Structura atomului

Structura atomului

Structura atomului
Particula care nu poate fi descompusa in urma reactiilor chmice .Atomii sunt formatii din nucleu atomic si invelis electronic.In atomul neutru din punct de vedere electric numarul electronilor ( cu sarcina electrica negativa ) din invelisul electronic este egal cu numarul protonilor ( cu sarcina electrica ) din nucleul atomic.Atomi sunt reprezentati prin modele atomice.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 14405
Materia: Chimie

Modele Atomice

Modele Atomice. Marimea atomului
Curiozitatea privind marimea si greutatea atomului i-a urmarit pe oamenii de stiinta o lunga perioada in care lipsa instrumentelor si a tehnicilor adecvate i-a impiedicat sa obtina raspunsuri satisfacatoare. In consecinta, un mare numar de experimente ingenioase au avut ca scop determinarea marimii si greutatii atomului. Cel mai usor atom, cel de hidrogen are un diametru de1x10-8 cm si greutatea 1.7x10-24 g. Un atom este atat de mic incat o singura picatura de apa contine mai mult de un milion de milioane de miliarde de atomi.

Alte referate despre: modele atomice, modele atomice referat, modele atomice referat fizica

Izotopi

Izotopi
Există atomi care deşi au acelaşi număr atomic (Z) au număr de masă (A) diferit : ei se numesc izotopi (în greceşte isos = acelaşi; topos = loc). Izotopii ocupă acelaşi loc în sistemul periodic, deoarece sunt atomi ai aceluiaşi element. Izotopii sunt specii de atomi cu acelaşi număr atomic (acelaşi număr de protoni) şi cu număr de masă diferit (număr diferit de neutroni). Un izotop se notează prescurtat prin simbolul elementului, în stânga lui fiind scrise : jos – numărul atomic; sus – numărul de masă. Izotopul elementului carbon, care are în nucleu 6 protoni şi 6 neutroni, este notat : 12 C. Uneori se indică numai numărul de masă : 12 C.

Alte referate despre: izotopi, izotopii, importanta izotopilor

Istoria atomului

Istoria atomului
Modelul duce la concluzia că atomul nu este stabil : electronul, în mişcare va emite continuu o radiaţie electromagnetică, energia sa va scădea treptat ducând la „căderea” lui pe nucleu. Experimental s-a demonstrat că atomul este stabil şi nu emite radiaţii în starea fundamentală.

Alte referate despre: istoria atomului, istoricul atomului, istoria atomilor

Molecula

Nucleul atomului lui Bohr este înconjurat de electroni care se deplasează numai pe anumite orbite mai apropiate sau mai depărtate de nucleu, fără să emită radiaţii.

Alte referate despre: molecula, molecule, ioni si molecule

Modelul atomic Bohr

Conditia rezulta din primul postulat al lui Bohr, considerand ipoteza lui de Broglie referitoare la dualismul unda-particula. Pentru un atom aflat intr-o stare stationara, electronul trebuie sa se deplaseze pe o orbita stabila, adica unda sa asociata sa fie stationara. Acest lucru este posibil daca lungimea traiectoriei electronului este un multiplu al lungimii de unda λ a undei asociate.

Alte referate despre: modelul atomic bohr, nivele de energie in modelul atomic bohr, modelul atomic bohr referat

Atomul

Atomul
De-a lungul evoluţiei cunoştinţelor acumulate şi a tehnicii aflate la dispoziţia omului s-au creat mai multe modele a ceea ce se credea a fi modelul perfect al atomului.

Alte referate despre: atomul, structura atomului, atomi

Atomul

Atomi sunt neutrii din punct de vedere electric deoarece numărul protonilor este egal cu numărul electronilor. Volumul nucleului este de miliarde de ori mai mic decât volumul întregului atom,deşi conţine concentrată intreaga masă a atomului.

Electronii se deplasează în jurul nucleului cu viteze foarte mari.
Nucleul este pozitiv şi manifestă forţe de atracţie asupra electronilor. În interiorul nucleului se manifestă forţe nucleare de atracţie foarte puternice care înving forţele de respingere dintre protoni.

Alte referate despre: modelul planetar al atomului, atom, bomba atomica

Atomi si molecule

In 1911, un coleg al lui Thomson, Ernest Rutherford, nascut in Noua Zeelanda, dar care a lucrat in Marea Britanie, a schitat o noua structura atomica, care a dat raspuns la fenomenele observate in experimente. In conformitate cu aceasta, mijlocul atomului sau altfel spus nucleul, are sarcina pozitiva si este relativ greu. In jurul lui se rotesc electronii: particule foarte mici si usoare, purtatoare de sarcina negativa.

Alte referate despre: atomi si molecule, atomul si molecula, spectre atomice si moleculare

Energia atomica

Combustibilul necesar se gaseste din abundenta pe Pamant :deuteliu se gaseste in apa oceanelor si in mari iar tritiu poate fi extras din litiu.Sistemul este inerent sigur datorita faptului ca reactorul contine in orice moment o cantitate de combustibil suficienta doar pentru cateva secunde din operatie ;in plus este in concordanta cu mediul pe care nu il polueaza in timpul functionarii.Pentru selectarea materialelor de constructii cu un mic nivel al activitatii ,nu este necesar sa se stocheze in structura elemente radioactive pentru sute de ani.

Alte referate despre: energia atomica, comunitatea europeana a energiei atomice, utilizarea energiei atomice

Modele Atomice

Desi primele idei referitoare la faptul ca materia ar putea fi compusa
din atomi dateaza din secolul al V-lea i.e.n., apartinand lui Leucip
din Milet, abia in secolul al VII-lea au inceput sa se stranga dovezi
ale existentei lor. De exemplu, Robert Boyle a presupus ca substantele
gazoase sunt compuse din particule mici, datorita reactiei lor la
comprimare.

Alte referate despre: referat modele atomice, referat fizica modele atomice, modele atomice fizica

Colecistopancreatografia endoscopica retrograda

Colecistopancreatografia endoscopica retrograda
În lucrarea de faţă este prezentată o tehnică diagnostică şi terapeutică ce reuneşte tehnica clasică radiodianostică cu noile tehnici endoscopice. Totodată este prezentată şi importanţa acestei tehnici în abordarea unei patologii destul de frecvente şi grave a axului biliopancreatic.

Alte referate despre: colecistopancreatografia endoscopica retrograda, endoscopie retrograda, endoscopie colon

structura normei juridice

Sanctiunile pot fi grupate în functie de natura lor, de scopul urmarit si de gradul lor de determinare.
Dupa natura sanctiunii diferentiem: sanctiunile civile (nulitatea, daunele interese), sanctiunile administrative (mustrare, avertisment, amenda), sanctiunile penale (amenda penala, închisoare). În raport de scopul urmarit – în afara celui general de restabilire a ordinii de drept încalcate – dintre sanctiuni deosebim: sanctiuni cu scop reparator (daunele interese = despagubiri pentru repararea unui prejudiciu; sanctiune de anulare (pentru înlaturarea producerii unor efecte juridice contrare legii); sanctiuni cu caracter de pedeapsa (amenda, închisoare penala sau conventionala).

Alte referate despre: structura normei juridice, structura normei juridice civile, structura normei juridice referat

Bomba atomica

Aceastã teorie este pe cale de a fi rãsturnatã în 1896, când un profesor de fizicã francez, Antoine-Henri Becquerel, descoperã proprietatea atomilor de Uraniu de a emite raze, proprietate denumitã mai târziu de cãtre soţii Curie ‘radioactivitate’. Aşadar, materia poate sã emitã energie.

În anul 1903 un fizician neozeelandez, Ernest Rutherford, dã prima explicaţie fenomenului de radioactivitate, demonstrând cã atomii elementelor radioactive emit trei feluri de radiaţii : radiaţii cu sarcinã electricã pozitivã, radiaţii cu sarcinã electricã negativã şi radiaţii farã sarcinã electricã şi a arătat că atomul nu este indivizibil, radioactivitatea fiind o consecinţă a ‘dezintegrării’ atomilor, această dezintegrare eliberând energie sub formă de radiaţii.

Alte referate despre: bomba atomica referat, referat bomba atomica, bombe atomice referat

Bomba atomica

Bomba atomica - La sfârşitul acestei serii de operaţii repetate vor exista nişte particule foarte mici care nu mai pot fi divizate. Aceste particule Democrit le-a numit ‘atomi’ (indivizibili) şi a formulat prima teorie refefritoare la atom :

Alte referate despre: bombe atomice, cum functioneaza bomba atomica, referat despre bomba atomica

Structura procesului de asamblare

3.2.Documentatia tehnicǎ
Pentru realizarea unui ansamblu in condiţii optime, atât din punct de vedere economic. Cât si din cel al condiţiilor tehnice de realizare, este nevoie de o documentaţie tehnicǎ, cuprinzând elementele de mai jos
1.Desenul de ansamblu al produsului care cuprinde :
-vederile şi secţiunile necesare pentru înţelegerea lui;
-specificaţia privind numǎrul pieselor şi al subansamblurilor componente;

Alte referate despre: structura procesului de asamblare, referat structura procesului de asamblare, structura procesului de asamblare-referat

Structura populatiei

Structura populatiei de a lungul istoriei,migratia umana a schimbat mult distributia populatiei pe glob.Chiar si in zilele noastre,mirajul spatiilor deschise si perspectiva unui nivel de trai mai ridicat continua sa atraga oamenii si sa i determine sa si caute noi camine.Structura populatiei

Alte referate despre: structura populatiei, structura populatiei romaniei, structura populatiei pe glob

Structura retelei publice de transport

Structura retelei publice de transport
Pentru a face fata traficului in general si pentru a preveni accesul traficului greu in localitati, Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei a prevazut un program de constructie a unor variante de ocolire a oraselor Craiova, Timisoara, Pitesti si Sibiu. Ca urmare a finalizarii unor proiecte de reabilitare si efectuarii lucrarilor de reparatii capitale la drumurile nationale s-au imbunatatit parametrii tehnici ai drumurilor respective, reducandu-se lungimea drumurilor cu durata de exploatare expirata si obtinandu-se o crestere a capacitatii de circulatie si a sigurantei traversarii liniilor de cale ferata prin construirea de pasaje denivelate.
Drumurile judetene au o lungime de 28.128 km, din care 3.770 km modernizate, 15.276 km cu imbracaminti asfaltice usoare, 7.585 km pietruite si 1.497 km de pamant.

Alte referate despre: structura retelei publice de transport, structura serviciilor publice de transport bucuresti, structura retelei de transport aerian

Structura urbana - curs anul 4

"Structura urbana"
• Exista o coerenta si la nivel grafic
• daca dantelarea este perfecta => exista o stare de coerenta minima
• limite care prin procedeul de definire evidentiaza niste arii de competenta care influenteaza foarte mult.
• Aria de interes (a limitei) este dependenta de centru

Alte referate despre: structura urbana, drept roman curs anul 1, structuri urbane
Referate afisate : 19
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles