Stresul profesional al asistentului medical

Stresul profesional la asistentele medicale

Cuvinte cheie: stres ocupational, asistenta medicala (AM), coping,
suport social, satisfactia în munca


Acest studiu este un prim pas în evaluarea stresului ocupational în
cadrul aceleasi categorii profesionale - asistenta medicala (AM) si a
modului în care:

0x01 graphic
În cadrul aceleiasi profesii, specificitatea locului de munca duce la
diferentiere în perceperea nivelului de stres psihic si a stresorilor
responsabili de acesta.

0x01 graphic
Caracteristicile mediului de lucru influenteaza satisfactia în munca
si modul de a selecta strategiile de coping, cu efect asupra
perceperii stresului.

S-a lucrat cu indicatorul stresului ocupational O.S.I., pe un lot de
75 de asistente medicale, 25 dintre ele lucrând în sectie de chirurgie
- terapie intensiva, 25 în sectie de laborator, iar 25 în sectie de
medicala interna.

Prelucrarile statistice asupra datelor (t test, care a permis
evidentierea diferentelor semnificative a ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 5604
Materia: Medicina

Stresul

Stresul provoaca o varietate de raspunsuri la oameni diferiti . De
exemplu , unora le tremura mainile,dintii le sunt inclestati si
obrajii rosii . Aceste mecanisme de aparare erau foarte utile omului
primitiv, dar pentru omul modern ele sunt jenante si dau nastere unui
stres si mai puternic.

Alte referate despre: stresul, managementul stresului, stresul referat

Riscuri de contaminare in practica medicala

Contaminarea chimică ca rezultat al expunerii profesionale la agenţii chimici şi farmaceutici folosiţi în activitatea medicală: substanţe chimice solide, lichide sau gazoase, care pot fi toxice, corosive ori inflamabile; medicamente şi substanţe chimioterapice, care pot fi citotoxice, genotoxice, mutagene, teratogene sau carcinogene.

Alte referate despre: riscuri de contaminare in practica medicala, referat riscuri de contaminare in practica medicala, riscuri de contaminare in practica medicala referat

Asistenta medicala - veriga importanta in cresterea calitatii vietii

Interventiile asistentei medicale, acordate copilului prescolar atat la cabinet cat si in afara (domiciliu).Fiecare copil de varsta prescolara, care trece printr-o stare de boala, sau nu neaparat, este un caz aparte, o fiinta unica prin universul sau, socio-psihologic, care poate fi sustras de la suferintele sale sau frica de doctor, prin mijloace stiintifice adecvate varstei, dar si prin ambianta armonioasa pe care asistenta de cabinet stie s-o creeze aici, toate acestea inducandu-i copilului curaj si facandu-l sa suporte mai usor suferinta.

In sistemul primar al ingrijirilor de sanatate , asistenta medicala raspunde de intocmirea si evidenta documentelor medicale pentru fiecare pacient prescolar (fisa medicala de consultatii, fisa medicala cu vaccinarile curente,) etc.

Asistenta medicala de aici trebuie sa cunoasca foarte bine pe fiecare dintre copiii prescolari inscrisi la medicul respectiv, la nivelul autonomiei , acest sistem dandu-i posibilitatea sa se adapteze imediat ...

Alte referate despre: rolul serviciilor in cresterea calitatii vietii, rorul servicilorin cresterea calitatii vietii, imbunatatirea sanatati si cresterea calitati vieti

Relatiile medicului de familie cu asigurarile medicale

OU nr.150/2002 cuprinde o serie de capitole privind persoanele asigurate, drepturile si obligatiile asiguratiilor, serviciile medicale suportate de asigurarile medicale, relatiile casei de asigurari cu furnizorii de servicii medicale, finantarea serviciilor, organizarea caselor de asigurari medicale, modalitatile de control si raspunderile si sanctiunile posibile.

Alte referate despre: medicii de familie si relatia in sistemul sanitar, relatia dintre medic de familie si pacienti, relatia contractuala medic de familie cas

Asistenta persoanelor cu boli cronice

Sprijinul acordat persoanelor in nevoie prin sistemul de asigurari sociale nu este precizat decat in limite mici prin lege, urmand a fi specificat prin analiza individuala a cazurilor, pentru care este nevoie de anchete sociale efectuate de specialisti.Mecanismele de asistnta sociala actioneaza la nivel individual prin asistenta economica, psihologica, morala pentru persoanele in nevoi-someri, persoane dependente de droguri si alcool, persoane cu probleme de integrare in munca si victimele a oricarui fel de abuzuri.

Alte referate despre: consilierea sociala a persoanelor cu boli cronice, consilierea persoanelor cu boli cronice, consilierea sociala in cazul persoanelor cu boli cronice

Stresul din punct de vedere militar

Stresul a fost definit în mod variat. Unii psihologi l-au descris ca fiind preţul purtării si acţiunii haotice a corpului, în timp ce dicţionarele în general asociază acesta cu o istovire(epuizare), încordare sau tensiune a organismului uman. O anumita stare de încordare(tensiune)acţionează ca un stimulent ce induce o eficienta în activitate (comportament), insa peste o anumita valoare a stării de încordare, deasupra stimulării, apare stresul care, în acest caz, duce la o slăbire progresiva a raţionamentului, la reacţii necontrolate si, în final, lipsa logicii. Pregătirea oamenilor pentru război trebuie sa fie privita prin prisma menţinerii eficacităţii(de luptător) a acestora, concomitent cu întârzierea fazei în care are loc lipsa logicii, deci apariţia stresului.
II Tipuri de stres datorat luptei
1. Stresul acut al luptei
Se refera la ceea ce se întâmpla pe timpul acţiuni propriu-zise si se manifesta prin doua moduri:
- victima este ca si paralizata ...

Alte referate despre: caracterizarea orasului targu jiu din punct de vedere militar, stresul din punct de vedere scolar, egiptul din punct de vedere politic si militar

Stress

Similarly, we all need to find the proper level of stress that allows us to perform optimally and make melodious music as we go through life.
The body may contain its own best pharmacy. Good health is more than just the absence of illness. Rather, it is a very robust state of physical and emotional well-being, that acknowledges the importance and inseparability of mind/body relationships.

Alte referate despre: stress, managementul stressului, despre stress

Cause and effect of stress

On the other hand, there are positive events such as marriage or retirement, which can also be considered as factor of stress and must be faced. These positive factors of stress are not so difficult to deal with as dealing with negative changes.It is two kinds of events considering the expectations. Life events like graduation from college, marriage, birth, and retirement which can be anticipate.

Alte referate despre: cause and effect of stress, stress cause and effect, cause and effect

Stresul si consecintele sale asupra omului

Stresul este reacţia individului faţă de stimulii externi numiţi factori de stres (stresori). Stresul serveşte la restabilirea echilibrului interior dereglat de solicitările exterioare.Este un sindrom general de adaptare (reacţia individului pentru a se adapta la factorii de stres), în care se produc reacţii ale diferitelor aparate şi sisteme ale organismului.

Alte referate despre: stresul si consecintele sale asupra omului, stresul si consecintele sale asupra omului download, referat stresul si consecintele sale asupra omului

Controlul si asistenta medicala in activitati de educatie fizica si sport sunt obligatorii

Controlul si asistenta medicala in activitatile de educatie fizica si sport sunt obligatorii.Activitatile de educatie fizica si sport organizate pentru masa larga a elevilor au ca obiectiv principal mentinerea si intarirea sanatatii acestora, dezvoltarea si formarea trasaturilor positive de caracter, dezvoltarea aptitudinilor motrice si a deprinderilor necesare pentru munca si viata.

Alte referate despre: control medical in activitatea de educatie fixica si sport, proiectarea activitatii de educatie fizica si sport adaptat, juridicitate si conducerea activitatilor de educatie fizica si sport

Stresul examenelor

Stresul examenelor
Care sunt, atunci, accepţiunile termenului?
În general, prin stres se înţelege acea stare a organismului caracterizată printr-o tensiune cu variate grade de intensitate, printr-o mobilizare a resurselor organismului, care trebuie să se adapteze unei situaţii problematice.

Alte referate despre: stresul examenelor, managementul stresului examenelor, stresul examenelor referat psihologie

Stresul - mecanisme fiziologice si psihologice

Stresul - mecanisme fiziologice si psihologice
Interesul faţă de starea individului la locul de muncă şi relaţia cu performanţele sale profesionale au generat o serie de cercetări în domeniul psihologiei sociale industiale.
Stresul - mecanisme fiziologice si psihologice

Alte referate despre: stresul mecanisme fiziologice si psihologice, stresul - mecanisme fiziologice si psihologice, stresul - mecanisme fiziologice si psihologice 2

Stresul schimbarii locului de munca

In timp ce te simti prost ca nu mai stii unde este cabinetul lui X sau ca ai uitat iar un detaliu al unei proceduri care ti-a fost explicat de trei ori, gindeste-te ca nimeni nu se asteapta sa fii perfect in primele saptamani de lucru. Acorda-ti un timp pentru a a invata. Dar fii sistematic in a studia noul teritoriu si construieste-ti incet-incet (nu prea incet ...) o schema mentala foarte clara a tot ce te inconjoara.

Alte referate despre: stresul schimbarii locului de munca, stresul schimbari locului de munca, stresul la locul de munca

Managementul stresului organizational

Notiunea de stres a devenit un fapt cotidian. Stresul insoteste orice activitate in care omul este implicat, aceasta ca rezultanta posibila a unui conflict ce poate fi generat de activitatea in sine si cel care o presteaza. Vorbim astfel despre stresul vietii de zi cu zi, al mediului ambiant, familial, profesional, scolar.

Alte referate despre: managementul stresului organizational, referat managementul stresului organizational, managementul stresului organizational referat

Medicul si colectivul

În condiţiile de azi fiecare medic lucrează într-un colectiv, mai mare sau mai mic, care îndeplineşte sarcina de importanţă statală: ocrotirea sanataţii oamenilor. Realizarea cu succes a acestei sarcini este asigurata de controlul şi responsabilitatea reciproca a intregului colectiv şi a fiecarui membru al lui in parte.

Alte referate despre: medicul si colectivul, referat medicul si colectivul, asistenta medicala in colectivitatile de copii
Referate afisate : 16
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles