Tabara de vara compunere

Practica in centre de recreere

La o distanta de 20 de minute de zona de agrement se afla Pastravaria Albota unde copiii au posibilitatea:sa afle informatii interesante despre pastravi/pastravarie;sa calareasca pe ponei;sa se plimbe cu trasura;sa pescuiasca in lacul special amenajat;sa descopere hidrocentrala, brutaria si carmangeria; sa invete orientarea turistica in natura cu ajutorul busolei sau a semnelor de pista; sa viziteze ferma de animale (iepuri, miei, iezi, vitei, bivoli...)

Obiectivele taberei
Participarea la o serie de experiente comune care sa contribuie la coeziunea echipelor formate;Constientizarea propriilor puncte tari si ce anume pot dezvolta, modul in care lucreaza in echipa si se completeaza cu ceilalti;Constientizarea fiecarui participant de importanta cunoasterii, respectarii si potejarii muntelui si a naturii in general.

Personalul taberei~
Numarul de personae: 2 cadre didactice;1 asistent medical;1 sofer;2 bucatarese;13 elevi (7 fete si 6 baieti).Cele doua cadre didactice vor fi ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 17kb
Downloads: 111
Materia: Diverse

Tabara - compunere

Ne-am urcat cu totii in autocare si peste trei ore am ajuns la Bran. Drumul a fost foarte placut, fara pripetii.

Prima zi a trecut…Iu urmatoarea zi ne-am cunoscut profesorii englezi, apoi am mers la cursuri.Aveam mai multe ore de curs, atat dimineata cat si dupa amiaza.

Alte referate despre: mircea eliade-tabara de la sibiu, tabara de la sibiu mircea eliade, m eliade -tabara de la sibiu rezumat

Tiganiada sau Tabara tiganilor

Savoarea începe când ţiganii îşi formulasera dialectal ,,idealul”de naţie liberă:
,, Noi ţiganii să avem ţărişoară,
Unde să him numai noi dă noi ! ..
Să avem sate, căşi, grădini ş-ogoare,
Şi dă toate, ca ş-alţii mai apoi,
Zău, privind la lucruri aşa rare,
Ca şi când treaz fiind, aş visa îmi pare.”

Defilarea romilor decurge cu zgomote exotice, un adevărat muzeu fonetic. Eroii, lărmuitori, vorbesc mereu şi discursul plictisitor în opera clasică, ia aici forme de comedie. Ţiganii blestemă, se milogesc, se jură, se îndeamnă, etc. Mergerea lui Parpangel la iad şi rai e o îmbinare de vămi ale văzduhului din viaţa sfântului Vasile, cu privelişti de ,,paese di Cuccagua”, aduse umoristic la modul dantesc şi povestite ţigăneşte. Noul Alighieri are un ,,purtător”, ...

Alte referate despre: tiganiada sau tabara tiganilor, rezumat la tiganiada sau tabara tiganilor, tabara tiganilor

Excursie Delta Dunarii

Excursie 3 zile
Agentia ATAV va ofera o excursie relaxanta in Delta Dunarii,incluzand excursie cu vaporasul,vizitarea unor locuri de cult si religioase,cazare in Babadag si in Tulcea,vizitarea satului Niculitel,Manastirea Celic Dere,Man. Saon,muzeul ul Deltei Dunarii din Tulcea,precum si Moscheea din Babadag.

Traseu: Bucuresti - Slobozia - Harsova (vizitarea portului,popas)-Frecatei(vizitarea Man.Celic Dere) -Babadag(vizitarea Moscheei si cazare la Motel Babadag)-Niculitel(vizitarea Man.Cocos,Saon)-Tulcea(vizitarea muzeului,vizitarea portului,cazare)

Programul de 3 zile presupune vizitarea tuturor obiectivelor,iar ca mijloc de transport vom apela la autocar.

Etapizare:I zi:Intalnire ora 7 in piata Lahovari,Bucuresti. Popas Harsova,vizitarea portului,oprire in Frecatei.vizitarea Man. Celic Dere,pranzul oferit de obstea manastirii. Cazare Motel Babadag.Servicii oferite:cina si micul dejun de a doua zi,incluse in pretul cazarii;vizitarea Moscheei.

Alte referate despre: excursie delta dunarii, excursii delta dunarii, excursie delta dunarii eseu pebtru limbaromana

Centrul Medical Sanitas

Centrul Medical Sanitas are un rol cheie in cadrul acestui plan. Totusi, in lipsa unui pachet complet de servicii aditionale, Centrul va fi un esec.

Alte referate despre: centrul medical sanitas, managementul centrului medical, centrul medical roman

O calatorie spre centrul pamanatului de Jules Verne

O calatorie spre centrul pamantului - 1 volum
- O calatorie spre centrul pamantului - 25 noiembrie 1864
- O calatorie spre centrul pamantului
- 13 mai 1867 - prima ediţie ilustrată (56 ilustraţii de Riou)
- 22 august 1867 - al doilea volum dublu al Cinq semains en ballon

Alte referate despre: o calatorie spre centrul pamanatului de jules verne, o calatorie spre centrul pamanatului de jules verne rezumat, rezumat o calatorie spre centrul pamantului de jules verne

O vara de durere intr-un ocean de lacrimi

Dacă atunci eram prea mic să înţeleg grozăvia războiului, acum îmi dau seama cât de cumplită a fost acea vară pentru oamenii de acolo. Acolo au fost distruse localităţi, au fost spulberate case şi s-au pierdut vieţi omeneşti. Acolo copiii au rămas fără părinţi sau părinţii şi-au pierdut copiii. Lipsa confortului civilizaţiei moderne (fără apă, electricitate, etc.) era poate cel mai neînsemnat neajuns...acolo a existat o vară de durere într-un ocean de lacrimi! ...şi nu numai pentru o singură persoană, ci pentru sute sau mii!

Alte referate despre: o vara de durere intr-un ocean de lacrimi, compunere despre vara cu dialog intr-o livada, un ocean de lacrimi

Vara de noiembrie de Lucian Blaga

Titlul este sugestiv simbolizand simbolizand dorinta eului liric de a retrai clipele tineretei.Metafora titlului este alcatuita din substantivul "vara" ce simbolizeaza tineretea si substantivul "noiembrie" ce evoca toamna ,anotimpul batranetii.

Alte referate despre: vara de noiembrie de lucian blaga, poezia vara de noiembrie de lucian blaga, vara de noiembrie de lucian blaga comentariu

O vara de durere intr-un ocean de lacrimi

Pe chipurile lor se citea disperarea şi neputinţa de a înfrunta furia naturii. Nu pot să cred ceea ce văd, totul plutea în apă; ne-am baricadat în casă, dar apa gaseşte şi cel mai mic locşor şi intră fără să ceară voie. Noaptea se apropie şi ea mai devreme, cuvintele mele de alinare nu îmbunătăţesc situaţia,suntem nevoiţi să urcăm în pod, aici apa nu ajunge dar ne scăldăm în lacrimile noastre.

Alte referate despre: ocean de lacrimi, o zi de vara intr-un sat medieval din moldova, o zi de vara intr-un sat medieval

Visul unei nopti de vara

In contrast cu tinerii, Oberon si Titania fac impresia unei perechi mature sau chiar inaintate in varsta. Principalul punct pe care il au in comun cu oamenii, iubirea, le-a fost candva tanara, paleste din ce in ce mai tare, iar depanarea amintirilor din care sa derive constiinta intentionata a unei gelozii tarzii pare a fi inelul cel subtire ce nu le permite sa isi diferentieze gravitatiile.

Alte referate despre: visul unei nopti de vara rezumat, visul unei nopti de vara, visul unei nopti de vara referat

Taras Bulba - rezumat

In curand are loc o lupta impotriva polonezilor care stapanesc toata Ucraine de la Vest de Nipru. Ei sunt acuzati de atrocitati impotriva ortodocsilor, fiind ajutati de evrei. Dupa ce au omorat multi negustori evrei , ucrainieni ataca palatul Dubno.

Alte referate despre: taras bulba, taras bulba rezumat, gogol v n taras bulba

Prima zi de scoala - compunere

Referat despre Prima zi de scoala - compunere
Din punct de vedere caledaristic, vara s-a terminat, iar toamna şi apoi sezonul rece sunt deja sinonime cu şcoala.

Îmi aduc aminte cu multă nostalgie de una dintre cele mai frumoase toamne din viaţa mea de până acum: cea care mi-a oferit bucuria de a păşi pentru prima dată în universul plin de farmec si mister al şcolii. Parcă păşeam pe un tărâm de basm, şcoala era castelul din poveste, iar zâna bună era învăţătoarea. Cu paşi mici şi cu ghiozdanul în spate, ţinând-o strâns de mâna pe mama, ne îndreptam spre şcoală. Eram mândră de mine şi stăpânită de mari emoţii.

Astăzi s-a dovedit a fi însă foarte diferit. Paşii mei mici s-au transformat în paşii mari ai unei adolescente, proaspat absolventă a şcolii generale.

Ghiozdanul a fost înlocuit de mapă, iar mama prezentă pâna acum, astăzi a lipsit. Emoţia s-a dovedit a fi însă şi mai puternică. Inima îmi ...

Alte referate despre: prima zi de scoala compunere, compunere prima zi de scoala, prima zi de scoala

Pe meleagurile patriei

Referat despre Pe meleagurile patriei
Era o dimineata limpede si lina de vara.Adierea noptii statuse,iar in aer plutea un miros dulce de mana Maicii Domnului.Incantat de privelistea de afara mi-am luat rucsacul si impreuna cu familia am pornit cu masina spre munte.Eram nerabdator sa ma intalnesc cu frumusetea padurii de stejar,cu murmurul izvoarelor.

Alte referate despre: pe meleagurile patriei compunere, pe meleagurile patriei, compunere despre meleagurile patriei

Batalia Angliei

Germanii urmăreau să supună britanicii prin înfometare. În iunie 1940, ei au iniţiat Bătălia Atlanticului, folosind submarine de luptă pentru a tăia liniile transoceanice de aprovizionare aliate. Germanii aveau baze de submarine în Norvegia şi Franţa. La început, Germania deţinea numai 28 de submarine, dar multe altele erau în construcţie – îndeajuns de multe pentru a menţine Anglia în pericol până în vara anului 1943 şi pentru a susţine lupta multe luni după aceea.

Alte referate despre: batalia angliei, batalia angliei 1940, batalia angliei referat

Clima si Civilizatie

Incepand din 1816 ,anul fara vara de pe intinse teritorii,foameta a cuprins aproape toate tarile din Europa ,producand o febra revoutionara care a maturat continentul timp de trei ani.In Franta ,de exemplu guverul existent a cazut si conservatorului duce Richelieu I s-a cerut sa formeze un alt guvern.

Alte referate despre: clima si civilizatia, clima si civilizatia europei, clima si civilizatia omeaneasca in romania

Realitatea si reflectarea ei neconventionala

Forma aceea venita pe lume nu stia inca de venirea ei sau poate stia dar nu voia sa ne spuna ca stie, poate plingea de frica realitatii care urma sau pote refuza sa creada ca s-a nascut pentru a muri pentru totdeauna, pentru parinti nu mai era doar o forma devenise deja o existenta intr-o forma ba chiar simteau spiritul lui independent. Pentru univers nu era decit atomi si molecule. Ea nu stia inca nimic despre univers. Era forma pentru ca se putea fotografia, desena, o puteai vedea, pipai, chiar ii simteai gustul si mirosul.

Alte referate despre: forma de reflectare ideal subiectiva si de constructie a realitatii, reflectarea senzoriala a realitatii externe, poezia lui bacovia reflectare a realitatii
Referate afisate : 16
Medie note: 8.54 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK