Strategii si tehnici de negociere

Strategii si tehnici in negocierea manageriala

Pe baza intereselor proprii, ale partenerilor si ale organizatiei, participantii la negocierea manageriala isi stabilesc obiectivele de negociere. in general acestea nu sunt atat de precis definite ca in cazul negocierii comerciale, pentru ca nici problema si nici obiectul negocierii nu sunt la fel de clare.in ceea ce priveste strategia negocierii manageriale, este relevant modelul elaborat de Whetten si Cameron (1984), privind comportamentele pe care le pate adopta managerul pentru abordarea diferitelor probleme si interactiuni cu colaboratorii sai.

Cei doi autori au descris cinci abordari: fortarea, evitarea, acomodarea, compromisul si colaborarea (figura 1).Fortarea conduce la un comportament bazat pe satisfacerea propriilor interese in defavoarea celor ale adversarului. Negociatorul isi asuma riscul sa .provoace celeilalte persoane putina suferinta decat sa abandoneze o pozitie de care este foarte atasat. Strategia de fortare poate fi adecvata in anumite situatii, cand presiunea ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 37kb
Downloads: 2
Materia: Management

Strategia si managementul strategic al firmei

4.1.1. Conceptul de strategie manageriala, management strategic si politica a organizatiei.Strategia desemneaza ansamblul obiectivelor majore ale organizatiei pe termen lung principalele modalitati de realizare, impreuna cu resursele alocate, in vederea obtiAZnerii avantajului competitiv potrivit misiunii organizatiei.

Alte referate despre: strategia si managementul strategic al firmei, 37 strategia si managementul strategic al firmei, amedeo istocescu-strategia si managementul strategic al firmei

Comunicare, negociere si relatii publice

stilul managerilor poate influenta orientarea intregii echipe de conducere;stilul de conducere are atat o relevanta personala cat si una organizationala, adica influenteaza unitatea economica si intregul ei.
Cea mai simpla clasificare a stilurilor de conducere a fost realizata in 1938, avand in componenta 3 directii: stilul de conducere autoritar, stilul de conducere democratic si stilul de conducere permisiv.
Ca o consecinta , un experiment al lui K. Lewin, W. Lippitt si R. White a realizat o evaluare a celor 3 tipuri de stiluri.

Alte referate despre: la comunicare negociere si relatii publice, referate gratis comunicare negociere si relatii publice in afaceri, comunicare manageriala si relatii publice

Tehnici de negociere

“Pozitiv mi-ar apărea faptul ca în mentalitatea noastră să nu mai existe idei preconcepute care susţin că, în afaceri, există învingători şi învinşi ”. Dar cred că este cu mult mai corect să nu lăsăm loc la nici un fel de interpretări. Pentru că, fapt demonstrat, în situaţiile în care au existat învingători şi învinşi, cei din urmă nu au mai revenit niciodată (decât cu condiţia să fi fost constrânşi!…).

Alte referate despre: tehnici de negociere, tehnici de negociere referat, referat tehnici de negociere

Conceptul de negociere

negotium = negot, afacere. D.E.X. defineste negocierea ca fiind o actiune princare se trateaza cu cineva, incheierea unei conventii economice, politice, culturale, etc. sau o actiunede intermediere, de mijlocire a unei afaceri. Dictionarul diplomatic considera ca negocierea constituieun process de abordare a unei probleme, a unui diferend, a unei situatii conflictuale prin mijloace pasnice de intelegere directa in scopul promovarii sau infaptuirii unui acord intre parti.

Alte referate despre: concept de negociere, conceptul de negociere, negocierea conceptul de negociere

Diferente culturale in negociere

Dar, negociatorii arabi sunt increzatori fata de occidentalii care adopta aceste gesturi. Ei respecta cealalta parte atunci cand aceasta, respectand traditiile arabe, isi pastreaza propriile politeturi.
Diferentele dintre culturile nationale nu numai ca influenteaza acest comportament de suprafata, dar conditioneaza totodata valorile fundamentale detinute de negociatori. Fiecare persoana aduce la masa de negocieri anumite presupuneri de care, desi adanc inradacinate, e posibil sa nu fie constient.

Alte referate despre: diferente culturale in negociere, diferente culturale in negocieri, diferente culturale la negociere

Mediere si negociere

Factorii care influenteaza disputa sunt urmatorii:
Partile, rolurile fiecarei parti, caracteristicile fizice si psihosociale ale partilor,caracteristicile mediului si conjucturii,numarul partilor din disputa,tipul si sistemul de relatii dintre parti, nevoile si interesele personale si de grup,resursele necesare , nivelul de interes,istoricul disputei si momentul.Partile implicate in acest conflict sunt Capra , iedul cel mic , Lupu. Victimele sunt cei doi iezi cel mare si cel mijlociu, Lupul este faptuitorul , partea afectata este Capra care , ramane fara doi copii si mai este si vaduva.

Alte referate despre: medierea si negocierea conflictelor, decizie mediere si negociere, bunele oficii si medierea in negociere

Comunicare - Negociere - Diplomatie

Comunicare - Negociere - Diplomatie
Cu toate acestea, contrar intenţiilor pe care le are, pe parcursul contactelor sale sociale individul va fi analizat de colectivitate, care va trage unele concluzii în funcţie de atitudinea, mentalitatea şi comportamentul emoţional al acestuia.

Alte referate despre: comunicare negociere diplomatie, referate comunicare negociere diplomatie, comunicare negociere si parteneriat in afaceri

Negocierea si diferente culturale

Îi admirã pe cei care sunt experţi în a se descurca în procesul de tocmealã şi pe cei care joacã dupã aceleaşi reguli ca şi el. El însuşi este expert în a folosi anumite tactici pentru obţinerea de avantaje şi se aşteaptã ca şi ceilalţi sã aibã acelaşi profesionalism.
Cu acest tip de atitudine, concentrat pe procesul de tocmealã, negociatorul american este interesat de "pachete".

Alte referate despre: negocierea si diferentele culturale, negocierea si diferente culturale, studiu de caz negociere comerciala diferente culturale

Abordarea teoretica a negocierii

Negocierea permite crearea, mentinerea sau dezvoltarea unei relatii interumane sau sociale, in general, ca si a unei relatii de afaceri, de munca sau diplomatice, in particular.Negocierea este inseparabila de comunicarea interumana si, in mod inevitabil, este bazata pe dialog. A negocia inseamna a comunica in speranta de a ajunge la un acord.

Alte referate despre: abordarea teoretica a negocierii, conducerea activitatii de personal in turism-abordare teoretica, abordarea teoretica a atletismului

Tehnici de comunicare

Tehnici de comunicare
Este foarte posibil ca structura propusă să fie redusă la minim. Un exemplu bun este stabilirea telefonică a unei întâlniri, care, ca şi abordarea, este o conversaţie care condensează în câteva fraze elemente din deschiderea şi din finalizarea unei întâlniri de vânzare. În acest caz este acceptabilă prezentarea scurtă a programului propus, accentul fiind concentrat pe câştigul clientului. Vânzător (prima întâlnire, după small talk): mă bucur că am aflat atâtea informaţii noi despre dvs. Cum spuneaţi mai devreme, timpul e preţios (tranziţie). De aceea aş vrea să vă propun să discutăm astăzi o jumătate de oră despre principalele dvs. Dorinţe legate de o relaţie cu o bancă (program propus): cum credeţi dvs. Că ar trebui să vă ajute efectiv o bancă să vă desfăşura ţi activitatea (câştigul clientului).

Alte referate despre: tehnici de comunicare, tehnici de comunicare referat, tehnici de comunicare in turism

Strategiile de marketing international

In activitatea oricarei organizatii alegerea strategiei de marketing marcheaza un moment important, ce finalizeaza etapa in care s-au definit misiunea si scopurile urmarite, pe baza unei analize atente si pertinente a situatiei sale.Strategia de marketing, desemneaza liniile definitori ale atitudinii si conduitei intreprinderii in vederea atingerii anumitor obiective. Ea este reprezentata de ansamblul obiectivelor concrete care trebuie înfaptuite într–o perioada de timp, a mijloacelor si metodelor prin care acestea se transpun in practica, exprimand tendintele si exigentele ce se impun pentru atingerea performantelor stabilite, a caror nivel se masoara cu ajutorul unor indicatori economici, cum ar fi: volumul activitatii, cota de piată, profit etc.

Alte referate despre: strategii de marketing international, politica si strategia de marketing international, strategia de marketing international

Corespondenta si tehnici de secretariat

Corespondenta si tehnici de secretariat
Principalele funcţii care revin secretariatului în prezent sunt următoarele: prelucrarea informaţiilor, documentarea, funcţia de reprezentare, funcţia de filtru şi legătură pentru solicitări de contacte cu conducerea, funcţia de asistare directă a managementului. După cum se poate observa în activitatea de secretariat şi în aceea a secretarelor (asistent manager) predomină procesele informaţionale şi decizionale, informaţia oferind suportul pentru decizia managerială, iar comunicarea de informaţii şi de decizii ocupând o pondere importantă îÎn literatura de specialitate, secretariatul este definit ca un nucleu cu activităţi, atribuţii şi sarcini individuale complexe. În zilele noastre activitatea de secretariat presupune un complex de activităţi şi tehnici de lucru specifice (activităţi de documentare, corespondenţă, protocol, arhivare de documente ş.a.).

Alte referate despre: corespondenta si tehnici de secretariat, corespondente si tehnici de secretariat, birotica corespondenta si tehnici de secretariat

Sisteme tehnice

Organele de masini sunt parti componente ale unei masini, agregat, mecanism sau dispozitiv, formate dintr-un singur corp solid (surubul) sau mai multe corpuri asamblate care indeplinesc o functiune anumita ( piston, lagar) ce pot fi calculate si proiectate separat de un ansanblu din care vor face parte.

Alte referate despre: sisteme tehnice, ungerea sistemelor tehnice, metode de control a sistemelor tehnice

Revolutia stiintifica si progresul tehnic

Savantul italian Galileo Galilei (1564 – 1642) a reuşit să aducă o serie de dovezi mult mai spectaculoase. El a beneficiat de avantajele unei noi invenţii – telescopul, conceput în jurul anului 1600, în Olanda. După ce a aflat de existenţa acestui instrument în 1609, Galileo a construit o versiune mai elaborată a telescopului, pe care a folosit-o pentru studierea bolţii cereşti.

Alte referate despre: revolutia stiintifica si progresul tehnic, revolutia industriala si progresul tehnic, legatura dintre revolutia industriala si progresul tehnic

Negocierea si negociatorul

- cedarea (,,bine am sã reduc preţul cu ...’’) reprezintă una din opţiuni atunci când marjele sunt foarte mari sau problemele nu sunt foarte importane şi înseamnă să cedezi dorinţelor oponentului sau să faci ceva fără a mai ţine cont de propriile dorinţe.

Alte referate despre: negocierea si negociatorul, negociatorul si rolul sau in procesul de negociere, echipa de negociatori atributii la masa negocierii
Referate afisate : 16
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK