Telescopul lui galileo

Telescopul lui Galileo

Telescopul - Un asemenea aranjament de lentile a pus baza primului telescop. Inventia telescopului se datoreaza filozofului englez Roger Bacon, care a trait in anii 1200. Dar este posibil ca acesta inventie sa fi fost facuta mai devreme de oameni de stiinta arabi.

Telescopul - REFRACTORUL LUI GALILEO

Un telescop construit in 1608 de opticianul olandez Hans Lippershey a atras atentia omului de stiinta italian Galileo, care a realizat cat de util ar fi acesta in astronomie. Galileo a imbunatatit rapid modelul lui Lippershey si a inceput sa construiasca o serie din ce in ce mai buna de telescoape. Cu ele, el a facut o serie de descoperiri incluzand muntii si vaile de pe Luna.

Descoperirea telescopului lui Galileo a aratat cat de important este telescopul, modelul folosit de el a devenit cunoscut ca Telescopul lui Galileo. Telescopul lui Galileo are lentile convexe care aduna lumina de la obiecte, facandu-le astfel vizibile. Iar lumina concava a ocheanului ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 3kb
Downloads: 5817
Materia: Fizica

Telescopul - clasificare

Telescopul a facut un important pas în secolul 17 când astronomul
scotian James Gregory a inventat telescopul reflectator.
Matematicianul englez Isac Newton a fost primul care a construit un
astfel de telescop în 1688 . Astronomii au descoperit ca telescoapele
reflectatoare produc imagini mai clare pentru ca oglinzile folosite de
acestea puteu fi mult mai mari decât lentilele telescoapelor
refractaoare . Primele oglinzi de telescop erau acoperite cu un aliaj
de cupru si cositor. În curând au început sa fie construite oglinyi
din ce în ce mai mari . La mijlocul secolului 18 astronomul irlandez
William Parson a construit un telescop de 180 cm în Irlanda cu care
putea vedea nebuloasele ca niste pete neclare de lumina care contineau
indicii despre un univers mult mai complex decât se credea în vremea
lui. Telescopul lui Parson a ramas cel mai mare telescop din lume pâna
la construirea telescopului Hooker de 254 cm de pe muntele Wilson în
...

Alte referate despre: telescopul-clasificare, telescopul, clasificarea undelor electromagnetice

Instrumente optice

Instrumentele optice au ajutat la intelegerea universului. Telescopul ne-a dezvaluit detalii ale corpurilor indepartate din spatiu, iar microscopul a dezlegat multe din misterele naturii, cum ar fi structura celulelor vii.Instrumente optice

Alte referate despre: instrumente optice, instrumente optice referat, referat instrumente optice

Telescopul

Acestea folosesc o lentilă de sticlă pentru a forma imaginea în focar . Lentila este convexă iar puterea de a aduna razele de lumină a unui astfel de telescop este proporţională cu mărimea obiectivului . Aceste telescoape sunt împiedicate de aberaţii cromatice care cauzează venirea fiecărei culori într-un focar diferit pentru că fiecare culoare are propriul său unghi de refracţie .

Alte referate despre: telescopul lui galileo, telescop, telescopul referat

Telescopul

Imediat după inventarea fotografiei în 1800 astronomii au ataşat un aparat fotografic la un telescop pentru a fotografia luna .
Acest lucru le-a permis să înregistreze ceea ce văd . Astăzi filmul fotografic din telescoape a fost înlocuit cu cipuri de silicon de mărimea ungiei de la deget care sunt divizaţi în milioane de elemente de imagine numite pixeli care convertesc razele de lumină în sarcini electrice preluate de un calculator . Mozaicul rezultat format din pixeli întunecaţi şi coloraţi formează imaginea .
Aceste imagini sunt mult mai clare decât cele făcute cu aparatul de fotografiat şi imaginea este imediat salvată pe HDD – ul calculatorului .

Alte referate despre: referat telescop, telescop referat, referat despre telescop

Galileo Galilei

O biografie scrisa de elevul lui Galileo Vincenzo Viviani afirma ca Galileo a dat drumul la bile din acelasi material, dar de mase diferite din Turnul Inclinat de la Pisa pentru a demonstra ca durata caderii este independenta de masa acestora.

Alte referate despre: galileo galilei, galileo galilei referat, referat galileo galilei

Fizicienii lumii - cateva notiuni

Mihail Vasilievici Lomonosov , mare fizician rus , a trait intre anii 1711 si 1765 fiind fondatorul teoriei molecularo-cinetice a materiei. El a demonstrat pentru prima data legea constantei masei substantelor.Galileo Galilei ( 1564 - 1642 ) fizician si astronom italian , a introdus pentru prima data notiunea de inertie , a stabilit relativitatea miscarii , a studiat legile caderii corpurilor si a miscarii corpurilor pe un plan inclinat. A fost primul care a cercetat cu un telescop cerul instelat, descoperind o multime de stele noi . A sustinut activ sistemul heliocentric .

Alte referate despre: fizicienii lumii, fizicieni lumii, fizicieni lumi

Fizicienii lumii

Miscarea circulara a corpurilor ceresti se produce ca si miscarea circulara a unei pietre invartita cu sfoara. Fortele de atractie universala reprezinta sforile invizibile care silesc corpurile ceresti sa se miste pe o anumita traiectorie. Asa se explica faptul ca Luna este mentinuta pe orbita de forta de atractie a Pamantului, care la randul sau este mentinut de forta de atractie a Soarelui.

Isaac Newton este cel care are meritul ca a descoperit legea acestei atractii si a aratat de ce anume depind fortele respective . Continuand ideile lui Galileo Galilei ( 1564-1642) ,studiind amanuntit observatiile precise asupra planetelor facute de Tycho Brabe ( 1546-1601) si a celor trei legi ale lui Kepler (1571-1630) ; orbita eliptica , egalitatea ariilor maturate de raza vectoare in timpuri egale si patratele perioadelor de revolutie se comporta ca si cuburile axelor ...

Alte referate despre: fizicienii lumii kizice, fizicienii lumii wikipedia, despre fizicieni lumi

Instrumente optice

Un instrument optic este un asamblu de lentile, oglinzi si diafragme cu ajutorul caruia obtinem imagini ale diferitelor obiecte.Axele optice ale pieselor ce constituie instrumental optic trbuie sa coincide cu axa geometrica a instrumentului, adica sa avem un system optic centrat.Instrumentele optice dau imagini ale obiectelor in care se pot distinge amnunte care nu pot fi observate cu ochiul liber. Din punct de vedere al naturii imaginilor, instrumentele optice se clasifica in:
-instrumente care dau imagini reale, cum sunt ochiul, aparatrul fotografic si aparatul de proiectii,; aceste imagini pot fi prinse pe un ecran de proiectie, pe o placa sau pe un film fotografic;

Alte referate despre: instrumente optice referat fizica, lupa instrument optic, referat fizica instrumente optice

Isaac Newton

Telescopul lui Newton a devenit curând un obiect de mândrie naţională în Marea Britanie şi aparatul preferat al astronomilor englezi. Multe eforturi pentru perfecţionarea lui s-au făcut de către Edmund Halley, încă din timpul când trăia Newton. El însuşi a continuat să lucreze, cel puţin 10 ani, la îmbunătăţirea aparatului. În Optica se menţionează faptul că în perioada 1681-1682 el a încercat să înlocuiască oglinda metalică cu un menisc de sticlă, acoperit cu mercur pe partea convexă.

Alte referate despre: isaac newton referat, isaac newton, referat isaac newton

Telescoape astronomice

Primul telescop mare cu oglinda de sticla a fost reflectorul de 1.5m instalat de George Ellery Hale in 1908 la Mount Wilson , California . Hale a proiectat si un reflector urias de 5m , care a intrat in functiune pe Muntele Palomar in 1948 , la zece ani dupa moartea sa . A fost nevoie de multe incercari pentru turnarea placii de sticla pentru oglinda si luni intregi de racire lenta pentru a-i preveni sfaramarea . Timp de multi ani , reflectorul de 5m al lui Hale a fost cel mai mare telescop optic din lume . In prezent cel mai mare este reflectorul de 6m de la Zelenchukskaya , Rusia , din Muntii Caucaz , intre Marea Neagra si Marea Caspica .

Alte referate despre: telescoape astronomice, radio telescoape astronomice, telescoape astronomice referat

Galileo Galilei-legea dinamicii

Galileo Galilei:Când în primãvara anului 1543, cu putin înainte de a închide ochii, Nicholaus Copernic publica De revolutionibus orbium caelestium(Despre miscãrile de revolutie ale corpurilor ceresti), nu bãnuia probabil cã opera sa va prilejui una din cele mai dramatice bãtãli de idei din câte a cunoscut istoria culturii occidentale.Galileo Galilei

Alte referate despre: galileo galilei-legea caderii corpurilor, galileo galilei si legile dinamicii, legea lui galileo galilei

Amortizarea amortizorului telescopic hidraulic bitubular

Orificiile calibrate, care realizează rezistenta vâscoasa a lichidului la scurgerea acestuia sunt realizate sub forma de fante in rondelele supapelor.
Supapa de destindere este formata din rondela obturatoare 16 cu fante frezate si rondela 17, care sunt presate pe bosajul inelar al pistonului 4 de către arcul 5 (fixat pe piuliţa 6) prin intermediul unei bucşe. Supapa de comunicare este formata din rondela 15, care acoperă orificiile exterioare ale pistonului 4, fiind apăsata de un arc stelat plat.

Alte referate despre: amortizarea amortizorului telescopic hidraulic bitubular, amortizrea amortizarea amortizorului telescopic hidraulic bitubular, amortizoarea amortizorului telescopic hidraulic bitubular

Leben des Galile

Der Stuck “Leben des Galilei” wir als Theaterstuck dargestellt und umfasst die Verantwortung des Wissenschaftes gegenuber die menschcheit.
Das Stuck erzehlt wie der italienische Forscher Galileo Galilei (1564-1642) fur das koperikanische Weltbild eintritt unter der Drohung von Volter durch die papstliche Inkisitin,wiederruft er aber seinen Erkntniss.

Alte referate despre: leben des galile, leben des galilei, das leben des galiler

Satelitul Europa

   Europa este cel de-al şaselea satelit cunoscut a lui Jupiter şi al patrulea ca mărime, fiind a doua lună a lui Galileo. Europa este puţin mai mică decât Luna.
orbită: 670,900 km de la Jupiter
diametru: 3138 km
masă: 4.80 x 1022 kg
   Descoperirea ei a fost făcută de către Galilei şi Marius în anul 1610.
Europa şi Io sunt oarecum similare în compoziţie cu Pământul şi vecinii săi, fiind compuse în principal din roci silicate. Spre deosebire de Io, Europa are la suprafaţă un strat subţire de gheaţă. Date recente furnizate de staţia Galileo indică că Europa are o structură internă stratificată ce este posibil să conţină şi un mic miez metalic.
Însă suprafaţa acesteia este total diferită de ceea ce întâlnim în sistemul solar. Ea este foarte netedă, puţine proeminenţe mai înalte de câteva sute de metrii fiind întâlnite.
   De asemenea, sunt foarte puţine cratere, fiind găsite doar ...

Alte referate despre: satelit europa, satelitul europa, imagini satelit europa
Referate afisate : 15
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles