Succesul si insuccesul scolar studiu de caz 4517

Succesul si insuccesul scolar

Una din temele importante ale psihologiei sociale, cu impact deosebit în mediul şcolar, o constituie studiul gîndirii sociale sau al atribuirii cauzale. Teoriile din acest domeniu descriu felul în care omul construieşte explicaţia cu privire la experienţele sale. Indivizii caută să înţeleagă lumea şi să-i desluşească determinismele, căci numai astfel ăşă pot duce la bun sfîrşit acţiunile. În cazul în care nu reuşesc să obţină explicaţii mulţumitoare cu privire la evenimentele mediului ce-i înconjoară, ei trăiesc o stare de discomfort psihic.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 18kb
Downloads: 14044
Materia: Psihologie

Motivatie si invatare

De exemplu, elevul care trebuie sa învete pentru admitere trebuie
sa-si reprime dorinta de a face altceva mai atractiv si placut, de a
se distra, etc.

Alte referate despre: motivatie si invatare, motivatia de invatare, tipuri de motivatie pentru invatare la diferite varste

Insuccesul scolar

Strategiile şi condiţiile favorabile prevenirii şi eliminării insuccesul şcolar se stabilesc în funcţie de cauzele nereuşitei şcolare(familiale, psihosociofiziologică şi pedagogică).
Pentru optimizarea actului didactic, în contextul căruia să se prevină ori să se elimine eşecul şcolar, factorul educativi, mai ales profesorul trebuie să dovedească şi să respecte câteva condiţii specifice şi anume:

Alte referate despre: succesul si insuccesul scolar, insuccesul scolar, succesul si insuccesul scolar referat

Comportamentul scolarului mic

Scoala constituie un mediu care, in locul unui grup restrans (cel de joc), ofera copilului o colectivitate si un loc de munca, cu nume-roase intrepatrunderi – mentale, afective, morale – care se constituie ca un important resort al dezvoltarii lui psihice.

Alte referate despre: comportamentul scolarului mic, comportament scolar mic, comportamentul agresiv la scolarul mic

Absenteismul - studiu de caz

Astfel, eu ca profesor de matematica, am incercat se joc rolul conciliatorului, stand de vorba cu domnul profesor-diriginte si in acelasi timp cu parintii si elevul in cauza.
Am fost ascultata cu mult interes , mai ales de elev (ca de fiecare data si la ora) a prezentat solutii alternative ca de exemplu:

Alte referate despre: absenteismul studiu de caz, absenteism studiu de caz, absenteism- studiu de caz

Scoala institutie si organizatie sociala

E. Durkheim definea şcoala ca fiind “un grup social care are o unitate şi o fizionomie proprie”. Şcoal îndeplineşte caracteristicile specifice organizaţiilor. Acestea ar fi : - întreţine multiple relaţii cu mediul extern. - are două funcţii : una primară, de formare a elevilor şi integrare a lor în societate; alta secundară, furnizând populaţiei din zonă modele comportamentale.

Alte referate despre: scoala institutie si organizatie sociala, scoala institutie si organizatie, scoala ca organizatie sociala

Latinitate si dacism - studiu de caz

Latinitate
Latinitate este un termen care denumeste actiunea de impunere a limbii latine si a civilizatiei latine in urma cuceririi Daciei de catre romani.

Alte referate despre: latinitate si dacism studiu de caz, latinitate si dacism - studiu de caz, latinitate si dacism studiu de caz si bibliografie

Agresivitatea - forma de adaptare si contra reactie la frustrare la copiii institutionalizati de varsta scolara mica

Capitalismul modern si transformarile moderne, cu care ne confruntam in ultimul timp, au condus la schimbarea tiparelor de munca si de comportament, ceea ce a atras dupa sine insecuritatea si grija zilei de maine. Ca atare, oamenii, indiferent de varsta, se confrunta tot mai mult cu testari si figuri autoritare producatoare de frustrari. Efectele defavorabile ale acestor aspecte se resimt in modificarea echilibrelor socio-adaptative, in cresterea prevalentei starilor de tensiune mintala, agresiuni psiho-somatice cu efecte dezadaptative, maladaptative, inadaptative, in planul intregii evolutii a fiintei umane.

Alte referate despre: agresivitatea-forma de adaptare si contra-reactiela frustrarea, agresivitatea forma de adaptare, formarea identitatii de sine pana la varsta scolaritatii mici

Investigarea locului faptei in cazul incendiilor

b. Incendii determinate de razele solare.Aceste incendii sunt mai puţin frecvente decât cele provocate de trăznet, dar le întâlnim totuşi în locuri deschise, cum sunt pădurile cu multe uscături, miriştile etc. Un ciob de sticlă cu proprietăţi optice de a concentra razele solare ce-l străbat, un obiect sferic şi lucios de aluminiu, iar în încăperi ţiglele de sticlă pentru a asigura luminarea podurilor, glasvândurile sau sticlele defecte cu umflături au rol de lentilă. O pereche de ochelari, un vas de sticlă plin cu apă, o oglindă de bărbierit etc.

Alte referate despre: investigarea la locul faptei in cazul incendiilor, investigarea lucului faptei in caz de incendii, cercetarea locului faptei in cazul de moarte violenta

Managementul conflictelor si managementul stresului - studiu de caz

- Preocuparea pentru viitorul organizaţiei. În majoritatea timpului său, managerul trebuie să rezolve într-un timp scurt o serie de probleme complexe şi foarte importante. Se poate observa cu uşurinţă faptul că unii manageri au tendinţa de a se lăsa copleşiţi de o serie de probleme cotidiene urgente, dar care nu au o foarte mare importanţă şi care pentru a fi rezolvate consumă foarte mult timp în dauna preocupărilor pentru problemele de perspectivă.

Alte referate despre: managementul conflictelor in cadrul intreprinderilor studiu de caz, managementul conflictelor intr-o scoala studiu de caz, managementul conflictelor si managementul stresului - studiu de caz

Potentialul turistic in parcul natural Apuseni - studiu de caz zona turistica Padis

De asemenea, faptul că turismul se adresează unor segmente tot mai largi ale populaţiei, ce răspunde pe deplin nevoilor materiale şi spirituale ale acesteia s-a reflectat în intensificarea circulaţiei turistice, imprimând fenomenului unul dintre cele mai înalte ritmuri de creştere. Rezultatul dezvoltării sale, turismul este datorat de potenţialul său complex, atât natural cât şi antropic, ce are implicaţii profunde asupra dinamicii economiei şi societăţii, asupra relaţiilor redate prin imaginea ce o crează atât pe plan intern dar mai ales extern, la nivel de stat, regiune, zonă, localitate.

Alte referate despre: activitatea turistica in parcul natural apuseni, potential ecoturistic al parcului natural apuseni, atractii turistice antropice parc natural apuseni

Transporturi aeriene internationale - studiu de caz la firma Gebruder Weiss Romania SRL

Privind prin prisma sferei politice transporturile îmbunătăţesc relaţiile politice dintre state şi popoare prin stimularea dezvoltării economico-sociale, contribuie la dezvoltarea forţelor de producţie şi a canalelor de transport pe teritoriul ţării şi în colaborare internaţională, sprijină politica de apărare a ţării. Transportul aerian a cunoscut cea mai rapida dezvoltare, cu o crestere anuala 5% sau chiar mai mare. Prezentările efectuate cu ocazia unor conferinţe internaţionale care au că temă dezvoltarea transportului aerian, creşterea economiei mondiale în următoriii 10 ani, sunt optimiste. Rata de creştere a producţiei anuale mondiale este estimată la peste 3,5 % până în 2015.

Alte referate despre: studiu de caz la firma gebruder weiss romania srl, managementul resurselor umane studiu de caz pe firma, managementul resurselor umane studiu de caz p firma

Masajul in cazul entorselor

Toate aceste procedee sunt folosite in diferite cazuri de boala si in acele locuri ale articulatiei accidentate, care nu sunt contraindicate pentru masaj.
Ca si frictiuni se folosesc:
•frictiunea circulara cu pulpele degetelor
•aceeasi frictiune, insa pulpele degetelor stau plat fata de locul masat
•frictiunea rectilinie cu pulpele degetelor
•frictiunea rectilinie cu eminentele tenare
•frictiunea rectilinie cu radacina mainii

Alte referate despre: masajul in cazul entorselor, masaj in cazul entorselor, masajul in cazul fracturilor
Referate afisate : 14
Medie note: 7.90 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK