Studiu de caz datoria publica externa

Datoria publica externa a Romaniei - studiu

Datoria externă în sine reprezintă, iniţial, un efect al unui alt fenomen economic internaţional de mare amploare – creditarea internaţională.
Creditarea internaţională nu este un fenomen nou. Încă din Evul Mediu, factorii de dezvoltare a comerţului internaţional şi a investiţiilor externe au produs o diversitate a instituţiilor bancare, ale căror obiective, practici de creditare, pieţe, modalitaţi de organizare şi structurare, nu erau fundamental diferite de cele promovate de băncile de anvergură internaţională fondate în anii 1960-1970. Ca dovadă apare situaţia Suediei, unde, datorită dimensiunilor împrumuturilor externe ale Casei Regale, încă din secolul al XVIII-lea s-a înfiinţat un oficiu de administrare a datoriei astfel rezultate.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 184kb
Downloads: 26
Materia: Economie

Studiu de caz - Kober

KOBER a realizat investiţii în valoare de aproximativ 20 de milioane Euro în fabrică, utilaje şi tehnologie, concretizate actualmente în următoarele capacităţi de producţie anuale: 6.000 tone lacuri, 30.000tone vopsele în solvenţi, 50.000 tone vopsele în emulsie apoasă, 15.000 tone răşini şi 1.500 tone vopsele pulberi.Unele dintre investiţiile esenţiale ale grupului constau în protecţia mediului şi în domeniul cercetare-dezvoltare.

Alte referate despre: studiu de caz kober, kober-studiu de caz, latinitate si dacism studiu de caz

Evaluare in politici publice

Evaluarea nevoilor
Evaluarea de proces
Evaluarea de rezultate
Evaluarea eficienţei
Evaluarea de impact

Alte referate despre: evaluarea in politici publice, instrumente de monitorizare si evaluare a politicilor publice, evaluarea de politici publice

Bugete publice

Bugete publice
o Ca expresie a unor relaţii economice specifice, bugetele publice fac parte din baza economică a societăţii şi determină structura şi configuraţia balanţelor financiare operative unde, sunt concretizate sub forma de venituri şi respectiv de cheltuieli.
o La rândul lor, ca balanţe financiare, bugetele publice pot influenţa relaţiile specifice producând modificări în cadrul acestora.
Cu dublă ipostază a bugetelor publice, în practica economico-financiară, se poate contura sfera de manifestare şi administrare a banului public, atât la mobilizarea acestuia, cât şi la repartizarea şi respectiv utilizarea lui. Mijloacele, metodele, tehnicile ori procedeele utilizate de către cei implicaţi în circuitul fondurilor publice sunt diferite esenţial pe latura mobilizării de cea a utilizării lor.

Alte referate despre: bugetul public, rolul bugetului public national in economia unui stat, buget public

Problema echilibrului extern al unei economii nationale

În prima parte autorul abordează conceptul de echilibru extern şi mecanismul de realizare al acestuia - "economiile naţionale, ca entităţi constitutive tind către stabilirea unui echilibru in raporturile economice dintre ele".

Alte referate despre: problema echilibrului extern al economiei mationale, rproblema echilibrului extern al economiei nationale, echilibrul economiei nationale

Datoria externa a Romaniei in perioada de tranzitie

"Datoria externa a Romaniei in perioada de tranzitie"
Sistemul de conducere, hipercentralizat si in conflict cu criteriile de rationalitate, devenise complet inert la semnalele realitatii. Realizarea productiei in unitati supradimensionate conferea economiei un grad ridicat de rigiditate.

Alte referate despre: angajamente privind datoria externa a romaniei in perioada actuala, datoria externa a romaniei in perioada actuala, datoria externa a romaniei in perioada 2002-2009

Studiul propagarii caldurii

Deoarece D > 0, rezultĺ cĺ: , obˇinând în final:
(8)
Faza armonicei de ordin n va fi:
(9)
iar ecuaˇia suprafeˇelor echifazĺ:
(10)
Prin diferenˇierea ecuaˇiei (10) se obˇine viteza de fazĺ a armonicei n:
(11)
Din relaˇia (8) se obˇine :
(12)
Se observĺ cĺ creżte cu creżterea lui n, deci armonicele cu frecvenˇe mari se atenueazĺ mai puternic, importanˇa lor practicĺ fiind limitatĺ; la o anumitĺ distanˇĺ, în barĺ se va propaga doar oscilaˇia fundamentalĺ, de frecventĺ . Din (11) żi (12), pentru n = 1 se obˇine:
(13)
Se constatĺ astfel cĺ, dacĺ se cunoażte perioada a perturbatiei żi se determinĺ experimental viteza de fazĺ a undei fundamentale, se poate calcula coeficientul de difuzie termicĺ D.

Alte referate despre: studiul propagarii luminii prin prisma optica, stiudiul propagari calduri printr-un material, studiul propagarii luminii prin prisma optica desen

Studiul si masurarea marimilor

2 Receptoare dezechilibrate. Se obţin:
- conectând pe cele trei faze ale receptorului un număr diferit de lămpi (I1≠ I2≠ I3) prin închiderea întrerupătoarelor Q3 şi Q4.
- deschizând întrerupătorul Q1 (I1=0, I2≠ I3)
- deschizând întrerupătorul Q2 (I1=0, I2=0)

Alte referate despre: masurarea marimilor electrice, masurarea marimilor mecanice, masurarea marimilor termice

Studiul regimului tranzitoriu intr-un circuit

- la calculul factorului de amortizare α se va lua valoarea medie obţinută aplicând relaţia (45) mai multor extreme succesive.
În cele patru linii ale tabelului pentru valori ale inductivităţii L se trec valorile teoretice date de relaţiile 41, 20, 21, 22, valorile măsurate T, Um1, Um2, Um3 din oscilogramă şi cele calculate cu relaţiile 42, 45, 22’.

Alte referate despre: studiul regimului tranzitoriu intrun circuit rlc serie, studiul regimului tranzitoriu, circuite electrice simple in regim tranzitoriu

Studiul unui cuadripol liniar si pasiv

Determinarea experimentală a parametrilor fundamentali prin încercările de funcţionare în gol şi în scurtcircuit. Se realizează schema din figura 2 a,c cu întrerupătorul Q şi 1Q deschise, autotransformatorul T pe poziţia 0. Se verifică poziţia 0 (a) a întrerupătorului 1Q, se închide întrerupătorul Q şi cu ajutorul autotransformatorului T se fixează o tensiune indicată de voltmetrul 1p, astfel încât ampermetrul 3p să indice cca 1A. Se citeşte indicaţia wattmetrului 2p şi se consemnează linia întâia a tabelului.

Alte referate despre: studiul cuadripolului liniar pasiv, studiul unui cuadripol pasiv referate, studiul circuitelor electrice liniare de c c

Datoria Publica

Pentru a putea face comparatii internationale, este necesar a exprima datoria publica a tarilor cuprinse in analiza intr-o moneda avand o larga circulatie pe plan mondial. Desi calculele facute intr-o asemenea moneda contin un grad mai mare sau mai mic de aproximatie, din cauza fructuatiei cursurilor de schimb si a neconcordantei dintre puterea reala de cumparare a unei monede exprimate intr-o alta moneda si cursul la care se schimba acele monede, totusi, ele ofera informatii utile despre marimea datoriei publice medii pe un locuitor. In practica, in comparatiile internationale, se foloseste dolarul SUA, euro, sau Drepturile Speciale de Tragere.

Alte referate despre: datoria publica, datoria publica referat, datoria publica a romaniei 2000-2010

Imprumuturile de stat si datoria publica

Opţiunea pentru un credit public intern sau extern reprezintă şi un act de decizie politică care influenţează valanţa de plăţi externe, inclusiv datoria publică internă şi/sau externă.
În doctrina de specialitate, dupăp cum se cunoaşte, nu există identitate între instrumentul extern şi datoria externă (aspecte ce pot fi urmărite şi în anexe).

Alte referate despre: imprumuturile de stat si datoria publica, imprumuturile de stat si datoria publica in romania, imprumuturi de stat si datoria publica

Legea datoriei publice

4. datorie publică - datoria publică guvernamentală la care se
adaugă datoria publică locală. În scopul evaluării datoriei publice a
României, orice obligaţie, exprimată în valută, este calculată în monedă
naţională, utilizându-se cursul valutar comunicat de Banca Naţională a
României, valabil în ultima zi din perioada pentru care se face
raportarea;

Alte referate despre: legea datoriei publice, legea datoriei publice locale, legea datoriei publice actualizata

Regimul juridic al functionarilor publici debutanti sau definitivi

c) de către autorităţi şi instituţii publice din administraţia publică centrală şi locală, pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie, a funcţiilor publice de conducere de şef serviciu şi şef birou şi, respectiv, a funcţiilor publice specifice vacante;

Alte referate despre: regimul juridic al functionarilor publici debutanti, regimul juridic al functionarilor publici europeni, regimul juridic al functionarului public

Publicitatea

Daca firma doreste expuneri cu un impact de 1.5 (presupunand ca 1.0 este valoarea medie), rezulta ca trebuie contractat un numar total de 3 150 000 expuneri( 2 100 000*1.5). Presupunand ca 1000 de expuneri avand acest impact costa 10 $, bugetul alocat publicitatii va trebui sa fie de 31 500$(3150*10$). In general, cu cat numarul destinatarilor , frecventa si impactul sunt mai mari, cu atat mai mare va fi begetul de publicitate.

Alte referate despre: politici publice, administratie publica, administratia publica

Publicitate pe Internet

La scurt timp dupa publicarea acestui raport, a fost realizat un alt studiu de catre Georgia Institute of Technology’s Graphic, Visualization and Usability Center (GVU). Acest studiu a fost realizat pe Internet si ii chestiona pe respondenti in legatura cu obiceiurile lor de telespectatori si cu impactul pe care Internetul l-ar putea avea asupra lor. In urma acestei cercetari s-a constatat o schimbare importanta in obiceiurile legate de media, 37% dintre respondenti afirmand ca utilizeaza Web-ul zilnic in defavoarea televizorului.

Alte referate despre: publicitatea pe internet, publicitate pe internet, publicitatea prin internet
Referate afisate : 17
Medie note: 8.48 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles