Tactica ascultarii invinuitului sau inculpatului

Tactica ascultarii invinuitului inculpatului si altor parti

Referat despre Tactica ascultarii invinuitului inculpatului si altor parti
Notiunea de proba vizeaza toate faptele şi imprejurarile ce trebuie dovedite în rezolvarea cauzei.

Faptele şi imprejurarile din cuprinsul probatiunii sint de doua feluri:
- fapte principale
- fapte probatorii.

Faptele probatorii se refera la imprejurari de fapt care nu sunt cuprinse în faptul principal, dar a caror demonstrare permite sa se traga concluzii cu privire la faptul principal. Un procedeu probator esential este cel al audierii persoanelor.

Ascultarea invinuitului sau inculpatului
Ascultarea inviunitului sau inculpatului este o activitate procesuala şi de tactica criminalistica , efectuata de către organul de urmarire penala, in scopul stabilirii unor date cu valoare probanta necesare aflarii adevarului în cauza. Cu aceasta ocazie invinuitul, inculpatul poate face marturîşi ri complete sau doar partiale, cu privire la infractiunea savirsita şi la circumstantele ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 31kb
Downloads: 8
Materia: Drept

Judecata

Cercetarea judecatoreasca presupune verificarea probelor administrate in cursul urmaririi penale, readministrarea de noi probe astfel incat judecatorul sa isi formeze convingerea deplina in fundamentarea solutiei pe care o va lua, asupra vinovatiei ori nevinovatiei inculpatului.

Alte referate despre: judecata in prima instanta, cerere de chemare in judecata, judecata cetelor de batrani

Judecata in prima instanta

b. Norme comune priviind luarea masurilor de pregatire a sedintei de judecata.
Fixarea termenului de judecata.
In vederea repartizarii dosarelor pe complete acestea sunt transmise persoanei desemnate cu repartizarea aleatorie a cauzelor.
Dosarele repartizate pe complete in mod aleatoriu sunt preluate de presedintele sau de unul din judecatorii completului care ia masurile necesare in scopul pregatirii sedintei de judecata.
Verificari priviind arestarea inculpatului (art. 3002)

Alte referate despre: judecata in prima instanta in procesul penal, desfasurarea judecatii in prima instanta, judecata in prima instanta in procesul civil

Tactica ascultarii unor categorii de participanti in procesul penal

Declaratii sincere – declaratii facute de persoanele ascultate fara intentia de a denatura ori ascunde cunostintele pe care le au cu privire la împrejurarile savârsirii faptei cercetate. Sinceritatea nu se confunda cu veridicitatea. Declaratia unei persoane poate fi sincera, dar neveridica, datorita unor carente ale proceselor psihice care concura la formarea marturiei.

Alte referate despre: tactica ascultarii unei categorii de participanti in procesul penal, tactica ascultarii unor categorii de participanti in procesul penal, participantii in procesul penal

Psihologia martorului si a marturiei judiciare

Tipologia memoriei in cadrul procesului marturiei judiciare, implica
referiri la memoria logica si la cea mecanica, la cea motrice sau la
cea primitiva sau verbala.

Alte referate despre: referat psihologia martorului si a marturiei judiciare, psihologia martorului si a marturiei judiciare, psihologie judiciara marturia judiciara

Procesul penal anglo saxon

În exercitarea profesiei, avocatul este independent si se supune numai
legii, statului si eticii profesionale. Acesta trebuie sa ocroteasca
interesele legale ale partii pe care o apara. Potrivit art.2 alin.3
din Legea nr.51/1995, avocatul are dreptul sa asiste si sa reprezinte
persoanele fizice si juridice în fata tuturor instantelor,
autoritatilor si institutiilor, precum si a altor persoane, care au
obligatia sa permita si sa asigure desfasurarea nestingherita a
activitatii avocatului în conditiile legii.

Alte referate despre: procesul penal anglo-saxon, sistemul de drept penal anglo-saxon, sistemul de drept anglo-saxon

Particularitatile dezbaterilor judiciare in privinta minorilor

Instanţa nu poate limita durata dezbaterilor la un anumit timp, însă preşedintele şedinţei de judecată are dreptul să întrerupă cuvîntările participanţilor la dezbateri dacă aceştia, în susţinerile lor, depăşesc limitele cauzei ce se judecă. Între cuvîntări nu se admit întreruperi, însă, pentru motive întemeiate dezbaterile pot fi întrerupte, dar întreruperea nu poate depăşi 3 zile.

Alte referate despre: dezbaterile judiciare cu infractori minori, dezbaterile judiciare, etica dezbaterilor judiciare

Procesul de control tactic

Procesul de control tactic
Planul financiar traduce aceste activitati fizice ia termeni financiari. El include, de asemenea, obiective financiare specifice ti metode pentru masurarea succesului in realizarea acestor obiective. Procesul de control tactic poate fi derulat zilnic, saptaminal sau lunar, in functie de caracterul critic al obiectivului, de tipul de masuratoare, de disponibilitatea informatiilor. Pentru fiecare zona a planului, trebuie parcurse urmatoarele faze:

Alte referate despre: etapele procesului de control, procesul de control, etapele procesului de control in management

Strategii si tactici in managementul industrial

3. Strategia de amplasare a unitatilor productive, cuprinde activitatile prin care se decide pe baza unor metode fundamentate stiintific, amplasamentul optim pentru viitoarea intreprindere care sa asigure obtinerea unor avantaje in ceea ce priveste utilizarea resurselor necesare si minimizarea cheltuielilor fixe pe care sistemul productiv le suporta ca urmare a functionarii pe amplasamentul respectiv.

Alte referate despre: management industrial, strategii de implementare a managementului calitatii totale, managementul industrial

Arme si tactici romane

Echipamentul esential era format din coif (cassis), armura (lorica segmentata), sabie cu 2 taisuri (gladius), sulita de lungime medie pt. aruncare (pilium), scutul (scutum) si sandale.Coiful era era fabricat in general din bronz si incepand cu anul 100 i.e.n. acoperea ceafa si fruntea. Armura se numea lorica segmentata , fiind formata din mai multe lame din bronz suprapuse.

Alte referate despre: arme si tactici romane, arme si tactici germane, tipuri de arme si tactici de lupta din evul mediu sec iv- vi

Tactici informationale in managementul investigatiei penale

Deasemenea,obtinerea listei codurilor de acces si a parolelor pentru retelele guvernamentale,obtinuta neautorizat,este o fapta penala,ea putand sa reprezinte un act de spionaj,sabotaj,terorism,diversiune,s.a.Totodata,trebuie identificate alte date obtinute neautorizat.

Alte referate despre: tehnologia informationala in managementul investigatiei penale, managementul investigatiilor penale, managementul investigatiei penale

Strategii, tehnici si tactici de negociere

Strategiile sunt mari orientari si optiuni care se refera la ansamblul negocierii; cuprind orizont de timp indelungat si exprima interesele de baza ale firmei. Strategiile adoptate in negocieri reflecta, pe de o parte, optiunile fundamentale in afaceri ale managementului iar, pe de alta parte, conditiile in care are loc negocierea (caracteristicile produsului, structura pietei, raportul de forte dintre parteneri, experienta anterioara in afaceri directe etc.)

Alte referate despre: strategii tehnici si tactici de negociere, strategii tehnici si tactici de negociere referat, strategii tehnici si tactici ale negocierii

Reprezentarea conventionala

In cadrui acestei forme de reprezentare, cea mai frecventa, conventia sau contractul de mandat se încheie între persoana reperzentata (mandant) si cel care o reprezinta în proces (mandatar). Persoana reprezentata (mandantul) poate fi oricare din partile procesului pena!, cu precizarea ca nu poate fi reprezentat învinuitul sau inculpatul, în cazurile în care prezenta acestuia este obligatorie potrivit legii.

Alte referate despre: reprezentarea conventionala, reprezentarea conventionala judiciara, reprezentare conventionala

Viciul tehnologic

Pe de alta parte, cresterea economica care in anii ’30 a permis S.U.A.. sa iasa din marea criza a fost ajutata de o masura sanatoasa sub raport ecologic – programul de conservare a solurilor. Acest program a contribuit la refacerea fertilitatii solului si, implicit, la cresterea economica.O asemenea crestere economica nu numai ca evita degradarea mediului, dar poate chiar actiona in sens invers.

Alte referate despre: tehnologie, proces tehnologic, procese tehnologice

Antrenamentul sportiv

Locul pregatirii fizice multilaterale in antrenamentul sportivilor dr mare performanta
Numerosi autori romani si straini considera pregatirea fizica multilaterala ca un principiu de baza al antrenamentului sportiv. Potrivit acestui principiu, orice sportiv, indiferent de disciplina practicata, trebuie sa acorde o atentie deosebita dezvoltarii celor patru calitati fizice de baza (forta, viteza, rezistenta si indemanare) daca doreste sa obtina performante de inalt nivel.
Acest principiu mai poate fi mentinut in antrenamentul actualilor sportivi de mare performanta numai daca se constata ca sunt inca valabile cele doua teze fundamentale si anume:
pregatirea fizica multilaterala este o conditie a obtinerii rezultatelor inalte si
antrenarea unei calitati motrice se reflecta pozitiv asupra celorlalte calitati.
Verificarea primei teze s-a facut prin cercetarea particularitatilor morfofunctionale si motrice ale campionilor actuali din diferite ramuri de sport. Din astfel de cercetari a reiesit ...

Alte referate despre: antrenamentul sportiv, antrenament sportiv, teoria antrenamentului sportiv
Referate afisate : 15
Medie note: 8.56 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles