Sticla armata

Sticla armata si cu relief

Sticla armata si cu relief se fabrică pe calea aşezării în sticla armaturii – plasa de metal.Plasa de metal poate avea o formă patriatică sau în formă de romb. Armatura ridică rezistenţa sticlei8 şi formează o carcasă, care nu dă voie sticlei să se distrugă în timpul păliturii, şi de asemenea în timpul acţiunii temperaturilor mari, adică în timpul incidentului.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 8kb
Downloads: 371
Materia: Diverse

Cuptorul de topit sticla

DESCRIEREA LUCRULUI INSTALAŢIEI
În cuptorul cu baie şarjă şi cioburile sînt încărcate în substratul masei de sticlă. Ele sînt încălzite din partea de sus de către emisia flăcărilor şi zidăria de cuptor iar din partea de jos de cătrte topitură. Termoconductibilitatea şarjei este foarte mică. În şegătură cu aceasta formarea sticlei şi silicatului decurg pe suprafeţele stratului de şarjă ce se încălzesc repede.

Alte referate despre: cuptor de topit sticla, cuptorul de topit sticla, cuptor pt topit sticla

Blocuri de sticla

O răspîndire mai largă au obţinut blocuri din sticlă cu goluri sudate. Construcţia raţională a blocurilor de sticlă cu goluri, prezenţa camerei de aer vacumate, tehnologia modernă de producere mecanizată în flux asigură eficacitatea tehnico-economică de producere a lor.Datorită capacităţii înalte de termo şi fonoizolare a blocurilor cu goluri sunt deosebit de efective şi sigure în construcţii şi pereţi intermediari verticale exterioare de îngrădire.

Alte referate despre: blocuri de sticla, blocuri din sticla, scurt istoric blocuri de sticla

Sticla cu multe straturi

Pentru preîntîmpinarea lipirii făşiilor în rulon suprafaţa fîşiilor se presoară cu bicarbonat cu Natriu. Pentru formarea stratului organic lipitor se poate folosi în loc de peliculă un monomer semilichid. Prin regimul corepunzător de prelucrare termică introdus între sticle monomerul se scurge uniform pe sticlă şi formează o peliculă tare.

Alte referate despre: sticla cu multe straturi, referat sticla cel mult 2 pagini, referat autocad desenarea pe mai multe straturi

Placi de sticla emaliate

În cuptorul conveier de sticlă tehnică de la uzina din saratova plăcile se aranjează pe nişte poliţi speciale a conveierului atîrnator care se deplasează cu o viteză de 0,6 m/min.

Alte referate despre: placi de sticla emaliate, placi de sticla, placi din sticla

Sticla de cuart

.2. Tehnologia producerii
Topitura de cuarţ are temperatura de fluidizare de 1710 grade C, o viteză mare de evaporare la temperatura dată şi o plasticitate mare, din cauza cărei este greu de prelucrat. De aceea tehnologia de producere se deosebeşte de tehnologia sticlei simple: în ea se foloseşte materie primă aparte, metode speciale de topire şi construcţie a cuptoarelor, de asemenea diferite metode de formare a articolelor. Se cunosc deosebiri în tehnologia de producere a sticlei de cuarţ transparente şi netransparente.

Alte referate despre: sticla de cuart, sticla geam cuart, sticla de cuart-referat

Sticla spumanta

În dependenţă de destinaţie sînt:
-izolaţii termice;
-absorbţia omstică;
-sticla spumantă specială.

Alte referate despre: sticla spumanta, sticla spumanta nanomaterial, productie sticle spumant

Proiect beton armat

Sa se priecteze structura de rezistenta din beton armat a unei constructii cu forma in plan Lx5T si inaltimea H.Structura de rezistenta consta in cadre din beton armat cu 2 deschideri L=2l , cadrele fiind dispuse la distanta T.Cadrul din beton armat va fi realizat monolit cu stalpi castrati in fundatii izolate din beton armat.Acoperisul va fi realizat din placa,grinzii secundare care sunt dispuse perpendicular pe grinda principala (rigle cadrului).

Alte referate despre: beton armat, plansee din beton armat, betonul armat

Sticla termica

După presare sticlele borosilicatice se răcesc cu aer rece şi sînt călite în mod obişnuit. În sticlele termorezistente nu sînt admise bule gazoase, incluziuni şi fibre răsucite, finnd că în jurul lor apar tensiuni care duc la fisurarea articolelor în timpul călirii. Devierile de la dimensiunile nu trebuie să depăşească 0,5 mm. Sticlele termostabile trebuie să reziste la o încălzire rapidă cu duri pînă la temperatura mai sus de 300 grade C.

Alte referate despre: sticla termica, se taie sticla termica, cum se taie sticla termica

Rolul femeii in armata

Excluziunea femeii de catre barbati
Lipsa suportului social printre femei
Jurnalista a facut in studiu intr-o unitate militaradin Kosovo din decembrie1999 pana in iunie 2000 si a observat ca din cei 500 de oameni numai 3 erau femei si acestea in fiind doua pe post de soferi si una ca soldat. Pentru majoritatea femeilor armata este „men`s world”, o lume a barbatiilor, astfel incat fiind putine acestea sunt izolate si devin chiar invizibile. Acestea pot avea o influenta asupra unitatii din care fac parte (spune Liona Sion) daca sunt in proportie de peste 15-20% . in marea majoritate ele sunt excluse pe plan functional, psihologic si sexual. Excluderea pe plan functional se realizeaza prin incredintarea unor misiuni neprovocatoare administrative. Un exemplu dat de jurnalista este acela a unei femei soldat in artilerie care nu a fost cooptata alaturi de colegii sai care erau in alerta 24 ore din 24, fiindu-i incredintat rolul in misiunile de urgenta care nu au existat. Din punct de vedere ...

Alte referate despre: rolul femeii in armata, femeia in armata, rolul femeii in armata romana

Poliesteri armati cu fibra de sticla

Poliesteri armati cu fibra de sticla
Produsele din PAFS prezintă unele calităţi net superioare materialelor tradiţoinale, care le-au impus mai întâi în industria chimică (deosebit de rezistente la coroziune prin alegerea adecvată a răşinii de impregnare) şi ulterior în multe alte domenii (construcţii, transporturi, industria electronică, bunuri de larg consum). Dintre calităţi amintim:
- rezistenţă la coroziune
- raport proprietăţi fizico-mecanice / greutate comparabil cu al metalului
- manevrabilitate, montaj facil
- densitate redusă faţă de metal
- gamă largă de forme şi culori

Alte referate despre: poliesteri armati cu fibra de sticla, poliester armat cu fibra de sticla, fisa post muncitor poliester armat cu fibra de sticla

Sticla

Se estimeaza ca producerea unor vase in intregime din sticla a inceput cu 700 de ani i.e.n. Atunci modelul era confectionat din argila nisipoasa care era inmuiat in topitura de sticla. Sticla ce adera la model era incalzita in flacara pentru a se distribui uniform si a se netezi. Dupa racire miezul era indepartat treptat. Pe la inceputul erei noastre a fost descoperit procedeul de fasonare a obiectelor din sticla goale in interior, prin suflare.

Alte referate despre: sticla, sticla referat, referat sticla

Armata romana

Organizarea armatei romane
Armata este unul dintre instrumentele care au permis micii cetati din Campia Latium sa devina centrul unui imens imperiu.
Serviciul militar era obligatoriu pentru toti cetatenii intre 17 si 18 ani.Cei intre 17-46 de ani (iuniores) formau armata de campanie,iar cei intre 47-60 de ani (seniores) constituiau armata sedentara,de garnizoana si ocupatie.
Legiunea romana
Legiunile constituiau nucleul armatei romane,unitatile ei de baza,care directionau principalele activitati militare,deseori influentand si mersul vietii social-poitice.Spre deosebire de tr. Auxiliare,legiunile erau alcatuite numai din cetateni romani.
O legiune romana in timpul imperiului avea 5600 de oameni grupati in 10 cohorte,impartite la randul lor in centurii.Prima cohorta era formata din 1000 (miliariae),iar celelate din cate 500 (quingenariae) de militari.Comandantul legiunii (legatus legionis) era numit de imparat dintre membrii senatului,de aceea se numea si legatus Augusti.Incepand ...

Alte referate despre: armata romana, armata romana referat, armata romana referat latina

Armata sovietica -1944

Armata sovietica -1944 - De la Marea Barenţ şi până la Marea Neagră, pe un front de peste 4.400 km erau angajate în vara anului 1944 armate de milioane de oameni. Uniunea Sovietică avea angajate în bătălie 6.425.000 de ofiţeri şi soldaţi, peste 92.500 de tunuri şi aruncătoare de mine, 7.700 de tancuri şi peste 13.400 de avioane. Armata sovietica -1944

Alte referate despre: ziua armatei sovietice, armata sovietica, armata romana 1944

Raspunderi ce revin persnoalului fortelor armate cu privire la integrarea prevederilor DIU in procesul de instruire

Lumea de azi oferă un tablou sumbru. Conflictele armate sunt tot mai numeroase. Evident că şi violările D.I.U. sunt tot mai grave. România, ca stat care a ratificat Convenţiile de la Geneva „s-a angajat să respecte şi să facă să fie respectate Convenţiile şi Protocolul adiţional I în toate împrejurările”. Astfel, comandanţii militari au trecut la a se asigura că membrii forţelor armate plasate sub comanda lor cunosc obligaţiile cuprinse în convenţii şi protocoale ( art. 87 din Protocol). Nici consilierii juridici nu au o responsabilitate de neglijat în integrarea prevederilor D.I.U., în procesul de instruire. Pentru militari, ca profesionişti ai mijloacelor de luptă, cunoaşterea şi respectarea principiilor şi normelor D.I.U. este o chestiune de ordine şi disciplină militară.

Alte referate despre: fortele armate, fortele armate romane in sprijinirea popluatiei civile, controlul democratic asupra fortelor armate

Sticla - Proiect

Din sticla se poate confectiona si vesela
Sunt construite cani, farfurii, pahare, si multe alte chestii interesante.
Unele pot fi impodobite cu desene facute fie cu sticla de alta culoare ori inscriptionate cu raza laser un proces de altfel mai scump
Un ceainic asemanator unei veioze din sticla cu model asemanator portelanurilor chinezesti
Un platou pentru servirea midii lor cu un model foarte folosit in Sicilia tip mozaic

Alte referate despre: referat despre sticla, materii prime si materiale din sticla, despre sticla
Referate afisate : 16
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles