Suprafata frantei

Franta

Franta.Clima este temperat - oceanica, cu precipitatii mai bogate in V si in muntii inalti (peste 1 000 mm/an) si mediteraneana (precipitatii 500 mm/an ) pe litoralul sudic, unde vanturi reci, precum mistralul si tramontanul, pot compromite recolte de citrice.

Reteaua hidrografica este densa, legata printr-un sistem de canale (4 600 km) si orientata spre Oc. Atlantic (Seine, Loire, Garonne, Moselle, Rhin) si spre Marea Mediterana (Rhône). Exista numeroase lacuri, mai mari fiind Leman/Geneva (522km2, la granita cu Elvetia), Bourget si d`Annecy.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 2515
Materia: Geografie

Franta si Muntele Sfantului Mihail

Diviziuni administrative
96 departamente grupate in 22 regiuni; potrivit autoritatilor franceze sunt incluse in statul francez alte 4 regiuni monodepartamentale, 4 teritorii de peste mari si 2 colectivitati teritoriale; unele tari nu recunosc un asemenea statut anumitor teritorii, considerandu-le teritorii dependente.

Alte referate despre: muntele sfantul mihail, muntele sf mihail franta, sfantul mihail si gavril

Suprafata specifica a rocilor colectoare

Suprafata specifica a unei roci (ca, de altfel, a oricarui corp solid poros) este aria cumulata a porilor comunicanti dintr-n volum brut de roca egal cu unitatea. Se poate observa ca exista o corespondenta directa intre porozitatea efectiva si suprafata specifica. Ambele se refera la un volum brut unitar; porozitatea este masura volumului porilor iar suprafata specifica este masura ariei porilor.

Alte referate despre: roci colectoare, caracteristicile retelelor de canale capilare la roci colectoare, rocile colectoare

Simbolurile Frantei

Adaposteste inestimabile opera de arta:picture Mona Lisa,numita si Geoconda,opera a lui Leonardo da Vinci sin u mai putin renumita statuie a lui Venus din Milo,reprezentand-o pe zeita Afrodita.

Arcul de Triumf

Alte referate despre: simbolurile frantei, simbolurile frantei in franceza, simbolurile frantei in limba franceza

Industria Frantei

Franta este una din tarile puternic industrializate.Are o industrie grea,foarte dezvoltata (rafinarii de petrol,industrai siderurgica, industria aluminiului,industria cimentului , a hartiei si celulozei, industria chimica si constructiile de masini).Industria autovehiculelor este a patra ca marime din lume dupa Japonia , SUA si Germania.Doar 3 tari au mai multi locuitori si un venit mediu pe locuitor mai mare ca Franta: SUA , Japonia si Germania Economia franceza produce ea singura 1/5 din totalul veniturilor tarilor din C.E.E. .In toate tinuturile Frantei prospera turismul , mai ales pe litoral,in munti si Paris.

Alte referate despre: industria frantei, referat industria frantei, industria frantei referat

Monitorizarea calitatii apei potabile

In conditii naturale, apa nu se gaseste niciodata in stare pura, dar se poate spune ca se afla intr-un circuit continuu.Astfel, apa de suprafata din rauri, fluvi, lacuri, mari si oceane se evapora trecand in atmosfera sub forma de vapori si este cunoscuta sub denumirea de apa atmosferica.Sub aceasta forma apa circula sau este purtata de curentii de aer, pana ajunge in zone cu temperatura mai scazuta, cand se condenseaza si cade la suprafata solului sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, forma denumita si apa meteorica.Odata ajunsa in sol apa meteorica daca intanleste roci permeabile, le strabate pana in momentul cand intanleste un strat impermeabil la nivelul caruia se opreste, formand apa subterana, care poate fi de doua feluri.

Alte referate despre: controlul si monitorizarea calitatii apei potabile, monitorizarea calitatii apei potabile, monitorizarea calitati apei potabile

Sarbatori in Franta

Certaines villes ou certains village célèbrent aussi la fête de leur saint(e) patron(ne) en organisant des processions religieuses, des bals, des concours, des kermesses ou des banquets: ce sont les “fêtes votives”.

Alte referate despre: sarbatori in franta, sarbatorile in franta, sarbatori din franta

Razboiul de 100 ani

Totusi viteazul si inteligentul Richard a
incercat ni mod cinstit sa faca pace cu Franta in cei 6 ani de
domnie .A reusit sa umple parlamentul cu protejatii de-ai lui
si a impus sub amenintarea mercenarilor sai , sa i se aprobe
un impozit asupra lanei pe toata durata vietii .

Alte referate despre: razboiul de 100 ani, razboiul de 100 ani referat, razboiul de 100 ani-paralela franta si imp romano-german

Efectele climei asupra civilizatiei

Istoricii descriau bandele de cersetori care umpleau drumurile si implorau trecatorii .Intr-o relatare de epoca un calator prin Burgundia din 1817 arata ca cersetorii sunt foarte numerosi astazi ; la fiecare oprire o gloata de femei ,copii si batrani inconjurau trasura.Un alt observator din Insulele Britanice care vizita Burgundia adauga ca numarul lor era la fel de mare cu cei care asediau calatorul in Irlanda . In Elvetia martori oculari spuneu ca nr. cersetorilor care impanzeau toate drumurile era atat de mare incat semanau cu adevarate armate .In ochii lor era disperare si din cuvintele unui cronicar local ,Ruprecht Zollikofer “aveau pe obraz paluarea mortii”.

Cum teama de revolutie crestea in multe tari,s-au folosit forte militare pentru a stapani multimile crescande care cereau de mancare.Un val fara precedent de incendii a izbucnit in aprope toate tarile.O alta amenintare ,prima din revoltele antisemite din istoria Germaniei moderne a izbucnit in orasul bavarez Wurzburg ...

Alte referate despre: efectele climei asupra culturilor, efectele climei asupra plantelor, efectele climei asupra omului

Adevarata fata a nazismului

Pana in 1923 partidul numara 55.000 de membri si in noiembrie 1923 Hitler a condus "Beer Hall Putsch", miscare care a incercat sa doboare guvernul din Bavaria si eventual pe cel din Berlin , dar care nu a avut succes. Aceasta incercare a fost impiedicata de caderea economica care a lovit Germania. Sfarsitul a fost dramatic iar Hitler si alti lideri nazisti au ajuns la inchisoare.

Alte referate despre: adevarata fata a nazismului, adevarata fata morgana, adevarata fata a dragostei

Clasicismul francez

El infuenteaza arhitectura ,decoratia si intr-o masura mai mica ,pictura.Sustinut de inflenta Academiei franceze ,care se infiiteaza in 1635 , acest curent este asimilat stralucirii secolului lui Ludovic al XIV-lea .Treptat ,rococo-ul ,mostenitor al barocului ,va inlocui clasicismul francez .

Servind glorificarea puterii regale,viziunea artei clasice franceze este monumentala ,folosindu-se pentru acesta de jocul echilibrat dintre orizontale si verticale ,spre deosebire de dinamica liniei curbe a barocului .

Plalatul Versailles ,de dimensiuni impresionante,simbol al autoritatii monarhice absolute ,precum si al rationalismului ,a adunat,pentru construirea si decorarea sa, pe arhitectii si decoratorii cei mai reprezentativi pentru noul stil :Charles le Brun (1610-1690),Louis le Vrau (1612-1670), precum si Francois Mansard (1598-1666).
...

Alte referate despre: clasicismul francez, clasicismul francez in pictura, clasicism francez

Clima si Civilizatie

Incepand din 1816 ,anul fara vara de pe intinse teritorii, foameta a cuprins aproape toate tarile din Europa ,producand o febra revoutionara care a maturat continentul timp de trei ani. In Franta ,de exemplu guverul existent a cazut si conservatorului duce Richelieu I s-a cerut sa formeze un alt guvern.

Alte referate despre: clima si civilizatia, clima si civilizatia europei, clima si civilizatia omeaneasca in romania

Revolutia burgheza clasica din Franta

- prapastia dintere cele doua curente s-a adancit o data cu condamnarea si executarea regelui ;in ajutorul lui au venit mai multe monarhii absolutiste care au organizat o coalitie care trebuia sa intervina in Franta pentru inabusirea revolutie

Alte referate despre: revolutia burgheza din franta, revolutia burgheza din franta 1789, revolutia burgheza in franta

Henric IV al Frantei

Sprijinită de Spania şi de Papă, Liga a refuzat acceptarea unui protestant ce rege al Franţei. Mulţi nobili catolici care l-au servit pe Henric III au dezertat din armata regală. Henric a fost victorios în bătăliile de la Arqes şi Ivry şi a asediat cea mai importanata forăreaţă a Ligii care era Parisul.

Alte referate despre: henric iv al frantei, referat henric al 4 regele frantei, henric al ii-lea al frantei

Infiintarea unei plantatii de mar in sistem intensiv pe o suprafata de 2,5 ha in conditiile zonei Resita

Factorii naturali
Temperatura trebuie să fie corespunzătoare din punct de vedere al mediei anuale, a minimelor şi maximelor absolute, suma gradelor de temperatură. Precipitaţiile trebuie să satisfacă speciile care vor fi cultivate. Soiurile altoite pe portaltoi de vigoare mică au nevoie de irigare, deoarece acestea nu pot rezista la seceta prelungită. Lumină este foarte importantă atât pentru speciile iubitoare de căldură: nuc, cireş, cais, piersic, migdal, dar şi pentru cele mai puţin pretenţioase cum sunt arbuştii fructiferi, care suferă în condiţii de iluminare insuficientă.

Solul.
Speciile pomicole reuşesc bine pe soluri uşoare, fertile cu pH-ul cuprins între 5,6-7,8, cu pânza de apă freatică la suprafaţă. Relieful are o mare influenţă asupra alegerii locului pentru livadă. Panta terenului se recomandă să fie în jur de 6-15%, adică terenuri care să nu necesite amenajări speciale. Expozitia terenului se alege în-funcţie de specie şi ...

Alte referate despre: infiintarea unei plantatii de mar in sistem intensiv, infiintarea unei plantatii de prun, infiintarea unei plantatii pomicole

situatia economica a Frantei 1919-1930

Noile tehnici de productie sunt adoptate in ramurile moderne, mai ales in constructia de automobile, unde se inmultesc benzile de montaj. Pasionat al inovatiilor tehnice, Andre Citroen rationalizeaza munca in uzina sa de la Jarel care va produce 500 vehicule pe zi in 1927; el se va orienta si spre realizarea de modele mai ieftine, accesibile noii clientele din clasele de mijloc, pe care incearca sa o castige printr-o publicitate zgomotoasa.

Alte referate despre: situatia economica a frantei 1919-1930, situatia economica a japoniei 1919-1930, situatia economica a frantei

Tehnologia ameliorarii pajistilor prin lucrari de suprafata

Desecarea pe cale biologicǎ-este o foarte bunǎ metodǎ mai ales în acele pajişti unde apa freaticǎ este aproape de suprafaţa solului.Desecarea se face cu ajutorul unor arbori mari consumatori de apǎ,ca Salix,Populus,care se planteazǎ de aşa manierǎ încât sǎ delimiteze tarlalele de pǎşunat.Mai mult ele pot folosi şi ca umbrare.Din pǎcate,metoda nefiind rapidǎ,în sensul cǎ este nevoie de câţiva ani pentru creşterea pomilor,acesta este mai puţin folositǎ.

Bǎrbulescu C. şi colab.,1991,recomandǎ înierbarea suprafeţelor cu exces de umiditate cu unele graminee valoroase din punct de vedere furajer ca Typhoides arundinacea (ierbǎluţa) pe terenurile cu exces de apǎ permanent la suprafaţǎ şi Festuca arundicacea(pǎiuşul înalt) pe terenuri cu exces de apǎ în profilul de sol.

Alte referate despre: tehnologia ameliorarii pajistilor prin lucrari de suprafata, referat la tehnologia ameliorarii pajistilor prin lucrari de suprafata, tehnologia aleriorari pajistilor prin lucrari de suprafata

Politica externa a Frantei de la intemeiere pana in zilele noastre

Pe parcursul acestei revoluţii puterea a trecut în miinile Iacobinilor, apoi a Thermidorianilor şi în rezultat după lovitura de stat de la 18 brumar la putere vine Napoleon Bonapart. Stabilind dictatura militară Napoleon a proclamat Franţa Imperiu şi a dus foarte multe războaie, formând împrejurul Franţei un şir de state cârmuite de rudele imperatorului şi dependente de Franţa. Dar după înfrângerea de la Borodino in Rusia, Napoleon a format o armata noua fără experienţă, care nu a putut rezista la atacurile ţărilor coalite împotriva lui Napoleon. Înfrânt el era dus pe insula Elba.

Alte referate despre: politica externa a frantei de la intemeiere pana in zilele noastre, politica externa a frantei, politica externa a frantei in perioada postbelica

Familia Capet: o dinastie a Frantei

Din 768 şi până în 1795, peste Franţa regii au domnit neîntrerupt. După 1795, la domnia acestei ţări s-au succedat, până în zilele noastre, împăraţi şi preşedinţi, cu o mică întrerupere între 1814 şi 1830 (familia Burbon). Din cei aproape 1000 de ani în care Franţa a fost condusă de regi, mai mult de o treime din timp aceşti regi au fost descendenţi ai lui Hugo Capet, întemeietorul dinastiei Capeţienilor. Deşi începând cu anul 1328, dinastiile Franţei nu s-au numit Capet, ele au fost, totuşi, ramuri ale acestei familii.

Alte referate despre: familia capet o dinasti a frantei, dinastii ale frantei, dinastiile frantei
Referate afisate : 19
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK