Sulfat de cupru sau piatra vanata 2ec66

Procente de apa in organismul uman

Apa reprezintă un excelent dizolvant pentu multe substanţe şi este mediul în care se desfăşoară cele mai multe reacţii chimice legate de metabolismul substanţelor şi deci de viaţă . Rolul apei în organismul uman este foarte mare . Chimiştii ştiu foarte bine ce se întâmplă când vor ca două substanţe să reacţioneze între ele . De exemplu din carbonatul de sodiu şi sulfatul de cupru ( piatra vânătă ) va rezulta carbonat de cupru şi sulfat de sodiu . Dacă se amestecă cele două pulberi pur si simplu această reacţie nu va avea loc . Este nevoie ca substanţele să fie dizolvate în prealabil în apă pentru ca reacţia să aibă loc.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 56kb
Downloads: 2915
Materia: Biologie

Apa in organsimul uman

Apoi a comparat greutatea acestor mumii cu greutatea unor oameni vii de aceeaşi înãlţime şi cu trãsãturi fizice cât mai asemãnãtoare mumiilor respective.Prin acest procedeu,el a determinat cã apa are o proporţie de 90% în organismul uman.Cifra este prea ridicatã.Acest lucru se explicã pentru cã uscarea prelungitã a mumiilor a dus şi la pierderea unor substanţe din corpul lor alãturi de apã.

Ulterior s-au fãcut cercetãri mai precise, care au arãtat nu numai câtã apã este în organismul uman, dar şi chiar câtã apã contin ţesuturile din care este alcãtuit.În medie, un om care cântãreşte 65 de kilograme poate fi sigur ca aproximativ 41 de kilograme (63-70%) din organismul sãu este apã.Aceastã proporţie este valabilã şi pentru alte animal: câine, pisicã, iepure, în general animalele cu sânge cald au aceeaşi proporţie de apã în organism ca ...

Alte referate despre: apa in organismul uman, apa din organismul uman, apa in corpul uman

Bacterii sulfat-reducatoare

bacteriile sulfat – reducătoare au rol important în coroziunea conductelor şi blocarea acestora, a sistemelor de încâlzire şi a structurilor subacvatice. bacteriile sulfat – reducătoare sunt asociate cu poluarea apelor (miros dezagreabil determinat de acumularea H2S şi înnegrirea apelor datorită precipitării sulfurii de fier). În asociaţie cu bacterii metanogene, bacteriile din genul Desulfovibrio pot produce acetat, cu rol de precursor al metanului.

4. Caracteristici morfologice
Caracterele morfologice se referă la aspectul exterior al bacteriilor. Fiind organisme unicelulare individul este reprezentat de o singură celulă, morfologia referindu-se la aspectele externe ale celulei şi anume la formă şi mărime.

Alte referate despre: bacterii sulfat reducatoare, bacteriile sulfat reducatoare, bacterii sulfat-reducatoare

Apa si omul

- determinarile organoleptice (gust,miros ),determinarea temperaturii, fixarea oxigenului dizolvat si a hidrogenuluisulfurat ,determinarea clorului rezidual,a bioxidului de carbon liber si agresiv,determinarea de Ph.
- determinarea turbiditatii, a suspensiilor,determinarea reziduului,determinarea fosfatilor a oxidabilitatii a formelor de azot,determinarea fierului, a durabilitatii temporare ,a manganului.
- Determinarea alcalinitatii si aciditatii,determinarea duritatii totale a calciului si magneziului,determinarea fluorului.

Alte referate despre: apa si omul, sub ce aspect influenteaza apa viata omului, apa viata omului

Apa si proprietatile ei

Apele subterane au compozitia cea mai variata dintre toate apele naturale; cantitatea si natura substantelor dizolvate depind de natura straturilor de pamant strabatute si de timpul cat apele au fost in contact cu ele. Apele subterane care contin dizolvate in molecula lor cantitati mai mari de diferite substante solide sau gazoase, ajungand la suprafata si formeaza izvoarele de ape minerale.

Alte referate despre: apa si proprietatile ei, apa si proprietatile sale, apa potabila proprietati

Transformari de stare suferite de apa

Aspectul atat de variat al norilor a trezit inca de multa vreme interesul oamenilor de stiinta,dar abia pe la inceputul secolului trecut au fost stabilite primele criterii de clasificare a lor.

Astfel,in 1802,celebrul naturalist francez Jean-Baptiste de Monnet-Lamark(1744-1829)publica in Anuarul Meteorologig al Frantei,o prima clasificare a norilor,impartindu-i in cinci grupe dupa forma si inaltimea lor.In 1803,farmacistul englez Lucke Howard(1772-1864)stabileste un criteriu de clasificare si mai reprezentativ,legand forma si dimensiunile norilor de declansarea precipitatiilor atmosferice.El adopta pentru prima oara pentru nori denumirile latine devenite apoi
intrenationale:Cirrus,Stratus,Cumulus,Cirrocumulus,Cirrostratus,Nimbus etc.

Alte referate despre: transformari de stare suferite de apa, transformari suferite de apa, oxigenul ce transformari de stare de agregare poate suferi

Apa si importanta apei

"Apa si importanta apei"
În zilele noastre apa este tot mai poluată.La robinete curge o apă din ce în ce mai murdară.Peştii mor în lacuri,mări şi oceane.Apele negre rezultate în urma deversărilor de petrol în ape sunt tot mai frecvente.Petrolierile transportă 550 000 tone de petrol,astfel accidentile pot fi devastatoare.

Alte referate despre: apa si importanta apei, referat apa si importanta apei in viata omului, apa si importanta apei in organism

Cupru

Trecerea de la epoca de piatră la epoca bronzului, aşa cum şi de la aceasta avea să se treacă mai târziu la epoca fierului. Judecând după obiectele vechi de cupru descoperite, se poate afirma că acest metal a apărut în Egipt, cu 5.000 de ani î.e.n. şi apoi, cam cu un mileniu mai târziu,în regiunea dintre Tigru şi Eufrat, unde se dezvoltase civilizaţia sumeriană. În Egipt, pe vremea faraonului Turmes cuprul se exploata în Peninsula Sinai (azi bogată în petrol) şi şi era cunoscută sub numele de komt.

Alte referate despre: cupru, referat cupru, cupru referat

Piatra Craiului

Raul Mare al Zarnestilor, afluent al Barsei Mari, isi are obarsia pe versantul rasaritean al Pietrei Craiului, unde sunt raspandite numeroasele sale izvoare (Curmaturii, Cheii, Martoiului, Brusturelui, Vladusca, Zanoagei si Padina lui Danisor). Dambovicioara prezinta o succesiune de izvoare pe flancul estic si sud-estic al Pietrei Craiului, cele mai pitoresti fiind Valcelul Gainii, Cheia de sub Grind, Capatanelor, Lespezilor, Steghiei, Copilului, Funduri, Muierii, Pesterii s.a.

Alte referate despre: piatra craiului, parcul national piatra craiului referat, rezervatia naturala piatra craiului

Cortina de piatra a Americii

Cortina de piatra a Americii - Continentul American sau asa numita "Lume Noua" a intrat in orizontul geografic al europenilor in secolul al X-lea, atunci cand vikingul Eric cel Rosu si marinarii sai debarcau pe tarmurile acestuia. Insa cel care intra in istorie ca descoperitor al Americii este navigatorul si exploratorul genovez Cristofor Columb, aflat in solda Regatului Spaniei, care atinge tarmurile acestei "Terra Incognita" intre anii 1492 si 1504, descoperind Antilele Mari, Antilele Mici si America Centrala istmica. Cortina de piatra a Americii

Alte referate despre: america de nord, america de sud, harry potter si piatra filozofala rezumat

Piatra Craiului

Spre deosebire de masivele înşiruite de-o parte şi de alta (Bucegi, Iezer, Făgăraş), impresionante prin volumul impunător şi aspectul alpin, Piatra Craiului contrastează cu formele masive, cărora le opune profilul ei îndrăzneţ, dispus de-a curmezişul liniei generale a Carpaţilor Meridionali, ca o creastă izolată şi individualizată, încât înălţimile aflate în vecinătatea sa, apar ca nişte simple coline, numite de localnici “gâlme” sau “piscuri”.

Alte referate despre: piatra craiului referat, parcul national piatra craiului, referat piatra craiului

Harry Potter si piatra filozofala - fragment

-Fault ! strigau Cercetasii.
Furioasa , Madam Hooch il atentiona pe Flint si ordona o lovitura libera pentru Cercetasi . Dar , in toata aceasta confuzie , hotoaica disparuse , bineinteles .
Dedesubt , Dean Thomas urla din rasputeri :
-Da-l afara ! Cartonas rosu !
-Dean , nu suntem la fotbal , ii aminti Ron. Jucatorii de Vajthat nu pot fi dati afara . Si ce e aia , cartonas rosu ?

Alte referate despre: rezumat harry potter si piatra filozofala fragment, harry potter si piatra filozofala fragment, rezumat la harry potter si piatra filozofala fragment

Sarpele cu clopotei, un vanator singuratic

Multe specii îşi petrec intervale lungi de timp făcând băi de soare, adesea aplatizându-şi corpul, pentru a putea creşte suprafaţa care este încălzită de soare. Ca urmare, reptilele îşi pot menţine metabolismul la un nivel mult mai scăzut. Iată de ce multe reptile pot să hiberneze lungi perioade de timp, fără să aibă nevoie de hrană pentru a rămâne în viaţă: ele îşi pot încetini foarte mult procesele interne ale organismului, astfel încât supravieţuiesc fără nici un fel de hrană mai multe luni de zile.

Alte referate despre: sarpele cu clopotei, sarpele cu clopotei referat, sarpe cu clopotei

Laborator de cofetarie

- grătarul pentru glasat prăjituri (fig. 2,a) este confecţionat dintr-o tavă cu picioruşe şi două mânere din sârmă cositorită. Pe ramă este aşezată o plasă din sârmă subţire.

Alte referate despre: laborator de cofetarie, dotarea unui laborator de cofetarie cu utilaje si ustensile, laboratoare de cofetarie

Paleoliticul

omul nu ar fi mort, ci in transa in fata bizonului sacrificat in timp ce sufletul sau ar calatori in lumea de dincolo. Pasarea pe creanga, motiv specific samanismului siberian, ar fi spiritul sau protector. Scopul "sedintei" ar fi ca samanul sa ajunga, in extaz, alaturi de zei si sa le ceara binecuvantare, adica succesul in vanatoare6.
Mircea Eliade e de parere ca astfel de analize confirma functia rituala a semnelor si a figurilor paleolitice7.

Alte referate despre: paleolitic, arta paleolitica, paleoliticul

Metalurgia cuprului

Pirometalurgia cuprului.La baza extragerii cuprului din sulfurile de cupru, prin procedeul pirometalurgic stau urmatoarele procese de baza:
a) Topirea in suspensie. In tara noastra pentru topirea in suspensie se aplica procedeul cu folosirea aerului preincalzit (procedeul de la Outokumpu-Finlanda), care foloseste ca incarcatura: 85% concentrat cupros si pirita aurifera si 15% cuart macinat la finetea concentratului.

Alte referate despre: metalurgia cuprului, poluanti in metalurgia cuprului, metalurgia cuprului poluanti
Referate afisate : 16
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK