Structuri demografice

Structuri demografice

Lumea contemporana se caracterizeaza si printr-o diversitate a credintelor religioase.Crestinusmul, care cuprinde mai multe grupe de personae:catolici, ortodocsi, protestanti.

Catolicii predomina in Europa Latina(Franta, Spania, Italia, Portugalia), America Latina, dar se intalnesc si in alte tari europene, in SUA, Canada, Africa si Australia.Centru catolicismului este la Vatican.Ortodocsi sunt raspanditi in sud-estul si estul Europei.Centru lumi ortodoxe este considerat Constantinopol(Istambul).

Protestantii sunt mai numerosi in Germania si tarile nordice, in Anglia, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 5090
Materia: Geografie

Bomba demografica

Evolutia si migratia populatiei: continut, analiza istorica, tendinte viitoare. Migratia populatiei este o lege a evolutiei populatiei care poate fi pusa in evidenta numai pe baza unui studiu metodic pentru a evita orice generalizare sau aproximare subiectiva. Notiunea de migratie este foarte generala, care in lipsa unor definitii comune si a unor instrumente destul de precise, desi se beneficiaza de numeroase date ale statisticilor oficiale, nu este rezolvata in mod corect.

Alte referate despre: bomba demografica, bomba demografica 5pagini, bomba demografica-referat 5 pagini

Analiza demografica a Indiei si Elvetiei

Republica Indiana are numele oficial Baharat si este situata in Asia de sud si se invecineaza cu Pakistan, Afghanistan, R.P.Chineza, Nepal, Bhutan, Birmania, Bangladesh, Oc.Indian(Golful Bengal, Marea Arabiei). .Acest stat care are o deschidere mare la oceanul Indian are capitala la New Delhi.Statul este impartit in 25 de state federale, 6 teritorii autonome, capitala.

Alte referate despre: analiza demografica a elvetiei, analiza demografica, analiza demografica a romaniei

Profilul demografic al Romaniei

Situaţia economică, şi nu numai, nu îi permite României să ia în sprijin un asemenea pilon. De aceea, cunoscând evoluţiile fenomenelor demografice, însănătoşirea demograficului, în sensul valorizării individului şi a protecţiei vieţii sale este prima urgenţă. Pe măsura obţinerii acestuia şi a finei cunoaşteri a evoluţiei demografice şi sociale se pot stabili noi obiective.

Alte referate despre: profilul demografic al romaniei, profilul demografic, profil demografic

Analiza geodemografica a statelor Coreea de sud si Botswana

Cele două state fac parte din categorii diferite în ceea ce importă nivelul de dezvoltare. Acest lucru este relevat de indicele de dezvoltare umană, redat prin anumiţi indicatori:speranţa de viaţă la naştere, gradul de alfabetizare, PIB-ul/loc-paritatea puterii de cumparare,aceasta din urmă fiind de 13,286 USD în 1998,faţă de Botswana care atingea doar 5,796USD în 1998.Coreea de Sud,odată cu separarea de Coreea de Nord, în 1953,a devenit o ţară infloritoare din punct de vedere economic,trecând de la un regim comunist la unul democratic şi atingând culmi superioare de dezvoltare.

Alte referate despre: analiza geodemografica a statelor, analiza geodemografica a statelor africane, analiza geodemografica a statelor elvetia si

Demografie Brasov

Se remarcă o scădere a populaţiei urbane, cu preponderenţă datorită reducerii activităţii unor agenti economici industriali de tip vechi, în timp ce populaţia rurală se menţine aproape în aceeaşi parametri.

În anul 2004 faţă de anul 1990 numărul născuţilor-vii a scăzut cu 27,6%.
În anul 2004 faţă de anul 2000 numărul născuţilor vii a crescut cu 1,3%.
În anul 2004 sporul natural tinde spre echilibrare.
Rata mortalităţii în judeţul Braşov a fost cea mai scăzută din ţară în anul 2004 (9,8‰).

La nivelul judeţului Braşov, din totalul populaţiei active, cea mai mare pondere se regăseşte în grupa de vârstă 45-49 ani (16,5%), urmată de grupa de vârstă cuprinsă între 30 şi 34 ani (16,3%).

Alte referate despre: demografie brasov, demografia brasovului, populatia factor demografic brasov

Migratia populatiei - Norvegia

Acest val de emigraţie a ajuns la punctul culminant la mijlocul anilor 1860, când peste două treimi din creşterea demografică naturală, adică aproximativ 10-15% din populaţie, a părăsit ţara. Nivelul emigraţiei a rămas ridicat până la primul război mondial, iar acest fenomen nu a luat sfârşit decât în timpul crizei economice din anii 1930.

Alte referate despre: migratia populatiei, migratia populatiei din moldova, uniunea europeana in context global demografie si migratia populatiei

Structura populatiei

Aproape peste tot in lume se gasesc asezari umane,cu toate ca anumite regiuni,cum ar fi cele din Antarctica,nu permit existenta unei populatii permanente.In alte zone inospitaliere,mici grupuri de oameni,cum ar fi triburile nomade,supravietuiesc doar adoptand moduri specifice de viata.Exista multe asemenea regiuni neospitaliere,mare parte a populatiei fiind concentrata doar pe o mica suprafata de pe mapamond.

Alte referate despre: structura populatiei, structura populatiei romaniei, structura populatiei pe glob

Activul si pasivul - structura

Activul si pasivul - structura
Activul Patrimonial

A. active imobilizate (fixe)
I. Imobilizari necorporale
1. Cheltuieli de constituire a) cheltuieli de infiintare
b) cheltuieli de dezvoltare
c) fuziunea intreprinderii
2. Cheltuieli de dezvoltare
3. Concesiuni, brevete, licente, marci, drepturi
si valori similare si alte imobilizari necorporale
4. Fondul comercial
5. Avansul si imobilizari necorporale in curs de executie

Activul si pasivul - structura
II. Imobilizari corporale
1. Terenuri si constructii a) terenuri (propriu-zise)
b) amenajari de terenuri
2. Instalati tehnice si masini
3. Alte instalatii, utilaje si mobiliere
4. Avansuri si imobilizari corporale in curs de executie

Activul si pasivul - structura
III. Imobilizari financiare
1. Actiuni detinute la entitati afiliate
2. Imprumuturi acordate ...

Alte referate despre: structura activului si pasivului, structuri patrimoniale de activ si pasiv, structura patrimoniului activ si pasiv

structura normei juridice

Structura normei juridice
Conceptul de structura a normelor juridice priveste un dublu sens: structura externa (tehnico-legislativa) si structura interna (logico-juridica) a normei de drept.
Structura externa

Alte referate despre: structura normei juridice, structura normei juridice civile, structura normei juridice procesual penale

Structura retelei publice de transport

Structura retelei publice de transport
Drumurile comunale au o lungime de 30.622 km, din care 938 km modernizate, 4.440 km cu imbracaminti rutiere usoare, 18.022 km pietruite si 7.222 km de pamant. In cadrul programului de pietruire a drumurilor comunale, in ultima perioada s-au pietruit cca. 1.480 km.

Alte referate despre: structura retelei publice de transport, structura serviciilor publice de transport bucuresti, structura retelei de transport aerian

Integrarea Romaniei in structurile economice europene

Integrarea Romaniei in structurile economice europene
Conditiile proprii Romaniei in lumea de azi o determina sa faca din integrarea in structurile europene obiectivul fundamental al relatiilor sale externe, intrucat aceasta este singura cale pentru a-si asigura stabilitatea si integritatea nationala.

Alte referate despre: integrarea romaniei in structurile economice europene, referate integrarea romaniei in structurile economice europene, integrarea belgiei in structurile economice europene

Structura normei juridice

Structura normei juridice
In al doilea rand sistemul normelor sociale cuprinde norme sociale, norme de drept, norme morale, norme religoase, sau norme politice potrivit domeniului relatiilor socale vizate. Pornind de la aceste consideratii se poate aprecia ca norma de drept este o norma sociala obligatorie. Fiind obligatorie ea este investita cu forta juridica obligatorie, creand drept si corelativ obligatoriu pentru destinatarii ei.

Alte referate despre: structura normei juridice perspectiva logica, structura normei juridice referat, referat structura normei juridice

Structura atomului

Structura atomului
Particula care nu poate fi descompusa in urma reactiilor chmice .Atomii sunt formatii din nucleu atomic si invelis electronic.In atomul neutru din punct de vedere electric numarul electronilor ( cu sarcina electrica negativa ) din invelisul electronic este egal cu numarul protonilor ( cu sarcina electrica ) din nucleul atomic.Atomi sunt reprezentati prin modele atomice.

Alte referate despre: structura atomului, structura atomului referat, referat structura atomului

Structura amidonului

Structura amidonului
Structura amidonului Primele cercetari nu au tinut seama de faptul ca amidonul nu este un compus unitar. Vom examina cateva din rezultatele cercetatorilor mai vechi. Formula bruta a amidonului, determinata prin analiza elementara, este (C6H10O5)n, la fel ca a celulozei. Prin hidroanaliza cu acizi, amidonul trece in D-glucoza, cu randament cantitativ.
Structura amidonului

Alte referate despre: structura amidonului, structura amidon, imagini cu structura amidonului

Structura benzenului - Kekule vs Orbitala

Structura benzenului - Kekule vs Orbitala
Ar însemna că hexagonul ar fi neregulat dacă ar avea structura Kekulé, cu laturi mai scurte şi mai lungi alternând. La benzenul real toate legăturile sunt exact la fel – cu o lungime între valorile celor de C-C şi C=C , de 0.139 nm. Benzenul real este o moleculă cu forma unui hexagon perfect regulat.

Alte referate despre: structura benzenului kekule, structura benzenului si structura kekule, structura benzenului structura kekule referat

Fonduri Structurale si fondurile de tip structural

Fondul European de Orientare si Garantare pentru Agricultura (FEOGA) a fost creat în scopul sprijinirii programelor de îmbunatatire a conditiilor de productie si marketing în agricultura. Are doua componente: componenta de orientare, creata în anul 1962 pentru ajustare
structurala, pentru reconversia productiei agricole si dezvoltarea de activitati complementare în agricultura.

Alte referate despre: referat despre fonduri structurale si fondurile de tip structural, fonduri de tip structural, fondurile europene de tip structural
Referate afisate : 17
Medie note: 8.71 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles