Templul lui zeus referat

Statuia lui Zeus

Jocurile Olimpice au inceput in orasul Olimpia din Grecia in anul 776 I.C. si erau tinute in cinstea lui Zeus. Oamenii veneau din toate tarile sa participe la aceste jocuri si se rugau in templul lui Zeus. Cu timpul, cand Jocurile Olimpice au devit faimoase, din ce in ce mai multi oameni veneau sa ia parte la intreceri. Astfel ca, templul a devenit neincapator. De aceea s-a construit un altul, mai mare. In interiorul lui sculptorul grec Phidias a realizat o statuie imensa a lui Zeus. Imparatul roman Caligula a vrut sa ia statuia si sa o expuna in Roma. Dispozitivul pe care il construise pentru transportarea ei s-a rupt, el fiind nevoit sa renunte la acesta idee.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 575
Materia: Istorie

Zei din Grecia antica

In mitologia greaca, zeita a dragostei si a frumusetii, iar in cea romana, zeita Venus. In legenda Homerica, ea este fiica lui Zeus si a Dionei, una dintre sotiile acestuia, dar in Theogonia lui Hesiod, ea este descrisa ca fiind nascuta din spuma marii, si etimologic vorbind, numele ei ar putea insemna „nascuta din spuma”. Conform lui Homer, Afrodita este sotia lui Hefaistos, schiopul si uratul zeu al focului. Printre iubitii sai se numara, Ares (zeul razboiului) care mai tarziu, in mitologie a fost prezentat ca sotul ei. Ea a fost rivala Persefonei, regina celeilalte lumi, pentru dragostea frumosului tanar grec, Adonis.

3) Apollo
In mitologia greaca, fiu al lui Zeus si al lui Leto, fiica unui Titan. El a creat de asemenea epitetele „Delian”(Delos, insula unde s-a nascut) si „Pythian” (omorarea lui Python, legendarul sarpe care pazea un mormant de pe Muntele Parnas). ...

Alte referate despre: zei din grecia antica, zeii din grecia antica, zei in grecia antica

Statuia lui Zeus din OIimpia

Cicero, faimosul orator roman din sec. I î.Hr., afirma că Fidias “ avea o viziune de frumuseţe în mintea sa atât de perfectă, încât, concentrându-se asupra ei, putea să-şi conducă mâna sa de artist pentru a obţine o asemănare reală cu zeul ”. Aici, zeul zeilor era întruchipat într-un mod ce transmite fiecare aspect al chipului său, chip ce producea veneraţir în inimile celor care credeau că se află în faţa lui Zeus însuşi. Cum a fost Fidias capabil să realizeze aşa ceva ?

Geograful Strabon scria în secolul I d.Hr. : “ Statuia este făcută din fildeş şi are o asemenea dimensiune încât, deşi templul este foarte mare, sculptorul poate fi criticat pentru că nu a apreciat corect proporţiile. El l-a înfăţişat pe Zeus şezând, dar cu capul aproape atingând tavanul, astfel încât avem impresia că, dacă Zeus s-ar mişca pentru a se ridica, el ar smulge acoperişul templului ”.
Cunoaştem dimensiunile sale aproximative dintr-un poem scris ...

Alte referate despre: statuia lui zeus, statuia lui zeus din olimpia, statuia lui zeus din olimp

Jocurile olimpice

Campionii erau premiati cu coroane de maslin salbatic si medalii ,erau cantati de poeti in operele lor si isi traiau restul vietii pe cheltuiala publica.

Alte referate despre: jocurile olimpice referat, jocurile olimpice, jocurile olimpice antice

Statuia lui Zeus de la Olimpia

Potrivit legendei, Cronos, tatal lui Zeus, locuia in apropierea Olimpiei, pe un deal. Un oracol il avertiza ca unul dintre fiii lui avea sa-l detroneze. Atunci Cronos si-a inghitit toti copiii, imediat dupa nastere. Dar cand s-a nascut cel de-al saptelea copil, Zeus, Rhea, sotia lui Cronos, a recurs la un viclesug : in locul celui nou – nascut, ea a infasurat in scutece un bolovan, pe care Cronos l-a inghitit in furia sa oarba.

Alte referate despre: statuia lui zeus de la olimpia, statuia lui zeus din olimpia referat, referat statuia lui zeus din olimp

Grecia antica

Civilizatia cretana a inventat un sistem de scriere caracterizat prin
3 etape: etapa hieroglifica, etapa linearului A si etapa linearului B,
preluat apoi de societatea miceniana. Dintre acestea doar scrierea
lineara B a putut fi descifrata, ea exprimând o limba greceasca
primitiva, asemanatoare cu limba lui Homer - aheeana.

Alte referate despre: grecia antica, grecia antica referat, referat grecia antica

Cele 7 minuni ale lumii

7) Colosul din Rhodos
Aceasta statuie a fost inaltata de locuitorii orasului Rhodos intre 294 si 282 i. Chr. Pentru a sarbatorii infrangerea macedonilor.
Statuia era din bronz , se afla la intrarea in portul Rhodos si il reprezenta pe zeul soarelui, Helios.
Descriilile contemporane ii atribuiau circa 32m.
Cand statuia a fost daramata in 654 d.Chr , au fost necesare 800 de camile pentru a aduna ramasitele.

Alte referate despre: eu nu strivesc corola de minuni a lumii comentariu, eu nu strivesc corola de minuni a lumii, cele 7 minuni ale lumii

Piramidele si Templele In Egiptul Antic

Camerele funerare ale regelui si a 11 membri ai familiei erau sapate în stâncă. Sarcofagul regal era depus în fundul unui puţ, adânc de 28 m.
În timpul dinastiei următoare au fost construite marile piramide de la Giseh: “Orizontul lui Kheops”, “Mare este Khefren” şi “Divin este Mikerinos”. Asemenea piramide, geometric perfecte, se cunosc azi în Egipt aproximativ 80.

Alte referate despre: piramidele si templele in egiptul antic, referat piramidele si templele in egiptul antic, temple din egiptul antic

Templul lui Artemis

Ciudat sau nu, Templul lui Artemis a fost distrus in aceeasi noapte in care s-a nascut Alexandru cel Mare. Cand el a cucerit Asia Mica, s-a oferit sa-l reconstruiasca, ceea ce s-a si intamplat. Noua constructie a fost definitivata dupa moartea lui in 323 I.C. Sfantul Paul a vizitat orasul Efes in primul secol A.D. predicand crestinismul. Aici insa s-a lovit de veneratia pe care locuitorii o aveau pentru zeita Artemis. In anul 262 A.D., templul a fost distrus de goti. Locuitorii au planuit sa-l reconstruiasca dar intre timp au fost crestinati si ideea reconstructiei a fost abandonata.

Alte referate despre: templul lui artemis, templul zeitei artemis, templul zeitei artemis din efes

Ritul secret al templelor egiptene

Am intrat acolo si am recunoscut un sanctuar unde misterele lui Osiris au fost celebrate pina in epoca Ptolomeilor. Pe suprafata peretilor, reliefuri sculptate il aratau pe Osiris intins pe un pat, inconjurat de asistenti si de focuri de tamiie. Hieroglife si picturi gravau toata istoria mortii si invierii lui Osiris; inscriptii reproduceau textul rugaciunilor corespunzatoare orei douasprezece noaptea.

Alte referate despre: templele egiptene, temple egiptene, referat temple egiptene

Zeii si eroii Greciei antice

Hera fiica lui Cronos şi a Rheei, a fost şi ea înghiţită, imediat după naştere, împreună cu ceilalţi fraţi ai ei, de către Cronos.
În timpul luptei dintre Zeus şi Cronos, Hera a fost încredinţată zeiţei Tethys şi lui Oceanus, care au crescut-o. Mai târziu, ea s-a căsătorit cu fratele ei Zeus, devenind „soţia legitimă” a stăpânului lumii.

Alte referate despre: zeii si eroii greciei antice, eroii greciei antice, caror zei se inchinau grecii antici

Statuia faraonului Neferhotep I

Dubla si fabricata din piatra, statuia are o lungime de 1,80 de metri si este inconjurata de un cadru dublu de 2 metri, care se afla la o adancime de 80 de centimetri, a declarat Larche, in timpul unei vizite efectuate la locul descoperirii. Monumentul a fost descoperit in satul Karnak, sub ruinele cetatii Theba, care a fost capitala Egiptului Antic si unde se gaseste si Templul lui Amon, precum si mai multe edificii religioase.

Alte referate despre: statuia faraonului, statuia faraon, statuia faraonului din peatra

Zeus

Zei urzind destinele samanilor muritori, au hotarat ca oamenii sa traiasca in truda si necazuri si numai ei zeii, sa fie lipsiti de orice grije. Doua butoaie stau la pragul lacasului lui Iupiter si ele sunt pline de toate dadurile: intr-unul sunt bunurile intr-altul relele.

Alte referate despre: zeus, zeus referat, referat zeus

Zeitati marcante grecesti

Afrodita
Superba Afrodita era zeiţa iubirii, a sexului, a regenerării şi a frumuseţii trupeşti. Legenda spune că s-a născut pe insula Cipru, iar frumuseţea ei a inspirat artiştii din toate timpurile: celebra Venus din Milo este o Afrodită sculptată în secolul II î.e.n., pe celebra insulă grecească Melos. Afrodita este strâns legată de ideea de plăcere sexuală, fiind protectoarea prostituatelor. Deşi era soţia zeului-fierar Hefaistos, a avut numeroşi iubiţi, atât zei, cât şi muritori de rând. A avut aventuri cu Adonis şi Anchise, cu care l-a conceput pe eroul Eneas. Băiatul-zeu Eros era copilul Afroditei cu Ares, iar Hermafroditus, copilul ei cu Hermes, s-a contopit într-un singur trup cu nimfa Salmacis, numele său dând astfel naştere termenului “hermafrodit”.

Alte referate despre: zeitati feminine grecesti, zeitatile lumii grecesti, zeitatile mitologiei grecesti

Templul zeitei Artemis

Istorie:
Templul zeitei Artemis se considera a fi cea mai frumoasa structura construita vreodata. Artemis (Diana la romani), era in religia greaca zeita vanatorii si a naturii salbatice. In religia locuitorilor din Efes, era zeita fertilitatii. In anul 550 I.C. regele Croesus din Lydia a cucerit orasul Efes si alte orase din Grecia antica. In timpul luptei a fost distrus un templu al zeitei Artemis.

Alte referate despre: templul zeitei artemis din efes referat, referat templul zeitei artemis, templul zeitei artemis din efis

Avocatul - personalitate in templul justitiei

Astfel, din datele istorice, a ajuns pâna la noi stirea ca dupa ce nevasta lui Antoniu fusese asasinata din propriul lui ordin, acesta ar fi ordonat ca lui Cicero sa i se taie limba pentru a nu mai putea critica pe nimeni. Si în timpul Revolutiei Franceze, ordinul avocatilor a fost desfiintat din cauza ca avocatii se manifestau critic la adresa noului regim.

Alte referate despre: avocatul personalitate in templul justitiei, avocatul-personalitate in templul justitiei, avocatul-personalitate in templul justuitiei

Kathmandu - capitala Nepalului

Vechiul Kathmandu , centrul acestuia a fost construit in sec VIII . Principalele atractii turistice sunt locurile spirituale precum: Templul Taleju, Templul Shiva, Templul Saraswati, Templul Pashupatinath sau Palatul Regelui.

Alte referate despre: capitala nepalului, capitala la kathmandu, ce tara are capitala kathmandu

Ierusalim

In partea veche a orasului Ierusalim fiecare denominatie are propiul cartier.Moscheea Qubbat as-Sakhra,cu cupola sa de aur,se afla in partea de est a Ierusalimului, in cartierul musulman.Aceasta a fost construita pe ruinele templului biblic al regelui Solomon. Ierusalimul este un pras sfant pentru evrei,musulmani, si crestini.Pelerini din toata lumea sosesc la sinagogile, moscheile si bisericile din Orasul Vechi. O plimbare pe strazile Ierusalimului este o experienta la fel de fascinanta pentru un crestin,ca si pentru un musulman sau un evreu.De veacuri aceste trei culture alcatuiesc imaginea orasului.

Alte referate despre: ierusalim, ierusalim referat, intrarea domnului in ierusalim

Grecia - Turism cultural

Principala atractie a Pelopones-ului o constituie multimea vestigiilor antice si medievale. Sapaturile au scos la lumina vestigii ale cetatii distruse de cutremure in epoca bizantina.Corintul constituie cel mai mare sit roman din Grecia. Principalele monumente sunt Templul lui Appolo si Drumul spre Lechaion.
Templul lui Apollo este al IV-lea templu care ar fi fost construit aici, desi despre primele 3 nu se cunoaste nimic decat din surse literare. Al IV-lea templu era in stil doric, construit in ultima parte a sec. Al VII-lea I.Hr., dar a fost distrus de foc. Al IV-lea templu era tot in stil doric si a fost terminat in ultima parte a sec. Al VI-lea I.Hr., distrus de cutremur. Al VI-lea templu a fost construit in sec. Al IV-lea I.Hr. Zeului Apollo, fiul lui Zeus si Leto, i se asociau cele mai minunate lucruri ale vietii :muzica, arta, filosofie, medicina, drept, trasul cu arcul si profetia, mai presus de toate.
Manastirea Dafni este denumita astfel dupa dafinii care cresteau aici; a ...

Alte referate despre: grecia turism cultural, referat grecia - turism cultural, comparatie intre turismul cultural romanesc si cel al greciei
Referate afisate : 19
Medie note: 8.12 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles