Talmacirea risului si a elementelor comunicarii paraverbale

Elementele comunicarii

De obicei oamenii cand vin in contact cu altii iau o figura serioasa, oficiala care provoaca o impresie rece. Sunt rezervati in discutie de aceea este greu sa comunici cu ei. Oamenii care zambesc de la prima intalnire si se poarta atat de prietenos incat discutia se desfasoara de la sine. Retete unei cumunicari eficinte poate fi zimbet, ton prietenesc, ascultare atenta, privit in ochii interlocutorului "Un suras nu costa nimic dar infaptuieste mult" - spune un proverb chinezesc.

Managerii din varful piramidei au de obicei o figura serioasa. COMUNICAREA DE LA OM LA OM Dialogul este o discutie planificata si controlata intre doua sau mai multe persoane, care are un anumti scop: transmiterea unor informatii, rezolvarea unor probleme, obtinerea de noi informatii.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 19kb
Downloads: 1407
Materia: Comunicare

Comunicare interculturala

Eco a pornit de la o axioma a antropologiei culturale foarte raspindita in prezent: intreaga viata sociala poate fi considerata ca un fenomen de comunicare si prin aceasta se incadreaza in domeniul semiologiei, dat fiind ca actul comunicarii nu poate avea loc decit prin semne.
Habermas concepe realitatea in functie de trei puncte de vedere transcedente specific, care determina trei categorii de cunostere posibile: informatiile - care extind puterea noastra tehnica de a dispune de lucruri -, interpretarile - care permit o orientare a actiunii in cadrul traditiilor comune - si analizele - care elibereaza constiinta de dependenta sa fata de anumite puteri hipostaziate.

Alte referate despre: comunicare interculturala, comunicarea interculturala, comunicarea interculturala referat

Comunicarea in stiluri de conducere

Consideram apoi important sa studiem si taxonomiile acestui concept asa cum apar ele in psihologie, incercind sa ilustram diferite tipuri de comunicare alegind exemple din lumea afacerilor, ca in cele din urma sa ne ocupam de stilurile de conducere asa cum sunt ele prezentate in lucrarea "Management si leader-schip" a lui Mielu Zlate. N-am pierdut din vedere ca ar fi necesara si o voce a unui om din zona afacerilor. L-am ales pe omul de afaceri Robert Kyosaki ale carui carti au fost traduse la editura Curtea veche.

Alte referate despre: comunicarea si stilurile de conducere, compararea a doua stiluri de conducere si comunicare manageriala, stiluri de conducere

Comunicarea non verbala

Capacitatea de specie se realizeaza in diverse coduri conventionale cu caracter socio-istoric, care fac in plus obiectul reprezentarilor individuale: comunicarea este din acel moment garate simultan de catre grup si de catre indivizi. Oricare ar fi gradul de structurare sociala a speciei si oricare ar fi gradul de structurare specializare ale al semnalului declansator informatia generate in episodul comunicativ are un statut dublu: pe de o parte informatia se poate defini ca efect comportamental al semnalului.

Alte referate despre: comunicarea non verbala, comunicarea non-verbala, comunicare non verbala

Tehnici de negociere si comunicare

Tehnicile de negociere reprezinta procedee, metode utilizate de negociatori in abordarea procesului de negociere. Spre deosebire de strategie care da o anumita viziune generala asupra situatiei si procesului, avand rolul sa orienteze demersurile si comportamentele partilor, tehnicile se refera la proceduri de lucru in desfasurarea interactiunii. De asemenea, spre deosebire de strategie, au un caracter contextual mai precis, de metoda de rezolvare a unei anumite sarcini.

Alte referate despre: tehnici de negociere si comunicare, tehnici de negociere si comunicare referat, tehnici de negociere in comunicarea organizationala

Limbaj si comunicare

Mass-media pot să limiteze libertatea de acţiune, pot să facă dificilă realizarea acţiunilor de surprindere, să compromită securitatea, să fie utilizate ca mijloace de culegere a informaţiilor, de manipulare, dezinformare şi propagandă.

Alte referate despre: limbajul trupului comunicare, limbaj si comunicare, limbajul ci comunicarea la copiii prescolari

Comunicarea interna

Comunicarea este o preconditie de baza pentru toate corespondentele si legaturile sociale. Nici un sistem social, organizat dupa legitatile unei societati nu se poate stabili si mentine, ori schimba fara relatii de tipul comunicarii interumane.Comunicarea umana reprezinta un proces invitabil relatiilor dintre oameni. Aceasta este fundamentala atat pentru viata personala cat si pentru viata sociala a individului. Notiuni precum "comunicare", "limba", "limbaj" sunt foarte utilizate in contextul comunicarii, insa ele comporta mai multe sensuri. Sunt utilizate frecvent in sociologie, psihologie, lingvistica, cibernetica.

Alte referate despre: comunicarea interna, studiu de caz comunicare interna la o institutie publica, comunicare interna

Conceptul de comunicare

Se pot "reuni aceste aspecte diferite spunand: a comunica inseamna a pune sau avea ceva in comun, fara a prejudicia acest ceva, nici caile care servesc la transmitere si nici termenii care participa la impartire". Fara ca prin aceasta sa se nege ca exista o mare varietate de moduri de legatura intre elementele unei societati.

Alte referate despre: conceptul de comunicare, etapele conceptului de comunicare, concepte de comunicare

Comportarea elementelor structurale din otel la oboseala

Tensiunile asociate cu oboseala corespunzatoare unui numar redus de cicluri(low cycle fatigue) sunt suficient de mari pentrua produce deformatii plastice importante astfel ca relatia s −e nu mai este liniara ci prezinta bucle de histerezis.Aplicatie: comportarea structurilor metalice la actiuni seismice.Relatia care leaga valorile max s si numarul N la care se obtine ruperea poate fi obtinuta sub forma unei curbe s − N . Aceasta curba poarta numele de curba de durabilitate sau curba Wohler.

Alte referate despre: populatia element structural si functional al biocenozei, persoana juridica- elemente structurale, populatia element structural al biocenozei

Pretul- element al mixului de marketing

Abstract : In cadrul serviciilor financiar-bancare, preturile sunt asemanatoare, si indiferent care ar fi ele, la baza lor, se afla o motivatie.Obiectivele stabilite de catre banca, vor fi corelate cu strategiile de pret, pentru a obtine in cele din urma, rezultatul dorit. Unele preturi sunt sau nu acceptate de piata, tocmai de aceea, o banca trebuie sa tina cont de multe elemente atunci cand fixeaza un pret, sa fie receptiva la factorii care pot influenta aceste preturi, dupa care sa apeleze la metodele de stabilire a acestora.

Alte referate despre: pretul element al mixului de marketing bancar, pretul element al mixului de marketing, pretul - element al mixului de marketing financiar bancar 3x puncte

Functiile comunicarii

Functia orientata spre receptorul mesajului este cea CONATIVA, ce serveste la incitarea acestuia la actiune/respectiv la incetarea actiunii prin ordine, indemnuri, rugaminti, interdictii, etc. Prin acesta functie se urmareste un anumit raspuns de la receptor. Functia conativa se concentreaza pe strategia lingvistica a contactarii receptorului, bazata pe marci ale vocativului (la substantive, pronume, numeralesi adjective) si imperativului (mod verbal personal), de propozitii imperative, exclamative, afirmativesi negative.

Alte referate despre: functiile comunicarii, functiile comunicarii nonverbale, functiile comunicarii manageriale

Elemente pentru transmiterea si transformarea miscarii

Referat despre Elemente pentru transmiterea si transformarea miscarii
Elementele pentru transmiterea şi transformarea mişcării au, în general, rolul de a transmite şi transforma mişcarea, fie cantitativ (de la o viteză la alta), fie calitativ (din rotaţie în translaţie sau invers). Ele sunt denumite, adeseori, şi transmisii mecanice.
- prin contact indirect (roţi de curea, lanţ)
Din această prezentare putem spune că transmisiile mecanice pot fi:
- roţi cu fricţiune
- roţi dinţate
- roţi de curea
- roţi cu lanţ

Alte referate despre: elemente pentru transmiterea si transformarea miscarii, referat despre elemente pentru transmiterea si transformarea miscarii, elemente pentru transmiterea si transformarea miscari

Tabelul periodic al elementelor

2. Gruparea elementelor in tabelul periodic
Tabelul periodic al elementelor este aranjat astfel incit sa scoata in evidenta similitudinea dintre anumite elemente. Elementele dintr-o anumita zona a tabelului au proprietati asemanatoare in timp ce elementele situate la o distanta semnificativa au un comportament diferit. Intre aceste extreme exista o variatie gradata a proprietatilor fizice si chimice ca rezultat al masei atomice relative si configuratiei electronice a elementelor care intervin in aceasta zona intermediara.

Alte referate despre: tabelul periodic al elementelor, tabelul periodic al elementelor chimice, tabelul periodic al elementelor download

Pretul - Element al mixului de marketing financiar bancar

Perceperea unui comision „flat” indiferent dacă contul a fost folosit sau nu, fără a se percepe alte taxe de tranzacţionare
Acesta este o taxă fixă, care este stabilită în aşa fel încât să acopere costurile fixe şi cele variabile generate de folosirea produsului. Deoarece este o sumă fixă, stabilită pe baza presupunerilor în legătură cu frecvenţa folosirii, există riscul ca produsul să devină suprasolicitat generând creşterea şi neacoperirea costurilor băncii, veniturile rămănând la un nivel fix. Pentru a evita aceste conflicte de interese, după un anumit număr de tranzacţii se percepe comision lângă taxa fixă iniţială.

Alte referate despre: pretul element al mixului de marketing financiar bancar, pretul - element al mixului de marketing financiar bancar, plasamentul element al mixului de marketing financiar bancar

Tipologia comunicarii - Comunicare si relatii publice

Formele de comunicare cu aceşti parteneri externi sunt variate: comunicarea financiară, comunicarea de marketing, comunicarea cu concurenţii, relaţiile publice, vânzarea sau negocierea.
Partenerii externi ai organizaţiei pot fi grupaţi astfel:
Parteneri economici – furnizori, cumpărători şi concurenţi.. Cu furnizorii poţi negocia urmărind încheierea unor acorduri pe termen scurt sau lung etc. Cu clienţii, acţiuni de cercetare a pieţei, reclamă şi publicitate, acţiuni de relaţii publice, vânzare, negociere, comunicare cu ocazia derulării contractelor cu concurenţii.

Alte referate despre: referate tipologia comunicarii comunicare si relatii publice, comunicare si relatii publice - axiomele comunicarii, comunicare si relatii publice-limbajul comunicarii

Rolul comunicarii in dezvoltarea personala

3 Fata oarba – dinamica mentala, stil de viata, motivatie subiectiva. Caracterisiticile care nu sunt marcate de persoana evaluata in schimb sunt marcate de ceilalti evaluatori fac parte din asa numita “Pata oarba” sau “Blind spot”. Ele reprezinta informatii de care persoana evaluata nu este constienta insa ceilalti sunt. Aceste informatii raman la latitudinea evaluatorilor daca si cum anume pot fi transmise persoanei evaluate, pentru ca aceasta sa devina constienta de ele.

Alte referate despre: rolul comunicarii in dezvoltarea personala, rolul comunicarii in dezvoltarea personalitatii, rolul comunicarii in dezvoltarea personalitatii omului

Proprietatile elementelor chimice in tabelul periodic

PROPRIETĂŢILE FIZICE PERIODICE
RAZA ATOMICĂ ŞI VOLUMUL ATOMIC
Raza atomică este o mărime care caracterizează atomul şi este egală cu jumătate din distanţa dintre nucleele a doi atomi vecini dintr-un eşantion de material în care atomii nu sunt ionizaţi. Raza atomică este de ordinul şi, în grupele principale, creşte de sus în jos, o dată cu creşterea numărului de straturi.

Alte referate despre: proprietatile elementelor chimice in tabelul periodic, referat chimie-proprietatile elementelor chimice in tabelul periodic, variatia proprietatilor elementelor chimice in tabelul periodic

Elementele actiunii civile

Procurorul intervine în activitatea judiciară pentru a apăra interesele generale ale societăţii, chiar şi atunci când intervine pentru apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale cetăţenilor. Această împrejurare îi conferă statutul special de parte în procesul civil. De exemplu, efectele hotârîrii judecătoreşti nu se întind în mod direct asupra procurorului nu poate fi condamnat la plata cheltuielilor de judecată, participă la activitatea judiciară în condiţiile şi cazurile determinate de art. 45 c. proc. civ., poate exercita căile ordinare de atac chiar dacă nu a fost parte în proces în faţa instanţei de judecată, etc.
Procurorul poate face uz de de instituţia recuzării in cazurile in care legaturile de rudenie privesc pe judecător si celelalte parti. Relaţiile dintre procuror si judecător, chiar si atunci când are calitatea de reclamant, nu pot fi invocate ca motiv de recuzare de către nici una din parti.

Alte referate despre: elementele actiunii civile, elementele actiuni civile, elementele actiunii civile in procesul penal referat
Referate afisate : 18
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles