Structura rasiala

Structuri demografice

Lumea contemporana se caracterizeaza si printr-o diversitate a credintelor religioase.Crestinusmul, care cuprinde mai multe grupe de personae:catolici, ortodocsi, protestanti.

Catolicii predomina in Europa Latina(Franta, Spania, Italia, Portugalia), America Latina, dar se intalnesc si in alte tari europene, in SUA, Canada, Africa si Australia.Centru catolicismului este la Vatican.Ortodocsi sunt raspanditi in sud-estul si estul Europei.Centru lumi ortodoxe este considerat Constantinopol(Istambul).

Protestantii sunt mai numerosi in Germania si tarile nordice, in Anglia, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 5024
Materia: Geografie

Bomba demografica

Bomba demografica - Fenomenul migratiei a existat dintotdeauna, concretizat prin transhumanta, invazii, colonizari si cruciade, sau provocate, în general, de atractia exercitata de regiunile mai bogate asupra populatiilor mai sarace. Nu exista in plus nici un exemplu in istorie al vreunei tari a carei influenta politica si economica sa nu fi beneficiat de o demografie dinamica sau de actiunea unei populatii importante si omogene.

Alte referate despre: bomba demografica, bomba demografica 5pagini, bomba demografica-referat 5 pagini

Analiza demografica a Indiei si Elvetiei

Anii `80 si `90 sunt marcati de tensionarea treptata a vietii interne.Miscari insurectionale teroriste locale cu tendinte secesioniste se manifesta in Punjab, Assamm si indeosebi in Jammu si Kashmir, iar ascensiunea nationalismului hindus cu trasaturi fundamentaliste, exacerbeaza primatul natiunii, religiei si castelor in dauna individului si autoritatii statale risca dinamiteze echilibrul stabilit dupa proclamarea independentei.

Alte referate despre: analiza demografica a elvetiei, analiza demografica, analiza demografica a romaniei

Profilul demografic al Romaniei

Populaţia, împreună cu caracteristicile fizicoeconomice, trasează principalele coordonate ale unei ţări. Uneori, nu nivelul dezvoltării este important, ci mai importante sunt posibilităţile de dezvoltare şi de adaptare la context. Între acestea, caracteristicile populaţiei sunt primordiale.

Alte referate despre: profilul demografic al romaniei, profilul demografic, profil demografic

Analiza geodemografica a statelor Coreea de sud si Botswana

Apar diferenţieri astfel şi din punct de vedere al densităţii:Coreea face parte din teritoriile cu densitate foarte ridicată,situată în zona cu cele mai mari concentrări umane,alături de Japonia, China, Taiwan-459loc/km ², faţă de Botswana ce ajunge doar la 3loc/km ². Cele mai aglomerate areale sunt în zona Seul(N-V) şi în câmpiile fertile din S şi S-V, iar în Botswana concentrarea este cu precădere în E,în rest este rară şi în parte nomadă.

Alte referate despre: analiza geodemografica a statelor, analiza geodemografica a statelor africane, analiza geodemografica a statelor elvetia si

Demografie Brasov

Se remarcă o scădere a populaţiei urbane, cu preponderenţă datorită reducerii activităţii unor agenti economici industriali de tip vechi, în timp ce populaţia rurală se menţine aproape în aceeaşi parametri.

În anul 2004 faţă de anul 1990 numărul născuţilor-vii a scăzut cu 27,6%.
În anul 2004 faţă de anul 2000 numărul născuţilor vii a crescut cu 1,3%.
În anul 2004 sporul natural tinde spre echilibrare.
Rata mortalităţii în judeţul Braşov a fost cea mai scăzută din ţară în anul 2004 (9,8‰).

La nivelul judeţului Braşov, din totalul populaţiei active, cea mai mare pondere se regăseşte în grupa de vârstă 45-49 ani (16,5%), urmată de grupa de vârstă cuprinsă între 30 şi 34 ani (16,3%).

Alte referate despre: demografie brasov, demografia brasovului, populatia factor demografic brasov

Migratia populatiei - Norvegia

În anii `60 au sosit imigranţi, în număr tot mai mare, din Europa de Sud, Asia, Africa şi America de Sud, iar majoritatea s-au stabilit în jurul oraşului Oslo. În 1975, Norvegia a pus în aplicare o lege de stopare a imigraţiei, care este în vigoare şi astăzi. Interdicţia nu se aplică anumitor grupuri de refugiaţi şi de persoane care cer azil în Norvegia. Există cote anuale de imigrare legală pentru aceste grupuri, care provin în primul rând din fosta Iugoslavie, din Pakistan, Vietnam, Iran şi Turcia. De asemenea, se permite, în anumite limite, imigrarea legală în scopul reunificării familiilor.

Alte referate despre: migratia populatiei, migratia populatiei din moldova, uniunea europeana in context global demografie si migratia populatiei

Structura populatiei

Cresterea populatiei
Aproximativ 90 de milioane de persoane se adauga anual populatiei globului,care deja depaseste 5 miliarde.Acestea echivaleaza cu adaugarea anuala a unei populatii egale cu cea a Marii Britanii,Belgiei si Olandei la populatia lumii.

Alte referate despre: structura populatiei, structura populatiei romaniei, structura populatiei pe glob

Structuri de primire turistice cu functie de cazare

Structurile de primire turistice cu functie de cazare se clasifica pe stele, si respectiv pe flori in cazul pensiunilor turistice rurale, in functie de caracteristicile constructive, dotarile si calitatea serviciilor.

Clasificarea stucturilor de primire turistice are ca scop principal protectia turistilor si constituie o forma codifcata de prezentare a nivelului de confort si a ofertei de servicii. Clasificarea structurilor de primire turistice se face de catre Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Pentru obtinerea certificatului de clasificare agentii economici proprietari si/sau administratorii de structuri de primire turistice vor intocmi o documentatie care sa contina: cerere de elaborare a certificatului de clasificare; certificat constatator de la registrul comertului, din care sa rezulte obiectul de activitate si structura actionariatului;

Alte referate despre: structuri de primire turistice cu functie de cazare, structuri de primire turistice cu functii de cazare, referat diverse structuri de primire turistice in functie de cazare

structura normei juridice

În functie de gradul de determinare al conduitei prescrise (actiune sau inactiune), norma juridica este determinata; când dispozitia normei de drept impune o anumita conduita (de exemplu, normele de drept impune o anumita conduita (de exemplu, normele de drept public). Aceasta este imperativa, cu caracter onerativ (trebuie savârsita o actiune) sau este o norma imperativa cu caracter prohibitiv (interzice savârsirea unei actiuni, deci impune o inactiune).

Alte referate despre: structura normei juridice, structura normei juridice civile, structura normei juridice referat

Structura organizatorica a intreprinderii

Structura unei intreprinderi este considerata cadrul, scheletul acesteia. Scopul ei este sa reduca sau sa uniformizeze incertitudinea privind comportamentul salariatilor.Structura organizatorica a unei intreprinderi are urmatoarele scopuri:stabileste compartimentele si sarcinile posturilor individuale, precum si responsabilii de realizarea sarcinilor,clarifica ierarhia organizationala, adica cine este superiorul si cine este subordonatul,stabileste canalele de comunicare (comunicarea se desfasoara intre compartimente si posturile definite),permite managerilor sa aloce resurse catre obiectivele definite prin plan.

Alte referate despre: structura organizatorica a intreprinderii, structura organizatorica a intreprinderii referat, structura organizatorica a intreprinderi moldtelecom

Integrarea Romaniei in structurile economice europene

Integrarea Romaniei in structurile economice europene
In cadrul structurilor economice europene create, locul cel mai important il are Uniunea Europena.Uniunea Europena a fost constituita in anul 1957 prin semnarea Tratatului de la Roma (intrat in vigoare la 1 ianuarie 1958), la data respectiva numindu-se Comunitatea Economica Europena (C.E.E., tran-sformata recent in Uniunea Europena).Membrii fondatori au fost : Franta, R.F a Germaniei, Belgia, Luxemburg, Italia si Olanda.In prezent, aceasta cuprinde 15 tari, cu perspectiva ca in orizontul anilor 2000 sa mai adere Bulgaria, Cehia, Polonia, Romania, Slovacia.

Alte referate despre: integrarea romaniei in structurile economice europene, referate integrarea romaniei in structurile economice europene, integrarea belgiei in structurile economice europene

Structura normei juridice

Structura normei juridice
Norma juridica sau de drept reprezinta elementul fundamental al oricarui sistem de drept iar in analizarea acesteia se porneste de la doua tipuri de consideratii. In primul rand, etimologic, conceptul de norma desemneaza o regula ce reglementeza comportamentul uman, adica este o norma sociala.

Alte referate despre: structura normei juridice procesual penale, structura normei juridice perspectiva logica, structura normei juridice referat de nota 10

Structura urbana - curs anul 4

Cumpana de interese
- aria de competenta functionala – aria in care ar pute aexista respectivul teren

Alte referate despre: structura urbana, drept roman curs anul 1, structuri urbane

Structura atomului

Structura atomului
4.Modelul atomic Bohr-Sommerfeld(1916):perfectionarea modelului atomic al lui Bohr ; pentru miscarea electronilor nu mai presupune orbite , ci elipse ; are baze experimentale : structura fina a spectrelor atomice .

Alte referate despre: structura atomului, structura atomului referat, referat structura atomului

Structura benzenului - Kekule vs Orbitala

Structura benzenului - Kekule vs Orbitala
Kekulé a fost primul care a sugerat o structură sensibilă pentru benzen. Carbonii sunt aranjaţi în formă de hexagon, şi el a sugerat alternanţa legăturilor simple şi duble între ei. Fiecare atom de carbon are un atom de hidrogen ataşat. Această diagramă e deseori simplificată, nescriind nici un atom de H sau de C. În acest tip de diagramă, există câte un atom de C la fiecare colţ. Trebuie numărate legăturile rămase la fiecare carbon pentru a ne da seama câţi atomi de H sunt ataşaţi acelui atom de carbon.

Alte referate despre: structura benzenului kekule, structura benzenului structura kekule referat, structura benzenului si structura kekule

Structura microorganismelor procariote

Structura microorganismelor procariote:Dimensiunile microorganismelor se plaseaze sub limita vizibiliteţi care este aproximativ 100 micrometri (µm) : microorga¬nismele celulare se măsoară in µm, bacteriile tipice avind in medie 1-8 µm lungime si 0,2-1,0 µm diametru , micetele şi protozoarele fiind mai mari ; virusurile se mesoare in nanometri (nm).Structura microorganismelor procariote

Alte referate despre: www structura microorganismelor procariote, structura celulei procariote, caracterele generale ale microorganismelor procariote si eucariote
Referate afisate : 17
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK