Sticla referat

Sticla spumanta

Sticla spumanta reprezintă un material uşor cu pori din sticlă, unde porii sînt amplasaţi uniform cu diametrul 0,1 – 5 mm dispărţiţi de pereţii subţiri. Porii în sticlă spumantă se pot primi: a)a introduce în componenţă materialului de fierbere o substanţă care ajută la formarea spumei în procesul de fierbere a sticlei;b)topirea sticlei cu ajutorul gazelor şi aerului; c)formarea spumei de sticlă înmuiată sub vamm;

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 1095
Materia: Diverse

Blocuri de sticla

În afară de acestea blocurile de sticlă se clasifică:
a)după configuraţie – patrate, unghiulare şi radiale.
b)după constituţie şi proprietăţi de iluminare – în decorative, cele ce propagă raze, cele ce îndreaptă razele şi translucide.
c)după construcţia suprafeţei interioare – cu un singur gol şi cu 2 goluri.

Blocurile cu goluri pot fi sudate cu cameră ermetică vacumată şi suflate la presă cu cameră nevacumate. Blocurile de sticlă compacte se produc în formă de plăci sau lentile; cele cu goluri – patrate, dreptunghiulare, triunghilare, rotunde, romb şi diferite forme. Pentru asigurarea caracteristicilor necesare de iluminare şi estetice blocurile de sticlă se produc cu diferite ornamente şi striate din pasta de sticlă în coloră şi colorată.[22]

Alte referate despre: blocuri de sticla, blocuri din sticla, scurt istoric blocuri de sticla

Cuptorul de topit sticla

Pe măsura fierberii stratul de şarjă se desparte în insuliţe înconjurate de spumă, care se întinde aproximativ pînă la jumătatea cuptorului, în aproprierea insuliţilor de şarjă ce nu s-au topit; mai apoi în ea rîmin doar bule şi incluziuni de gaze. Partea bazinului de fierbere acoperită de şarjă şi spumă de fierbere, se numeşte regiune de fierbere; după limitele ei suprafaţa topiturii poate fi acoperită de adunări de bule, din cauza cărora suprafaţa pare „ondulată”.

Alte referate despre: cuptor de topit sticla, cuptor pt topit sticla, cuptorul de topit sticla

Placi de sticla emaliate

Pentru uscarea smalţului se folosesc lămpile infraroşii. Coacerea şi recoacerea plăcilor se face ori în cuptoarele tunel ori în cuptor de tip conveier. Ambele tipuri de cuptoare au înclăzitoare electrică precum limita cheltuielei energiei electrice este aproximativ aceiaşi – 23 kw la 1 m2 de plăci. În cuptoarele tunel plăcile se aranjează în vagonete după mărimea în plan 1x1 m, după care sînt transportate prin tunel. În procesul coacerii părticelele de nisip se alipesc la partea dosală a plăcii, ce duce la o contopire mai bună a lor cu mortarul la căptuşirea pereţilor. Productivitatea cuptorului este de 100 000 m2/an.

Alte referate despre: placi de sticla emaliate, placi de sticla, placi din sticla

Sticla cu multe straturi

Sticle încovoiate pentru automobile.
În calitate de strat intermediar folosim peliculă butafolă, care se deosebeşte cu o mare transparenţă, rezistenţă la lumină, la încgeţ, capabil să se lege strîns cu sticla şi cu o rezistenţă îndeajuns şi rezistenţa la umezire. Pelicula butafol – este un product polimer sintetic cu grosimea 0,35 – 0,5 mm vine la uzină cu grosimea de o fîşie lată (cu lăţimea de 1 100 mm) învălăcită cu ruloane.

Alte referate despre: sticla cu multe straturi, referat sticla cel mult 2 pagini, referat autocad desenarea pe mai multe straturi

Sticla termica

Plăcile sînt tăiate din foi obţinute prin metoda laminării periodice sau continuă de asemenea în forme şi se şlefuiesc. După condiţiile de exploatare ele trebuie să suporte tensiuni mecanice şi impactul termic şi acţiunea chimică a apei fierbinţi şi a locurilor de presiune.

Alte referate despre: sticla termica, se taie sticla termica, cum se taie sticla termica

Covoarele din placi de sticla mozaica

Din 1m de madă de sticlă se primeşte 100 m2 de covoare din plăci de sticlă. O secţie produce 0,5 mil m2 de plăci în un an. Coloranţii se pot pune în şahtă (în cazul acesta se vopseşte toată masa de sticlă în cuptor bazin) sau în canal luat departe de cuptor. În cazul acesta răspîndirea vopsirii în masa de sticlă se colorează din cauza aerului produs.

Alte referate despre: placi de sticla mozaic, placa din sticla, sticla mozaicata

Sticla de cuart

Articolele de cuarţ pot rezista la încălzire pînă la temperaturi înalte cu răcire bruscă a aerului sau apei. Temperatura posibilă de încălzire dacă este mare, cu atît articolul este mai subţire. Pentru pahare chimice ea poate atinge 1000 grade C, dar pentru plastine cu grosimea de 20-30 mm – 450-500 grade C.

Alte referate despre: sticla de cuart, sticla geam cuart, sticla de cuart-referat

Sticla armata si cu relief

Sticla armata si cu relief se fabrică pe calea aşezării în sticla armaturii – plasa de metal.Plasa de metal poate avea o formă patriatică sau în formă de romb. Armatura ridică rezistenţa sticlei8 şi formează o carcasă, care nu dă voie sticlei să se distrugă în timpul păliturii, şi de asemenea în timpul acţiunii temperaturilor mari, adică în timpul incidentului.

Alte referate despre: sticla armata, sticla armata referat, sticla de geam cu relief

Procedeul Wood de fabricare a tuburilor de sticla

Deasupra ei se află un capac şi un maşon cilindric din şamotă, care înconjoară porţiunea de tragere a ţevii. Chiuveta este prevăzută cu două deschideri diameral opuse.Una din deschideri este legată, printr-un jgheab, de cuptorul din care curge sticla , iar cealaltă are un deversor şi serveşte la scurgerea surplusului de sticlă din chiuvetă.

Alte referate despre: fabricarea tuburilor de sticla, tuburi de sticla, procedeul bayer de fabricare a aluminei

Fibrele de sticla

Diametrul fibrelor de sticlă variază de la 1,1 pînă la 100mc, inclusiv textilele 1-11, termoizolanţa ultra subţire – pînă la 1, foarte subţire -1-2, subţiri -3-10, îngroşate 11-20, groase mai mari de 20, pentru armarea materialului plastic - 5-20, pentru fabricarea unor articole speciale – 9-100. La fibrele de sticlă cu diametrul pănă la 10mc este specifică clasificarea ceea ce nu e caracteristic pentru sticlă. Deoarece din ele se poate de prelucrat la maşinele textile diferite ţesăruri.

Alte referate despre: fibra de sticla, fibre de sticla, fibra de sticla referat

Consum de energie la producerea sticlei

Dacă nu se procedează aşa, atunci, în cazul sticlei, consumul de energie termică concentrat într-un singur agregat termotehnologic - cuptorul de topit sticla - apare într-adevăr foarte mare faţă de consumul de energie disipat pe mai multe utilaje şi agregate, aflate în secţii sau chiar întreprinderi diferite, specific altor materiale şi produse.

Alte referate despre: consum de energie la producerea sticlei, consumul de energie la producerea sticlei, cata energie se consuma pentru producerea sticlei

Titanicul-mormant sau mina de aur

Cum este cu putinţă ca toate aceste obiecte să se găsească la un loc pe fundul mării? Aparţinuse, oare, pantoful mai mare vreunei mame care pieptănase părul lung al fiicei sale? Cum arăta chipul fetei care poate s-a privit cândva în această oglindă? Puţin mai încolo se aflau alţi pantofi: o pereche ai unei tinere fete şi, aproape, o altă pereche, lângă ceea ce părea a fi pelerine unui marinar. O pereche de pantofi nu poate să cadă 3800 de metri şi să ajungă aşa pe fund. Doar dacă au “călătorit” împreună. Cercetătorul american Robert D. Ballard a descoperit Titanicul în urmă cu aproximativ 20 de ani când făcea parte dintr-o echipă franco-americană.

Alte referate despre: rezumat mina de aur, mina de aur, cauta referat mina de aur

Sticla - Proiect

Din sticla se poate confectiona si vesela
Sunt construite cani, farfurii, pahare, si multe alte chestii interesante.
Unele pot fi impodobite cu desene facute fie cu sticla de alta culoare ori inscriptionate cu raza laser un proces de altfel mai scump
Un ceainic asemanator unei veioze din sticla cu model asemanator portelanurilor chinezesti
Un platou pentru servirea midii lor cu un model foarte folosit in Sicilia tip mozaic

Alte referate despre: sticla, sticla referat, referat sticla

Sticla

Sticla
Sticlele sunt un amestec de dioxid de siliciu si silicatii ai diferitelor metale. Sunt materiale necristalizate (amorfe), cu rezistenta mecanica si duritate mare, cu coeficient de dilatare mic. La temperaturi mai inalte se comporta ca lichidele subracite cu vascozitate mare. Nu au punct de topire definit. Prin incalzire se inmoaie treptat, ceea ce permite prelucrarea sticlei prin suflare, presare, turnare, laminare.

Alte referate despre: referat despre sticla, materii prime si materiale din sticla, despre sticla

Sticla

Sticla
Nu este surprinzător că secretul nu a putut fi păstrat mult timp : arta fabricării sticlei este foarte simplă şi materialele prime foarte abundente. Sticla este un amestec de siliciu si hidroxizi alcalini , de sodiu sau potasiu.Ca sa facem sticla avem nevoie numai de nisip curat (bioxid de siliciu), piatra de var, carbonat de potasiu sau de sodiu si caldura.Daca aceasta caldura este suficienta, materialele se topesc formand sticla.Dificultatile stau numai in obtinerea materiilor prime in stare curata.Chiar cea mai neinsemnata impuritate poate altera calitatea sticlei.Aici sta tot secretul . Aproape oricine poate fabrica sticla , dar sticla buna sau sticla cu proprietati speciale –aceasta ...

Alte referate despre: sticla referat cu imagini, materiale din sticla, sticla referat chimie

Poliesteri armati cu fibra de sticla

Poliesteri armati cu fibra de sticla
Produsele din PAFS prezintă unele calităţi net superioare materialelor tradiţoinale, care le-au impus mai întâi în industria chimică (deosebit de rezistente la coroziune prin alegerea adecvată a răşinii de impregnare) şi ulterior în multe alte domenii (construcţii, transporturi, industria electronică, bunuri de larg consum). Dintre calităţi amintim:
- rezistenţă la coroziune
- raport proprietăţi fizico-mecanice / greutate comparabil cu al metalului
- manevrabilitate, montaj facil
- densitate redusă faţă de metal
- gamă largă de forme şi culori

Alte referate despre: poliesteri armati cu fibra de sticla, poliester armat cu fibra de sticla, fisa post muncitor poliester armat cu fibra de sticla

Sticla

Rolul materiilor principale si secundare in formarea proprietatilor sale
Materiile prime principale:
- VITRIFIANTI
- FONDANTI
- STABILIZANTI

Alte referate despre: sticla optica, orice carte este o sticla aruncata in mare, referate despre sticla

Istoria milenara a sticlei

Istoria milenara a sticlei
Intr-o localitate din apropierea Bagdadului s-a gasit un cilindru din sticla albastru-deschis, fara incluziuni sau defecte, datata la circa 2700 ani i.e.n. Calitatea deosebita a sticlei atesta existenta unei indelungate experiente si ca atare se presupune ca in Asia sticla era cunoscuta inaintea Egiptului. Se estimeaza ca producerea unor vase in intregime din sticla a inceput cu 700 de ani i.e.n. Atunci modelul era confectionat din argila nisipoasa care era inmuiat in topitura de sticla. Sticla ce adera la model era incalzita in flacara pentru a se distribui uniform si a se netezi. Dupa racire miezul era indepartat treptat.

Alte referate despre: istoria milenara a sticlei, istoria si evolutia sticlei, istoria sticlei

Arhiectura din a treia generatie (romantica)

Primele incercari 1867 ale gradinarului francez Joseph Monier de a executa unele elemente de constructii din beton armat au dus destul de repede la crearea noului material de constructii, produs artificial rezultat din ciment, pietris si apa cu armature de otel capabil sa ia orice forma putand fi fabricat pe loc in incinta santierului.
In evidentierea calitatilor betonului armat trebuie mentionat in primul rand aportul principalului component – cimentul – fabricat in 1824 dupa un nou procedeu de catre englezul Joseph Aspdin (1779-1855). Acesta a patentat cimentul Portland, obtinut din calcar si argila, materii prime transformate in pasta uscata si arsa pana la degajarea completa de dioxid de carbon (900-1000 grade Celsius) si apoi macinata fin. Aspdin a infiintat prima fabrica de ciment Portland in Wakefield, Anglia.
Betonul armat a urmat o dezvoltare rapida, mai ales dupa fundamentarea teoretica a calculului si realizarea de noi tipuri de constructii ...

Alte referate despre: generatia romantica, roboti generatia a treia, motive romantice scrisoarea a treia
Referate afisate : 20
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles