Suprafete inundate

Hidrodinamica si sedimentarea suprafetelor inundabile litorale

Suprafetele inundabile litorale reprezinta un tip de ecosistem specific zonei umede care margineste corpuri de apa sarata si in care cresc plante, ierburi sau arbusti scunzi. Aceste suprafete se dezvolta pe o raza intinsa de medii geomorfice. Se formeaza in partea superioara a zonei intermareeice, la latitudini mari si mijlocii, si se gasesc in regiuni ferite de actiunea intensa a valurilor, fapt care permite atat acumularea de sedimente fine, cat si constituirea vegetatiei.

Printre zonele propice dezvoltarii zonelor inundabile litorale se mai numara lagunele, golfurile naturale si artificiale, gurile de varsare ale raurilor, estuarele, deltele si spatiile ascunse dupa insule si bancuri de nisip. De asemenea, aceste suprafete pot sa se formeze pe regiunile de coasta expuse, unde energia valurilor se dispareaza pe un tarm invecinat, jos. Ele se gasesc la latitudini cuprinse intre Oceanul Arctic si regiunile subtropicale (unde padurile domina padurile de mangrove) si, prin urmare, se ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 13kb
Downloads: 2
Materia: Geografie

Hazarde hidrologice - inundatiile

Inundatiile sunt procese de scurgere si revarsare a apei din albiile raurilor in lunci, unde ocupa suprafete intinse, utilizate de om pentru agricultura , habiatat, cai de comunicatie etc. Producerea inundatiilor este datorata patrunderii in albii a unor cantitati mari de apa provenita din ploi, din topirea brusca a zapezii si a ghetarilor montani, precum si din panzele subterane de apa.

Despaduririle favorizeaza scurgerea rapida a apei pe versanti si producerea unei inundatii puternice. Uneori pe vai se inregistreaza inundatii catastrofale, in urma ruperii unor baraje naturale sau construite de om. Din moment ce majoritatea populatiei traieste in apropierea malurilor unui rau, lac sau ocean, inundatiile sunt o amenintare majora pentru sute de milioane de oameni, cauzand pierderea vietilor, proprietatilor, contaminarea apei potabile, distrugerea recoltelor si lanurilor. Totusi, ele pot produce soluri ...

Alte referate despre: hazarde hidrologice inundatiile, referat hazarde hidrologice inundatiile, hazarde hidrologice inundatii

Litoral

Apa marii este calma, neexistând maree puternice. Latitudinea medie si altitudinea joasa favorizeaza o clima uscata si, ca urmare, o perioada estivala îndelungata (de la jumatatea lunii mai pâna în octombrie). Tarmul este orientat spre est, ceea ce ofera turistilor posibilitatea contemplarii unor rasarituri superbe de soare si o luminozitate maxima pe parcursul zilei.

Lacurile din apropierea litoralului (Techirghiol, Agigea, Costinesti, Agighiol, Nuntasi) au o extraordinara valoare curativa. Pe lânga efectele curative ale apelor, lacurile contin depozite de namol organogen. Terapia medicala nu este singurul atu al regiunii. Pe litoral pot fi practicate o varietate de activitati de agrement - tenis, minigolf, bowling, echitatie si plimbarile pe scuter. Turistii pot vizita o serie de vestigii istorice, cum ar fi cetatile-fortareata grecesti datând din secolele VII-VI î.e.n. (Histria, Tomis, Constanta ...

Alte referate despre: mediul litoral, litoralul romanesc referat, litoralul romanesc al marii negre

Litoralul romanesc al Marii Negre

Hoteluri, magazine, monumente antice, un splendid cazino pe malul marii si muzee interesante, toate acestea fac parte din atractiile acestui oras. Cel mai cunoscut muzeu al orasului este Acvariul care atrage anual mii de vizitatori din tara si din strainatate. Din Constanta se poate ajunge usor, cu trenul sau cu autobuzul, in oricare dintre statiunile de pe litoralul Marii Negre.

Alte referate despre: litoralul romanesc al mari negre, litoralul romanesc al marii negre unitate geografica, litoralul romanesc al marii negre referat

Litoralul Romanesc

Caracteristice in reileful acestei zone sunt grindurile fluvio-maritime (transversale), ce au o litologie mixta (fluviala si maritima), dimensiuni mai mari, construite pe vechi linii ale tarmului de catre curentii marini ce creeaza coordonate litorale; au dune de nisip pe ele ca urmare a mobilitatii nisipurilor superficiale sub actiunea vantului; dintre grindurile fluvio-maritime din zona litoralului se remarca: Letea, situat intre bratele Chilia si Sulina, are o forma triunghiulara cu varful spre nord; suprafata reilefului este neregulata datorita dunelor de nisip care ating uneori inaltimi de 12 m; grindul saraturile se gaseste situat la nord de bratul Sf. Gheorghe.

In dreptul bratului Sf. Gheorghe se afla insula Sacalin, aceasta fiind printre putinele insule care insotesc tarmul Marii Negre. La sud de Delta, inspre complexul Razim se afla grindul Perisor. In sudul Deltei, pana la Capul Midia, in zona tarmului se desfasoara complexul lagunar format din lagunele Razim, Zmeica, Sinoie ...

Alte referate despre: relieful litoral, relief litoral, litoralul romanesc

Inundatiile din Romania

Inundatiile din anul 2005.Anul 2005 poate fi considerat un an al inundatiilor pentru Romania.Viiturile care au produs inundatiile din 2005 din Romania au fost generate, in primele luni (din februarie pana in aprilie) de suprapunerea ploilor cu topirea zapezilor, cu deosebire in spatiul banatean; ulterior, intre lunile iunie-septembrie, viiturile au fost provocate de ploi torentiale de scurta durata cu o intensitate sporita in intervale foarte scurte de timp, de ordinul a 2-3 zile.

Alte referate despre: inundatii, inundatii in romania, inundatiile

Suprafete de referinta si sisteme de coordonate

Pentru a cunoaste directiile cardinale ale hartilor si planurilor, acestea trebuie sa fie orientate. Acest lucru inseamna ca directii identificate pe o harta sau plan sa fie facute paralele cu omoloagele lor din teren prin rotirea in mod convenabil a hartii sau planului. Directia care se foloseste in orientarea lucrarilor de masuratori terestre, numita directie de referinta, este directia nordului geografic.

Alte referate despre: sisteme de coordonate, sisteme de coordonare si integrare la om, sisteme de coordonare si integrare

Vulcanismul

Cand reuseste, se produce o eruptie vulcanica.In decursul eruptiei vulcanice, magma din interiorul Paman-tului urca la suprafata.Acumulandu-se ea formeaza un munte, in general de forma conica, numit vulcan .
Cei mai multi vulcani activi sunt situati la limita placilor tec-tonice.Forma si tipul eruptiei lor depinde de natura magmei care ii alimenteaza.

Alte referate despre: vulcanismul, vulcanismul referat, vulcanism

Hazard si risc -Incadrare conceptuala si metodologica

Statisticile indica, de asemenea, excluzand marile accidente legate de transporturi, ca in lume se produc in fiecare an, ca numar (sau frecventa), circa 180 catastrofe, in timp ce la inceputul anilor 70, numarul lor era mai mic de 100.Repartitia pe mari categorii a evenimentelor catastrofice in lume, in ultimii 35 de ani, indica predominarea celor naturale (66%), restul (34%) fiind de natura antropica. In privinta numarului de victime, cele mai ucigatoare sunt seismele (cu circa 41% din victime), urmate de inundatii (30%), cicloni tropicali si furtuni (14%), vulcanism (2%), restul, de 13% din numarul victimelor fiind datorate evenimentelor catastrofice de natura antropica.

Alte referate despre: hazard si risc referat, hazard si risc, cautare - hazarde si risc la muntii giurgeului

Vopsirea prin pulverizare

Calitatea peliculei este influentata de ceata fina de ulei si umiditate continuta de aerul comprimat necesar pulverizarii pneumatice.
De aceea este necesar si un separator special construit. Pe acesta se monteaza reductorul de presiune.
Furtunurile servesc pentru conducerea aerului sau a vopselei.
Pistoalele automate de vopsire functioneaza dupa unul din cele doua principii de utilizare:
-fie sunt mentinute fix;
-fie devin mobile.

Alte referate despre: vopsirea prin pulverizare, vopsire prin pulverizare, referat vopsirea prin pulverizare

Stadiul de proiectare a unui dispozitiv de prelucrare

In etapa "E02B" se elaboreaza toate schemele de orientare tehnic posibile apoi, aplicand criteriul tehnic (erorile date de dispozitiv sa fie mai mici decat cele admisibile), se vor selecta schemele tehnic acceptabile iar din schemele de orientare acceptabile, cu ajutorul criteriului economic, se va selecta schema de orientare optima.Dupa selectarea schemei de orientare optime se elaboreaza schema de fixare adecvata, rezultand schema de orientare si fixare optima care ulterior va fi materializata.

Alte referate despre: dispozitive pentru prelucrarea lemnului, dispozitiv de prelucrare a unei piese curente rapida a sculei, dispozitive de prelucrare alezaje

Notiuni generale de desen tehnic

Pe langa informatiile de natura grafica, referitoare la forma si dimensiunile obiectelor, desenul tehnic pune la dispozitie date sintetice privind calitatea suprafetelor, precizia executiei, tratamentele termice necesare obiectelor, componenta ansamblurilor, raportul dintre componente, modul de marcare si ambalare.Dezvoltarea exploziva a tehnicilor asistate de calculator a determinat schimbari radicale si in domeniul limbajelor grafice de comunicare.

Alte referate despre: desen tehnic, geometrie descriptiva si desen tehnic, referat desen tehnic

Vopsirea prin pulverizare

Nitrolacurile se folosesc pentru acoperirea suprafetelor metalice a automobilelor.Dintre acestea enumeram:pasta de lustruit utilizata pentru lustruirea caroseriei autovehicolelor dupa acoperirea cu nitrolac si movolin super folosit pentru lustruirea si intretinerea caroseriilor care au fost finisate cu nitroceluloza.

Alte referate despre: vopsirea prin pulverizare hidraulica, argument vopsirea prin pulverizare, vopsire prin pulverizare lemn

Gandirea economica in Antichitate si Evul Mediu

Fenicienii au dat omenirii importante descoperirii legate de navigatie,scrierea alfabetica si sistemul greutatilor de masura.
La inceput la toate popoarele Orientului Antic exista o forma de proprietate comuna asupra bunurilor.In mileniul al III-lea i.e.n. incepe sa se dezvolte proprietatea privata si odata cu ea are loc structurarea societatii in clase sociale.

Alte referate despre: gandirea economica in antichitate si evul mediu, gandirea economica din antichitate si evul mediu, evolutia gandirii economice in antichitate shi evul mediu

Pe scurt despre sunet si propagarea acestuia

La propagarea sunetului sau zgomotului de la anumite surse spre camerele sau coridoarele alaturate prin pereti, pardoseala si plafoane, apar multe probleme cunoscute deja, care tin de domeniul acusticii camerei.

Alte referate despre: referat fizica sunetul si propagarea acestuia, sunetul si propagarea sunetului, sunetul si propagarea

Augustin Buzura - Vocile noptii

Personajul central al romanului este tanarul Stefan Pintea, care se vede nevoit sa paraseasca facultatea cu scopul aparent de a castiga bani pentru a reconstrui casa parintilor sai, tarani dintr-un sat maturat de inundatii. Hotararea il duce in mediile muncitoresti, prilejuindu-i contactul brutal cu viata din fabrica si din caminele de nefamilisti.

Alte referate despre: augustin buzura vocile noptii, augustin buzura-vocile noptii, augustin buzura vocile noptii opera
Referate afisate : 16
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles