Tabel cronologic luther

Martin Luther - tabel cronologic

1497 ( varsta de 13 ani)Luther incepe scoala cu internat in Magdeburg.
1498 ( varsta de 14 ani) Luther incepe scoala de parorhie Sf. George
In Eisnach. El locuieste la rudele sale.
1499 ( varsta de 15 ani) Luther se muta cu Heinrich Shalbe, unul dintre conducatorii orasului si tatal unui coleg de clasa al lui Luther.

1501
24 mai ( varsta de 17 ani)
Luther incepe sa invete artele liberale la Universitatea Erfurt, una dintre cele mai bune in timpul acela. Tatal sau a ales scoala aceasta si a platit meditatiile.

1502
2 iulie Electorul Frederick cel Intelept intemeiaza Universitatea Wittenberg.

Septembrie Luther ia bacalaureatul si termina al 30 intr-un grup de 57.
29 Septembrie Luther isi primeste diploma de bacalaureat si incepe sa studieze pentru Masterate.

1505(varsta de 21 ani)
Ianuarie Luther isi primeste diploma de masterat. Tatal lui arangeaza ca el sa intre la Facultatea de Drept.
19 Mai Luther incepe Dreptul la Universitatea Erfurt. El trebuie sa predea ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 324kb
Downloads: 3587
Materia: Istorie

Martin Luther

Biserica catolica este in declin , popii se dedau la orgii si nepotism , vand ,, indulgente’’ fac tot soiul de abuzuri in numele credintei.
Martin Luther n-a cunoscut biserica din est, biserica Ortodoxa si de aceea nu se poate afirma ca ar fi fost vreodata impotriva preceptelor ei. Biserica Ortodoxa nu vindea nici indulgente, nu predica nici purgatoriul si nu avea nici inchizitie… Martin Luther a fost botezat o zi dupa nastere , la 11 noiembrie 1483 in localitatea Eisleben, unde va si muri printr-un ciudat joc al sortii.

Alte referate despre: martin luther referat, martin luther, referat martin luther

Martin Luther

De ce a devenit Luther calugar? Luther a fost fiul unui miner.Avea 22 ani cand s-a speriat de un fulger in timpul unei furtuni.Atunci a strigat astfel:”Sfanta Ana,ajuta-ma!Daca ma vei ajuta ma fac calugar!” Stia ca drumul cel mai sigur pentru a ajunge in rai este sa fii calugar.

Alte referate despre: martin luther king referat, martin luther king, referat despre martin luther

Martin Luther

In sfarsit preocuparea imparatului principala era razboiul cu Franta, si astfel el s-a reintors la munca sa de la Wittenberg. El incercand sa corecteze religia nuprea a avut succes. In anul 1524 multi tarani din Germania au folosit acest pretext pentru a se revolta.

Alte referate despre: martin luther si reforma religioasa, reforma religioasa martin luther, referat martin luther king

Martin Luther

Martin Luther, primul şi cel mai mare reformator al Bisericii Creştine şi personaj important din istoria naţionalismului german, s-a născut la Eisleben, în Turingia, în 1483. Părinţii lui erau ţărani la origine, dar au evoluat financiar şi social prin seriozitatea si abilitatea tatălui. Crescut într-o atmosferă de pietate sumbră caracteristică acelor vremuri, Luther a fost trimis să înveţe la vârsta de 14 ani. Mai târziu a studiat la Magdeburgn şi apoi în 1500, la vârsta de 17 ani şi la dorinţa tatălui său, a plecat la Universitatea din Erfurt pentru a studia Drept.

Alte referate despre: reforma lui martin luther, referate martin luther, reforma martin luther

Repere cronologice timisorene

1441 - 1446 comite si conte de Timis este Iancu de Hunedoara.
1474 Timisoara este amintita pentru prima data ca si urbe, in diplome si in documente.
1478 - 1494 functia de comite de Timis si capitan de Timisoara este ocupata de Pavel Chinezu

Alte referate despre: repere cronologice referat, repere cronologice, alexandru ioan cuza-repere cronologice

Renasterea si Martin Luther

Renasterea si Martin Luther - Exista o arta promovata de mestesugarii dintre care s-a ridicat renumitul poet-muzician, cizmarul Hans Sachs. In universitati, stiintele se studiaza impreuna cu teologia. Subiectul operelor de arta va fi constituit dintr-o bogata tematica luata din viata de zi cu zi. Renasterea si Martin Luther

Renasterea si Martin Luther - Compozitorii vremii compun lucrari in care se observa spiritul umanist al vremii. Apar noi genuri: balada, madrigalul, care oglindesc noua orientare ce conduce creatia artistica.

Secolul al XIV-lea este cunoscut in muzica sub denumirea de Ars Nova, termen preluat dupa titlul unei lucrari teoretice a muzianului Philippe de Vitry (1291-1361).

In lucrarea acestuia sunt consemnate unele innoiri aparute in arta muzicala, in comparatie cu lucrarile maestrilor scolii de la Notre Dame, ce apartin artei vechi (Ars Antiqua). Vitry face unele precizari legate de arta compozitionala: succesiunea de cuvinte si octave perfecte trebuie evitata, ...

Alte referate despre: martin luther renasterea, martin luther renasterea biserici referat in engleza, martin luther renasterea si reforma religioasa

Martin Luther

6. The Pope has no power to remit any guilt, except by declaring and warranting it to have been remitted by God; or at most by remitting cases reserved for himself; in which cases, if his power were despised, guilt would certainly remain.

Alte referate despre: martin luther bibliografie, referat despre martin luther king, martin luther king leadearship

Martin Luther

In 1509 a obtinut prima acreditare academica in teologie, pentru ca in anul 1512 sa i se acorde titlul de doctor in teologie, atigand astfel punctul culminant al studilor sale. In anii care au urmat, a tinut prelegeri despre Psalmi (1513-1515), Epistolele catre Romani (1515-1516) Galateni (1516-1517) si Evrei (1517-1518).

In timp ce medita asupra Scripturilor, Martin a inceput sa adopte o pozitie extrem de critica la adresa unora dintre doctrinele si practicele bisericii Evului Mediu tarziu. Pe data de 31 Octombrie 1517 Luther a afisat pe usa bisericii din Wittenberg o lista de 95 de teze si propozitii. Ele interziceau comertul cu indulgente.

Alte referate despre: doctrina lui martin luther, martin luther reforma religioasa, referat istorie martin luther

Tabel de decompresie cu aer LH-82

Tabelele de decompresie cu aer LH-82, calculate şi testate în cadrul Laboratorului Hiperbar de pe lângă Centrul de Scafandri Constanţa în anul 1982, pot fi utilizate pentru determinarea profilului decompresiei după executarea unei scufundări normale (în condiţii de expunere normală) cu aer comprimat, urmând un calcul adecvat.

Alte referate despre: tabel comparativ intre incalzirea aerului si racirea aerului, tabelul maselor de aer, poluarea aerului tabel

Tabelul periodic

Mercur Hg 80 200,6 201 201
Neon Ne 10 20,18 20 20
Nichel Ni 28 58,69 59 59
Oxigen O 8 16,00 16 16
Platina Pt 78 195,1 195 195
Plumb Pb 82 207,2 207 207
Poloniu Po 84 210,0 210 210
Potasiu K 19 39,10 39 39
Radiu Ra 88 226,0 226 226
Rubidiu Rb 37 85,47 85 85
Seleniu Se 34 78,96 79 79

Alte referate despre: tabelul periodic al elementelor, tabelul periodic, tabelul periodic al elementelor chimice

Tabelul periodic al elementelor

In 1828, J.W. Döbereiner a remarcat ca la unele elemente exista aceeasi diferenta intre greutatea lor atomica (termenul actual utilizat este masa atomica relativa) atunci cind sunt aranjate in grupe de cite trei.

Alte referate despre: tabelul periodic al elementelor download, tabel periodic al elementelor download, tabel periodic al elementelor

Tabel cronologie Mircea Eliade

1907 13 martie (28 februarie stil vechi). Se naşte la Bucureşti Mircea Eliade, al doilea fiu al căpitanului Ieremia, care din admiraţie pentru Heliade Rădulescu isi va schimba numele in Eliade. 1912-1914 Urmează la Cernavoda clasa I primara. 1914-1917 Familia se muta la Bucureşti. Elev la şcoala primara din strada Mintuleasa. 1917-1925 Elev al Liceului „ Spiru Haret”.

Alte referate despre: tabel cronologic mircea eliade, mircea eliade tabel cronologic, fisa bibliografica mircea eliade - tabel cronologic

Tabelul cronologic lui Mihai Eminescu

1865-1866-Este elev particular în cl. a-5-a gimnaziul la Cernăuţi ,unde Aron Pumpul îi încredinţează supravegherea bibleotecii sale. Scrie şi .

Alte referate despre: tabel cronologic despre mihai eminescu, cronologia lui mihai eminescu, tabel cronologic mihai eminescu

Tudor Arghezi - tabel cronologic

1905-1910
Calatorie în strainatate. Putin timp la Paris, apoi la Manastirea Cordelierilor, unde e asaltat sa devina catolic. Plictisit de insistente, se muta la Geneva, unde scrie poezii, asista la cursurile Universitatii si, ca sa-si câstige existenta, lucreaza într-un atelier dinti de aur, inele si capace de ceasornice. În 1909 viziteaza Italia.

1912-1916
Revine în România. La Facla, Viata româneasca, Teatru, Rampa publica versuri, pamflete, articole polemice s.a.

1918-1919
În timpul realizarii României Mari, e închis doi ani, împreuna cu 11 ziaristi si scriitori (între care si Ioan Slavici), la penitenciarul Vacaresti, acuzat de tradare, pentru ca se pronuntase pentru neutralitatea României.

1927
Apare cu mare întârziere prima sa carte de poezie Cuvinte potrivite.
1928
Sub directia sa, apare ziarul Bilete de papagal.
1929
Prima carte în proza Icoane de lemn.

1931
Placheta de versuri Flori de mucigai legata, ca si Poarta ...

Alte referate despre: tudor arghezi tabel cronologic, tudor arghezii-tabel cronologic, tudor arghezi date cronologice

Ioan Slavici - tabel cronologic

1848 – la 18 ianuarie s-a nascut la Siria, Ioan Slavici, fiul lui Savu Slavici si al Elenei Borlea. Savu Slavici, agricultor la origine, va deveni cojocar.
1854 – incepe invatatura la scoala din Siria, avand ca dascal pe Dimitrie Vostinar.
1860 – se inscrie la liceu din Arad.
1865 – se transfera la liceul german din Timisoara. Spre a se intretine, da ore de meditatie.

Alte referate despre: ioan slavici tabel cronologic, ioan slavici-tabel cronologic, ion slavici tabel cronologic

Tabelul periodic al elementelor

Chimia fizica are ca obiect studierea, prin metode fizice, a legilor si feno-menelor chimice precum si a structurii combinatiilor chimice. S-au mai dezvoltat, pe baza acestor discipli-ne, numeroase alte ramuri, cum sunt: chimia analitica, chimia combinatiilor compexe, chimia coloizilor, electrochimia, analiza fizico-chimica, fotochimia, magnetochimia, radiochimia.

Alte referate despre: download tabelul periodic al elementelor, tabelul periodic al elementelor chimice download, tabelul periodic al elementelor mendeleev

Proprietatile elementelor chimice in tabelul periodic

Izotopii, (lb. greacă: isos = acelaşi şi topos = loc) sau nuclizi, notaţi , sunt atomii aceluiaşi element chimic , cu acelaşi număr de protoni (acelaşi număr atomic ), dar cu număr diferit de neutroni (număr de masă diferit). De exemplu, hidrogenul are 3 izotopi: - protiu (un proton şi zero neutroni) ; - deuteriu (un proton şi un neutron); - tritiu (un proton şi doi neutroni).

Alte referate despre: proprietatile elementelor chimice in tabelul periodic, variatia proprietatilor elementelor chimice in tabelul periodic, referat chimie-proprietatile elementelor chimice in tabelul periodic
Referate afisate : 18
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles