Sticla armata referat

Sticla armata si cu relief

Pe transportatoare a maşinii laminare se află o rolă care se roteşte liber, pe care se introduce bobină cu plasă metalică. Capătul liber se lasă pe suprafaţa sticlei înaintea rolelor laminare şi se instalează în ea cu ajutorul rolelor ondulate. Metalul plasei la temperaturi înalte are posibilitatea să acţioneze corespunzător la masă de sticlă, colorînd-o în culoare galbenă. Înafară de aceasta, gazele formate în urma reacţiei apare bule de aer, de aceea pentru sticla armată se foloseşte plasa răsucită, specială pregătită din cablu călit prin încălzire – constructiv cu conţinut mic de carbon cu diametru 0,45 – 0,5 mm.

După ГОСТ cablu nu trebuie să aibă la suprafaţă uzură, murdărie, care produc o culoare puternică ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 8kb
Downloads: 371
Materia: Diverse

Cuptorul de topit sticla

În această regiune continuă limpezirea masei de sticlă. În regiunea de limpezire la graniţa spumei de fierbere urmează de a menţine cea mai ridicată temperatură a cuptorului după graniţa spumei – temperatura maximă a masei de sticlă. După care temperatura cuptorului şi a topiturii treptat se micşorează. În procesul răcirii se termincă limpezirea masei de sticlă. În zona răcirii suprafaţa masei de sticlă se curăţă de „ondulaţii” şi devine oglindită. Aici masa de sticlă obţine omogenitatea temperaturii. Dacă suprafaţa masei de sticlă la capătul bazinului de fierbere şi în zona răcirii nu are aspectul oglinzii, acecasta poae fi explicat în modul următor: sau fierberea şi limpezirea nu se termină în limitele graniţilor determinate, sau flăcările arzătoarelor, încălzesc prea tare suprafaţa masei de sticlă ceea ce duce la apariţia bulelor.

Alte referate despre: cuptor de topit sticla, cuptorul de topit sticla, cuptor pt topit sticla

Blocuri de sticla

Blocurile de sticla sunt pe larg folosite la construcţia clădirilor, avînd atît funcţie decorativă cît şi cea de termoizolare. Din blocurile de sticlă în formă de paralelepiped, cilindru, prismă sau alte forme se zidesc construcţii îngrăditoare translucide, se zidesc pereţi, pereţi intermediari, acoperiri.O răspîndire mai largă au obţinut blocuri din sticlă cu goluri sudate. Construcţia raţională a blocurilor de sticlă cu goluri, prezenţa camerei de aer vacumate, tehnologia modernă de producere mecanizată în flux asigură eficacitatea tehnico-economică de producere a lor.

Alte referate despre: blocuri de sticla, blocuri din sticla, scurt istoric blocuri de sticla

Sticla cu multe straturi

Sticle încovoiate pentru automobile.
În calitate de strat intermediar folosim peliculă butafolă, care se deosebeşte cu o mare transparenţă, rezistenţă la lumină, la încgeţ, capabil să se lege strîns cu sticla şi cu o rezistenţă îndeajuns şi rezistenţa la umezire. Pelicula butafol – este un product polimer sintetic cu grosimea 0,35 – 0,5 mm vine la uzină cu grosimea de o fîşie lată (cu lăţimea de 1 100 mm) învălăcită cu ruloane.

Alte referate despre: sticla cu multe straturi, referat sticla cel mult 2 pagini, referat autocad desenarea pe mai multe straturi

Placi de sticla emaliate

Plăcile emailate se produc în general mărimea 150x150 şi 150x75 mm, şi grosimea 4x5 mm.Pentru acoperirea plăcilor se foloseşte smalţul titanic, care le redă o culoare albă-lăptoasă. Cerinţele necesare la amaluri este corespunderea coeficienţilor delatării termice a smalţului şi sticlei. Pentru vopsirea plăcilor în alte culori la fiecare 100 kg de amaluri alb-lăptos adăugăm 0,5 kg Cr2O3 (de culoare galbenă), 1 kg CuO şi 0,2 kg Cr2O3 (de culoare verde), 0,5 CaO (de culoare albastră).
Pentru întărirea plăcilor la pereţii de căptuşeală se folosesc următoarele materiale de construcţii: (de exemplu, ciment portland de marca 300 şi nisip).

Alte referate despre: placi de sticla emaliate, placi de sticla, placi din sticla

Proiect beton armat

Se dispune pentru preluarea eforturilor de contractii ,temperatura ,pentru fixarea etrierilor si pot fii luate in calcul ca armatura A'a.Barele de montaj se inadesc prin suprapunere pe o lungime de 100 o 150 (mm).La grinzile cu h a�" 70 (cm) ,pe fetele laterale se pun bare longitudinale de montaj la distante de 30 o 40 (cm).

Alte referate despre: beton armat, plansee din beton armat, betonul armat

Beton armat

Sa se proiecteze planseul din beton armat peste parterul unei constructii alcatuite din doua corpuri conform schiei de mai jos.
Dimensiunile interioare ale celor 2 corpuri precum si distributia elementelor structurale ale planseelor sunt prevazute în anexa, functie de numarul de ordine “n” al studentului.
Zidaria exterioara se realizeaza din caramida cu goluri verticale cu grosimea de 30 cm.
Corpurile A si B sunt despartite printr-un rost de tasare.
Încarcarile utile corespunzatoare fiecarui corp sunt prevazute în anexa si sunt de asemenea diferentiate functie de numarul de ordine.
Pardoseala peste planseele ce se proiecteaza se realizeaza din mozaic turnat în câmp continuu de 1 cm grosime, pe o sapa de egalizare din mortar, de ciment, de 3 cm grosime.
La stabilirea încarcarilor nu se ...

Alte referate despre: placa beton armat, placa de beton armat, referat beton armat

Procedeul Wood de fabricare a tuburilor de sticla

Maşina Wood este folosită pe 4 nivele fiecare nivel fiind echipat astfel:
- Nivelul I : dispozitivul de schimbat duza şi instalaţia de aer comprimat;

Alte referate despre: fabricarea tuburilor de sticla, tuburi de sticla, procedeul bayer de fabricare a aluminei

Poliesteri armati cu fibra de sticla

Poliesteri armati cu fibra de sticla
Produsele din PAFS se pot realiza manual sau folosind matriţe de presare, prin depunere de straturi de fibră de sticlă şi impregnarea lor seccesivă cu răşină poliesterică. La încheierea reacţiei de polimerizare, acest stratificat copiază forma matriţei pe care a fost depus iniţial.

Alte referate despre: poliesteri armati cu fibra de sticla, fisa post muncitor poliester armat cu fibra de sticla, poliester armat cu fibra de sticla

Sticla

Sticlele colorate se topesc in creuzete cu capcitati de ordinul sutelor de liri sau in cuptoare mici in care temperatura, si mai ales caracterul mediului, se pot controla riguros. Sticlele colorate se utilizeaza in afara obiectelor de menaj, in numeroase domenii importante. Mari consumatori de sticla colorata sunt transporturile aeriene, navele, terestre. Semnalizarile luminoase in transporturi au o deosebita importanta culorile utilizate deobicei, fiind rosul, verde, albastru si galben.

Alte referate despre: sticla, sticla referat, referat sticla

Sticla

Dupa ce s-a pastrat intacta in mormantul in care s-a gasit, timp de 14 sec., a fost cumparata de ducele de Portland si expusa apoi in British Museum din Londra. Aici, in 1845, a fost sparta cu un baston de un visitator nebun. Vasul a fost reconstituit din cioburi iar specialisti au executat 2 copii foarte asemanatoare.

Alte referate despre: referat despre sticla, materii prime si materiale din sticla, despre sticla

Armata romana

Armata este unul dintre instrumentele care au permis micii cetati din Campia Latium sa devina centrul unui imens imperiu. Serviciul militar era obligatoriu pentru toti cetatenii intre 17 si 18 ani.Cei intre 17-46 de ani (iuniores) formau armata de campanie,iar cei intre 47-60 de ani (seniores) constituiau armata sedentara,de garnizoana si ocupatie.

Alte referate despre: armata romana, armata romana referat, armata romana referat latina

Sticla

d. Colorantii sunt oxizi sau saruri metalice care se folosesc pentru a da diferite culori sticlei; oxizii de fier – verde-albastrui, oxidul de cobalt – albastru, oxidul de crom – verde etc.

Alte referate despre: sticla referat cu imagini, materiale din sticla, sticla referat chimie

Armata dacica

Pe vremea lui Decebal numarul soldatilor din armata a scazut la 100.000 si in primul razboi din 101-102 en, o armata romana de 150.000 de soldati, specializata in cuceriri nu a reusit sa infranga armata dacica. In al doilea razboi cu forte sporite, chiar ajunsa la Sarmizegetusa, capitala Daciei nu a reusit sa f ie invinsa decat prin tradare, fiind lasata fara conductele de alimentare cu apa.

Dacii traind la granita cu cel mai mare Imperiu al antichitatii, intr-un spatiu geografic aflat la intersectia traseelor triburilor migratoare, si dupa un mod de viata mereu in contact cu animalele salbatice ii indreptateau pe Dio Chrysostomul sa spuna "acolo la ei [geti] puteai sa vezi peste tot sabii, platose, lanci, peste tot cai, peste tot arme, peste tot oameni inarmati" si pe Lucian "de cate ori am privit tara getilor, i-am vazut razboindu-se".

Alte referate despre: armata dacica, legiuni dacice in armata romana, lupul dacic

Raspunderi ce revin persnoalului fortelor armate cu privire la integrarea prevederilor DIU in procesul de instruire

România, ţară care este parte la toate tratatele internaţionale cu caracter umanitar, avea până la cel de-al doilea război mondial legi şi regulamente la cele mai înalte standarde umanitare internaţionale.
Paralel cu elaborarea actelor normative interne, Ministerul de Război a luat măsuri de a instrui forţele armate la toate eşaloanele, cu normele D.I.U., în virtutea angajamentelor asumate de guvernul român prin ratificarea tratatelor respective.

Alte referate despre: fortele armate, fortele armate romane in sprijinirea popluatiei civile, controlul democratic asupra fortelor armate

Armata Romana si Astra

Nu dimensiunea documentului ni se pare importanta. De fapt este o adresa inaintata Despartamantului Astra Tg. Secuiesc de Serviciul cancelariei Regimentul I Vanatori "Regele Ferdinand Catre Societatea Astra Despartamantul Tg. Secuiesc: Inaintam cu aceasta suma de 1700 lei, suma depusa de ofiterii notati pe verso dupa cum se observa in dreptul fiecaruia, de a carei primire va rugam a ne raspunde".

Alte referate despre: ziua armatei romane, referat la istorie 25 octombrie ziua armatei romane, armata romana latina
Referate afisate : 16
Medie note: 8.53 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles