Tehnica in slujba razboiului

Razboiul Peloponeziac

Cauzele razboiului , au fost ruperea pacii de 30 de ani (dintre Atena si Sparta), care a fost provocata de puterea economica a Atenei si concurenta economica cu Sparta.Incidentul din Corcyrya ; cind Atena sprijina Corcyrya , iar Sparta Corintul. Cele 2 forte erau Atena si Sparta. ATENA era marea forta a Greciei in acea vreme , avind o putere economica foarte mare , apartinand ligii maritime ateniene , si detinea teritorii in Sicilia si alte zone din bazinul mediteeranean in care isi putea sporii agricultura. Din punct de vedere militar , avea o armata numeroasa si bine pregatita si o flota gata de orice razboi maritim.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 289
Materia: Istorie

Razboiul cel Mare

Razboiul cel Mare, Razboiul Natiunilor, re-numit, in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, Primul Razboi Mondial, a fost un conflict militar de dimensiuni mondiale. Cronologic, evenimentele s-au desfasurat astfel: in 28 iulie 1914 Imperiul Austro-Ungar a atacat Serbia (in 23 iulie 1914 Austro-Ungaria a dat un ultimatum, apreciat ca inacceptabil pentru un stat suveran, Serbiei - considerata responsabila pentru atentatul de la Sarajevo, din 28 iunie 1914); in 30 iulie 1914, Rusia, sustinand Serbia, decreteaza mobilizarea generala; in replica, Germania, aliata Austro-Ungariei, declara, la 1 august 1914.

Alte referate despre: razboiul rece, razboiul de 100 de ani, razboiul de 30 de ani

Razboiul civil in Anglia

La mijlocul secolului al XVII - lea Anglia era o monarhie absoluta in care persista - totusi - o traditie parlamentara de peste patru veacuri, originata in Magna Charta Libertatum (1215).Aceasta traditie a fost intrerupta in 1603 prin venirea la tronul Angliei a unui rege de origine scotiana Iacob I Stuart (fiul Mariei Stuart). Noua domnie punea capat dinastioei Tudorilor si semnifica si prima unificare a Angliei cu Scotia (o unificare strict personala, si nicidecum institutionala).

Alte referate despre: razboiul civil din anglia, cauzele razboiului civil din anglia, razboiul civil din anglia 1642-1660

Razboiul peloponesiac

Insemnarile cu privire la razboiul peloponesiac sunt numeroase. Printre cei mai importanti autori se numara Tucidide ( Tukydides - nascut: cca. 471-445 i. Hr. Atena, Grecia). In textul sau, Războiul Peloponesiac, ordonat cronologic, este urmarita evolutia intregului eveniment in incercarea de a reda intocmai evenimentele. Acuratetea si precizia datelor il incadreaza printre cele mai importante izvoare care prezinta acest moment istoric al Greciei antice.Alti autori care au mai abordat acest subiect au fost Aristophanes, Acharnienii, Pacea, Lysistrata , Diodor din Sicilia, Xenofon, Plutarch. De asemenea pe acest subiect au scris si autorii moderni precum Ed. Meyer, J. Beloch, G. Busolt, H. Bengston etc.

Alte referate despre: razboiul peloponesiac, razboiul peloponesiac referat, referat razboiul peloponesiac

Razboiul rece

Pentru pastrarea unui control total, statele comuniste s-au izolat de restul lumii, si termenul de ,,Cortina de fier" a fost popularizat de Winston Churchill, pentru a desemna frontierele acestora; in consecinta ,,in spatele cortinei de fier" semnifica ,,in interiorul blocului comunist". Churchill a fost unul dintre primii sustinatori ai razboiului rece, dar in 1947 Truman, presedintele SUA, preocupat fiind de securitatea Greciei si Turciei, a anuntat ,,Doctrina Truman".

Alte referate despre: razboiul rece referat, referat razboiul rece, perioada razboiul rece 1945-1989

Razboiul de independenta

Apararea colonistilor impotriva englezilor presupunea si un anumit sistem de gandire, o anumita intemeiere juridica ce apela la principiile fundamentale ale dreptului cetateanului englez, respectiv la faptul ca nici un supus britanic nu poate fi obligat sa plateasca un impozit la care el nu a fost de acord prin reprezentanti alesi.

Alte referate despre: razboiul de independenta, razboiul de independenta 1877-1878, razboiul de independenta al romaniei

Istoria in lumea antica

Istoria in lumea antica - Xenofon(430-353i.Hr.),elev al lui Socrate,prin Helenicele a continuat opera lui Thucidide,relatind evenimentele intre 411 si 362 i.Hr.Intr-o alta scriere ,Anabasis,el a descris expeditiile lui A.Macedon. La romani cel mai vechi gen al naratiunii istorice au fost analele(Annales),in care evenimentele erau prezentate cronologic ,initial fiind intocmite de catre pontifi.

Alte referate despre: istoria in lumea antica, eseu la istorie cultura lumii antice temelia civilizatiei contemporane, personalitati istorice din lumea antica

Geto-dacii

Acestea erau denumiri regionale nu tribale.In conditiile permanentizarii razboaielor de prada si aparare, dacii se grupeaza in mari uniuni de obsti conduse de sefi militari.Tucidide in "Razboiul Peloponeziac" aminteste de uniuni ale triburilor dacice din Dobrogea conduse de Sitalces, Seuthes(sec V).Istoricii Strabon si Arrian ne releteaza expeditia regelui Alexandru Macedon la N Dunarii in 335 iHr, expeditie in care, armata macedoniana, dupa ce a trecut Dunarea a avut dificultati in inaintare datorita lanurilor inalte de grau pe care soldatii le-au culcat cu lancea inclinata.

Alte referate despre: geto-dacii, romanizarea geto-dacilor, geto-daci

Performante tragice in istoria omenirii - razboiul ca stare de permanenta

"Performante tragice in istoria omenirii - razboiul ca stare de permanenta"
Se pare că războiul a apărut pe pământ o dată cu apariţia acestei flori a creaţiei: omul. Din zorii istoriei până astăzi lumea a fost zguduită de mii de conflicte, diferite ca durată, cauze, intensitate şi urmări. În anul 1939 se publică o statistică internaţională referitoare la istoria războiului în lume, evidenţiind următorul ,,clasament”: Germania – 24; Italia – 32; Spania – 75; Austro-Ungaria – 131; Rusia – 151; Anglia – 176; Franţa – 185. De departe însă, cele mai traumatizante experienţe războinice ale pământenilor au fost cele două războaie mondiale care au zguduit Terra în secolului al XX-lea.

Alte referate despre: holocaustul-pagina tragica in istoria omenirii, referat la istorie despre razboiul rece, compunere importanta cartii in istoria omenirii

Razboiul coloniilor engleze

Razboiul coloniilor engleze - Dezvoltarea capitalismului in colonii" si procesul formarii natiunii americane au intrat in contradictie cu politica metropolei, care le trata ca pe niste izvoare de materie prima si piete de desfacere a marfurilor engleze.

Alte referate despre: razboiul coloniilor, jocuri razboiul coloniilor, razboiul coloniilor engleze referat

Razboiul rece

Ascensiunea comunismului pe plan mondial era înselatoare. În timpul
lui Brejnev, cheltuielile militare au înghitit aproape 15% din totalul
venitului national. Ca o consecinta a acestui fapt si a sistemului de
planificare centralizat, economia sovietica a alunecat tot mai mult în
datorii. În 1979, armata sovietica a intervenit în Afganistan pentru a
sustine un guvern de aceeasi orientare si s-a trezit implicata într-un
conflict costisitor si umilitor de tipul celui din Vietnam.

Alte referate despre: razboiul rece referat istorie, romania in perioada razboiului rece, romania in timpul razboiului rece

Razboiul din Coreea

Razboiul din Coreea - Rivalitatea sovieto-americana a dominat relatiile internationale din perioada de dupa cel de- al doilea razboi mondial si a atras pe orbita sa multe dispute internationale ale caror radacini nu se regasesc în aceasta competitie, ca de exemplu, conflictul Arabo-israelian în care, initial, ambele parti au sustinut cauza israeliana. Razboiul din Coreea

Alte referate despre: razboiul din coreea, razboiul din coreea 1950, razboiul din coreea referat

Partidele politice

In acest sens ne este adus ca exemplu razboiul peloponeziac, in care partidele erau impartite in functie de interese astfel:
- partidul democrat - care chema la lupta pe atenieni
- partidul aristocratiei - care chema la lupta pe spartani

Alte referate despre: partidele politice, partide politice, partidele politice in perioada interbelica

Tehnici de comunicare

Tehnici de comunicare
Partea de small talk, destinată încălzirii, poate fi de câteva secunde sau de o jumătate de oră. Ea stabileşte de fapt relaţia la nivel personal şi afectiv dintre vânzător şi client şi se practică pentru a stabili o conexiune afectivă. Existenţa small talk-ului ca etapă nu este esenţială în reuşita vânzării, dar discuţiile pornite în primele momente ale interacţiunii contribuie la o relaţie mai apropiată cu clientul .

Alte referate despre: tehnici de comunicare, tehnici de comunicare referat, tehnici de comunicare in turism

Tehnici de investigare a sistemului

Tehnici de investigare a sistemului
Derularea unui interviu porneste de la cererea clientului dupa care urmeaza stabilirea principalelor probleme ce vor fi studiate, a obiectivelor cercetarii. Toate acestea formeaza agenda de preocupari si reprezinta un punct important in obtinerea informatiilor necesare analizei deoarece evidentiaza aspectele de urmarit in activitatea de investigare. Stabilirea esantionului trebuie realizata in conformitate cu cerintele legate de reprezentativitate si tine totodata cont de complexitatea problemei, de continutul acesteia, de obiectivele cercetarii. Pornind de la aceste lucruri, se va intocmi lista persoanelor ce urmeaza a fi intervievate asfel incat toti cei inclusi in cadrul acesteia sa fie abilitati sa acorde raspunsurile urmarite, sa cunoasca datele pe care analistul incearca sa le culeaga prin procesul de intervievare.

Alte referate despre: tehnici de investigatii in nursing din romania, tehnici si investigatii de nursing, tehnici de investigare

Corespondenta si tehnici de secretariat

Corespondenta si tehnici de secretariat
Am considerat util să furnizăm celor interesaţi atât noţiuni teoretice cât şi practice, deoarece în prezent nu există în România o astfel de lucrare, respectiv un Manual de secretariat şi asistenţă managerială adaptat la realităţile româneşti. O abordare evolutivă a meseriei de secretar nu se poate realiza decât în contextul evoluţiei istorice a managementului şi a mijloacelor de comunicaţie. Încă din fazele de început, în practicarea acestei meserii, descoperim trei coordonate esenţiale care i-au marcat funcţionarea până astăzi:
ˇmeseria de secretar a apărut şi a funcţionat întotdeauna pe lângă factorii de decizie ai vieţii economico- sociale;
ˇtratarea informaţiei scrise, a stat la baza acestei activităţi şi,
ˇconfidenţialitatea, a constituit o cerinţă esenţială sub aspect deontologic.
ntr-o organizaţie.

Alte referate despre: corespondenta si tehnici de secretariat, corespondente si tehnici de secretariat, birotica corespondenta si tehnici de secretariat

Sisteme tehnice

Mecanisme sunt sisteme tehnice ale caror elemente au miscari determinate si periodice daca se imprima miscare de catre un element numit “conducator” fata de un element fix (piesa de baza a masini). Ele au ca scop transmiterea sau transformarea miscarii.

Dupa felul transmiterii miscarii intre elementele conducatoare si cele conduse se deosebesc trei cartegorii de mecanisme:
1.transmiterea se realizeaza prin contact direct (exemplu: roti dintate, roti cu frictiune, etc.)
2.transmiterea are loc prin elemente flexibile ( exemplu: transmisia prin curele, lanturi, etc.)
3.pentru transmitere se folosesc legaturi rigide ( exemplu: ansamblul biela manivela, etc.)

Alte referate despre: sisteme tehnice, ungerea sistemelor tehnice, metode de control a sistemelor tehnice

Canepa - Cannabis sativa o importanta planta tehnica

Lemnul de cânepă reprezintă cca 55% din greutatea tulpinii şi conţine peste 50% celuloză. Puzderia rezultată de la extragerea fibrelor sau planta întreagă, se utilizează pentru obţinerea de: hârtie, plăci aglomerate – fonoizolatoare, pentru industria mobilei, mătase artificială, puf pentru izolare fonică între plăcile de rigips. Pleava rezultată în culturile pentru sămânţă este un îngrăşământ deosebit de valoros: 10 t pleavă de cânepă echivalează cu 40 t gunoi de grajd. Frunzele şi inflorescenţele se utilizează în medicină.

Alte referate despre: canepa o importanta planta tehnica, canepa cannabis sativa, canepa-cannabis sativa

Tehnici si metode de a crea o reclama

5) Mijlocul sau mediul de comunicare, reprezintă numeroasele canale de informare prin care mesajul celui ce face reclamă (beneficiarul de reclamă, numit şi “advertiser” în lumea afacerilor) ajunge la client. mediul poate fi “tipărit”: în ziare, reviste, poştă (cunoscută în literatura anglo-saxonă ca “direct mail”), “punctul de vânzare”: postere, cărţi poştale, insigne, sau “teletransmis” prin releele radio-televiziunilor.

Alte referate despre: tehnici si metode de a crea o reclama, referat tehnici si metode de a crea o reclama, tehnici de a crea o reclama
Referate afisate : 19
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles