Taieri de rodire la mar

Taierile de rodire, intretinere si regenerare - pomicultura

Referat despre Taierile de rodire, intretinere si regenerare - pomicultura
Desigur ca nici un an nu este identic cu altul, dar statistic, inceputul lunii martie poate fi favorabil inceperii lucrarilor de taiere in uscat, in livezile de pomi. Taierile executate mai devreme pot slabi rezistenta la gerurile care mai pot surveni. Este stabilit ca pomii care nu au fost supusi taierilor au rezistat mai usor gerurilor decat cei care au suportat actiuni de taiere inaintea aparitiei acestor geruri. Acest fapt a fost remarcat mai ales la speciile cu sensibilitate la ger (piersic, cais, par sau prun).

Marul, atat prin soiurile sale mai vechi, dar mai ales prin anumite soiuri recent obtinute (Jonagold, Elstar) se dovedeste de asemenea sensibil la ger. Taierile asigura formarea coroanei, combat senescenta, asigura productii mari, constante, mentin echilibrul fiziologic, incadreaza coroanele in limitele spatiului adoptat, amelioreaza regimul de lumina si de aer, starea fitosanitara, etc.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 70kb
Downloads: 1037
Materia: Biologie

Ciocane silvice

(6)Modelul amprentei marcii este prevazut in anexa nr. 1.
(7)Celelalte caracteristici ale ciocanului silvic pentru control (material, marimea caracterelor etc.) se stabilesc de catre autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura in caietul de sarcini intocmit pentru incheierea contractului de achizitie publica.

CAPITOLUL III: Evidenta si folosirea ciocanelor silvice pentru control
Art. 7 La sediul structurilor de control autorizate conform art. 4, in grija conducatorilor acestora se pastreaza urmatoarele documente:
a)Registrul de evidenta a folosirii ciocanelor silvice pentru control;
b)copiile de pe facturile unitatii producatoare;
c)copiile de pe bonurile de magazie pentru luarea in primire;
d)exemplarul al doilea cu amprentele marcilor si actele notariale de inregistrare a acestora;

Alte referate despre: inregistrarea si primirea in gestiune a ciocanelor silvice, ciocanitoarea, motive ca ciocanitoarea este doctorul copacilor

Pomicultura si viticultura pe glob

Din pacate insa agricultura este extrem de inegal repartizata pe suprafata globului terestru datorita mai multor tipuri de factori care fac ca o uniformitate a acestui domeniu de ocupatie sa nu fie posibila. Ca factori mai importanti trebuie mentionati in primul rand cei naturali relieful foarte variat, zonarea pe tipuri de climat a intregii planete, apoi cei de natura economica si social-istorica tari subdezvoltate, unde nivelul tehnologic este foarte scazut, si tari superdezvoltate, cu un nivel extrem de ridicat al tehnologiilor de toate tipurile si cu investitii mult mai mari in acest domeniu.

Alte referate despre: pomicultura si viticultura, referat despre pomicultura si viticultura, referat pomicultura si viticultura

Pomicultura - prezentare generala

Toamna este un anotimp propice plantarilor de pomi. Un motiv pentru plantarile de toamna este intrarea pomilor in repaus vegetativ pe durata iernii. Nevoile de hranire in acest timp sunt mult mai reduse si astfel radacina este crutata de eforturi mari si i se ofera suficient timp de adaptare. Plantarile de primavara se practica totusi. O primavara secetoasa poate pune probleme nevoii de apa a puietilor care urmeaza sa intre rapid in vegetatie. De aceea este necesara irigarea pomilor proaspat plantati.

Alte referate despre: pomicultura, referat pomicultura, pomicultura referat

Plantarea pomilor fructiferi

Perioada optimă de plantare este toamna, după căderea frunzelor şi până la venirea gerurilor. Plantarea de primăvară dă rezultate bune cu cât se face mai devreme.Plantarea de toamnă realizează un contact mai bun între rădăcini şi sol, rănile cicatrizându-se mai uşor. Astfel încep procesele de rizogeneză care duc la formarea a noi rădăcini până în primăvară.

Alte referate despre: plantarea pomilor fructiferi, plantarea pomilor fructiferi primavara, plantare pomi fructiferi

Infiintarea unei livezi pomicole

Aceasta lucrare se executa de obicei in lunile august; septembrie, cu doua luni inainte de plantatul pomilor. Daca terenul este saracacios si daca este posibil, se va administra gunoi de grajd inainte de desfundat pana la 150-200 t /ha. Va urma apoi, maruntirea solului prin discuire, nivelarea terenului apoi maruntirea si tasarea solului cu combinatorul. In cazul livezilor de agrement unde, datorita suprafetei reduse de teren nu se poate executa desfundatul, este de preferat sa se mareasca de peste 2,5 ori dimensiunile gropii de plantat, fiind folosit la plantare pamant de imprumut sau de padure.

Alte referate despre: infiintarea unei livezi pomicole, referat despre infiintarea unei livezi pomicole, infiintarea unei livezi

Taierea cu plasma

Sistemul de stabilizare a arcului asigura comprimarea coloanei arcului si fixarea arcului de plasma in axa electrodului. Corespunzator acestui criteriu de clasificare generatoarele de plasma pot fi:generatoare de plasma stabilizate cu gaz;generatoare de plasma stabilizate cu apa;generatoare de plasma stabilizate magnetica.
Stabilizarea arcului de plasma cu gaz este metoda cea mai utilizata, asigurandu-se insuflarea axiala sau turbionara a gazului.

Alte referate despre: taierea cu plasma, referate taiere cu plasma, taiere cu plasma

Prelucrarea cu jet de plasma

"Prelucrarea cu jet de plasma"
Pentru productia individualase poate adopta un procedeu cu productivitate mica, dar care sa necesite un utilaj cat mai ieftin. Pentru productia in serie sau in masa se aleg procedee foarte competitive, compensand costul mai ridicat al utilajului sau al instalatiei care , in general, este mai mare. Astfel, taierea in linie dreapta a tablelor mai groase se face cu foarfecele - ghilotina, care poate realiza pana la 25 taieturi/ minut.

Alte referate despre: prelucrarea cu jet de plasma, prelucrarea cu jet de plasma a materialelor metalice, referat prelucrarea cu jet de plasma

Maica Domnului, Fecioara Maria

MAICA DOMNULUI, FECIOARA MARIA, NASCATOAREA DE DUMNEZEU

Evangheliile canonice nu dau prea multe amanunte despre viata Fecioarei Maria. Ea este fiica unica a lui Ioachim si a Anei, care o consacra serviciului religios din templu. De fel din Nazaret, in Galileea (Lc. 1, 26-27), ea este logodita cu Iosif, nume mentionat in genealogia redata de Evanghelia dupa Matei (1, 16), cu scopul de a arata ca Iisus apartine dupa nasterea Sa fizica poporului iudeu, inscriindu-Se in linia descendenta davidica. Din cauza acestei logodne, Iisus a fost considerat fiul lui Iosif si al Mariei (Lc. 3, 23; 4, 24; In 6, 24), desi Iosif are o paternitate legala asupra Lui, nu una fizica (Mt. 1, 20-25). Aici primeste vestea cea buna de la ingerul Gavril (Lc. 1, 26-38), fiind salutata apoi de Elisabeta, mama lui Ioan Botezatorul (Lc. 1, 42-45). Dupa nasterea Fiului sau, cel Unul-Nascut, in Betleem (Lc. 2, 4-16), ea este alaturi de Iisus in toate marile momente ale vietii si activitatii Lui: taierea-imprejur, ...

Alte referate despre: maica domnului fecioara maria, maica domnului fecioara maria poze, maica domnului fecioara maria 3376 html

Efectul de sera

Una din cele mai inspaimantatoare probleme contemporane cu care se confrunta planeta este efectul de sera. Caldura planetei este mentinuta de atmosfera in acelasi mod in care efectul de sera pastreaza caldura in peretii de sticla si opreste evaporarea. Oamenii tulbura procesele naturale care sunt asa de milioane de ani, prin modul in care traim, iar ca rezultat planeta este acum mai fierbinte. Aceasta ne va duce la un climat mai cald. Va creste nivelul marii prin extinderea oceanelor si topirea ghetarilor, va provoca furtuni si seceta si infectari cu paraziti si insecte.Daca Pamantul nu ar fi inconjurat de o patura de aer, ar fi mult prea frig pentru existenta speciei umane.

Alte referate despre: efectul de sera, efectul de sera referat, referat efectul de sera

Ceramici transparente

Ceramica transparente au achizitionat recent un grad ridicat de interes si de notorietate. Aplicatiile de baza includ lasere si instrumente de taiere, armura ferestre transparente, dispozitive de vedere pe timp de noapte (NVD) si care cauta rachete. In prezent disponibile in infrarosu (IR). Materiale transparente prezinta de obicei un compromis intre performanta optica si rezistenta mecanica.

Alte referate despre: ceramica, ceramica referat, materiale ceramice in gospodarie

Razele X

Primul laser functional a fost construit de Theodore Maiman in 1960 si avea ca mediu activ un cristal sintetic de rubin pompat cu pulsuri de flash.Primul laser cu gaz a fost construit de fizicianul iranian Ali Javan in 1960 folosind un amestec de heliu si neon, care producea un fascicul cu lungimea de unda de 1,15 μm (infrarosul apropiat), spre deosebire de laserii actuali cu He-Ne care emit in general in domeniul vizibil, la 633 nm.Primul laser romanesc

Alte referate despre: razele x, raze x, razele x referat

Alchine

Acetilena(Etina)-este un compus de mare importanta, constituind baza pentru obtinerea unui numar foarte mare de compusi in industria chimica. Din acetilena se prepara aldehida acetica, acetona, clorura de vinil, acetatul de vinil, vinilacetilena, nitrilul acrilic. Se foloseste de asemenea la sudura oxiacetilenica si la iluminat.

Alte referate despre: alchine, alchinele, alchine referat

Aparate de masurat - ampermetre si voltmetre

In mod tacit, pana acum, am considerat atat ampermetrul cat si voltmetrul ca elemente ideale, elemente care nu modifica starea electrica a sistemului prin introducerea lor in montaj.
Pentru ca sa se realizeze aceasta conditie, ampermetrul trebuie sa aiba rezistenta electrica nula iar voltmetrul trebuie sa aiba o rezistenta electrica enorm de mare, teoretic infinita. Instrumentele reale nu pot indeplini aceasta conditie.

Alte referate despre: aparate de masura ampermetre si voltmetre, aparate de masura - ampermetre si voltmetre, aparate de masura ampermetre si voltmetre referat

Cum sa ne ferim de produse falsificate

Definirea falsificarii
Adaosul altor substante naturale sau sintetice in compozitia unui produs alimentar cu scopul de a masca defectele acestuia sau de a-i conferi acestuia proprietati pe care compozitia sa naturala sau reteta tehnologica de fabricatie nu le justifica, se considera falsificare; modificarea compozitiei unui produs fara a schimba specificatiile de pe etichetele de prezentare si insotire se considera de asemenea falsificare.

Alte referate despre: cum sa ne ferim de produsele falsificate, produse falsificate, comercializarea produselor falsificate sau contrafacute rezumat
Referate afisate : 15
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles