Structura organizatorica a firmei sc alfa srl

Structurile organizatorice ale companiilor multinationale

De exemplu, in faza de internationalizare initiala, in care se practica, mai ales forme simple de prezenta in strainatate (comisionari, agenti, distribuitori), structura organizatorica este puternic centralizata, iar operatiunile internationale sunt desfasurate de servicii asociate functiei de marketing, care functioneaza alaturi de diviziile interne.

In faza de implementare locala, in cadrul structurilor organizatorice apar sucursalele, filialele acestora, implicand descentralizarea deciziilor.In faza de multinationalizare, esentiale sunt armonizarea procedurilor si integrarea internationala a tuturor functiunilor firmei, pe piete transnationale sau globale. In acest sens, se pot avea in vedere structuri divizionare geografice, pe produs, pe piete sau clienti.In faza de globalizare, flexibilitatea trebuie asociata cu anticiparea permanenta a cerintelor consumatorilor. In acest caz, se impune implementarea unei structuri matriciale sau de tip retea.

3.2. Tipologia ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 22kb
Downloads: 1304
Materia: Management

Riscuri de transport - Studiul activitatii unei companiei miniere

De asemenea va colabora continuu cu autoritatile in vederea selectarii celor mai bune variante de desfasurare a transporturilor in scopul minimizarii riscurilor. Totusi unii factori, generatori de riscuri suplimentare (cum ar fi starea drumurilor sau conditiile meteo, sau aptitudinile si comportamentul celorlalti utilizatori ai retelelor de transport) vor ramane in afara capacitatii de control si influentare a firmei.

Alte referate despre: obiective de activitate ale companiei danone, riscurile in transportul rutier, transportul ca activitate logistica

Management - importanta structurii organizatorice

Concluzia unanima este ca realitatile lumii contemporane demonstreaza clar tendinta cresterii impetuoase a rolului serviciilor in viata economico-sociala a tarilor dezvoltate. Dinamica sectorului serviciilor este atat de puternica incat numerosi economisti denumesc secolul al XX-lea “secolul serviciilor”, definind etapa actuala ca o perioada de “transformare a civilizatiei noastre intr-o civilizatie a serviciilor”.
O astfel de evolutie s-a caracterizat printr-o crestere si diversificare a ofertei de servicii, corespunzator unor evolutii similare a nevoii de servicii.

Alte referate despre: management - importanta structurii organizatorice, managementul importanta structurii organizatorice, definirea si importanta structurii organizatorice in management

Rolul si locul secretariatului in structura unei organizatii

Organizatia poate fi considerata ca o colectivitate ierarhizata de oameni si obiective, ca un ansamblu de mijloace de productie si de informatii, o impletire de interese generale si individuale. Ea are o structura proprie, determinata de scopul pentru care a fost creata.

Alte referate despre: rolul si locul secretariatului in structura unei organizatii, rolul si locul secretariatului in sructura unei organizatii, rolul si locul secretarului in structura unei oraginzatii

Analiza marketing a companiei Taxi Alo

Numarul locurilor de munca nou infiintate in 2004 va fi de aproape 1000, urmand ca in 2005 sa ajunga la 2000. SNR Roulments din Grupul Renault a achizitionat 13 hectare de teren pentru construirea unei fabrici de rulmenti pentru cutii de viteza, investitie in valoare de 6 milioane euro. Corporatia Continental AG, liderul pietei europene de productie a subansamblelor pentru industria de automobile, a deschis la Sibiu o noua locatie de productie a componentelor electronice pentru sisteme de franare si in paralel un centru de cercetare. Firma
Continental Temic a cumparat 22,7 hectare de teren pentru o investitie de 20 de milioane de euro. Continental este cel mai mare investitor din Romania..

Alte referate despre: analiza marketingului in companie transnationala, analiza mediului de marketing al companiei dacia, analiza a mediului de marketing in companie

Decizia de finantare a companiei multinationale

Bugetul de capital implica de obicei cheltuieli substantiale si inainte ca o firma sa poata cheltui o suma mare de bani, trebuie sa aiba fonduri disponibile, iar sumele mari de bani nu sunt disponibile in mod automat. Prin urmare, o firma care intentioneaza sa desfasoare un program care implica cheltuieli de capital majore ar trebui sa-si planifice finantarile sale destul de mult in avans pentru a fi sigura ca fondurile sunt disponibile.

Alte referate despre: decizia de invetitie a companiilor multinationale, companii multinationale, companii multinationale referat

Succesul companiei Hilton

In prezent, Hilton International detine peste 500 de hoteluri sub marcile Hilton, Scandic si Conrad in 80 de tari. Ramura americana Hilton Hotels Corporation (H.H.C.) detine la randul sau aproximativ 2.500 de institutii hoteliere, in principal in SUA, Canada si America Latina, sub marcile Hilton, Conrad, Doubletree, Embassy si Hampton.

Alte referate despre: succesul companiei marriott, succesul hotelurilor hilton, succesul companiei allianz asigurari

Alfa nistru - companie

Societatea pe Acţiuni “Alfa Nistru” reprezintă una din cele mai performante şi moderne întreprinderi din Republica Moldova care prelucrează fructe, legume şi pomuşoare, şi este situată în partea de nord a ţării în municipiul Soroca un centru important în aspect cultural şi istoric, la hotar cu Republica Ucraina. în decursul a 40 de ani de activitate, SA “Alfa Nistru” s-a transformat dintr-o secţie de conserve într-o Asociaţie de Producere, ce include fabrica de conserve şi Centrul de Deservire a Fermierilor cu 2500 ha pămînturi arabile arendate.

Alte referate despre: alfa-nistru companie, alfa nistru, dinamica productiei alfa-nistru

Structura organizatorica a intreprinderii

Structura organizatorica a unei intreprinderi prezinta trei caracteristici principale:Specializarea indica gradul de divizare si omogenitate a muncii in compartimenetele firmei. Aceasta pune problema gasirii modului de definire a activitatii din cadrul unei intreprinderi. Cele mai dese cazuri sunt cele la care structura trebuie sa contina cont simultan de mai multe cai de specializare.

Alte referate despre: structura organizatorica a intreprinderii, structura organizatorica a intreprinderii referat, structura organizatorica a intreprinderi moldtelecom

structura normei juridice

Structura normei juridice
Conceptul de structura a normelor juridice priveste un dublu sens: structura externa (tehnico-legislativa) si structura interna (logico-juridica) a normei de drept.
Structura externa

Alte referate despre: structura normei juridice, structura normei juridice civile, structura normei juridice referat

Structura populatiei

Structura populatiei de a lungul istoriei,migratia umana a schimbat mult distributia populatiei pe glob.Chiar si in zilele noastre,mirajul spatiilor deschise si perspectiva unui nivel de trai mai ridicat continua sa atraga oamenii si sa i determine sa si caute noi camine.Structura populatiei

Alte referate despre: structura populatiei, structura populatiei romaniei, structura populatiei pe glob

Structura retelei publice de transport

Structura retelei publice de transport
Reteaua publica de infrastructuri din Romania cuprinde:
• reteaua feroviara publica acopera, practic, intreg teritoriul tarii, cu o densitate a liniilor de exploatare de 46,1 km/1000 kmp, asigurand legatura cu toate retelele feroviare ale tarilor vecine; lungimea retelei este de 10.981 km din care 2.965 km (27,0 %) linie dubla, 3.942 km (35,9 %) linie electrificata; reteaua este deservita in teritoriu de 1.051 statii si halte feroviare, 50 depouri si remize de locomotive, 120 revizii de vagoane si ateliere de zona si 106 sectii de intretinere a liniilor, lucrarilor de arta si instalatiilor de centralizare si telecomunicatii. In prezent, intreaga retea feroviara este in curs de reabilitare si modernizare pentru a permite trenurilor de calatori sa circule cu viteza de 160 km/h. Pe termen lung, se vor realiza viteze maxime de 200 km/h pentru trenurile de calatori si 120 km/h pentru trenurile de marfa.

Alte referate despre: structura retelei publice de transport, structura serviciilor publice de transport bucuresti, structura retelei de transport aerian

Structura normei juridice

Structura normei juridice
Este vorba deci de revitalizarea vechiului principiu roman ”obi societas, ibi jus”. Orice societate organizata reclama o regula de drept pentru a se putea constitui intru cat destinatarii normei juridice trebuie sa fie mentinuti in obligatiile inerente starii sociale printr-o regula care determina si sanctioneaza statutul lor de membrii.

Alte referate despre: structura normei juridice procesual penale, structura normei juridice perspectiva logica, structura normei juridice referat de nota 10

Structura urbana - curs anul 4

Structura spatiala urbana raspunde indirect unui ansamblu de nevoi, prin intermediul structurii functionale, si indiredct unui ansamblu de senzatii considerate etic, estetic si psihosociale in timp.

Alte referate despre: structura urbana, drept roman curs anul 1, structuri urbane

Structura atomului

Modelul atomic al lui Thomson( 1904):atomul este reprezentat sub forma unei particule sferice cu sarcina electrica pozitiva , pe care sunt egal distribuiti electroni ; are baze experimentale : sarcina electrica a particulelor ( radiatiile de electroni , radiatiile canal )

Alte referate despre: structura atomului, structura atomului referat, referat structura atomului

Structura benzenului - Kekule vs Orbitala

Structura benzenului - Kekule vs Orbitala
În cazul benzenului, acest lucru se petrece foarte rar. În schimb, acesta suferă reacţii de substituţie, în care unul din atomii de hidrogen este înlocuit de alt atom.

Alte referate despre: structura benzenului kekule, structura benzenului structura kekule referat, structura benzenului si structura kekule
Referate afisate : 16
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK