Stiluri de conducere

Comunicarea in stiluri de conducere

Faptul ca ierarhia ca mod de organizare a unei structuri coexista cu reteaua se poate explica prin nevoia de transparenta si de aplicare a legii dar si de decizie la baza piramidei. In era informatiei, managerul este dependent de specialist, el nu mai poate detine intreaga informatie. In plus, prin extindere, managerul de virf tinde sa piarda teren, devine mai degraba o piedica. Avantajele pe care le aduce reteaua(ca grup de prieteni, ca o comunitate profesionala, sau religioasa sau politica) tin de rapiditatea cu care circula informatia.

Dezavantajele retelei se refera la nepotism, nereceptivitate la nou, endogamie, e.t.c. Ierarhia este o sursa de ordine. Acolo unde se instaleaza nepotismul sau clientelatul e nevoie de o decizie de sus in jos, ferma, clara, corecta. Intervine liderul formal. Liderul nu este o persoana izolata, comportamentul si atitudinea sa nu tin de spatiul privat. Atitudinea liderului se reflecta in comportamentele subordonatilor.

Pentru a ilustra aceasta dependenta ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 407
Materia: Comunicare

Comunicarea non verbala

Pentru a fi un manager eficienti in negociere, trebuie sa comunicam bine. De aceea, trebuie sa avem mare grija in ceea ce priveste dinamica elementelor de baza in comunicare, de capacitatea de a imbunatati abilitatile de comunicare, de utilizarea tehnicilor eficiente de promovare si imbunatatire a relatiilor interpersonale.Intr-un sens foarte larg comunicarea desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la altul, aceste elemente fiind de natura biologica tehnologica sau sociala. In sensul strict, el se limiteaza la acest ultim aspect si poate fi definit ca un proces prin care membrii grupului interactioneaza in cadrul finalitatilor de supravietuire a acestuia prin mijlocirea unor semnale mai mult sau mai putin specifice.

Alte referate despre: comunicarea non verbala, comunicarea non-verbala, comunicare non verbala

Tehnici de negociere si comunicare

Se negociaza inchirierea unui spatiu pentru birouri, intr-un imobil din zona centrala a capitalei, unde obiectul negocierii a inclus urmatoarele elemente: marimea spatiului, durata contractului, nivelul chiriei, amenajarile suplimentare solicitate de chirias.
Pe parcursul discutiilor, partile afla numeroase lucruri una despre cealalta. Ele ajung sa cunoasca mai bine nevoile partenerului. Pe aceasta baza pot apare oportunitati noi de extindere sau modificare a negocierii. Ca exemplu de extindere a obiectului, propunem urmatoarele:
- contributia chiriasului sau proprietarului pentru reparatiile instalatiilor, pe durata de inchiriere;
- curatenia in sediul inchiriat poate fi asigurata, contra cost, de proprietar. S-a ajuns la discutarea acestui subiect, deoarece reprezentantii firmei inchirietoare au mentionat in discutii dificultatile avute cu o firma prestatoare de servicii de curatenie cu care colaboreaza in prezent.

Alte referate despre: tehnici de negociere si comunicare, tehnici de negociere si comunicare referat, tehnici de negociere in comunicarea organizationala

Promovarea produselor,strategia de comunicare si promovare

Acest model scoate in evidenta factorii principali ai unei comunicari eficiente. Emitatorul trebuie sa stie cui doreste sa se adreseze si ce raspuns vrea sa primeasca. Se impune ca el sa stie sa codifice mesaje, tinand seama de modul in care destinatarii vizati le decodifica sau le interpreteaza. El trebuie sa transmita mesajul printr-un mijloc receptionat de destinatarii vizati si sa creeze canale de reactie inversa care sa-i permita sa elueze raspunsul dat de acesta la mesaj.

Alte referate despre: promovarea produselor farmaceutice-strategia de comunicare, referat strategii de comunicare-promovare in turismul rural, strategii de comunicare-promovare in turismul rural

Predica-mijloc de comunicare publica

In functie de forma sau expresia comunicarii: comunicare verbala( prin apel la cuvantul scris ori vorbit),comunicare non-verbala( prin apel la gesturi,pozitii ) .Dupa cum reiesea si din definitie procesul de comunicare presupune interactiune , care poate fi : fata in fata (participantii la comunicare se impartasesc acelasi timp si spatiu , dialogheaza si folosesc simboluri comune pentru a transmite/recepta mesaje) , mediata( participantii la procesul de comunicare nu se afla neaparat in acelasi timp sau spatiu , se foloseste dialogul dar are un caracter mai deschis , presupune folosirea unui mijloc tehnic de transmitere a mesajului- telefon, scrisoare) , cvasi-interactiunea mediata( participantii nu se afla in acelasi spatiu , emitatorii nu sunt prezenti fizic in timpul comunicarii , se recurge la monolog ) .
In cadrul unei parohii devine foarte importanta interactiunea fata in fata deoarece verbal si non verbal se impartasesc si se stabilesc drept comune o serie de valori si este ...

Alte referate despre: publicitatea ca mijloc de comunicare, publicitatea mijloc de comunicare, publicitatea -mijloc de comunicare

Comunicare financiar bancara

In cadrul comunicarii economice, un loc foarte important revine comunicarii financiar-bancare, ceea ce o recomanda studiului economistilor in formare din ciclul de licenta. Obiectivul disciplinei didactice Comunicare financiar-bancara (prescurtat CFB) este acela de familiarizare a studentilor cu principalele strategii, canale, cai si mijloace de actiune folosite in patru domenii principale ale activitatii financiar bancare: in mediul bancar, in sfera creditului public, in sistemul bugetar si pe piata financiara, precum si cu principalele produse financiare si cu profesionistii acestui tip de comunicare.

Alte referate despre: tehnici de comunicare financiar bancara, proiect comunicare financiar-bancara, comunicare financiar bancara

Tehnici de comunicare

Comunicarea orala prezinta numeroase avantaje fata de comunicarea scrisa: vorbitorul isi poate observa interlocutorul si interveni pe loc cu modificari, atit la nivelul limbajului paraverbal cit si verbal, pentru a eficientiza comunicarea. oralitatea permite "un joc logic si imediat al intrebarilor cu raspunsurile, intr-o derulare spontana si flexibila"• oralitatea "asigura terenul cel mai fertil pentru manifestarea comportamentelor persuasive si manipulative", pune in valoare "carisma si capacitatea de a convinge si influenta oamenii".

Alte referate despre: tehnici de comunicare, tehnici de comunicare referat, tehnici de comunicare in turism

Oralitatea, stilurile functionale

Oralitatea, stilurile functionale - Mesajul scris utilizeaza mijloace prin care noteaza unele trasaturi orale (semnele de punctuatie), dar are si conventii proprii : dispunerea in pagina, abrevierile, schemele grafice. Anumite texte – document reprezinta transcrierea cat mai fidela a unui mesaj oral. Alte texte (mai ales cele literare) cuprind doar anumite trasaturi de oralitate.

Alte referate despre: stilurile functionale orale ale limbii romane, stilurile functionale oral, stilurile functionale

Stilurile functionale si comunicare

Comunicarea intr-un anumit stil functional presupune modelarea exprimarii in functie de conditiile concrete in care se afla emitatorul. In interiorul unui text exista o dominanta stiintific-functionala,dar acesta nu exclude interactiunea cu celelalte stiluri.

Alte referate despre: stilurile functionale si comunicarea, limba si comunicare stilurile functionale ale limbii, limba si comunicarea-stilurile functionale ale limbii romane

Stiluri functionale

2. la nivel morfo-sintactic se folosesc:
• pronume, adverbe si adjective nehotarate
• aproximari prin numerale si substantive
• forme pronominale si verbale regionale
• enunturi fragmentate
• izolari, inversiuni, elipse
• digresiuni, paranteze

Alte referate despre: stiluri functionale, stilurile functionale ale lb romane, stilurile functionale ale limbii romane

Conducatorii multimilor

Considerat sub un anume unghi, acest portret apare ca plauzibil, fiind conform faptelor descrise de istorie. Privit sub un alt unghi el nu mai constituie decat o imagine a la Epinal, exagerata, caricaturala. Reflecta mai curand prejudecatile unei epoci, decat o observare impersonala a celei contemporane. Intradevar diversitatea liderilor este atat de mare si corespunde unor forme de autoritate atat de variate incat este dificil sa-i bagam in aceeasi categorie.

Alte referate despre: conducatorii multimilor, referat psihologia conducatorului multimii, liderii si conducerea multimilor

Sisteme,metode si tehnici de conducere

Managementul prin bugete reprezinta o modalitate specifica de exercitare a functiilor managemntului prin care atat stabilirea obiectivelor fundamentale si derivate, cat si organizarea, coordonarea, antrenarea, controlul si evaluarea rezultatelor obtinute se fac sub forma financiar-contabila folosind unitati de masura monetare.

Alte referate despre: sisteme metode si tehnici de management, sisteme metode si tehnici manageriale, tehnici de conducere

Tulburari de conducere

-bradicardie sinusala (orice bradicardie marcata inafara unui tratament capabil s-o explice este suspecta de boala nodului sinusal ;
-fibrilatie atriala alternand cu perioade de bradicardie sinusala (sindromul bradi-tahi) ;
-bradicardia nu se modifica la parasimpatolitice sau adrenergice iar aparitia insuficientei cardiace nu este asociata cu tahicrdie ca fenomen compensator.

Alte referate despre: tulburari de conducere, tulburari de conducere cardiaca, tulburari de conducere definitie

Stiluri de negociere in lume

De exemplu, un detaliu despre modul în care arabii comunică unii cu alţii este acela că au contacte fizice diferite de cele ale vesticilor, cum ar fi contactul feţelor, însă negociatorii arabi devin suspicioşi în momentul în care occidentalii adoptă asemenea gesturi. Ei îi vor respecta pe ceilalţi în momentul în care şi aceştia respectă tradiţiile arabe, dar păstrându-şi propriile obiceiuri.

Alte referate despre: stiluri de negociere in lume, stiluri de negocieri in lume, stiluri de negociere in europa si lume

Comportamentul managerial-stiluri de conducere

Conducătorii cu stil dominat au în general o bună părere despre ei însuşi, un grad ridicat al încrederii în sine şi convingerea fermă că posturile de conducere le revin de drept, numai ei fiind apţi şi dotaţi să ducă la îndeplinire în mod exemplar sarcinile legate de aceste posturi.

Alte referate despre: comportamentul managerial stiluri de conducere, comportamentul managerial - stiluri de conducere, stiluri de conducere manageriala

Stilurile functionale

TEXTE DIALOGICE
• ORALE:- de tip oficial:în relaţiile instituţiilor cu publicul
- de tip ştiinţific: dezbateri cu caracter ştiinţific, discuţii în cadrul
colocviilor, sesiunilor de comunicări, etc.
- de tip publicistic: interviul, corespondenţa telefonică, dezbaterile
publice, talk-show-ul
- de tip colocvial: conversaţia uzuală

Alte referate despre: stilurile functionale in limba romana, stilurile functionale ale limbii, stiluri functionale ale lb romane

Razboiul antiotoman de sub conducerea lui Mihai VIteazul

Criza Imperiului Otoman în ultima treime a sec. al XVI-lea s-a manifestat şi în Ţările Române prin agravarea dominaţiei otomane au încetat, iar aceasta a avut drept urmare înăsprirea suzeranităţii asupra Ţărilor Române. A fost instaurat un regim politic controlat de Poartă, care încălca stipulaţiile ahidnamelor (capitulaţiilor), menite să reglementeze relaţiile româno-otomane. Perioada ce a urmat după înfrîngerea lui Ioan-Vodă (1572-1574) se caracterizează prin aprofundarea dominaţiei otomane: este încălcată tradiţia dinastică a succesiunii la domnie, iar tronurile sunt scoase la mezat, ceea ce a determinat o instabilitate politică şi o creştere substanţială a obligaţi- unilor financiare către Poartă.

Alte referate despre: razboiul antiotoman de sub conducerea lui mihai viteazul, lupta antiotomana de sub conducerea lui mihai viteazul, razboiul antiotoman sub conducerea lui mihai viteazul
Referate afisate : 17
Medie note: 8.54 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles