Sursa de tensiune la calculator

Sursa de tensiune defecte si remedieri

Prezentam in continuare schema bloc a unei surse reglabile e tensiune continua de la 0 la 24V.Schema din figura 1 se compune din:
• Transformator de tensiune
• Redresor de tensiune
• Filtru
• Regulator de tensiune

Parametrii de functionare, stabilesc valorile admisibile ale tensiunii de intrare, precum si a celei de iesire a regulatorului, de asemenea oscilatiile curentului de sarcina, cat si temperatura mediului ambiant ca factori de influenta asupra componentelor electronice.Ele sunt:
• Tensiunea de intrare Uin=220V(+10%...-15%)c.a
• Frecventa retelei - 50 Hz c.a.
• Tensiunea de iesire Uies=14-17V(+1%...-1%)c.c.
• Curentul maxim de sarcina Is=1A
• Temperatura - 5ºC...+25ºC

Nivel: Liceu
Dimensiune: 292kb
Downloads: 15
Materia: Fizica

Constructia bransamentelor electrice aeriene

In functie de pozitia consumatorilor fata de reteaua aeriana de joasa tensiune, se deosebesc doua tipuri de bransamente:
a. Bransamente fara traversare, cand reteaua electrica se afla pe aceeasi parte a drumului cu consumatorii (fig. 1, 2).
b. Bransamente cu traversare, cand reteaua electrica se afla pe partea opusa a drumului, fata de consumatori (fig. 3, 4, 5).

Alte referate despre: bransamente electrice aeriene, constructia liniilor electrice aeriene, constructii retele electrice aeriene

Retele electrice

Putem spune că un sistem este un model fizic al unui ansamblu de obiecte în care unele reprezintă cauza, iar altele reprezintă efectul. Deci reţelele electrice sunt ansambluri de rezistoare sau receptoare din sistem legate în serie, în paralel sau mixt, alimentate de surse (generatoare electrice.)
Cea mai simplă reţea electrică este un circuit conţinând o tensiune electromotoare E având o rezistenţă interioară r şi ca sarcină un rezistor cu rezistenţa interioară R.

Alte referate despre: retele electrice, retele electrice referat, retea electrica

Determinarea coeficientului de tensiune

III. Mersul lucrării
Se umple biureta cu apă până la o anumită diviziune. Se alege un anumit volum pentru măsurători. Se va da drumul apoi picătură cu picătură lichidului din volumul respectiv. Se vor efectua trei măsurători numărându-se de fiecare dată picăturile conţinute în unitatea de volum.

Alte referate despre: determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referat determinarea coeficientului de tensiune superficiala, determinarea coeficientului de tensiune referat

Stabilizatoare de tensiune

Stabilizatorul parametric are structura cea mai simpla si isi bazeaza functionarea pe neliniaritatea caracteristicii curent – tensiune a dispozitivului electronic folosit (in general o dioda stabilizatoare).

Alte referate despre: stabilizatoare de tensiune, stabilizator de tensiune, stabilizatoare de tensiune referat

Tiristoare, diace, triace

– tensiunea de strapungere in direct, VBR[V]
– tensiunea de poarta, de amorsare, VGT[V]
– tensiunea inversa continua, VR[V]
– curentul continuu direct de poareta, de amorsare, IGT[A]
– curentul anodic direct mediu, IFAV

Alte referate despre: tiristoare diace triace, atestat tiristoare diace triace, atestat electronica tiristoare diace triace

Stabilizatoare de tensiune

La stabilizatoarele cu compensare semnalul de eroare se culege la intrarea sistemului, comparand permanent, cu un detector de eroare, tensiunea aplicata la intrare, cu tensiunea unui element de referinta. Dezavantajul acestui tip de stabilizator consta in faptul ca el nu este deloc eficace la variatiile rezistentei de sarcina.

Alte referate despre: stabilizator de tensiune referat, referat stabilizatoare de tensiune, schema bloc a unei surse stabilizatoare de tensiune

Retele calculatoare

Când un nod doreşte să comunice cu un altul el va transmite pe cablu mesajul împreună cu un specificator al destinatarului. Nodul de destinaţie va recunoaşte că este cel de-al partener al comunicării şi va reacţiona în consecinţă . Acestă tip de comunicare poate crea conflicte în reţea când două noduri încep să trasmită simultan. Pentru evitarea
unor astfel de bruieli reciproce, reţelele de tip BUS sunt prevăzute cu un modul care detectează eventualele conflicte şi le rezolvă automat, complet transparent pentru utilizator.

Alte referate despre: placa de retea calculator, retele calculatoare, retele calculatoare referat

Retele de calculatoare

Pentru o mai buna functionare a reţelelor de calculatoare s-au adoptat anumite standarde de retea care trebuie respectate de toate calculatoarele. Pentru realizarea unei retele sin necesare componente hardwere sau softwere.

Componente hardwere;
-calculatoare (nod de retea)
-cabluri de transmisie
-echipamente specifice retelei: adaptoare de retea, modemuri,dispzitiv de atasare la mediu,concentratoare,repetoare,puntile,porti,routere

Componente softwere se refera la sisteme de operare al retelei si la programele de aplicatie tip retea. Sistemu de operare al retelei numit MOS este o colectie de programe prin care se controleaza modul de partajare a resurselor reţelelor.In nodurile retelei putem avea Servere sau stati de lucru.

Serverele sin calculatoarele cu capacitate mare de stocare a informatiilor pe un disc sau un grup de discuri la care au acces celelalte calculatoare din retea . Serverele asigura servicii de tiparire si servicii de comunicare. Statiile de lucru ...

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Evolutia Calculatoarelor

Evolutia Calculatoarelor - El a fost în principal primul calculator electromecanic, fiind alcătuit din comutatoare şi relee. Înlocuirea releelor cu tuburi electronice a constituit un important pas înainte. Rezultatul a fost concretizat în calculatorul ENIAC ( Electronic Numerical Integrator And Computer ), primul calculator electronic digital.

Alte referate despre: evolutia calculatoarelor, evolutia calculatorului, evolutia calculatorului referat

Calculatoare

Procesarea implică şi foarte multe calcule matematice executate de către computer, dar şi alte operaţii. Informaţiile cu care operează permanent un computer pot fi împărţite în 3 categorii mari: Date - sunt acele informaţii care sunt procesate. De pildă, un computer poate să afişeze în ce zi a săptămînii cade o anumită dată calendaristică (reprezentată prin zi, lună şi an). Pentru asta, el trebuie să primească data calendaristică, şi după ce o procesează, va afişa ziua săptămînii care corespunde acelei date.

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, istoria calculatorului

Retele de calculatoare

Retele de calculatoare:Altfel, era utilizata o linie inchiriata cu largime de banda mica pentru traversarea distantei geografice pana la mainframe. In acel loc, linia inchiriata era conectata la canalul de intrare/iesire (I/O) al sistemului mainframe.

Alte referate despre: referate retele de calculatoare, tipuri de retele de calculatoare, retele de calculatoare si internet

Curs de calculatoare

O operatie care pentru noi este doar o adunare, 2+3=5 pentru procesor implica mult mai multe operatii intermediare. Comanda data dispozitivului de citire sa citeasca cifra 2 se pe dispozitivul de stocare, apoi citirea cifrei 3, apoi efectuarea operatiei, apoi afisarea rezultatului care implica modificarea imaginii adica modificarea culorilor pentru un numar de puncte de pe monitor.

Alte referate despre: curs de calculatoare, curs arhitectura calculatoarelor, curs de calculator

Doald Knuth si arta programarii calculatoarelor

Din familie si din scoala s-a ales micul Donald cu o pasiune pentru muzica ce avea s-o pastreze toata viata. Se speculeaza ca accentul pe care scoala luterana îl punea pe gramatica i-a indus si pasiunea pentru structurile lingvistice clare si ca aceasta l-ar fi condus spre domeniul programarii calculatoarelor... Greu de probat, mai ales în conditiile în care Knuth a fost mereu nehotarât în privinta carierei pe care avea s-o urmeze - nehotarâre care s-a dovedit benefica, pentru ca avea sa urmeze de fapt mai multe cariere.

Alte referate despre: arta programarii calculatoarelor donald e knuth, carte knuth arta programarii calculatoarelor, arta programarii calculatoarelor

Sala de calculatoare - plan de afaceri

Am mai instalat şi un telefon fix pentru a putea lua legătura cu clienţii mai rapid. Desigur m-a costat şi serviciul pentru punerea gresiei şi faianţei, a parchetului, etc. care în total m-a dus la o sumă de 20.000.000 lei.

Alte referate despre: sala de fitness plan de afaceri, sala de aerobic plan de afaceri, firma de calculatoare plan de afaceri

Calcularea impozitului pe profit. Activitatea de exploatare

Rezultatul din exploatare = Total venituri din exploatare – Total cheltuieli din exploatare = 730.477.713 – 120.579.308 = + 609.898.405 = PROFIT CONTABIL pe activitatea de exploatare.

Alte referate despre: calcularea impozitului pe profit activitatea de exploatare, calculul impozitului pe profit, calcularea impozitului pe profit

Calculul si constructia autovehiculelor - Ambreiajul

Limita inferioară este de 150[Nm] obţinut la o turaţie de 5250[rot/min] la modelul 2 , iar limita superioară 198[Nm] obţinut la 2600[rot/min].Din tabelul 1.1. se observă că momentele maxime transmise nu au o distribuţie simetrică în intervalul mai sus menţionat,ci se observă o aglomerare a acestora în jurul valorii de 160[Nm].

Alte referate despre: calculul si constructia autovehiculelor, calculul si constructia autovehiculului, calculul si constructia automobilelor ambreiajul
Referate afisate : 17
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK