Taj mahal india

Taj Mahal Mausoleu pentru sotia prea iubita

Imparateasa a murit dupa nasterea celui de-al 14-lea copil, alaturi de sotul sau, in timpul campaniei de zdrobire a rebeliunilor din Burhanpur. Moartea ei l-a afectat intr-atat pe imparat incat parul i-a albit in numai cateva luni. Inainte de ultima suflare Mumtaz l-a rugat pe imparat patru lucruri: sa-i construiasca un mormant, sa se recasatoreasca, sa-si iubeasca fiii si sa-i viziteze mormantul la aniversare. Sahul a pierdut la decesul sotiei sale nu numai o consoarta, ci si un abil si inteligent sfetnic politic.

Asa a jurat imparatul ca va construi un edificiu funerar maret si fara egal in lume. Constructia Taj Mahal-ului a demarat in 1631 si a durat 22 de ani. Se spune ca 20 de mii de oameni ar fi fost trimisi sa munceasca aici. Materialele erau aduse din intreaga Indie si din alte zone ale Asiei cu ajutorul unei "flote" ce numara 1000 de elefanti. Proiectat de arhitectul iranian Ustad Isa, Taj Mahal-ul a devenit "simbolul dragostei eterne".

Cladirea "rasare" din peisajul roscat, ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 267kb
Downloads: 0
Materia: Geografie

Taj Mahal

Proiectat de arhitectul iranian Ustad Isa, Taj Mahal-ul a devenit "simbolul dragostei eterne" constructia mausoleului incepand in 1632, a durat 22 ani si sa incheiat in 1654.Peste 20.000 de oameni au luat partela constructie , mestesugari din Europa si Asia Centrala. Complexul arhitectural al Taj Mahal acopera o suprafata de aproximativ 580 x 300 de metri si consta din cinci elemente principale: poarta , gradina care este impartita in patru parti moschea, casa de oaspeti, de asemenea, numit jawab si, in final mausoleul sau mormantul lui Shah Jahan.

Cladirea "rasare" din peisajul roscat, asezata fiind pe o terasa de marmura alba care pune in evidenta uriasul dom si cele patru minarete. Ansamblul inchide in interior o gradina deosebit de frumoasa cu fantani arteziene iar aleea principala, care porneste de la intrarea impozanta, este strajuita de arbori ornamentali.

Alte referate despre: taj mahal referat, taj mahal, referat taj mahal

India - o tara a contrastelor

Religia joacă un rol foarte important în viaţa indienilor şi este principalul organizator social. În religia hindusa sunt recunoscute patru oraşe sfinte: Allahabd, Haridwar, Varanasi si Vrindava, unde pelerinajele, procesiunile şi festivalurile sunt manifestari zilnice.Religia majoritară, 80%, este hindu; islamică 13%; buddistă, Jainism, Sikhism, crestină 2%.

Alte referate despre: india o tara a contrastelor, india o tara a culturii antice, valahia o tara a contrastelor

West India

Modern Ahmedabad, just across the River Sabarmati spanned by four bridges, is a showpiece of contemporary architecture with designs by Le Corbusier, Louis Kahn and the best known Indian architects. Ahmedabad is a convenient base for a number of excursions, Modhera being the best known. 106 km away, this is one of the very few sun temples in the country.

Alte referate despre: west india, india referat, referat india

Varanasi-India

Varanasi-India - Capitala religioasa a hinduismului
Situat in N Indiei(in Statul Uttar Pradesh), Varanasi este unul dintre cele mai vechi orase din India si din lume.Primile mentiuni documentare despre acesta(numit candva si Benares) apar in scrierile budiste si in vestita epopee indiana Mahabharata.Dar inceputurile sale sunt cu mult mai vechi, pierzandu-se undeva in ,,noaptea timpurilor’’ , in acea inefabila vreme in care mitul si istoria se confunda sau nu se disting intre ele.

In sec. Al VIII-lea i.Hr., Varanasi este capitala statului Kashi, stat ce va insa anexat, in sec al V-lea I.Hr. , de Regatul Magadha.In timpul dinastiei Gupta(320-550), orasul se afirma ca un stralucit centru cultural si religios , devenind orasul sfant al hinduismului.

Conform unei traditii, cei 2 afluenti ai Gangelui , Varuna si Assi , care-l incadreaza , ar fi luat nastere din trupul fiintei primordiale, desigur la inceputurile lumii. Deaceea , Varanasi este socotit cel mai ...

Alte referate despre: varanasi india, india varanasi, india

India-caractere umane si economice

In a doua jumatate a mileniului al II-lea i.Hr patrund din Asia Centrala populatii indo-europene (indo-arienii) care cuceresc, pana in secolul V i.Hr., partea nordica a Indiei devenind elementul etnic principal. Acestia introduc sistemul castelor si religia brahmanica.
In antichitate s-au remarcat doua formatiuni politice care au reusit sa controleze cea mai mare partea a Indiei: Imperiul Maurya (sec.IV-III i.Hr), care a impus budismul ca religie oficiala si Imperiul Gupta (sec.IV-V) cand se raspandeste hinduismul.

Alte referate despre: caracterele umane, caractere umane, referat geografia umana si economica

India

AGRICULTURA
Iuta , ceaiul , bumbacul , tutunul , trestia de yahar , arahidele , cafeaua , dudele , nucile de cocos , cauciucul si opiul sunt culturi importante pentru comert . Dudele se cultiva pentru viermii de matase , India fiind al doilea producator de matase din lume . India este al patrulea mare producator de cafea , cel mai mare cultivator de ceai , in special pe dealurile Assam , Kerela si Tamil Nadu . Bumbacul se produce in cantitati mari pe solurile vulcanice bogate spre interior de Bombay . Doua treimi din stocurile de iuta din lume se cultiva in delta Gangelui . 70% din forta de munca lucreaza in agricultura si 57% din suprafata tarii este cultivata . O treime din aceasta este folosita pentru orez (60 milioane tone) . Ca importanta urmeaza graul . Meiul este important in regiunile ...

Alte referate despre: referat despre india, istoria indiei, india antica

India

Aceste afluxuri rezulta in final dintr-o schimbare spre nord a curentilor de aer, care la randul lor provin din cresterea temperaturilor deasupra tibetului si a subcontinentului Indian in timpul verii. Golul lasat de aceasta schimbare, ce schimba directia chiar la sud de lantul Himalayan, la unul ce urmareste nordul tibetului apoi atrage aer cald si umed. Elementul principal din spatele acestei schimbari, este diferenta mare de temperature din timpul verii dintre asia centrala si oceanul Indian.

Alte referate despre: populatia indiei, india-traditii, clima indiei

India - Masivul Everest

Chiar si inaltimile Muntelui Everest avansate de el au ramas multa vreme in statistici. Abia in 1854 o expeditie trigonometrica a corectat valoarea avansata de el, afirmand ca Everestul are cu opt metri mai mult, adica o inaltime de 8848 de metri.
De curand s-a discutat din nou despre inaltimea exacta a lui “Peak XV”, o echipa de cercetatori italieni avansand in 1988 valoarea de 8872 de metri. O alta expeditie a ajuns in 1992 la valoarea de 8846 de metri, iar o a treia masuratoare efectuata in 1999 cu ajutorul tehnologiei GPS si al radarelor, care pot sesiza stancile de sub stratul de zapada, a avut ca rezultat o inaltime de 8850 metri si o data cu aceasta certitudinea faptului ca geodezul perfectionist George Everest a avut dreptate: determinarea celui mai inalt punct al lumii a rezultat strict din calcule trigonometrice.

Alte referate despre: masivul everest, care este lantul montan in care se gaseste masivul everest, muntele everest

India ppt

Limba: oficiala este hindu. In India se vorbesc peste 900 de limbi si dialecte, dintre care 14 limbi importante. Limba engleza este considerate cea de-a doua limba official, fiind limba in care se pot intelege intre ei indienii proveniti din diferite regiuni ale tarii.

Clima: India este ata de mare si cu o clima atat de diversa incat trebuie facute precizari distincte pe zone.In general, India are 3 mari sezoane: calduros, umed, si racoros. Fiecare sezon difera de la nord la sud.Cea mai buna perioada de vizitare este incepand din decembrie pana in luma mai.Musonul dureaza din iunie pana in noiembrie si este perioada perfecta pentru programele de intinerire de la kerala.Festivalurile indiene pot influenta serios perioada de vizitare.Moneda: rupia indiana, divizata in 100 paise. ATM se gasesc in marile orase. Daca vreti sa schimbati bani la banca aveti nevoie, obligatoriu, de pasaport.

Alte referate despre: referat india ppt, referat geografie india ppt, ppt totul despre india in romana

Taj Mahal

Other illusionary effects have been accounted for in the geometry of the tomb and the tall minarets. The impressive pietra dura artwork includes geometric elements, plants and flowers, mostly common in Islamic architecture. The level of sophistication in artwork becomes obvious when one realizes that a 3 cm decorative element contains more than 50 inlaid gemstones.

Alte referate despre: referat despre taj mahal, taj mahal poze, taj mahal india

Taj Mahal

Taj Mahal
De aseamenea este cunoscut ca momunentul cu o simetrie perfecta si cu o remarcabila finete in definirea fiecarui detaliu. Monumentul a devenit in anul 1983, patrimoniu mondial UNESCO si ramane pana astazi una dintre cele mai faimoase constructii. Este cel mai bine pastrat monument - mormant din intreaga lume. Este cunoscut ca un monument al dragostei, asa cum un poet englez in descria, ca fiind “dragostea unui imparat incrustata in piatra”. Taj Mahalul a fost construit de imparatul mogul, Shan Jahan, in memoria celei de-a doua sotii.

Alte referate despre: india taj mahal, templul taj mahal, despre taj mahal

West India

West India include the states like Goa and Gujarat in addition to Maharashtra. Western Part is popular because of Bombay, Goa (For its beaches), Rann of Katch (Gujarat), Temples of Ajanta & Ellora ( Aurangabad, Maharashtra) & Wildlife Santuaries in Gujarat. After the vibrant atmosphere of Bombay, allow the palm-fringed beaches of Goa to warm your spirit in the sun and relax your mind. Or meditate in cool and ancient Buddhist caves tunnelled out of solid rock on the craggy hillsides - a dramatic contrast from the colourful fairs and festivals in unspoiled Gujarat. The choice is once again tremendous in this land that offers everything Bombay - Gateway of India.West India

Alte referate despre: filosofia in india antica, india traditii, capitala indiei

Cucerirea Indiei de catre poporul carpato-dunarean

De cand eram copil am fost "izbit" de cuvinte "romanesti" fara nici un sens ori inteles. Si sa dau numai cateva exemple:(1) TAMAS FALAU... ce o fi insemnand si de ce batranii nostri sa fi ales acest nume? O fi avut el un sens, atunci, de mult?... Dar iata ca apare un batran Zeu Vedic cu numele de: TAMASH... e o simpla coincidenta cu numele micutului Tamasfalau de la 30 Km departare de Brasov... si nu va contrazic. Dar din nou la 5 km de Tamasfalau se gaseste

Alte referate despre: cucerirea daciei de catre romani, decebal catre popor, cucerirea daciei de catre romani sfirsit tragic sau un inceput eroic

Maytrei

A aparut in 1933, cind deja M. Eliade era celebru, pentru ca scrisese
numeroase studii si eseuri, studiase in India si calatorise foarte
mult. Romanul este o capodopera a ciclului Indian ce cuprinde
volumele: "Izabele si apele diavolului", "India", "Secretul doctorului
Hanigberger". Maitreyi este o experienta morala si un roman care a
sporit seria miturilor umanitatii. Protagonistii sunt misterioasa
indianca Maitreyi (personaj real, fica unui mare filozof) si
continentalul Allan, alias M. Eliade, care o cunoaste in perioada
studiilor din India. Povestea lor este "o monografie a tulburarii"
desfasurata dealungul a 15 capitole. Stilul este original, subordonat
autenticului, imbinind jurnalul, corespondenta, eseul, reportajul si
povestirea la persoana I, a unor amintiri a eroului. Mitul fecioarei
bengaleze se constituie treptat si dramatic, incepind cu primele
capitole unde notatiile din jurnal sunt lapidare si reci si sunt
complectate cu amintirile ...

Alte referate despre: maytrei, maytrei rezumat, rezumat maytrei
Referate afisate : 15
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles