Sticla referat chimie

Sticla spumanta

d)formarea spumei de sticlă formată aduce la formarea lucrurilor din spumă, de exemplu: - a rădăcinii de săpun la temperatura joacă de structură fixată aglomerînd părţi de sticlă.

Aglomerarea amestecului pulberent al sticlei cu corpuri gazoase. În industrie scara sticlei spumante ca şi în fosta URSS ca şi în alte ţări se primesc prin metoda pulberării.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 1094
Materia: Diverse

Blocuri de sticla

Blocurile de sticla sunt pe larg folosite la construcţia clădirilor, avînd atît funcţie decorativă cît şi cea de termoizolare. Din blocurile de sticlă în formă de paralelepiped, cilindru, prismă sau alte forme se zidesc construcţii îngrăditoare translucide, se zidesc pereţi, pereţi intermediari, acoperiri.O răspîndire mai largă au obţinut blocuri din sticlă cu goluri sudate. Construcţia raţională a blocurilor de sticlă cu goluri, prezenţa camerei de aer vacumate, tehnologia modernă de producere mecanizată în flux asigură eficacitatea tehnico-economică de producere a lor.

Alte referate despre: blocuri de sticla, blocuri din sticla, scurt istoric blocuri de sticla

Cuptorul de topit sticla

În această regiune continuă limpezirea masei de sticlă. În regiunea de limpezire la graniţa spumei de fierbere urmează de a menţine cea mai ridicată temperatură a cuptorului după graniţa spumei – temperatura maximă a masei de sticlă. După care temperatura cuptorului şi a topiturii treptat se micşorează. În procesul răcirii se termincă limpezirea masei de sticlă. În zona răcirii suprafaţa masei de sticlă se curăţă de „ondulaţii” şi devine oglindită. Aici masa de sticlă obţine omogenitatea temperaturii. Dacă suprafaţa masei de sticlă la capătul bazinului de fierbere şi în zona răcirii nu are aspectul oglinzii, acecasta poae fi explicat în modul următor: sau fierberea şi limpezirea nu se termină în limitele graniţilor determinate, sau flăcările arzătoarelor, încălzesc prea tare suprafaţa masei de sticlă ceea ce duce la apariţia bulelor.

Alte referate despre: cuptor de topit sticla, cuptor pt topit sticla, cuptorul de topit sticla

Placi de sticla emaliate

Smalţul este fiert în cuptoare rotative la temperatura 1300-1350 grade C. Smalţul fiert este granulat în apă, se fărîmă cu ajutorul morilor aferice, după care absorbantul primit se toarnă în malaxor, din care se umplă pulverizatoarele.

Alte referate despre: placi de sticla emaliate, placi de sticla, placi din sticla

Sticla cu multe straturi

Pentru preîntîmpinarea lipirii făşiilor în rulon suprafaţa fîşiilor se presoară cu bicarbonat cu Natriu. Pentru formarea stratului organic lipitor se poate folosi în loc de peliculă un monomer semilichid. Prin regimul corepunzător de prelucrare termică introdus între sticle monomerul se scurge uniform pe sticlă şi formează o peliculă tare.

Alte referate despre: sticla cu multe straturi, referat sticla cel mult 2 pagini, referat autocad desenarea pe mai multe straturi

Sticla termica

Pentru presiunile pînă la 4 MPa sînt utilizabile sticlele puţin cristaline pentru presiuni de pînă la 6 MPa – sticlele alumoborosilicatice. Pentru presiuni de circa 10 MPa – sticle borosilicatice cu conţinut înalt de bioxid de siliciu şi pentru presiuni mai mari de 10 MPa – sticle cu conţinut înalt de zirconiu. Şarja pentru sticlele termorezistente se prepară cu conţinut mare de Zr se introduce cu concentrat de zirconiu iar nisipul este preventiv măcinat în mori vibrante.

Alte referate despre: sticla termica, se taie sticla termica, cum se taie sticla termica

Covoarele din placi de sticla mozaica

Pe principalul 7 lenta cu ouăşoarele pline se acoperă cu hîrtie 8, unse pe o parte unse cu clei cu ajutorul mecanismului închietor 9. În timpul această hîrtie se lipeşte de valurile de rezină 10. la plită, pregătindu-se să cadă din ouăşoare.

Alte referate despre: placi de sticla mozaic, placa din sticla, sticla mozaicata

Sticla de cuart

La începutul topirii în cuptoare se află vid de 10 la a 13 – 10 la a 14 mm.pm.cm. pentru a extrage gazele din topituri, iar la sfîrşitul topiturii presiunea se majorează pînă la cea atmosferică pentru topirea bulelor mărunte. Aşa cuptoare, numite vid-atmosferice sînt folosite la fabricarea ţevilor de cuarţ. Tehnologia de producere a altor articole cere ca presiunea în cuptoare la sfîrşitul topirii să se majoreze pînă la 15-25 amm – aşa cuptoare se numesc vid-compresionale, presiunea apare datorită gazelor inerte (azot).

Alte referate despre: sticla de cuart, sticla geam cuart, sticla de cuart-referat

Sticla armata si cu relief

Marginile sticlei armate nu se taie. Banda se întretaie pe foaia formatului dat. Sticla armată spre topire nu merge, ea poate fi întrebuinţată în timpul fierberii sticlei întunecoase, de exemplu, sticla verde a garoafelor.

Alte referate despre: sticla armata, sticla armata referat, sticla de geam cu relief

Fibrele de sticla

Rezistenţa fibrelor de sticlă depinde de diametru fibrelor, de condiţiile prelucrării lor şi de conţinutul chimic al sticlei. A fost stabilit că rezistenţa fibrelor de sticlă la micţorarea diametrului de la 20 pînă la 2 mc, creşte aproximativ de 10 ori. Fibrele neîntrerupte sunt folosite pentru prelucararea ţesăturilor din sticlă, maselor plastice cu fibre de sticlă şi articolelor hidroizolante.

Alte referate despre: fibra de sticla, fibre de sticla, fibra de sticla referat

Titanic

La pupă, chiar în dreptul primei cale, se pot observa trei locuri separate de “aterizare” pentru submersibile. Distrugerile făcute în puntea de oţel erau evidente; petele gălbui-strălucitoare din metal sfărâmat, cu partea centrală înnegrită, expun atacului bacterian noi straturi din corpul navei greu încercate. Gabia din care marinarul de veghe Frederick Fleet, în vârstă de 24 de ani, urlase cu mai bine de nouăzeci de ani în urmă: „Aisberg drept în faţă!” nu mai există. Probabil că se prăbuşise ceva mai devreme printr-o spărtură din corpul vasului. Spre partea de la pupă mai sunt şi alte avarii apărute în zona cabinelor căpitanului şi secundului.

Alte referate despre: titanic vals, titanic vals rezumat, titanic vals-rezumat

Sticla - Proiect

Obiect folosit alaturi de o rama in constructia locuintelor.
Rama asigura contactul shi etanseitatea la extremele geamului iar geamul propriu zis permite patrunderea luminei dar ne fereste de lucrurile rele facute de “Mama Natura”
Sticla pentru geam era confectionata prin metoda suflatului un maistru sufla din sticla un cilindru de un metru lungime care era apoi taiat in geamuri si vandute la preturi foarte mari .

Alte referate despre: sticla, sticla referat, referat sticla

Sticla

Sticla
Pe la începutul erei noastre vasele de băut erau destul de răspîndite.Se povesteşte că împăratul Nero a plătit o avere pentru obiecte din sticlă, dar oricine putea să cumpere pentru o monedă de aramă un pahar de apă pe străzile Romei. Roma devenise centrul industriei în lumea antică. Arta suflării sticlei a trecut de la Roma la coloniile romane.Fabrici de sticlă s-au născut în Spania şi Franţa. Totuşi , ele nu au supravieţuit căderii Romei , cînd arta fabricării sticlei şi-a găsit centrul nou la Constantinopol. O dată cu căderea Constantinopolului , centrul a revenit pe pămîntul Italiei , la Veneţia.

Alte referate despre: referat despre sticla, materii prime si materiale din sticla, despre sticla

Poliesteri armati cu fibra de sticla

Poliesteri armati cu fibra de sticla
Materialele prime de bază sunt:
• Impregnantul – monomerul nesaturat în soluţie de stiren; acesta poate fi un produs de condensare între un acid dibazic (de exp. acizii ftalici: ortoftalic, izoftalic sau tereftalic) şi un dihidroxialcool cu legături nesaturate în catenă; peroxidul (de benzoil, de metil-etil cetonă, etc.) cu rol de catalizator; săruri de cobalt în stiren cu rol de accelerator

Alte referate despre: poliesteri armati cu fibra de sticla, poliester armat cu fibra de sticla, fisa post muncitor poliester armat cu fibra de sticla

Sticla

Dupa ce s-a pastrat intacta in mormantul in care s-a gasit, timp de 14 sec., a fost cumparata de ducele de Portland si expusa apoi in British Museum din Londra. Aici, in 1845, a fost sparta cu un baston de un visitator nebun. Vasul a fost reconstituit din cioburi iar specialisti au executat 2 copii foarte asemanatoare.

Alte referate despre: sticla referat cu imagini, materiale din sticla, sticla referat chimie

Sticla

EXEMPLE
- oxizii de fier – verde-albastrui;
- oxidul de cobalt – albastru;
- oxidul de crom – verde.

Alte referate despre: sticla optica, orice carte este o sticla aruncata in mare, referate despre sticla

Recilarea sticlei

Sticlele colorate.Se obtin daca se adauga in topitura unii oxizi metalici (de Fe,Co,Cr,Cu etc.), care formeaza silicatii colorati. In industria sticlei se utilizeaza drept coloranti un numar foarte mare de substante care se incadreaza de obicei in trei categorii: colorantii ionici, colorantii moleculari si colorantii coloidali.

Alte referate despre: fabricarea sticlei, proprietatile sticlei, istoria sticlei

Istoria milenara a sticlei

Istoria milenara a sticlei
Pe la inceputul erei noastre a fost descoperit procedeul de fasonare a obiectelor din sticla goale in interior, prin suflare. Se pare ca faptul a avut loc in Siria, dar mestesugul s-a raspandit repede in tot Imperiul roman. Unele surse atribuite romanilor aceasta descoperire. Prin anul 200 Alexandria (Egipt) era un important centru de productie a obiectelor din sticla. Mestesugul a fost preluat de Roma, unde un sfert din locuitori traiau de pe urma lui.

Alte referate despre: istoria milenara a sticlei, istoria si evolutia sticlei, istoria sticlei referat

Arhiectura din a treia generatie (romantica)

Arhitectura din a treia generatie (incep. sec. al XIX-lea)

Alte referate despre: generatia romantica, roboti generatia a treia, motive romantice scrisoarea a treia

Uraniul

Uraniul
In industria chimica se utilizeaza catalizatori pe baza de uraniu , prima mentiune in acest sens apartinandu-i lui Fritz Haber care a sugerat folosirea carburii de uraniu drept catalizator la fabricarea amoniacului din azot si hidrogen . Utilizarea cea mai larga a uraniului in procesele de cataliza se intalneste insa la convertirea titeiului in gaze combustibile ( pentru uz casnic ) in prezenta de oxid de uraniu . de fapt catalizatorul consta dintr-un amestec de oxizi de nichel si de uraniu pe un suport de alumina si se caracterizeaza printr-o stabilitate foarte mare , posibilitatea de indepartare a sulfului din titei si rezistenta fata de depunerile de carbon . Firma Standard Oil of Ohio a elaborat si utilizeaza un catalizator pentru fabricarea acrilonitrilului din propilena .

Alte referate despre: uraniul, uraniul referat, izotopii uraniului
Referate afisate : 20
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles