor termoizolante, destinate pentru panouri de pereţi cu multe straturi pentru izolaţie între panouri de plastic şi acoperiş, pentru izolarea termică a cazanelor de fierbere, cuptoarelor, conductelor.

Alte referate despre: fibra de sticla, fibre de sticla, fibra de sticla referat

Titanicul-mormant sau mina de aur

O ladă de şampanie în care sticlele erau încă nedesfăcute zace pe fundul oceanului-ceea ce aminteşte că Titanicul a fost un palat plutitor al celor bogaţi şi puternici. Lada în care erau sticlele a dispărut de mult, mâncată de moluştele xilofage. Alături de sticle se găseau plăci de faianţă, cu modele în alb şi roşu, provenind probabil dintr-o sală publică. Privirea este atrasă de un pantof de femeie care zace răsturnat pe-o parte. În apropiere de el mai sunt trei piepteni mari, şi o pereche de pantofi mai mici care se poate să fi aparţinut unui copilaş. Şi lângă ei se află o oglinjoară.

Alte referate despre: rezumat mina de aur, mina de aur, cauta referat mina de aur

Consum de energie la producerea sticlei

Puţini dintre cei interesaţi au curiozitatea, iar dintre cei care o au puţini au posibilitatea de a compara consumurile de energie implicate la producerea diferitelor materiale uzuale. Dificultăţile sînt legate în primul rînd de volumul mare şi de diversitatea informaţiilor necesare pentru o evaluare corectă.

Alte referate despre: consum de energie la producerea sticlei, consumul de energie la producerea sticlei, cata energie se consuma pentru producerea sticlei

Materiale plastice

conductibilitatea termica redusa; coeficient mare de dilatatie termica (daca in timpul folosirii lor sunt expuse la variatii bruste de temperatura, apar tensiuni interne care pot produce fisuri);"imbatranirea" ( care se manifesta prin procese lente de oxidare, de absortie a umiditatii, de reducere a duritatii, de inchidere a culorii, etc );

7. Procedee de prelucrare
extrudere ( se obtin sine, tuburi si forme profilate);suflare ( se obtin mingi, flacoane ,baloanele, popicele,etc);injectare (se obtin jucarii, capace pt sticle, nasturi,etc);

Alte referate despre: materiale plastice, biodegradarea materialelor plastice, materii prime si materiale plastice

Sticla - Proiect

Din cate stim sticla este folosita de cele mai multe ori la fabricarea geamurilor pentru locuinte dar poate fi folosita shi pentru multe alte lucruri pe care voi incerca sa le rezum cate un pic procesele de productie desi seamana unele intre ele.

Alte referate despre: sticla, sticla referat, referat sticla

Sticla

De exemplu sticla rosie contine si oxid de cupru I, sticla galbena sulfat de cadmiu, sticla albastra oxid de cobalt (II), sticla verde oxid de crom (III), sticla violeta oxid de mangan. Trioxidul de uraniu da o culoare galben-verde insotita de o frumoasa fluorescenta verde.
Colorantii moleculari sunt reprezentati de seleniu care da o culoare roz, de sulf care da o culoare galbena sau galbena-cafenie si mai ales de sulfurile si seleniurile diferitelor elemente.

Alte referate despre: referat despre sticla, materii prime si materiale din sticla, despre sticla

Sticla

Sticla
La inceput , egiptenii foloseau sticla numai ca să acopere obiectele făcute din lut ; dar în jurul anului 2000 î.e.n. au descoperit că mărgelele ar putea fi făcute în totalitate din sticlă.Dupa zeci şi zeci de ani au reuşit să fabrice vase de sticlă si pahare de băut.Primul obiect de sticlă cunoscut şi păstrat este un pahar cu picior , din anul 1490 î.e.n. şi care poarta numele unuia dintre faraoni.El este împodobit cu două benzi de aur, una în jurul piciorului si alta în jurul buzei.

Alte referate despre: sticla referat cu imagini, materiale din sticla, sticla referat chimie

Poliesteri armati cu fibra de sticla

Poliesteri armati cu fibra de sticla
Produsele din PAFS se pot realiza manual sau folosind matriţe de presare, prin depunere de straturi de fibră de sticlă şi impregnarea lor seccesivă cu răşină poliesterică. La încheierea reacţiei de polimerizare, acest stratificat copiază forma matriţei pe care a fost depus iniţial.

Alte referate despre: poliesteri armati cu fibra de sticla, poliester armat cu fibra de sticla, fisa post muncitor poliester armat cu fibra de sticla

Sticla

OPACIZANŢI
au rolul de a da sticlei un aspect translucid sau opac

EXEMPLE
- Criolita Na3AlF6
- Fluorina CaF2
- Bioxidul de staniu SnO2
- Fosfati

Alte referate despre: sticla optica, orice carte este o sticla aruncata in mare, referate despre sticla

Recilarea sticlei

Primele forme de sticla
Plinius mentioneaza in Istoria naturala o poveste despre descoperirea sticlei. Pe scurt, un grup de marinari fenicieni de pe un vas ce transporta soda a venit la tarm spre a face focul. Plaja intinsa era plina de nisip, dar nici un bolovan pentru a tine vasul la foc. Marinarilor le-a venit ideea de a folosi cativa bulgari de soda de pe corabie. Si au facut focul, pregatindu-si mancarea si apoi dormind. Dimineata, scormonind din intamplare prin cenusa focului, un marinar a gasit cateva pietricele lucioase, care nu semanau cu nici un material obisnuit. Erau bucatele de sticla.

Alte referate despre: fabricarea sticlei, proprietatile sticlei, istoria sticlei

Aciditatea si alcalinitatea

A determina aciditatea sau alcalinitatea unei probe de apa inseamna efectuarea unor masuratori de pH, metoda potentiometrica fiind cea mai indicata.Cu ajutorul electrozilor de sticla s-au efectuat masuratori precise de pH in apele termale, in apele poluate si la adancimea de 2300 m in apele oceanice.Insa, in multe laboratoare, aciditatea si alcalinitatea apelor se determina prin metoda clasica, volumetrica.

Alte referate despre: soluri acide si alcaline, aciditatea si alcalinitatea solului, determinarea aciditatii si alcalinitatii solului
Referate afisate : 20
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles